‘Jinek gaat ook last krijgen van vernieuwd Hart van NL’

Het zijn spannende weken voor Eva Jinek: houden haar hoge kijkcijfers stand of gaat ze alsnog last krijgen van het RTL-effect? Eén ding is zeker en dat is dat haar scores deze week vooralsnog 16 procent lager liggen dan vorige week, zonder de Voice-vrijdagen mee te tellen. Bovendien scoort concurrent Op1 toch een stukje beter. Volgens Shownieuws-ster Guido den Aantrekker mag Jinek haar borst nat maken nu er door John de Mol ook wordt geïnvesteerd in de late avond van SBS 6.

De perceptie dat het een gelopen race zou zijn voor Jinek is echt verkeerd, meent Den Aantrekker. “Het is zeker geen gelopen race voor Jinek en ik verwacht dat ze hoe dan ook gemiddeld niet haar oude NPO-scores zal handhaven.

Helemaal niet nu ook De Mol geld in de late avond stopt, zegt hij. “SBS 6 investeert in Hart van Nederland en Shownieuws, die cijfers zullen ook gaan stijgen.”

Jinek kan volgens hem maar beter rekening houden met dalende kijkcijfers. “De wittebroodsweken van Jinek zijn voorbij. Het komt nu op Eva zelf aan. Voor de NPO-kijker dan misschien een heldin, de RTL4-kijker ziet dat m.i. anders. Netto rendement op langere termijn: hogere score dan Tan, Twan en Beau, maar niet de heilige graal die RTL4 in haar ziet.”

De allereerste RTL-Jinek scoorde 1,7 miljoen kijkers, maar de afgelopen twee dagen keken er 600.000 en 700.000 mensen. “Het kan verkeren“, aldus Den Aantrekker.

Aart Lensink, directeur van marketingbureau LVB, zegt in reactie daarop: “Nog een paar weken en dan hebben de kijkers gekozen en zien we nauwelijks meer bewegingen. Mijn schatting: Op1 zit dan rond de 800.000, Jinek maximaal 650.000 gemiddeld (los van de post-Voice-score).

En tv-producent Marc Dik: “In 25-54 zit Jinek bijna 2 keer zo hoog dan Op1. Daar zal RTL blij mee zijn.”

 

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen