Margreet Spijker grijpt in: dochter beledigd op radio

Geplaatst op ma 13 jul 2020 om 14:00

Margreet Spijker heeft een rubriek in haar radioprogramma stilgelegd toen haar vaste gast Mark Koster de jongerengroep beledigde waar haar eigen dochter toe behoort. Dat was zaterdag te horen op NPO Radio 1. Nederlandse jongeren hebben afgelopen week onrust veroorzaakt in Knokke en Albufeira vanwege het niet goed naleven van de coronaregels. Mark Koster sprak over ‘kaktuig’. “Gooise kakkertjes die zich dan helemaal lamzuipen in Knokke en zich daar misdragen.”

Mark vervolgde: “Het mooie aan het verhaal is – ik kende het niet – dat er een Gooise route bestaat van dit soort kaktuigtypes. Die beginnen dan…”

Vervolgens brak Margreet in. Ze wilde het item niet afmaken. “Ik ga even inbreken, hoor. Kaktuig… Het is toch ook schandalig dat in Albufeira al die jongeren geld laten betalen voor die appartementen, voor die vliegtuigen en dan niets open doen? Kom op! Zeg dan eerlijk: er is hier niets te doen. Dat is een teleurstelling voor die kinderen, dat zijn eindexamenkandidaten. Ja, echt verschrikkelijk voor die kids. Ik neem het er graag voor op, ik vind het helemaal geen tuig.”

Mark: “Zit je dochter daar ook?

Margreet: “Ja, in Albufeira.”

Mark: “Ooohhh!!!

Margreet: “Ja, in Albufeira zat ze daar. Helemaal verontwaardigd over die agressieve politie.”

Mark: “Volgens mij kan ik nu mijn column weggooien.”

Daarna ging het tweetal over op een ander onderwerp.

Foto: RTL
33 Reacties op “Margreet Spijker grijpt in: dochter beledigd op radio”


 1. Walter

  Koster had wel gelijk.

 2. Ekdom

  Nou das Kosterlijk! Bye bye man

 3. raam

  hallo lieve landgenoten

  geen ouders hebben gereageerd

  op wat minister Ferdinand Grapperhaus heeft gezegd

  De minister krijgt een rapportcijfer 9

  Bedankt minister F. Graperhaus

  De kern aanpakken.

 4. Marloes

  Haha ben je ook een lekker journalist omdat je eigen dochter er zit. Goed dat ze bij rtl ontslagen is

 5. Suckerpunch

  Ik voel weer een “cancellation” aankomen…

 6. ZeerNetteDame

  Ik heb mijn dochter helaas ook naar Albufeira laten gaan. Zij kwam gelukkig intact terug, maar al haar vriendinnen waren sufgeneukt door Portugezen en zaten onder de geslachtsziekten. Nederlanders zijn een welkome prooi om te drogeren. Ook veel zonen komen niet terug zonder geperforeerde aars. De meesten weten niet eens wat hun is overkomen en menen door kwallen gestoken te zijn in zee. Laat je kind niet naar Albufeira gaan!

 7. Biff

  Wat een ongelooflijk naïeve kudt is die Margreet Spijker.
  Natuurlijk heeft haar dochter zich compleet laten uitwonen.
  Vrij normale gang van zaken.

 8. Jens

  Waarom laat je je kutkoter dan ook gaan? Gvd, ben ik blij dat mijn dochter en haar vriendinnen wel zo snugger waren om hun reis naar Ibiza af te zeggen. Voed je kind eens op, Spijker!

 9. Dirk2

  Kinderen opvoeden, wat is dat?!

  Nee joh, we kopen het gewoon af, veel makkelijker.

 10. robb

  Margreet Spijker heeft gelijk normaal praten is niet meer mogelijk het is direct tuig of wat dan ook .

 11. Ano

  Wat een vooringenomen vrouw is dit ook. Bijzonder dat deze mensen zichzelf zien als journalist. WNL is geen journalistieke omroep, maar de partijomroep van VVD/CDA/FvD en mevrouw Spijker kan zichzelf voorts beter als lobbyist namens Nederlanders in ’t Gooi betitelen dan een kritische onbevangen ondervrager.

 12. Rudolfo

  Daarom, dáárom is Spijker totaal niet geschikt. Verbaasd me al langer dat zij dit, of überhaupt een programma mag presenteren. Zo onvoorbereid, zo niet journalistiek.

 13. Captain Caveman

  Politie in Portugal is niet agressief. Wat ze wel zijn is de baas op straat en pikken niets van vooral buitenlandse jongeren. Waarschuwen doen ze 1 keer. Daarna wordt opgetreden. Geen praatcultuurtje met halfwas agentjes maar consequent optreden. Nigerianen in Lagos enz. Houden zich koest en gedeisd. Zorgden vroeger voor veel overlast maar nu schijten ze bagger voor de politie! Geen racepartijen meer zonder rijbewijs, winkeldiefstallen en joelende overvallen op oudere toeristen. kunnen wij nog iets van leren. Vroeg toen aan een agent of zijnook bekogeld mochten worden met stenen en bierflessen. ‘Ja hoor, natuurlijk mag dat!’ Alleen schieten we jou dan direkt neer, dat wel!! We pikken dit soort acties niet!

 14. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Margreet is dus een kakmoeder die het opneemt voor haar kakdochter. En ook kakdochters moeten gewoon naar de politie luisteren.

 15. pepe

  Margreet Spijker is dan ook Kaktuig van het Gooise matras

 16. F.U

  Marscheet is nu precies het type persoon waar Grapperhaus het over had.

 17. Ragnar

  Yeah Caveman tell it like it is!

 18. Captain Caveman

  Heel veel in Portugal geweest en niet alleen voor vakantie. Albufera is een 100% toeristen enclave waar je alleen maar kan zuipen en op het strand liggen. En een hoop zaken zijn ook dicht van 2 tot 6 gemiddeld. Prachtig is de Algarve. Toeristen enclave’s zijn alleen te verlaten met eigen auto. Kom je per touringcar dan zit je vast in die gouden kooi. Kopschoppen agenten zoals in belgie is uitgesloten. Dan lig je al in de arrestanten bus en de agent heeft jouw gebit in zijn baton staan. Zero tolerance met geweld tegen de dienders. Vooral Marokkanen worden héél goed in de smiezen gehouden want Portugezen en Marokkanen liggen elkaar niet.,een middelvinger wordt betaald met 3 dagen voorarrest, standaard!

 19. Momo

  Als haar dochter een Goois kakkertje is dat zich helemaal lamzuipt in een buitenlands vakantieoord en zich daar dan misdraagt, dan is ze inderdaad kaktuig en mag ze tot op het bot beledigd worden.

 20. jmp

  Kortom, het volgende tot op het bot verwende, over het paard getilde serpent dat de toekomst van Nederland vertegenwoordigt. Nou, we staan er geweldig op, we kunnen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.
  Hulde mevrouw Spijker!

 21. Noah Kraan

  Ze kunnen bij deze dame beter een spijker door het hoofd slaan!

 22. Harry

  Mark Koster sloeg de spijker op z’n kop.

  Margreet Spijker is zo’n naïeve kakmama die zo dom

  is om haar scheetje naar Portugal te laten gaan.

  Gedaan met de objectiviteit van Margreet Spijker

  (Èn met het foute vertier van dochterlief in Albufeira)

 23. Geronimo

  @Captain Caveman
  Klinkt goed.

 24. Simon Dekker

  Margreet Spijker valt voor mij even flink van een voetstuk. Als je geen nieuws kan maken over iets dat wellicht te dicht bij huis raakt, dan ben je geen journalist. Althans, geen goede. Het is toch ook schandalig dat wij daar als luisteraar van landelijke radio naar moeten luisteren? Zeg dan gewoon eerlijk dat je geen onafhankelijke journalist bent, maar een politiek gekleurde presentatreutel.

 25. anoniem

  Het steeds slechtere imago van de Hollanders lijkt me niet zo goed voor de economie..

 26. HBaz

  Dat kun je van Hollanders verwachten. Zo zijn wij Brabanders niet.

 27. Roy020

  Topper Margreet Spijker. Ik luister iedere zaterdag. Ingreep was prima, ik had hetzelfde gedaan.

 28. Jos

  Die man had gelijk KAKTUIG

 29. Het Ware Woord

  Ano • Hùh, WNL een partijomtiep van VVD CDA én FVD?! You must be joking! Nooit gezien hoe Baudet m.n. door Nieman steeds werd áfgekapt en geschoffeerd?!

 30. Het Ware Woord

  Roy 020 • Het heet Spijker en het woont in het Gooi?! Vast, hahaha. Altijd twééde geweest die arme Margreet. En dan bakt ze óók nog niks van haar kind fatsoen bijbrengen: ook wel ópvoeden genoemd…!!!

 31. Het Ware Woord

  Roy 020 • twééde RANGS

 32. Joop de viroloog

  De reisorganisatie is de schuldige, Margreet. Die hadden moeten aangeven dat alles nog gesloten was.

  Overigens dat wist iedereen al hoor.
  jij als journaliste had het ook kunnen weten lijkt mij

 33. Hendrika

  Grappig al deze reacties, speciaal van mw. Spijker en die van de mw. over het plat neuken van de Portugezen . Wij wonen in Albufeira en de Nederlandse jeugd is t.o.v. de Engelse altijd heel herkenbaar. Weinig overlast, Wij zien ze regelmatig boodschappen doen bij de supermarkt. Iedereen, dus ook mw. Spijker wist dat de Lockdown in Portugal nog steeds voor een deel van kracht is. Mondkapjes overal, afstand houden en geen alcohol op straat. Maar ja wij Nederlanders vinden in principe dat regels voor anderen zijn. De politie streng? Klopt gelukkig! En wat het plat keuken betreft, waarschijnlijk heeft de dochter van deze mw. duidelijk spijt van een vakantieflirt. Wat is makkelijker dan een groep blameren. Misschien was dit meisje nog niet zover om zelfstandig op vakantie te gaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.