Tim op tv in tranen om overlijden man André van Duin

Regisseur Tim Oliehoek was maandag in RTL Boulevard zichtbaar aangeslagen toen het nieuws over het overlijden van de man van André van Duin werd besproken. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Oliehoek is als regisseur van Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen goed bevriend met hoofdrolspeler Van Duin en zijn echtgenoot Martin Elferink. “Ik weet het ook pas maar een paar uur en ik vind het vreselijk. Ik ben er nog steeds echt kapot van.”

De regisseur had de tranen in zijn ogen staan. “Ik heb ze zeven jaar geleden leren kennen en toen ik ze zo samen zag, zei ik tegen mijn eigen vriend: ‘Zo wil ik later ook zijn als ik wat ouder ben.’ Ze waren zo één en zo lief. Ik vind het heel moeilijk en vooral voor André.”

Elferink is overleden aan de gevolgen van botkanker. “Halverwege de opnames van Het Geheime Dagboek kwamen Martin en André erachter en ik weet niet hoe hij het heeft gedaan, maar André is gewoon door blijven filmen. Als je de serie hebt gezien, zie je wat André’s karakter overkwam en dat is wat hij op dat moment meemaakte. Ik snap niet hoe hij het heeft gedaan. Ik heb heel veel bewondering voor beiden.”

Het personage van Van Duin overkwam ongeveer hetzelfde. “Ze hebben het ook niet kunnen kijken. Hij hield wel alles in de gaten, wat de reacties waren en hij was wel heel trots. Martin ook.”

Hoe herinnert hij zich Martin? “Martin maakte André jonger, hij kon ontzettend ondeugend uit zijn ogen kijken. De bingo met kerst was ook altijd echt zijn ding. Hij had altijd een glimlach en was altijd nieuwsgierig. Ze konden ontzettend lummelen met z’n tweeën en in een restaurant praten over kleine dingen. Het was een stralende, knappe man.”

Sinds ik het heb gehoord ben ik verdoofd en ik vind het ook heel erg voor André.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen