Tim op tv in tranen om overlijden man André van Duin

Geplaatst op di 14 jan 2020 om 9:10

Regisseur Tim Oliehoek was maandag in RTL Boulevard zichtbaar aangeslagen toen het nieuws over het overlijden van de man van André van Duin werd besproken. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Oliehoek is als regisseur van Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen goed bevriend met hoofdrolspeler Van Duin en zijn echtgenoot Martin Elferink. “Ik weet het ook pas maar een paar uur en ik vind het vreselijk. Ik ben er nog steeds echt kapot van.”

De regisseur had de tranen in zijn ogen staan. “Ik heb ze zeven jaar geleden leren kennen en toen ik ze zo samen zag, zei ik tegen mijn eigen vriend: ‘Zo wil ik later ook zijn als ik wat ouder ben.’ Ze waren zo één en zo lief. Ik vind het heel moeilijk en vooral voor André.”

Elferink is overleden aan de gevolgen van botkanker. “Halverwege de opnames van Het Geheime Dagboek kwamen Martin en André erachter en ik weet niet hoe hij het heeft gedaan, maar André is gewoon door blijven filmen. Als je de serie hebt gezien, zie je wat André’s karakter overkwam en dat is wat hij op dat moment meemaakte. Ik snap niet hoe hij het heeft gedaan. Ik heb heel veel bewondering voor beiden.”

Het personage van Van Duin overkwam ongeveer hetzelfde. “Ze hebben het ook niet kunnen kijken. Hij hield wel alles in de gaten, wat de reacties waren en hij was wel heel trots. Martin ook.”

Hoe herinnert hij zich Martin? “Martin maakte André jonger, hij kon ontzettend ondeugend uit zijn ogen kijken. De bingo met kerst was ook altijd echt zijn ding. Hij had altijd een glimlach en was altijd nieuwsgierig. Ze konden ontzettend lummelen met z’n tweeën en in een restaurant praten over kleine dingen. Het was een stralende, knappe man.”

Sinds ik het heb gehoord ben ik verdoofd en ik vind het ook heel erg voor André.”

Foto: RTL
25 Reacties op “Tim op tv in tranen om overlijden man André van Duin”


 1. Joost

  Sterkte André!

 2. MediaPrak

  Vreselijk, gecondoleerd

 3. Greet

  Heel erg voor André, zo’n lieve man.Het kwam voor mij totaal onverwacht.Zo triest.

 4. Dr. Bibber

  Verdrietig nieuws

 5. Grace321

  😢😭😢😭😥😥

 6. Dennis

  Was mooi om te zien. Oprecht verdrietig. Ik wens André en alle andere nabestaanden sterkte met het verwerken van dit verlies.

 7. Suzy Wang

  voor Andre vindt ik het verschrikkelijk. Het is zo n lieve man. sterkte Andre. xx

 8. Huib

  Is ook vreselijk.

 9. Paolo 2.0

  Gehoord en gelezen dat Andre’s man ziek zou zijn. Maar al overleden dus? Vreselijk en pas 55 jaar. Andre maakt het voor de tweede keer mee, en dat moet verschrikkelijk voor hem zijn. Andre kon na alle verschillende dingen die hij voor tv doet, genieten van de kleine, huiselijke gezellige dingen samen met Martin, R.I.P.

 10. Theo

  Zo zielig dit kreeg ook tranen in mijn ogen. Sterkte lieve Andre.

 11. F

  Heel veel sterkte lieve Andre . Het was een lief stel zo samen.

 12. Robin

  Verdrietig, heel liefdevol en ontroerend hoe Tim hierover sprak..

 13. Mol

  André blijft een vakman. Begrijpelijk dat hij geen trek had in Doorbakken. Sterkte!

 14. age

  Fijne, meelevende reacties en terecht

 15. Colin

  Sterke Andre.
  Respect Tim.

 16. De maffia van voledam j.s 3.j n.s

  Andre wij leven met je mee

 17. Peter Selie

  Was erg integer Tim – mooie tekst en zijn verdriet liet hij zien – geeft zijn serie zelfs meer lading.

 18. Televisiefreaks

  Je kunt hier goed peilen hoe men op internet anoniem reageert op berichten. Wanneer Frits Wester uitgebreid zijn verhaal doet is men respectloos en zodra de partner van André is overleden toont de meerderheid gelukkig wel respect.

  Wel heel kansloos hoe veel mensen die hier anoniem respectloos reageren zijn. Zulke mensen zitten gewoon naast je op kantoor of zijn ouders van onze schoolgaande kinderen. Eigenlijk wordt je heel naar als je bedenkt hoe iedereen alleen maar met zichzelf bezig is en zich op internet en social media negatief uitlaat.

 19. Marianne

  Het kwam recht uit zijn hart. En raakte mij als kijker daardoor ook recht in mijn hart.

 20. ℙluk van der ℙettenflet Ⓟ

  Wat erg.
  Sterkte allemaal met dit verlies.

 21. Boulevardkijker

  Jammer dat zijn Boulevard collega’s zou koud reageerden.
  Hij stond daar alleen te worstelen met zijn verdriet. Nog geen tissue of goede woorden van steun of respect konden er vanaf.
  Veel respect voor Tim!

  Sterkte aan André en verdere familie!

 22. aannas

  Sterkte allemaal!

 23. Bart

  @Boulevardkijker Heb je zondagavond ook gekeken toen Edwin Rutten te gast was om over Aart Staartjes te praten? Het interesseerde Bridget echt geen reet. Volgens mij wist ze niet eens wie het was.

 24. quora van moravië

  Treurig.

 25. Gerard Bowling

  Héél triest! Aan André en alle betrokken familie heel veel sterkte toegewenst.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.