Papierflop: Wendy van Dijk trekt stekker uit tijdschrift

Geplaatst op wo 15 jan 2020 om 8:35

Het is over en uit voor het lachende-mensenblad van Wendy van Dijk: achter de schermen is besloten om geruisloos de stekker te trekken uit de Wendy. Er zal af en toe alleen nog een special verschijnen. Dat heeft Wendy Multimedia laten weten. Het zat er al een beetje aan te komen: in september gaf Van Dijk ‘de lastige bladenmarkt’ de schuld van haar dalende oplagecijfers en vorige week werd duidelijk dat de directeur van Wendy Multimedia ermee stopt. Er blijft een kale boom over.

Van Dijk probeert haar tijdschriftflop in een reactie te spinnen door te zeggen dat Wendy Multimedia nu helemaal ‘online first’ gaat, maar een kijkje op Wendyonline.nl leert dat de website van de Wendy niet veel om het lijf heeft. Er wordt elke dag een artikeltje geplaatst met wat geneuzel over goede doelen en onbekende vakantiebestemmingen.

De presentatrice: “Wij hebben er voor gekozen om een digital first bedrijf te worden, om zo onze doelgroep nog beter te bereiken. We willen ons meer focussen op onze dagelijkse content, omdat we zien dat de groei op online en social groot is en er dus een enorme behoefte bij ons publiek is om iedere minuut van de dag pakkende verhalen te lezen en goede tips te krijgen. Voor mij is ‘een helpende hand bieden’ heel essentieel. Via online en social kan dat op dagelijkse basis en heb je rechtstreeks contact met je publiek.”

Ze blijft mikken op inhoudsloze content in de categorieën happy, healthy en lifestyle. “We blijven ons richten op de zoektocht naar geluk en gezond leven. We hebben daarin al een forse stap gemaakt, onder meer met onze zeer goed gelezen en gewaardeerde powerstories, echte verhalen van mensen die het zwaar hebben gehad, maar ijzersterk door zijn gegaan.”

Nu over naar de waarheid: er is gewoon totaal geen animo voor de Wendy. “In de wereld van print zie je dat er ook daar in snel tempo veel aan het veranderen is en daarom willen we ons ook daar meer focussen op het bieden van een helpende hand. Daarom gaan we de traditionele nummers vanaf voorjaar 2020 vervangen door WENDY specials, die beter op die behoefte naar hulp en inspiratie inspringen. Met strategische partners zijn we in gesprek om dit alles uit te breiden in de komende jaren.

Tja, al met al is de Wendy dus keihard geflopt en dat is toch wel een beetje gek. John de Mol beloofde bij haar overstap naar Talpa immers dat hij zou helpen om haar ‘platform’ verder uit te bouwen. Dat is echter een veelgebruikt smoesje om de werkelijke reden van veel tv-transfers te verbloemen, namelijk de keiharde knaken, zo constateerde tv-heldin Angela de Jong eerder al.

Foto: NPO
60 Reacties op “Papierflop: Wendy van Dijk trekt stekker uit tijdschrift”


 1. rooie Rinus

  Links, midden en rechts ingehaald door mevrouw Jansen.

 2. rooie Rinus

  kan niet wachten op de Wendy Special vanuit Colombia.

 3. Babs

  alles brokkelt af als het om Wendy gaat…

 4. Voorbij is die tijd

  Na Wendy haar blad komen de Linda en de Chantal nog tot stilstand.
  Kwestie van tijd

 5. Johnny👀

  Zielig hoor maar wel een mooi excuus voor die Wendy om een snuifje te nemen.

 6. Rebecca

  Whahahahaha

 7. Dr. Bibber

  Oef… The rise and fall of lachebekje Wendy van Dijk, ooit publiekslieveling. Waar ging het toch mis? Je knippert even met je ogen en iemand die eerst nog bejubelt werd, wordt vervolgens uitgekotst in dit land van aardappeleters.

 8. NPO kijker 1

  Alleen blad Linda zal overleven

 9. oja

  als de mol de wendy zou helpen is dat kannibalisatie op de Linda. Dus bij voorbaat een drogreden. Nu wendy digital first is dat einde oefening, dat domein is al vol. En als geen bereik geen knaken. Een print magazine kan, maar dan met goede onderscheidende content en niet alledaagse liflafjes die je overal al leest. Urgentie moet er in elk geval zijn, ook al komt het blad eens in de zoveel tijd. Dat het kan bewijzen andere bladen.

 10. erland galblaas

  Wendy, Errie hier! Als er maar Cokeblaadjes over zijn hahahhahaha

  Wat een slecht blad had je!! nou ik ga sandra schuurhofspons even likken

 11. Wolbodo

  Wie zit er nog te wachten op Wendy van Dijk? Wat een treurig schouwspel. Zij moet in de obscuriteit verdwijnen. Ze maakt zichzelf steeds belachelijk.

 12. dealertje

  hahaha een Cokeblad

 13. Chantal

  Wat is ze lelijk hè.

 14. N

  GUNFACTOR

 15. Suzy Wang

  wat mij betreft mag ze de stekker ook uit haar
  tvwerk trekken. Dikke Doeiiiiiiii

 16. Sjors van Kempen

  “We blijven ons richten op de zoektocht naar geluk en gezond leven.”

  Wat Wendy in het echte leven niet lukt, lukt ook in haar blaadje blijkbaar niet.

 17. OMG

  Au. Dat maakt toch wel heel pijnlijk duidelijk dat het Nederlandse publiek haar écht niet meer moet. Als zelfs je ‘fans’ afhaken van je blad…

 18. xandertje

  w END y.

 19. JandeHond

  Wendy moet 50 katten uit het asiel halen en een katten vrouwtje worden.

 20. Elm

  Denk dat &C ook geen kang leven heeft hoor, al doen ze het wel better online

 21. Marjan

  Het was ook een heel slecht blad. Zonder enkele vorm van humor.

 22. snuifje

  Met het imago van Wendy komt het nooit meer goed. Triest voor haar want ze doet zo haar best. Maar tis niet anders.

 23. Pauline

  Wanneer trekt Wendy eens de stekker uit zichzelf.? We zijn die “Oh wat ben ik vrolijk, gezond en happy” kop zo zat 🤮🤮

 24. Gerard Cocks

  De cokebode blijft echter bestaan. Net als de Canta Weekly.

 25. Frits

  @Snuifje, ik denk het ook.

 26. Bart M.

  Tijd dat deze meid een krantenwijk neemt, of helemaal de wijk neemt.

 27. Bart

  De laatste stuiptrekkingen van haar blad. De mensen zitten niet meer te wachten op Wendy. Ook niet op een verborgen camera programma en de reanimatie van Hart in Aktie.

 28. Max

  De van haar omvat tweemaal haar hoofd.

 29. sokkenbreier

  Ja meisje, je hebt het allemaal zelf gedaan, je man riep dat zo’n talent 1x in de eeuw voorkomt, het wippen met de baas, de cokefeestjes, het scootertje met korting, dat vinden mensen allemaal heel vervelend van je en nu ko.tsen ze van je, het bekende gezegde,hoogmoed komt voor de val en daar zit je nu. jammer hoor allemaal.

 30. Gerard Cocks

  Karma is a bi-atch.

 31. Leo knots

  Arme Verwendy alles flopt bij haar. Hopper de Hop weer een flop. Wellicht als special idee verhaal over wit poeder in je onderbroek op Spaanse luchthaven

 32. K.C.T.

  BNers, gaat het dan toch gebeuren, mag ik het allemaal meemaken, de LEEGHOOFDIGEN, geraken over de datum, “DETESTOMOMTESCHIJTEN” generatie valt door de mand, de weldenkenden zijn het zat, ze vallen op alle fronten door de mand, vele uitzwaaidagen zitten er aan te komen ha ha ha

 33. Minder of Mirjam

  “Ze blijft mikken op inhoudsloze content in de categorieën happy, healthy en lifestyle.”

  Prachtig verwoord door de enige nieuwsbron die ik vertrouw: MEDIACOURANT!

 34. MolTalk

  FLOP

 35. Kyote

  Het valt me op dat niemand het voor haar opneemt. Ik hoop dat zij goed gespaard heeft, want na dit contract bij Talpa zie ik haar nergens aan de bak komen. Ik vrees een Viola Holt de 2de. Binnen 10 jaar is zij gescheiden en berooid.

 36. Herman Lichtinga

  De kiosken staan bol van de glossy’s. Alhoewel het eigenlijk knip en plak werk is tussen de advertenties van onbetaalbare prullaria door. Huis aan huis blaadjes doen het beter.

 37. Bette

  ‘Powerstories’. Mag ik een teiltje?

 38. Coke Hart in Aktie

  Gelukkig komt haar coke hart binnenkort weer in actie.

 39. Wendy's dealertje

  Gelukkig heeft ze verschillende andere “lijntjes” uitstaan.

 40. Dominee Bonk

  Zou zij niet meer succes kunnen krijgen als cocaïne-dealer? Samen met haar man eventueel? Is maar een suggestie , hoor.

 41. Anders

  “Met strategische partners zijn we in gesprek om dit alles uit te breiden in de komende jaren.” En dan zeggen ze nog dat ze geen humor heeft.

 42. MuhamMeth

  Wat was ze toch grappig vroegah met die vreselijk racistische Ushi en Dushi. Daarvoor hilarisch met Over de rooie waarin mensen voor een paar centen gekke dingen moesten doen. Jammer dat het daarna bergafwaarts is gegaan, met voor mij persoonlijk als dieptepunt dat filmpje waarbij haar zoon die Canta geeft en haar ex Xander er schaapachtig bij staat te blaten. Google it!

 43. Gerard Bowling

  Dat tijdschrift kan toch gerecycled worden in héél kleine enveloppen?

 44. Leo knots

  Ze kan ook een stripboek gaan maken. Ik dacht aan Snuifje in Colombia

 45. anonymous

  Ze ging toch naar SBS 6 zodat John de Mol neer geld in haar blad zou steken?

 46. Bennus

  Bij Talpa hadden ze de Linda. al binnen gehaald…
  Doei Wendy!

 47. tommie1000

  Er kwam toch een nieuwe blad uit genaamd ,SNUIFJE SNUIF

 48. Bjorn

  Ze kwam juist naar Talpa toe voor haar blad en nu wordt de stekker eruit getrokken (lees: het blad verkoopt heel slecht). Krijgt Angela de Jong WEER gelijk over de overstap. Rtl heeft haar contract niet verlengd. Haha

 49. Versnijden maar

  Versnijden maar die niet verkochte oplage.

  Leuke klusje voor Wendy.

 50. Pierre Cul

  Erland kocht regelmatig een deel van de oplage op om de verkoopcijfers op te krikken. Ik huurde een paar jaar geleden een garagebox in t Gooi en daar lagen nog 2 dozen met gloednieuwe Wendy’s. Later hoorde ik dat Erland via een tussenpersoon deze garage had gehuurd.

 51. Talpa TV Coke. De witte motor.

  Nu snel de stekker uit het nepblad van Linda en Chantal.

 52. rob

  en hoe gaat het met de Disq? hoor je niets meer van

 53. Wendy

  IK ZIT NIET AAN DE COKE GVD!!!!!!!!!!!!!111@!!!

 54. Britt Scholte Lover

  Je hebt ook al de JAN, Chantal, Linda en Wendy allemaal een beetje teveel van het goede en die Wendy stond niets anders in dan reclame en tekst, geen mooie foto’s ook

 55. mopperpot

  Ze ging toch naar talpa om dit een groter platform te kunnen geven?

 56. mopperpot

  ow, is al aan gerefereerd zie ik

 57. Normaal Persoon

  Weg met Wendy. LINDA en &C houden. Da’s mn mening

 58. Ben

  Inhoudsloos maakt inhoudsloos!!

 59. Ben

  FLOPPERDEFLOPPOP!!!!

 60. BRAAK

  Ben LOL!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.