Ali B boos op Sander Schimmelpenninck

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 8:45

The Voice-ster Ali B vindt het niet leuk dat hij wordt genoemd in een kritische column van Sander Schimmelpenninck. Sterker nog: hij was er echt een beetje boos over. Dat onthult de Quote-baas en Op1-ster in zijn podcast Zelfspodcast. Sander ergert zich in zijn Volkskrant-column aan influencers die hun ‘eigen levensgeluk veralgemeniseren tot een levenswijze’. Spottend schrijft hij over BN’ers die ineens een cursus aanbieden nu de coronacrisis hun inkomsten heeft doen opdrogen.

Sander schrijft in de column: “Zo heeft rapper Ali B een platform waar hij mensen voor een euro per dag ‘laat groeien’, door middel van korte Instagramfilmpjes. En zelfs vrijetrappen- en frikadellenexpert Wesley Sneijder is voornemens ondernemers te gaan helpen ‘hun bedrijven te laten groeien door middel van winstgevende online strategieën’, samen met zanger Rolf Sanchez. Welke relevante kennis de twee ter zake hebben is onduidelijk.

De Quote-baas doelt op Ali’s nieuwe platform Ikwilgroeien.nl, een soort Emile Ratelband-achtig Tsjakka-platform waarvoor leden tot wel 2.500 euro per jaar moeten betalen. “De ideologie van de selfmade man is fundamenteel problematisch; minder succesvolle mensen wordt aangepraat dat het allemaal hun eigen schuld is.

Ali boos

Ali B was er niet blij mee, onthult Sander nu in zijn podcast. “Ik moet met Ali B nog iets goedmaken, want Ali B was boos. Ik had hem in mijn column ook genoemd, in een rijtje met BN’ers die een cursus hebben. Ik heb er verder niets over gezegd en geen oordeel over hem gegeven. Dat heb ik ook niet, want ik weet niet of die cursus goed of slecht is – geen idee.”

Eigenlijk is Sander helemaal niet zo kritisch over Ali. “Hij heeft volgens mij een verdienmodel, waarbij hij mensen 1 euro per dag laat betalen. Het is dan niet alleen dat hij zendt – en dat vind ik wel goed – hij laat ook de mensen met elkaar praten. Het is een community.”

Dan verzoenend: “Ali B is wel echt een ondernemer. Zolang je maar niks belooft en ook niet communiceert dat succes een keuze is.

Foto: RTL, NPO
27 Reacties op “Ali B boos op Sander Schimmelpenninck”


 1. Saskia

  Sander heeft WEER gelijk.

  Je bent een kanjer.

 2. JanH

  En geen kak in Sanders haren gesmeerd? Zijn de kleuters van MC plotseling de zandbak ontgroeid?

 3. Sem

  Succes is in veel gevallen wél een keuze.
  It takes courage to be succesful!
  https://www.youtube.com/watch?v=BOWM8T-WZUQ

 4. Sandré

  Saskia krijgt 1 euro per reactie.

 5. Flits Bom

  Alie B is een Non-artiest

 6. Peter van Hooijschuur

  Sander is niet relevant.

 7. Tini Prikkeldraad-Kots ter Spin

  Zowel Sander Schimmelpenninck als Ali B stellen natuurlijk helemaal niks voor. Nietszeggende figuren. Fijne dag allemaal!

 8. Zomaar

  Kakkerig rechts heeft klaarblijkelijk een hekel aan ordinair en dom rechts.
  Allemaal nestbevuilers.

 9. Latte Caffa

  De kunst is om je dat tsjakka gevoel te geven en dan ben je verkocht letterlijk. Je koopt want je bent enthousiast. Ik vind het een zwakte, want een ander kan het niet voor jou doen. Tony Robbins is er multi miljonair mee geworden.

  Ik vind het manipuleren.

 10. De dooie hond van rapper Lil.Kleijn

  Echte klasse is niet te koop.

 11. Fikkie

  Sander heeft weer gelijk. Laat die Maroc lekker in zijn eigen vet gaarsmoren.

 12. Alexia

  Ikwilgroeien in je broekje, zal Sander bedoelen.

 13. Karin

  Sander is een beetje een vervelend mannetje maar hier heeft hij wel gelijk, wat een geouwehoer van die Ali B. Mensen een beetje het geld uit de zak kloppen met je slap gelul. over geluk, positiviteit en groeien. Het enige wat groeit is zijn bankrekening.

 14. Jaap

  Hierin heeft hij 100% gelijk. Over prinses ook maar dat moet je als BNer niet in openbaar zeggen.
  Ali B is een vreselijke man.

 15. Gerda

  Ali B moet zijn eigen ding doen en verder zijn bek houden..

 16. Alexia

  Dit is wel erg veel positieve reclame voor Ali B. Hoeveel vangt dat Sandertje?

 17. Onze Held Geert

  We proberen allemaal in slappe tijden onze knip wat te vullen.
  Dat Ali een slimme Maroc is , dat is duidelijk.
  Dat hij een ander wat kan leren, dat geloof ik ook.
  Beter dan je klauw ophouden en mokkeltjes in de bek spugen en uitschelden voor hoer.

 18. Blinde Herdershond

  Graaf Calimero heeft zijn zegje weer gedaan. Nu kan hij met zijn gelukzalige glimlachje terug in de box. Misschien met een ijsje in zijn knuistjes, we zijn de beroerdste niet.

 19. tikgeit

  Lilliputter Sander Schimmelpenninck slaat de plank wel heel vaak mis.

  Hij moet echt oprotten deze huilebalk.

 20. Teuntje

  Ali B lijkt aardig maar is een wolf in schaapskleren

 21. Maatje Pink

  Ali kan je voor een euro per dag laten groeien.
  Voor €0.71 heb ik al een Viagra pil.

 22. Snorlax

  Ik hoop echt dat niemand in die zogenaamde cursussen trapt. Rapper Boef heeft ook zogenaamde ‘millionaire mindset cursus’, Lil Kleine ‘Street University’ en nu Ali B dus ook. De enige die er beter van worden zijn deze 3.

 23. Gerda

  Dat doen zoveel artiesten Jandino spreekt over zijn vreeeeeeeeeselijke jeugd in gevangenissen met jeugd en jongeren..Jórgen Raymann heeft een cursus van Stedman gevolgd (ja die van Ophrah) en biedt aan motiverend te spreken en ik ga het niet opzoeken, maar er lopen veel van die zg Tsjakka figuren rond, die uiteindelijk zelf miljonair zullen worden. Maar Ik vind het alleen maar triest voor Ali zijn kinderen, want hij is altijd druk met verdienen, hij ziet overal brood in

 24. Geert

  Ali B is een grote aandachtzoeker en denkt dan ook nog dat die leuk is
  Een naar irritante lul is het

 25. 😷Paulus

  😷Elk Marokkaan dat zijn centjes op een gewone manier verdient gun ik een compliment. Lulletjes die komen zeiken hier zijn zielige werkloze doomdenkers, niksnutten, maatschappelijke virussen.

 26. Gerda

  @Paulus
  ma 10 aug 2020 om 14:23 Wat doet u hier dan? Ga werken man! Ik heb er 52 jaar op zitten..

 27. 😷Paulus

  😷@Gerda,ik zit zelf in de slappe was, ik kom hier enkel op ongedierte zoals jullie te zeiken te poepen. Vooral als ik diaree heb. Ow men wat heerlijk om het te spuiten op iedereen die bezig is te polariseren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.