‘Jinek gaat ook last krijgen van vernieuwd Hart van NL’

Geplaatst op vr 17 jan 2020 om 8:30

Het zijn spannende weken voor Eva Jinek: houden haar hoge kijkcijfers stand of gaat ze alsnog last krijgen van het RTL-effect? Eén ding is zeker en dat is dat haar scores deze week vooralsnog 16 procent lager liggen dan vorige week, zonder de Voice-vrijdagen mee te tellen. Bovendien scoort concurrent Op1 toch een stukje beter. Volgens Shownieuws-ster Guido den Aantrekker mag Jinek haar borst nat maken nu er door John de Mol ook wordt geïnvesteerd in de late avond van SBS 6.

De perceptie dat het een gelopen race zou zijn voor Jinek is echt verkeerd, meent Den Aantrekker. “Het is zeker geen gelopen race voor Jinek en ik verwacht dat ze hoe dan ook gemiddeld niet haar oude NPO-scores zal handhaven.

Helemaal niet nu ook De Mol geld in de late avond stopt, zegt hij. “SBS 6 investeert in Hart van Nederland en Shownieuws, die cijfers zullen ook gaan stijgen.”

Jinek kan volgens hem maar beter rekening houden met dalende kijkcijfers. “De wittebroodsweken van Jinek zijn voorbij. Het komt nu op Eva zelf aan. Voor de NPO-kijker dan misschien een heldin, de RTL4-kijker ziet dat m.i. anders. Netto rendement op langere termijn: hogere score dan Tan, Twan en Beau, maar niet de heilige graal die RTL4 in haar ziet.”

De allereerste RTL-Jinek scoorde 1,7 miljoen kijkers, maar de afgelopen twee dagen keken er 600.000 en 700.000 mensen. “Het kan verkeren“, aldus Den Aantrekker.

Aart Lensink, directeur van marketingbureau LVB, zegt in reactie daarop: “Nog een paar weken en dan hebben de kijkers gekozen en zien we nauwelijks meer bewegingen. Mijn schatting: Op1 zit dan rond de 800.000, Jinek maximaal 650.000 gemiddeld (los van de post-Voice-score).

En tv-producent Marc Dik: “In 25-54 zit Jinek bijna 2 keer zo hoog dan Op1. Daar zal RTL blij mee zijn.”

 

Foto: RTL
71 Reacties op “‘Jinek gaat ook last krijgen van vernieuwd Hart van NL’”


 1. Nils Holgersson

  Kijkers laten zich niet kopen.

 2. Johnny👀

  Tja ..

 3. Magnus Dickendorfer

  Ik kijk niet naar deze linkse heks. Eerst excuses maken voor de opmerking (lees: doodsverwensing) die koch maakte over baudet en die enge eva hilarisch vond, ze kwam niet meer bij. Naar mens.

 4. Wim

  En dat zegt Marc Dik die voor RTL werkt.

 5. Joost

  Kijkcijfers zijn over het algemeen gewoon zakkende. Waarom wordt dat niet gewoon als feit benaderd?

  Er is vrijwel niets meer, uitgezonderd een Heel Holland Bakt of Luizenmoeder dat structureel miljoenen kijkers trekt.

 6. C

  Jinek heeft ook echt last van HVNL…

  BSD 25-54:
  Jinek: 22,9%
  HVNL: 11,1%

  LOL

 7. west*

  KIJK Jensen .nl # 86 maar eens dat is schrikken en daar zal eva niet blij mee zijn!!

 8. anymousin

  @Joost, de waarheid bekt niet. En al helemaal niet voor MC, krijgen ze niet genoeg kliks.

 9. M

  Wat is die Den Aantrekker toch een kenner en een man met visie en inzichten die niemand heeft hè!

  Met z’n “ik verwacht dat ze hoe dan ook gemiddeld niet haar oude NPO-scores zal handhaven.“ 😂😂😂

  Zeg dan niks, sukkel…..

 10. Willem

  Waarom tellen The Voice vrijdagen niet mee? NPO1 heeft dagelijks een lead-in met Voice achtige kijkcijfers. Je laat bij de NPO toch ook niet maandag t/m donderdag weg omdat de programma’s daarvoor hoge kijkcijfers hebben?

 11. hahaha

  Dit artikel ! ‘
  Nog nooit zo hard gelachen de laatste tijd, hilarisch
  Die SBS6 toch…hahahaha

 12. Debbie

  Het begint nu echt triest te worden hoe Talpa zelfs zn “experts” anti rtl propaganda laat maken. Dit valse gedrag wordt echt de ondergang van SBS en uiteindelijk ook de doodsteek voor tv. Lekker streamen zonder die valse propaganda programma’s.

 13. huh

  Volgens Shownieuws-ster Guido den Aantrekker mag Jinek haar borst nat maken nu er door John de Mol ook wordt geïnvesteerd in de late avond van SBS 6.

  Hahahahahahahahahahahahaha
  Hou op met me….

 14. NPO kijker 6

  Dat heb ik gisteren al geschreven.

  Gisteren hadden Hart van NL en Jinek beide 600.000 kijkers.
  Met reclame zal Jinek ook verliezen van Hart van NL

  De oorlog zal gaan tussen RTL en Talpa om 22.30

 15. Peter Wingender

  Ik mis vooral Jeroen Pauw.

 16. NPOMAN

  Typisch! Angela schrijft er vandaag niets over, over de lage scores van Jinek!

 17. Peter Wingender

  Het motto; wat zou jij doen voor een miljoen? En kijk naar Twan Huys; die keer ook gewoon terug naar de NPO. Zie dat Jinek ook doen. Krijgt ze gewoon een NPO salaris en hebben we dat ook weer gehad.

 18. Bep

  @Huh

  Hahahaha

 19. Henk

  Concurrentie van SBS6 daar hoeft niemand bang voor te zijn.
  Wat ze van plan zijn trekt minder kijkers.We willen gewoon Gallyon en Selma en Piet.

 20. Sandertje

  John de Mol komt vast met iets fantastisch en vernieuwends. Ik wens hem veel succes. Zoals Nils Holgerson op zijn gans al zegt; Kijkers kun je niet kopen. Arme John, echt helemaal niks lukt, alleen een serie met een gay erin die niet eens door hem bedacht is heeft succes.

 21. Dr Rossi

  Kijk eens aan, Alle “specialisten”van de TV wereld staan weer op.
  Wat een b u l l s h i t weer allemaal. Het is toch duidelijk dat dit even tijd nodig heeft. De kijkers zaten namelijk bij de NPO. Nu duurt het even tot zij hun weg weer naar RTL vinden en hun dagelijkse kijkroutine wijzigen. Dat gaat nooit snel maar altijd stap voor stap. Straks als Jinek weer vanouds scoort lopen al die zelfbenoemde visionairs weer gewoon achter Jinek aan.

 22. Tulp

  @Willem
  Inderdaad. Gaat nergens over dat de vrijdagscores niet mee zouden moeten tellen.

  Kijkers scoor je door een goed programma te hebben in de eerste plaats en vervolgens kun je de cijfers aardig opkrikken door ook nog een goede lead in. Zou astro tv na the voice geprogrammeerd staan dat had het echt niet zoveel kijkers, omdat het programma niet goed is.

 23. Thierry Bardot.

  Als je voor het geld gaat, kun je ook verliezen.

 24. HJ

  Te extreem links, dat Jinek. Janken als een foto van Jesse Klaver wordt ‘beschoten’ door carbidschieters met Oud&Nieuw. Lachen om een verkapte doodsbedreiging aan Baudet. WAL-GE-LIJK! Geen wonder dat de kijkcijfers keihard kelderen.

 25. Burger van Nederland

  Wacht is even.
  Gaat Sjon nog meer geld en dollars in die snevende zender steken om goedverdoeme notabenen dat Hart van Nederland en Shownieuws te verbeteren terwijl die de enige publiekstrekker van SBS Piet P. eruit heeft geknikkerd en de goodwill van iedereen en alle mensen heeft verspeeld door Selma en haar zusjes op non-actief te zetten maar wel met dat slijmspoor van Albert Verlinde de Shownieuws gaan proberen te reanimeren dan denk ik dat er nogal veel mensen rondom dat tijdstip kokhalzend afhaken als dat paarse lijk van Verlinde ineens weer onverwacht op de buis verschijnt. Wat is er mis met een speelfilm ’s avonds?
  Zomaar een vraag hoor…

 26. NPOMAN

  Klopt! Jinek & RTL worden door Jensen met de grond gelijk gemaakt!

 27. Burger van Nederland

  Niet echt leuke reacties voor Talpa hier..

 28. Burger van Nederland

  Wacht is even.
  Gaat Sjon nog meer geld en dollars in die snevende zender steken om verdriedubbeltjes notabenen dat Hart van Nederland en Shownieuws te verbeteren terwijl die de enige publiekstrekker van SBS Piet P. eruit heeft geknikkerd en de goodwill van iedereen en alle mensen heeft verspeeld door Selma en haar zusjes op non-actief te zetten maar wel met dat slijmspoor van Albert Verlinde de Shownieuws gaan proberen te reanimeren dan denk ik dat er nogal veel mensen rondom dat tijdstip kok/halzend afhaken als dat paarse lijk van Verlinde ineens weer onverwacht op de buis verschijnt. Wat is er mis met een speelfilm ‘s avonds?
  Zomaar een vraag hoor…

 29. Pieterke

  Als de cijferdaling is ingezet is dat het begin van het einde.

  De kijker bepaalt en die heeft dat al gedaan…

 30. rw

  Jinek heeft gewoon prima cijfers…misschien zou MC zich eens moeten focussen op de cijfers van bv HvN of andere SBS programma’s…die talkshowoorlog kennen we nu wel. Er is plek voor twee talkshow, ieder met zn eigen publiek

 31. CB

  RW je slaat de spijker op z’n kop! Ik word een beetje heel erg moe van dat keer op keer focussen op Jinek, Op1 en de hele santekraam. Soms denk ik dat ‘Talkshowbashcourant’ een betere naam is dan MC.

 32. ton

  kijk eens op donderdagavond naar wnl.
  Daar worden nog eens kritische vragen gesteld.

 33. WaveX

  Dat Eva een heldin is van NPO en links in het algemeen staat buiten kijf. Haar team en directie RTL moeten deze prachtige, zeldzame en gekoesterde parel NU laten schitteren!

  Dat is RTL verplicht aan tv kijkend Nederland!

 34. anoniemmm

  eva Jinek

  moet ook gecontroleerd worden

  op drugstest

  bier / drugs

  Eva Jinek heeft toegegeven dat ze drugs gebruikt

  aan Peter r de vries……………….

  RTL neem je drugs gebruikers in dienst!!!!!!!!!

  foei foei foei

 35. Marianne

  Wahaha, daar heb je de naald die in de dezelfde groef van de grammofoonplaat blijft hangen.
  Hopelijk komt er weer eens een mooi programma zoals Gouden Bergen. Mensen worden door de media en trollen zoals WaveX op het verkeerde been gezet.

 36. Drollet

  Ha ha ha ha. Mensen hebben nooit gekozen tussen Jinek en Hart van Nederland. Nu gaat John opeens HvNl groot maken? Net als SBS 6 zeker de laatste jaren? Ha ha ha ha

 37. Mediamaatje

  Die doelgroep 25-54 die Marc Dik noemt is de gewenste doelgroep omdat die voor adverteerders het meest interessant is. Talkshows om 22.30 uur trekken echter vooral kijkers in de doelgroep 50+ dus zijn argument kan procentueel waar zijn maar dat wil hooguit zeggen dat er meer ‘jongere’ mensen kijken dan voorheen. In absolute aantallen zal het nog steeds (te) weinig zijn.

  Er zijn uit nieuwsgierigheid de nodige kijkers van SBS naar RTL gegaan de laatste twee weken, maar dat zal langzaamaan weer terugdraaien als die kijkers van SBS merken dat Jinek niet ineens meer RTL geworden is. Integendeel: ze lijkt wel linkser dan ooit tevoren. SBS-kijkers willen vooral gezelligheid op de late avond dus zullen terugkeren. NPO zal stabiel blijven, hebben trouw kijkerspubliek, wie er ook zit.

 38. Xylon

  Het wordt helemaal niets met Eva, die lag er al uit nog voor ze bij Bertelsmann in dienst zou gaan treden !.. Het komt niet meer goed, excuses of geen excuses, ze zou het toch niet hebben gered, haar geldbeluste kortzichtigheid zou haar linksom of rechtsom toch doen vallen !.. Echter heeft ze in haar blindheid het proces nu versneld door in ruil voor een grote zak geld haar carrière op te offeren !.. rtL-Nederland helpt ze daarmee terecht naar de afgrond !..

 39. Ron

  Dat vernieuwde HvNL en Shownieuws gaan pas in april van start dus ik weet niet waar den Aantrekker zijn mening op baseert? Daar is nog helemaal niets van te zeggen. Iets van ‘wens vader gedachten’. Het hele (SBS) 6 is sleets en niet vernieuwend. Profilering die onzichtbaar is mede door het handhaven van de oude naam ‘SBS’ wat nergens meer voor staar, het is een loze afkorting. Eerst dat eens schrappen en dan op strategische plekken in de programmering relevante aanpassingen maken. En kom met iets nieuws in de vooravond, iets baanbrekend gebaseerd op het Big Brother/Utopia format. Die datingshow die ze nu gaan uitzenden gaat het niet worden…

 40. RTL, vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard

  Clown Guido moet dit wel zeggen, anders gaat ook hij per direct richting het UWV.

 41. Ludo

  Zeker door dat programma van hart van Nederland waar niemand naar kijkt en dat shownieuws pffff

 42. sukkel

  Hoop dat ze flink last krijgt die valse Engnek lachen om een opmerking van Koch dat Baudet dood moest

 43. @Sukkel

  Zo, nu weet iedereen het wel….en door!

 44. Brabants boertje

  Dat RTL met een linkse Peter vd Vorst ook helemaal links
  gaat worden blijkt wel, door dat ze het aantrekken van Eva Jinek.
  Jenssen moest weg wegens lage kijkcijfers
  volgens hun. Maar RTL 5 blijft maar herhalingen
  uitzenden. Dat RTL links geworden is door die
  van de Vorst gaat ze veel kijkers kosten.
  Weg met linkse wegkijkers en zeker linkse zendets.
  Die hebben we al genoeg in Nederland.

 45. Snake Charmer

  Hart van Nederland heeft last van Talpa effect.

  Kijkers blijven weg.

 46. Cor

  Ja de goodwil is weg. Jinek die lacht om grap over Baudet, gaat voor het geld en dan hoog van de toren blaast dat ze wil winnen. Daar word je op afgerekend.

 47. Snake Charmer

  Er is 1 persoon op deze site onder verschillende namen die dagenlang loopt te huilen in elk artikel over die Baudet grap.

  Het was gewoon grappig get over it.

  Ik lach er nog steeds om.

  HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA

  En nu klaar.

 48. freddy

  Ik denk eerder dat SBS 6 moet vrezen voor RTL 4 en NPO 1. SBS 6 is de grote verliezer van de talkshowoorlog.
  En Jinek heeft RTL 4 uit het slob getrokken.

 49. Snake Charmer

  Alleen Linda kan SBS niet redden en de Meiland hype gaat hoogstens nog 1 TV seizoen duren.

  Wendy op SBS6 is gewoon een flop geworden en ook Gordon is over zijn hoogtepunt heen.

  Hart van NL is gewoon helemaal gesloopt door Talpa de tijden van meer dan 1 miljoen kijkers zijn gewoon definitief voorbij. De Lingo hype is ook al over.

 50. Ben

  De leugens, het kiezersbedrog en vooral de anti zw piethouding breekt haar nu op. Hier worden geen kijkcijfers “gemaakt”.
  Zij wordt al jaren uitgekotst. Is iemand die voor geld alles doet.
  Ik geloof zelfs de 600.000 niet!!!

 51. Joop55

  HvNL dat hoger gaat scoren dan een talkshow… verder geen commentaar.

 52. Enzo Voorthuijsen

  Neem van mij aan; niets wat JdM brengt zal nu nog scoren en zich boven het gemiddelde verheffen, toen niet, nu niet en nooit niet gaat het wat worden. Pulpa had bij aanvang het verschil moeten maken; dat heeft ze nagelaten door voort te borduren op oude meuk.

 53. Commerciële Yoghurt

  Waar doelen ze bij MC toch op als ze het over het RTL-effect hebben.

  O ja ik begrijp het al.
  Toen RTL Late Night met Humberto Tan dagelijks tussen de 700.000 en 1 miljoen kijkers had en toen Barend en Van Dorp en VI Oranje scoorden.

  Ach wat aardig van MC.

 54. sukkel

  Ze moet nog veel meer last krijgen dat hypocriete kreng

 55. Mark

  Guido zei afgelopen week in Shownieuws dat Shownieuws het best bekeken programma op de NL tv is om 11 uur ’s avonds….

 56. Thierry Bardot.

  Magnus Dickendorfer, sukkel: Meten met twee maten, realisten kunnen het niet laten.
  Doodskist met Rob Jetten: HAHAHAHA
  Gaten schieten in een poster van Jesse Klaver: HAHAHAHA
  ‘Thierry Baudet moet een wandeling langs de snelweg maken’: BOEH GAAT TE VER!1!111 KOCH MOET KAPOT.

 57. Normaal Persoon

  Sorry maar ik ben #TEAM-EVA

 58. HvN is nooit een rivaal van Jinek

  Hart van Ned is echt geen rivaal Jinek.Beide zijn binnen 1 jaar gedevalueerd tot een soort 3de rangs programma en bestaan gewoon niet meer over 1 jaar.

  De NPO met Op1 is kwaliteit veelzijdigheid en inhoud en drukt de bagger van Jinek en HvN gewoon op korte termijn geheel weg.

 59. Vorst van Peter

  @HvN is nooit een rivaal van Jinek

  Uitgekouwde onderwerpen op 1 en natuurlijk was crimineel van laarhoven met een sneu advocaat die met zijn eigen marketing bezig is.

  4 met onderwerpen die te langdradig zijn, daar wachten jongeren echt niet op, dus zappen weg of gaan niet eens kijken.

  HVN non nieuws,naar dat doet John zelf ook, een ouwe man die jongere vrouwen
  wegstuurt, tja John Needs Viagra too.

 60. Lau

  Als er weer reclame volgt bij zowel Jinek als OP1, vermoed ik toch echt dat HvNL weer stijgt richting 6 à 700.000 kijkers. Het moet dan echter wel wat nieuwswaardiger worden dan dat het nu is.

 61. Mick

  Kennelijk wordt Hart van Nederland heel bijzonder dan, want zoals het er nu bijhangt door bij die elkaar geraapte grafische vormgeving en een uit uitgekleed decor kan echt niet meer.

 62. Mick

  Eigenlijk belachelijk als je dat amateuristische studiootje van HvNL nu ziet en dan neem je een foto uit 2012. Hoe hard kan je achteruit hollen.

 63. PietjePuk

  Geef Jensen een beter geproduceerde talkshow om 23.00 op SBS6. Shownieuws naar Net5.

 64. AlexF-Arnhem

  Jensen en Jinek had ik een leuker combinatie gevonden LIVE

 65. aammehoela

  Jinek gaat echt geen last krijgen van de vernieuwde avond van SBS 6. Ze krijgt enkel minder kijkers als het Europees voetbal weer start.

 66. yep

  De lach om de domme opmerking van Koch heeft haar flink wat kijkers gekost. Een dag later zakte het hard in en ook donderdag was het nog matig. Van een presentator van een talkshow verwacht je niet al te veel, want helemaal geen kan niet, politieke kleur. Dat was niet slim van haar.

 67. S

  @Lau
  Jinek blijft zonder. Is contractueel vastgelegd.

 68. Samantha

  Hart van Nederland en Shownieuws S6 haha 😂 kijk niet daar eens na

 69. BRAAK

  Hij heeft zoveel geld, hij heeft zo weinig succes, hij is een neuroot, een mechelomane gek en hij krijgt op wat jatwerk na geen succes, wat ben ik zo blij dat ik niet in zijn schoenen sta!

 70. Donald Dumb

  Tja. Originaliteit komt niet voor in het woordenboek van fam. De Mol, BRAAK. Dat weet intussen iedereen…

 71.  

  Stumper.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.