Op1-Sander: ‘Telegraaf voert lastercampagne tegen mij’

Sander Schimmelpenninck stelt dat De Telegraaf een lastercampagne tegen hem voert. Hij houdt de krant verantwoordelijk voor de doodsbedreigingen die hij heeft ontvangen. Dat laat hij weten op Twitter. De 36-jarige Sander, hoofdredacteur van Quote en presentator van Op1, lag vorige week onder vuur omdat hij de 15-jarige Alexia het ‘lekkerste’ prinsesje van de Oranjes noemde. Media die over die zeer discutabele uitspraken berichten zijn volgens Sander ‘domrechts’, zo ook De Telegraaf.

Aangezien de WNL-presentator erg slecht tegen kritiek kan en het lastig vindt om zijn fouten toe te geven, blijft hij maar om zich heen slaan. Nu tegen Marlou Visser, verslaggever van De Financiële Telegraaf.

Marlou vindt het belachelijk dat Sander haar krant ‘domrechts’ noemt. “Het erge is dat Sander Scheldkanon Schimmelpenninck bij de publieke omroep juist het rechtse geluid namens WNL zou moeten vertegenwoordigen. Iets minder dédain zou een Op1-presentator niet misstaan“, zegt ze terecht.

Sander daarop boos: “Heb jij enig idee van de lastercampagne die mede door jouw krant gevoerd wordt? En die ervoor zorgt dat ik het hele weekend doodsbedreigingen krijg?

Vervolgens zegt Marlou: “Doodsbedreigingen zijn verwerpelijk, maar een lastercampagne? Je bedoelt dat er een artikel is geschreven over jouw seksistische opmerkingen over een meisje van 15? Je zou ook excuses kunnen aanbieden, in plaats van boos te worden op de boodschappers….”

Pedofiel

Columnist Jan Dijkgraaf haakt in: “Gisteren DM’de ik hem dat-ie knettergek is met zijn valse beschuldigingen. Maar de crybaby gaat alleen maar harder janken. Nu is de Telegraaf weer met een ‘lastercampagne’ bezig. Totaal hysterisch, dat ventje.”

Sander tot slot: “Een week lang valt niemand van de 200k luisteraars over de podcast tot jij, op aansporing van Wierd Duk (Telegraaf-journalist, red.), mij opeens tot pedofiel bombardeert. Je bent even marginaal als smerig. En iedereen met hersens kan zien wat hier is gebeurd.

Op1

Op1 heeft regelmatig journalisten van de ‘domrechtse’ Telegraaf aan tafel zitten. Zo interviewde Sander vorige week zelf nog Saskia Belleman.

Critici vinden het opvallend dat Sander op internet altijd zo flink is, maar in Op1 nooit scherp uit de hoek komt. Laatst besloot hij zelfs zijn eigen Op1-gast pas ná de uitzending in twijfel te trekken op Twitter.

Lees ook:
Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (30 juli)
‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel (31 juli)
Sander na Alexia-rel: ‘Domrechts wil mij cancellen’ (31 juli)
Sander met dood bedreigd na ‘pedo-grapje’ over Alexia (1 augustus)
Shownieuws slacht Sander af na Alexia-rel: ‘Corpsbal!’ (1 augustus)
Diederik Jekel: ‘Sander Schimmelpenninck geen pedo’ (3 augustus)

Foto: NPO

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen