Peter van der Vorst mist RTL Boulevard soms nog

Het enige dat Peter van der Vorst mist nu hij de grote televisiedirecteur van RTL is geworden, is de presentatie van RTL Boulevard. Dat vertelt hij in gesprek met sterjournalist Rob Goossens van De Telegraaf. Van der Vorst is van de één op andere dag verhuisd naar áchter de schermen in plaats van ervoor. “Daar had ik het laatst met Beau van Erven Dorens over. Met hem presenteerde ik RTL Boulevard en dat is het enige dat ik soms echt nog mis. Maar ik geniet serieus enorm van deze baan.”

Toch is het directeurschap niet altijd genieten. Laatst lag RTL enorm onder vuur vanwege seksueel overschrijdend gedrag in De Villa. “Natuurlijk zijn er pittige tijden, maar ook heel veel leuke dingen.”

Waar geniet hij nou echt van? “Dat The masked singer zo’n succes was, bijvoorbeeld. Vroeger keek ik naar de Showbizzquiz met Ron Brandsteder. Als kijker móést je gewoon weten welke mystery guest er in die doos zat. The masked singer geeft exact hetzelfde gevoel.

Van der Vorst wil in 2020 grote stappen gaan zetten met RTL en verder bouwen aan het versterken van de zendergroep. Namen die hij daarbij noemt zijn Frans Bauer, de nieuwe aanwinsten Frank en Rogier en natuurlijk vooral Eva Jinek.

Jinek begint vrijdag met haar talkshow. “Daar kijk ik enorm naar uit.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen