Ali B boos op Sander Schimmelpenninck

The Voice-ster Ali B vindt het niet leuk dat hij wordt genoemd in een kritische column van Sander Schimmelpenninck. Sterker nog: hij was er echt een beetje boos over. Dat onthult de Quote-baas en Op1-ster in zijn podcast Zelfspodcast. Sander ergert zich in zijn Volkskrant-column aan influencers die hun ‘eigen levensgeluk veralgemeniseren tot een levenswijze’. Spottend schrijft hij over BN’ers die ineens een cursus aanbieden nu de coronacrisis hun inkomsten heeft doen opdrogen.

Sander schrijft in de column: “Zo heeft rapper Ali B een platform waar hij mensen voor een euro per dag ‘laat groeien’, door middel van korte Instagramfilmpjes. En zelfs vrijetrappen- en frikadellenexpert Wesley Sneijder is voornemens ondernemers te gaan helpen ‘hun bedrijven te laten groeien door middel van winstgevende online strategieën’, samen met zanger Rolf Sanchez. Welke relevante kennis de twee ter zake hebben is onduidelijk.

De Quote-baas doelt op Ali’s nieuwe platform Ikwilgroeien.nl, een soort Emile Ratelband-achtig Tsjakka-platform waarvoor leden tot wel 2.500 euro per jaar moeten betalen. “De ideologie van de selfmade man is fundamenteel problematisch; minder succesvolle mensen wordt aangepraat dat het allemaal hun eigen schuld is.

Ali boos

Ali B was er niet blij mee, onthult Sander nu in zijn podcast. “Ik moet met Ali B nog iets goedmaken, want Ali B was boos. Ik had hem in mijn column ook genoemd, in een rijtje met BN’ers die een cursus hebben. Ik heb er verder niets over gezegd en geen oordeel over hem gegeven. Dat heb ik ook niet, want ik weet niet of die cursus goed of slecht is – geen idee.”

Eigenlijk is Sander helemaal niet zo kritisch over Ali. “Hij heeft volgens mij een verdienmodel, waarbij hij mensen 1 euro per dag laat betalen. Het is dan niet alleen dat hij zendt – en dat vind ik wel goed – hij laat ook de mensen met elkaar praten. Het is een community.”

Dan verzoenend: “Ali B is wel echt een ondernemer. Zolang je maar niks belooft en ook niet communiceert dat succes een keuze is.

Foto: RTL, NPO

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen