Catherine Keyl blij dat ze Viola Holt niet meer ziet

Catherine Keyl is er blij mee dat ze Viola Holt nooit meer ziet. Verder wil ze geen woorden meer vuilmaken aan haar tv-rivale. Dat heeft ze laten weten in de podcast Littekens van Wilfred Genee. Keyl doet in de podcast haar beklag over het feit dat ze compleet is genegeerd in de tentoonstelling ‘Mediavrouwen: pioniers in de wereld’, die tot vandaag in Beeld en Geluid te zien is. “Ik durf het bijna niet te vragen, maar zit Viola Holt wel tussen al die grote vrouwen?“, aldus Genee.

Keyl daarop: “Nee, ook niet.”

Genee gniffelend: “Oh, dat is een opluchting.”

Keyl: “Ha ha ha. Nou, daar ga ik niet op in. Dat vind ik onbelangrijk.”

Genee: “Waarom vind je dat onbelangrijk?

Keyl: “Omdat iedereen daar een ding van maakt, behalve ik. Ik heb er niks mee. Het wordt elke keer weer door de bladen lekker opgerakeld, maar ik heb die vrouw in geen jaren gezien.”

Genee: “Dat vind je wel lekker ook, neem ik aan?

Keyl: “Ja. Nou jij weer. De volgende vraag.”

Met de nek aangekeken

Keyl heeft het idee dat veel mensen haar nog steeds met de nek aankijken. “Jij zegt Oprah Winfrey, maar iedereen doet altijd net alsof ik niet bestaan heb. Er is een tentoonstelling in Hilversum over baanbrekende vrouwen in de media. Mijn naam wordt niet eens genoemd. Ik was de eerste die een ontbijtshow deed, de eerste die een dagelijkse middag deed, de eerste die seksprogramma’s deed. Daar was ik allemaal de eerste mee, maar ik kom niet in die tentoonstelling voor.

Het is een schande, vindt Keyl. “De directeur heeft me gebeld met excuses, want hij had bij televisieproducenten geïnformeerd en het bleek toch inderdaad wel zo te zijn dat ik enige rol had gespeeld bij de Nederlandse televisie. Dat wilde hij dan toch eigenlijk wel goedmaken. Van de week heeft een mevrouw gebeld of ik even met haar wilde praten. Ik zei: ‘Ik heb even bezoek, kunt u over een uurtje terugbellen?’ Nooit meer wat gehoord.”

Ik vind het gewoon geschiedvervalsing. Ik had met Service Salon meer dan een miljoen kijkers per dag, met de 5 Uur Show ook. Catherine was de eerste audience participated talkshow in Nederland met dagelijks meer dan een miljoen kijkers. Ik vond het echt erg, omdat een tentoonstelling een educatieve functie heeft. Als daar dan gewoon willens en wetens iemand helemaal uit gehouden wordt, dan is dat toch raar?

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen