Frits Wester dronk een derde liter wodka per dag

De alcoholverslaving van Frits Wester was behoorlijk ernstig. Hij hield het niet bij een paar biertjes per dag. “Ik denk dat ik per dag een derde liter wodka dronken en zes à zeven glazen wijn en dat was echt veel te veel“, zei hij gisteren in Jinek. Wester is afgekickt in Zuid-Afrika. Een paar maanden later kan hij weer aan de slag. “RTL heeft het allemaal geregeld. Wat dat betreft is RTL – jij werkt er nu gelukkig ook – een fantastische werkgever. Alles werd meteen geregeld en in het werk gezet.” 

Het alcoholprobleem van Wester kwam in september aan het licht toen hij ogenschijnlijk dronken in beeld verscheen bij het RTL Nieuws. “Ik had op dat moment ook al een hele dag lang niet gedronken en dat was gewoon te lang. Dat was het grote probleem. Ik had alcohol nodig om te kunnen functioneren. Zo gek gaat je lijf dan werken.

Op een gegeven moment wordt alcohol een soort brandstof waarop je loopt, vertelde Wester. “Dan is het drinken niet eens zozeer een probleem, maar dat zijn de langere periodes zonder die brandstof. Dan gaat het fout. Je gaat je heel erg vervelend voelen, los van dat je heel slecht slaapt. En als je al slaapt, word je zwetend wakker na een uurtje.

Hoe denkt Wester inmiddels over een 0.0-biertje? “Ik weet dat er 0.0 in zit, maar weten de mensen om me heen dat ook? Mijn nadeel is: je ligt voor een deel onder een vergrootglas. Maar ik heb tegelijk ook 17,5 miljoen politieagenten om me heen die opletten: hé, gaat die Wester niet drinken?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen