Margreet Spijker grijpt in: dochter beledigd op radio

Margreet Spijker heeft een rubriek in haar radioprogramma stilgelegd toen haar vaste gast Mark Koster de jongerengroep beledigde waar haar eigen dochter toe behoort. Dat was zaterdag te horen op NPO Radio 1. Nederlandse jongeren hebben afgelopen week onrust veroorzaakt in Knokke en Albufeira vanwege het niet goed naleven van de coronaregels. Mark Koster sprak over ‘kaktuig’. “Gooise kakkertjes die zich dan helemaal lamzuipen in Knokke en zich daar misdragen.”

Mark vervolgde: “Het mooie aan het verhaal is – ik kende het niet – dat er een Gooise route bestaat van dit soort kaktuigtypes. Die beginnen dan…”

Vervolgens brak Margreet in. Ze wilde het item niet afmaken. “Ik ga even inbreken, hoor. Kaktuig… Het is toch ook schandalig dat in Albufeira al die jongeren geld laten betalen voor die appartementen, voor die vliegtuigen en dan niets open doen? Kom op! Zeg dan eerlijk: er is hier niets te doen. Dat is een teleurstelling voor die kinderen, dat zijn eindexamenkandidaten. Ja, echt verschrikkelijk voor die kids. Ik neem het er graag voor op, ik vind het helemaal geen tuig.”

Mark: “Zit je dochter daar ook?

Margreet: “Ja, in Albufeira.”

Mark: “Ooohhh!!!

Margreet: “Ja, in Albufeira zat ze daar. Helemaal verontwaardigd over die agressieve politie.”

Mark: “Volgens mij kan ik nu mijn column weggooien.”

Daarna ging het tweetal over op een ander onderwerp.

Foto: RTL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen