Rick Romijn moet jaar herstellen van oogoperatie

Rick Romijn is donderdag met succes geopereerd aan zijn losgelaten netvlies. Hij moet nog zeker een jaar herstellen van de ingreep. Dat werd ’s middags gebeld in de radiovariant van Veronica Inside, waarin hij sidekick is. Sidekick Niels van Baarlen staat in nauw contact met zijn collega en weet hoe het nu met hem gaat. “Hij is geopereerd en het is naar omstandigheden goed gegaan. De operatie is geslaagd. Hij had nu nog 16 procent zicht, maar het netvlies ligt weer op zijn plek“, zegt hij.

Romijn zal nooit meer in staat zijn om te kijken zoals voorheen. “Hoeveel hij in de toekomst gaat zien is nog niet te voorspellen. Ze hopen dat zijn zicht voor 40 tot 70 procent terugkeert. Het duurt ongeveer een jaar.”

Door deze operatie zit de radio-VI met een bezettingsprobleem. “Het enige vervelende is dat hij zes weken geen auto mag rijden. Er is een soort langzaam werkend gas in zijn ogen gespoten en daardoor zetten die pupillen uit ofzo en dat gaat zes weken duren.”

Hopelijk gaat Romijn snel weer aan de slag, aldus Van Baarlen. “Niemand wil toch zes weken thuiszitten? Als hij hier kan komen, dan kan hij werken natuurlijk.”

De komende dagen moet hij gewoon even met rust gelaten worden. Ik denk wel dat we moeten proberen om hem daarna zo snel mogelijk weer naar Hilversum te laten komen.”

Lees ook: VI-collega’s geinen over netvliesloslating Rick Romijn (gisteren)

Foto: Talpa, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen