Rick Romijn moet jaar herstellen van oogoperatie

Geplaatst op Fri 17 Jan 2020 om 9:30

Rick Romijn is donderdag met succes geopereerd aan zijn losgelaten netvlies. Hij moet nog zeker een jaar herstellen van de ingreep. Dat werd ‘s middags gebeld in de radiovariant van Veronica Inside, waarin hij sidekick is. Sidekick Niels van Baarlen staat in nauw contact met zijn collega en weet hoe het nu met hem gaat. “Hij is geopereerd en het is naar omstandigheden goed gegaan. De operatie is geslaagd. Hij had nu nog 16 procent zicht, maar het netvlies ligt weer op zijn plek“, zegt hij.

Romijn zal nooit meer in staat zijn om te kijken zoals voorheen. “Hoeveel hij in de toekomst gaat zien is nog niet te voorspellen. Ze hopen dat zijn zicht voor 40 tot 70 procent terugkeert. Het duurt ongeveer een jaar.”

Door deze operatie zit de radio-VI met een bezettingsprobleem. “Het enige vervelende is dat hij zes weken geen auto mag rijden. Er is een soort langzaam werkend gas in zijn ogen gespoten en daardoor zetten die pupillen uit ofzo en dat gaat zes weken duren.”

Hopelijk gaat Romijn snel weer aan de slag, aldus Van Baarlen. “Niemand wil toch zes weken thuiszitten? Als hij hier kan komen, dan kan hij werken natuurlijk.”

De komende dagen moet hij gewoon even met rust gelaten worden. Ik denk wel dat we moeten proberen om hem daarna zo snel mogelijk weer naar Hilversum te laten komen.”

Lees ook: VI-collega’s geinen over netvliesloslating Rick Romijn (gisteren)

Foto: Talpa, SBS
21 Reacties op “Rick Romijn moet jaar herstellen van oogoperatie”


 1. Bo

  Het programma wordt er niet slechter op zonder Rick. Hoe vervelend dit ook voor hem is. Maar Rick is echt de zeurende oom op een verjaardag, de hele dag klagen en mopperen over alles en niks. Geen greintje inlevingsvermogen in een ander en volstrekt zwart/wit. Bij Evers trok ik hem nog wel gezien de samenstelling van de rest van het team maar de beste man is een beetje in zichzelf gaan geloven.

 2. Karlijn

  Beterschap gewenst.

 3. ome H

  Voegt niks toe aan radio maar ik wens hem veel beterschap

 4. Karlijn

  ge kunt eventueel een andere zender gaan luisteren Bo als deze zender u niet aanstaat in plaats van zure stukjes te schrijven. Het siert u niet en getuigd van een zekere domheid en lethargie om zich te ergeren maar er wel zielloos naar blijven luisteren en achteraf erover klagen. Wij noemen dat een zure k ut.
  Neem nog een paar glaasjes azijn om de dag goed te beginnen.

 5. Sjimmie Geduld

  In het land der sidekicks is eenoog koning.
  Vreseliujk, je zal mar sidekick zijn geworden in het leven.
  Sidekick hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.

  ….hahahahahahahahahahaha……..hahahahahahahaha.

 6. Sjimmie Geduld

  hahahahahaha….

 7. John

  Misschien kan hij met Kicken podcasts op gaan nemen.
  De invalide podcast.

 8. Rutte heeft homo (en Arie Boomsma ook)

  Ik heb er blind vertrouwen in dat het goedkomt.

 9. Respect ✌️

  Tijd om met pensioen te gaan

 10. WaveX

  Welke Arbo arts heeft hij?
  Mijn Arbo arts vind dat een goede vriend 3 weken na een zware darm operatie wel weer kan beginnen. Maar dan heb ik het over iemand die dag in dag uit in de constructiebouw werkt en niet een uurtje per dag op zijn bolle reet zit en schaap achtig mee moet lachen met de Grote Baas in een microfoon en voor de rest zijn bek moet houden.

 11. Fox Mulder

  Niet leuk voor Rick maar we zijn wel van de eeuwige gejammer van rupsje nooitgenoeg af.

 12. WaveX

  Ze geloven het zelf al: ‘ mag hij komen “”Werken””… niemand in dat hele complex weet wat dat is. In een trendy omgeving met een laptopje voor je neus en een hippe mok muntthee ernaast doen alsof je er toe doet heet bezigheidstherapie. Dan zegt de ingehuurde Arbo arts inderdaad na een afgescheurde manicuur nagel dat je minimaal een maand thuis moet blijven

 13. Jaja

  Die DJ’s en sidekicks zijn allemaal zzp’ers dus daar komt geen Arbo arts aan te pas, hooguit een verzekeringsarts als ze voor uitval door ziekte verzekerd zijn.

 14. sokkenbreier

  Rick is een lieve aaibare man, helemaal niet zuur en juist zeer veel interesse in de ander.
  Ik hoop dat hij snel opknapt en weer bij de radio is, ik mis zijn gulle lach!

 15. Alex Jones

  Ze liggen bij de arbo dienst nog dubbel van het lachen een sidekick in de behandelkamer.

 16. WaveX

  Lieve aaibare mannen zijn huisdiertjes voor verwende en strontvervelende wijven.

 17. Ron

  Ze willen zorgen dat hij elke dag een lift krijgt naar de studio en weer terug. Waarom niet gewoon vanuit huis inprikken in de uitzending? Microfoon en verbindingssetje en probleem opgelost! Ze denken veel te moeilijk. Je hoeft nergens meer fysiek aanwezig te zijn, alles kan thuis!

 18. o.p. lichter

  Wat lees ik nou werken , dat domme lachen om die vreselijke genee . Laat hem maar een paar weekjes in de zorg meedraaien dan piept hij wel anders .

 19. MediaPrak

  En er is echt geen slimme ITer welke met algaritmes en voice tracks een comp programma kan schrijven welke automatisch gehinnik en schaterlachen genereerd?

 20. Joop55

  Minder luchtvervuiling in de ether. Dat hoongelach is een gelijkschakeling met de koolstofdioxide.

 21. MolTalk

  Laten we geen enkel risico nemen en hem 2 jaar thuis laten zitten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.