Op1-Sander: ‘Telegraaf voert lastercampagne tegen mij’

Geplaatst op ma 03 aug 2020 om 17:00

Sander Schimmelpenninck stelt dat De Telegraaf een lastercampagne tegen hem voert. Hij houdt de krant verantwoordelijk voor de doodsbedreigingen die hij heeft ontvangen. Dat laat hij weten op Twitter. De 36-jarige Sander, hoofdredacteur van Quote en presentator van Op1, lag vorige week onder vuur omdat hij de 15-jarige Alexia het ‘lekkerste’ prinsesje van de Oranjes noemde. Media die over die zeer discutabele uitspraken berichten zijn volgens Sander ‘domrechts’, zo ook De Telegraaf.

Aangezien de WNL-presentator erg slecht tegen kritiek kan en het lastig vindt om zijn fouten toe te geven, blijft hij maar om zich heen slaan. Nu tegen Marlou Visser, verslaggever van De Financiële Telegraaf.

Marlou vindt het belachelijk dat Sander haar krant ‘domrechts’ noemt. “Het erge is dat Sander Scheldkanon Schimmelpenninck bij de publieke omroep juist het rechtse geluid namens WNL zou moeten vertegenwoordigen. Iets minder dédain zou een Op1-presentator niet misstaan“, zegt ze terecht.

Sander daarop boos: “Heb jij enig idee van de lastercampagne die mede door jouw krant gevoerd wordt? En die ervoor zorgt dat ik het hele weekend doodsbedreigingen krijg?

Vervolgens zegt Marlou: “Doodsbedreigingen zijn verwerpelijk, maar een lastercampagne? Je bedoelt dat er een artikel is geschreven over jouw seksistische opmerkingen over een meisje van 15? Je zou ook excuses kunnen aanbieden, in plaats van boos te worden op de boodschappers….”

Pedofiel

Columnist Jan Dijkgraaf haakt in: “Gisteren DM’de ik hem dat-ie knettergek is met zijn valse beschuldigingen. Maar de crybaby gaat alleen maar harder janken. Nu is de Telegraaf weer met een ‘lastercampagne’ bezig. Totaal hysterisch, dat ventje.”

Sander tot slot: “Een week lang valt niemand van de 200k luisteraars over de podcast tot jij, op aansporing van Wierd Duk (Telegraaf-journalist, red.), mij opeens tot pedofiel bombardeert. Je bent even marginaal als smerig. En iedereen met hersens kan zien wat hier is gebeurd.

Op1

Op1 heeft regelmatig journalisten van de ‘domrechtse’ Telegraaf aan tafel zitten. Zo interviewde Sander vorige week zelf nog Saskia Belleman.

Critici vinden het opvallend dat Sander op internet altijd zo flink is, maar in Op1 nooit scherp uit de hoek komt. Laatst besloot hij zelfs zijn eigen Op1-gast pas ná de uitzending in twijfel te trekken op Twitter.

Lees ook:
Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (30 juli)
‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel (31 juli)
Sander na Alexia-rel: ‘Domrechts wil mij cancellen’ (31 juli)
Sander met dood bedreigd na ‘pedo-grapje’ over Alexia (1 augustus)
Shownieuws slacht Sander af na Alexia-rel: ‘Corpsbal!’ (1 augustus)
Diederik Jekel: ‘Sander Schimmelpenninck geen pedo’ (3 augustus)

Foto: NPO
65 Reacties op “Op1-Sander: ‘Telegraaf voert lastercampagne tegen mij’”


 1. Dominic

  Sander, alles wat de telegraf schijft stinkt.

  Laat gaan, Duck en al die andere gekkies zijn niet wijzer.

 2. Plop!

  Graaf Sander S. is waarschijnlijk als kleutertje vreselijk verwend.
  Sandertje kreeg in alles zijn zin en kon nooit iets verkeerd doen.
  Dan is dit het resultaat van de grafelijke opvoeding.

 3. RaymondVL

  Ah, gossie. Iedereen pest kleine Schimmelpiemel. Op twitter blokt hij de ene na de andere tot hij alleen maar in zichzelf in het luchtledige twittert. Achterlijk dom linkse kleuter.

 4. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Gaat niet helemaal kosjer met Sander of wel?

 5. waar heb ik dat eerder gezien

  sander is een bang broekpoepertje!!!!

 6. Fred van B

  Sander Schimmelpenninck legt wel heel gemakkelijk de schuld bij een ander.
  Wat een misselijke flapdrol.
  Bijvoorbeeld zou hij zijn nederige excuses kunnen aanbieden voor zijn oneerbiedige uitspraken over een 15-jarig meisje. En hij zou daarbij in therapie kunnen gaan om zich te laten helpen met zijn pedoseksuele neigingen.
  Maar nee. Sander Schimmelpenninck blaast het probleem op tot ongekende proporties en geeft nu zelfs de Telegraaf de schuld.
  Wat een blind uilskuiken ben je dan?
  En wat vind zijn vrouw ervan? Of moet die nog geboren worden?

 7. Piet Plofkop

  Intussen heeft die 15-jarige prinses werkelijk van alles in haar koninklijke poes gehad. Het is een typetje bij wie de omvorming van kind naar vrouw in een rap tempo gaat. Geen wet (18 jaar) die daar tegenop kan.

 8. rob

  Als ik WNL was zou ik die doorgeslagen zakkenwasser er meteen uitflikkeren. Velen hebben gelukkig hun lidmaatschap van WNL opgezegd, en er volgen er echt nog meer. WNL is een puur misleidende zgn rechtse omroep, maar komt steeds meer met linkse geluiden. Terwijl ze het omroepbestel zijn binnengekomen om een tegengeluid te laten horen, nou daar is niks meer van te merken

 9. kritisch avro-lid

  En maar lekker blijven wrijven in de vlek. Sander weet duidelijk niet hoe het in de media werkt, ondanks dat hij het baasje is van De Quote.

 10. ikweethetbeter

  Het was een beetje dom ,Sandertje .

 11. Patty

  Ik denk dat we het nu wel weten, geen Hazes nieuws???

 12. Logicus

  Als er iemand dom elitair rechts is, dan is het Sandertje Schimmelpenninck zelf. Hij vindt dus alle drie de prinsesjes lekker want Alexia vindt hij de lekkerste. De vraag blijft: Wat was de reactie geweest als hij had gezegd dat Alexia de minst lelijkste is?

 13. Logicus

  Minst lelijke

 14. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Daar gaan we weer. Die gozer is zo vermoeiend.

 15. Arie B

  En dit zit bij Op1 aan tafel van onze centen. Wat een triest figuur.

 16. Mark

  Wet je wat het is met jullie, hè? Jullie…? Jullie zijn gewoon allemaal dom-rechts.

 17. rob

  En zo is het. Nou nou nou was een uitspraak waar ik echt van uit mijn stoel viel. Idioten die hier zo heftig op reageren. En dat gaat maar door en door. Dit gaat echt helemaal nergens over

 18. rob

  is er geen nieuws over echte viespeuken? lopen er genoeg van rond in bekend nederland

 19. Gerda

  Ach ja als je graaf bent, ligt iemand uit de koninklijke kringen voor de hand, denkt Sander…Hij maakt zijn keus dus bekend..

 20. Hans

  Die Sander weet goed af te leiden zodat niemand het heeft over zijn homo zijn !

 21. De lekkerste

  Deze dwerg zet anderen weg die het niet met hem eens zijn en scheld ze bovendien voor van alles en nog wat uit, zonder inhoudelijke argumenten. Zodra iedereen zich tegen hem begin te keren door zijn eigen abjecte gedrag, gaat hij huilie huilie doen. Man man man.

 22. Hans meijster

  Ik vind J Derksen n toffe kerel alleen hoop ik dat genee niet terug komt …alleen nog departement de helft inleveren

 23. Leo knots

  Sander wat ben jij diep gezonken. Pedo opmerkingen vallen niet in goede aarde. Daar kan Forum, PVV en ook de telegraaf niks aan doen. Ieder behalve jezelf de schuld geven helpt ook niet mee.

 24. Arie B

  Sander : En iedereen met hersens kan zien wat hier is gebeurd.”

  Oftewel : Ja ja luister eens. OF je bent het met mij eens en slim OF je bent dom. Zo win ik alles. Ik heb gelijk. Niet eens? Uhh uhhh dan snap je het niet. Dan ben je dom. Oh met mij eens? Wat ben jij slim!! En links! Niet eens dom rechts!
  Niet eens? Laag iq! Wel eens? Hoog iq!

  Holy shit, onbegrijpelijk kinderachtig hoe deze gozer discussies aangaat. Wat een droeftoeter.

 25. Teuntje

  Slachtofferrol is het enige wat hij kan

 26. drek

  Als je wil bewijzen dat je tegenstanders gelijk hebben, moet je het zo doen. Wat een %”&!$

 27. Domrechtse vindt Schimmelpiemel dom.

  Weet Schimmelpiemel wel dat hij werkt WNL wat gelinkt is aan De Telegraaf.

 28. Tycho Graagnat

  Sander, de krant was al fout in de oorlog en blijft een goedkoop roddelblaadje waar de dag erna de vis wordt ingepakt. En de geur van beiden is gelijk.

 29. LLRV

  Is hij nog steeds niet ontslagen? Wie kent een sportschoolhouder die de adverteerders rond Ab1 gaat bellen. Cancellen! Klar!

 30. aldus

  Toen Jort nog de leider was van Quote vlogen de kogels door de ramen. Even andere koek dan de obligate doodsverwensingen. Gewoon een domme opmerking Sander en die columniste van de Telegraaf is ook niet helemaal goed bij d’r hoofd. Misschien moeten ze samen een beschuitje gaan eten?

 31. GrijzePilion

  De telegraaf was fout in de oorlog. Dat zegt meer dan genoeg

 32. darius

  Het land zou meer dan te klein zijn als Baudet deze uitspraak had gedaan! De Volkskrant zou er dagen mee gevuld zijn. Politici zouden dagen roepen: “met iemand die zulke uitspraken doet … etc. “. In de actualiteitenrubrieken zou het benoemd worden. Maar Sander is verontwaardigd omdat het in 2 kranten stond. De rest is zeer coulant en zwijgt erover.

 33. Curryworst

  Als Sander Schimmelpeen daadwerkelijk doodsbedreigingen heeft ontvangen dan moet hij aangifte doen en zijn mond erover houden zolang het onderzoek loopt.
  Zoals andere BN’ers dat aanpakken.

  Hij blijft maar om wrijven in die vlek. Wat eerst een nat windje was is nu uitgewreven tot een vieze bruine 0nderbroek.

 34. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Vanavond naar De Hit Kwis gekeken.

  Oei, wat een pijnlijk programma.

 35. Jantje

  Sander is niet dom rechts, niet dom links maar gewoon DOM!. Met allemaal zijn gescheld op Twitter überhaupt al geen visitekaartje voor de NPO. Als hij dan nog kon presentaren was het allemaal tot daar aan toe maar het is gewoon beroerd.

  @WNL Zet daar in godsnaam iemand neer met dossier kennis en overwicht. Rick Nieman bijvoorbeeld.

 36. azijnzeiker

  Sander kan een fles azijn gebruiken, hij is net zo dom als M en Curryworst bij elkaar.

 37. Chelsey

  Toen hij daar lag, op zijn balkon,
  Zag hij haar staan in de zon,
  Ze was heel mooi, ja dat is waar,
  Maar ’t mooiste was haar rode haar ….

  Meisjes met rooie haren,
  Die kunnen kussen, dat is niet mis,
  Meisjes met rooie haren,
  Kunnen je zeggen, wat liefde is,

  Ja, ja ja … Meisjes met rooie haren,
  Kunnen je zeggen, als je ze kent,
  Of je, de grote liefde, de grote liefde voor altijd bent

  Die mooie tijd, ging snel voorbij,
  Het lag aan Haar, écht Niet aan Mij,
  Ze was heel Mooi, ja dat is Waar,
  Maar het mooiste was, haar Rode haar!

  ————-

  Ach gossie, Sandertje toch, wat zielig!

 38. Victoria

  Dus je staat aan zijn kant of je bent dom en/of rechts. Ben ik uniek als ik zeg dat ik Op1 al niet meer kijk als hij er zit? Wat een zwak kereltje.

 39. Calimero

  Ik ben Sander en wat zijn ze allemaal dom. En rechts. Meer argumenten heb ik niet.
  Die blonde trol naast hem zou moeten opstappen. Zeggen dat ze niet met een seksistische sukkel werkt.

 40. Piet Pannelap

  Graaf Schimmelpick…. wat een sukkel, heeft niet eens door dat ie elke vorm van laster over zichzelf afroept. Druiloor.

 41. Arie B.

  Is Sander ook te vinden op parkings?

 42. AxelF

  Arie B.
  ma 03 aug 2020 om 21:27

  op zich wel leuk idee, en dan dat je tegen betaling eieren kan gooien naar hem met een gat in de wand waar hij zijn hoofd doorsteekt.

 43. Huismaker

  Sinds dat die Sander S voor een baantje Tjerrie wilde naaien ben ik zo afgeknapt op die vent. Hij zou ook Pim en Greet eigenhandig willen “afmaken”.
  Iets van “Kijk eens wat ik allemaal kan”. Wat dat betreft kan het een maatje zijn van die Jan Slagter. Zo intens gemeen.

 44. Domrechts

  Wat trekt Sander op de foto toch een ontzettend domlinks gezicht.

 45. AxelF

  Nou ferry Doedens.

  ik begrijp dat je ontslagen gaat worden of bent. We hebben afgelopen tijd erg ingezet voor je om je weer een kans te geven. Als je het verknalt weer. houd het op.

  success kanjer.

 46. Vervelende klier

  Met zijn arrogantie en opmerkingen toont Sander zich een vervelende klier.
  Zal wel komen, 1. omdat hij klein van stuk is, 2. als kind vreselijk verwend, zoals hierboven al opgemerkt werd 3. denkt dat een graaf per definitie slim is.

 47. Xxxx

  Ja Sander. Dat is de tol die je betaalt als je bekende Nederlander bent. Elke scheet die je laat en elk woord die je uitspreekt wordt onder een vergrootglas gelegd. Erg overdreven allemaal. We schieten op social media te ver door om doodsbedreigingen te maken naar wie dan ook. Ik denk dat je hebt bedoeld dat je Alexia de leukste hebt gevonden. Nou dat mag toch? Dat er van die ziekelijke journalisten zijn die daar gelijk het etiket “pedofiel” op plakken is gewoon belachelijk. Dat er dan ook nog van die mensen zijn die alles maar geloven zijn nog dommer dan het achtereinde van een varken. Je moet wel heel dom zijn om Sander van pedofilie te beschuldigen. Als ik Sander was stopte ik met tv en zeker als je alle stront over je heen krijgt. Het zou het mij niet waard zijn.

 48. Gerda

  Graaf kabouter kapsones zonder zelfkritiek..

 49. Graaf Billenkoek

  Het wordt tijd dat de lelijkste ouwe taart de kleine graaf eens lekker billenkoek geeft.

 50. Karin

  huilie huilie dommerik

 51. Chiel

  Shownieuws heeft een talkshow setting. Het ziet er uit!

 52. Bastiaan

  jankerd !!!

 53. Toe maar weer

  Iemand had het over het Dunning-krugereffect, ik kan me daar wel in vinden.

 54. Leo knots

  Die Schimmelpennick is toch ook niet bepaald se snuggerste. Werkt bij WNL wat afstampt van id de Telegraaf. Nee Sander komt echt alleen maar omdat mensen Pedo’s niet leuk vinden.

 55. Sookie Stackhouse

  @Pit Plofkop
  Ga je schamen vetklep en ga Nederlands leren idioot!

 56. ano@niem.nl

  Nu is het weer de Telegraaf. Die lul is verantwoordelijk voor zijn eigen uitspraken.
  Eerst was het dom rechts, nu weer de Telegraaf. Dit soort uitspraken vallen bij niemand goed.

 57. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  In een kelder in Almere zit nu iemand als een gek te tikken dat De Hit Kwis nog maar de helft van de kijkers van Lingo heeft.

 58. Prins Pils

  Wat krijgt deze kerel toch een hoop aandacht. Wat overigens alleen maar prettig is voor hem zowel negatief als positief.

  Leuk ook om o.a. via hier een beetje te volgen hoe de commerciële zenders zichzelf met dag meer naar de klote aan het helpen zijn. Het verbaast me überhaupt dat er nog mensen zijn hier in NL die naar die zenders kijken.

 59. rooie Rinus

  Is ‘kinderen voor kinderen’ presenteren niks voor m?

 60. M. van Basten

  Lastercampagne tegen Sandertje: vind je het gek? Vraagt-ie toch zelf neer, imbeciel.

 61. Joris Mul

  Klopt het dat Sander Schimmelpenninck iets heeft misdaan bij het Rotterdamse Corps? Bij een jonge studente? Een# metoo? De Volkskrant wil graag meer informatie. Is dit door Graaf Schimmelpenninck afgekocht? Graag reacties.

 62. Ikke

  Sander hou toch op en ga iets anders doen, niet meer met je kop op tv

 63. John

  Sander vindt dat hij alles mag zeggen,zijn tenen zijn veel te lang!!!!!!!!!!!!!!!

 64. Wilfred Degens

  He ventje, als je door eigen schuld met scherp geschoren wordt, moet je stil zitten. Je daagt uit door je arrogantie. Blijf in je schild alsof je er niet meer bent, ipv al je drukte waarmee je de massa demonstreert totaal geen sjoege te hebben, waar die massa, zo terecht, razend over is en steeds razender wordt. Je graaft zo je eigen graf, onervaren graaf!

 65. Mark

  ^^^

  Flirty Dancing kreeg bovendien uitermate goede recensies in o.a. de VARA Gids en van de TV Koning èn van Henk Van Straten in Veronica Magazine (die branden elke week aan de lopende band programma’s af, ook van Talpa – eigenlijk alleen van Talpa, behalve Flirty dancing dus).

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.