Catherine Keyl blij dat ze Viola Holt niet meer ziet

Geplaatst op di 31 dec 2019 om 9:30

Catherine Keyl is er blij mee dat ze Viola Holt nooit meer ziet. Verder wil ze geen woorden meer vuilmaken aan haar tv-rivale. Dat heeft ze laten weten in de podcast Littekens van Wilfred Genee. Keyl doet in de podcast haar beklag over het feit dat ze compleet is genegeerd in de tentoonstelling ‘Mediavrouwen: pioniers in de wereld’, die tot vandaag in Beeld en Geluid te zien is. “Ik durf het bijna niet te vragen, maar zit Viola Holt wel tussen al die grote vrouwen?“, aldus Genee.

Keyl daarop: “Nee, ook niet.”

Genee gniffelend: “Oh, dat is een opluchting.”

Keyl: “Ha ha ha. Nou, daar ga ik niet op in. Dat vind ik onbelangrijk.”

Genee: “Waarom vind je dat onbelangrijk?

Keyl: “Omdat iedereen daar een ding van maakt, behalve ik. Ik heb er niks mee. Het wordt elke keer weer door de bladen lekker opgerakeld, maar ik heb die vrouw in geen jaren gezien.”

Genee: “Dat vind je wel lekker ook, neem ik aan?

Keyl: “Ja. Nou jij weer. De volgende vraag.”

Met de nek aangekeken

Keyl heeft het idee dat veel mensen haar nog steeds met de nek aankijken. “Jij zegt Oprah Winfrey, maar iedereen doet altijd net alsof ik niet bestaan heb. Er is een tentoonstelling in Hilversum over baanbrekende vrouwen in de media. Mijn naam wordt niet eens genoemd. Ik was de eerste die een ontbijtshow deed, de eerste die een dagelijkse middag deed, de eerste die seksprogramma’s deed. Daar was ik allemaal de eerste mee, maar ik kom niet in die tentoonstelling voor.

Het is een schande, vindt Keyl. “De directeur heeft me gebeld met excuses, want hij had bij televisieproducenten geïnformeerd en het bleek toch inderdaad wel zo te zijn dat ik enige rol had gespeeld bij de Nederlandse televisie. Dat wilde hij dan toch eigenlijk wel goedmaken. Van de week heeft een mevrouw gebeld of ik even met haar wilde praten. Ik zei: ‘Ik heb even bezoek, kunt u over een uurtje terugbellen?’ Nooit meer wat gehoord.”

Ik vind het gewoon geschiedvervalsing. Ik had met Service Salon meer dan een miljoen kijkers per dag, met de 5 Uur Show ook. Catherine was de eerste audience participated talkshow in Nederland met dagelijks meer dan een miljoen kijkers. Ik vond het echt erg, omdat een tentoonstelling een educatieve functie heeft. Als daar dan gewoon willens en wetens iemand helemaal uit gehouden wordt, dan is dat toch raar?

Foto: NPO
41 Reacties op “Catherine Keyl blij dat ze Viola Holt niet meer ziet”


 1. Jerry

  Wij zijn ook blij dat we viola holt niet meer zien

 2. Madelon

  Ik ben ook blij dat ik Viola Holt nooit meer zie.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ...

  Nou je het zegt.
  En nog blijer zouden we zijn als we Paul de Leeuw nooit meer zien.
  Dát zou wat zijn hé.

 4. WEST*

  Is dat niet EDITH PIAF links op de foto ? bRRR wat een oud en lelijk wijf is dat geworden, die moet je ook nooit meer willewn zien! Catherine Mag er voor haar leeftijd nog wel wezen, ook al is ze ver over de 5, t blijft een lekker wijf

 5. Wilco H.

  Ik vind het super dat ik Viola Holt nooit meer zie.

 6. Rt

  Ik ken mensen die familie zijn van Viola Holt. Die zijn ook blij haar niet te zien.

 7. Johan

  Catherine scoorde destijds met haar talkshow dagelijks ruim 600.000 kijkers, geen miljoen. Nog steeds heel veel voor 16u smiddags. Maar waarom moeten dat soort getallen altijd Later worden opgeklopt…

 8. Duck

  Baantjer met erbarmelijk geluid totaal geflopt.

 9. Dennis de Menace

  Heel Limburg is blij dat ze Viola Holt nooit meer zien.

 10. NPO4

  Viola Holt?

 11. Steven

  Viola Holt?
  Die zou ik nog niet met de nek aankijken. Brrrr.

 12. WEST*

  @Duck ja dat doet zeer, dit is heel erg voor RTL , Ik had zelf gedacht dat het de topper van de avond zou zijn met zeker 1,5 – 2 miljoen kijkers

  Dit krijgt een staartje op de eerst volgende vergadering Dit is de grootste teleurstelling van het jaar voor RTL

 13. Kimberly

  Boze vrouw, maar ze heeft wel gelijk.

 14. GeluidK*t

  Baantjer met een veel te laag budget gemaakt.

 15. WEST*

  Ja ze dachten makkelijk te scoren maar Swiebertje, Mien Dobbelsteen of Derrick
  kan je ook niet vervangen door andere acteurs . Piet Romer was uniek in zijn rol
  net zoals Rijk de Gooier in de serie, In voor en tegenspoed!

 16. Pauline

  Wat heeft dat wijf een pathologische behoefte aan aandacht !
  Alles om maar relevant te blijven ! Bah…

 17. WEST*

  De fout bij RTL NEDERLAND is , ze lopen op veel fronten achter, en zijn ouderwets bezig , en denken nog dat we in de jaren 90 zijn , en dat iedereen wel naar je gaat kijken
  Structureel zit er veel fout bij RTl. Willen de boot nergens missen, en hebben te veel platvormen, en projecten maar waar het echt om draait, nieuwe leuke tv programma`s maken, dat verzaken ze . En dat wordt hun ondergang als dat niet veranderd ,

 18. Bep

  Eerlijk is eerlijk ze heeft wel gelijk.
  Mooie foto van Viola, zo zag ze er inderdaad uit want ze hield wel van een neut.
  Het klopt niet dat Catherine genegeerd wordt want het was indertijd wel een bekende mediavrouw, eigen programma’s.Mensen die haar ontmoet hebben in die programma’s vonden haar ook echt aardig.

  De media beginnen steeds over Viola,niet Catherine.

 19. Met de stille Noordertrom vertrekken

  Kan ik begrijpen. Alleen dat hoofd al.

 20. Arie Schoenlepel

  Tsja… beetje open deur natuurlijk. Want wie is er niet blij dat Holt niet meer op tv te zien is…??

 21. Annoniemus

  Het zal wederzijds zijn vermoed ik !

 22. Viola

  Heel misschien vonden ze Catherine niet zo sympathiek?
  Dat kan toch? En dat ze die mensen zo afpoeiert aan de telefoon? Tsja…

 23. kritisch avro-lid

  Wat is Genee toch een sensatiebelust zuigertje met zijn opendeur vragen

 24. Curryworst

  Op bovenstaande foto’s ziet Holt eruit als een verlopen alc0holiste en Keyl als een mislukte tr@nsgender.

 25. Wie niet slim is, moet dom zijn

  Is die foto van Viola Holt voor of na haar facelift?

 26. Rastom

  Geronto fittie

 27. G.ossip

  Ik hoef hun beide niet te zien,lekker met pensioen👋👋

 28. Babs

  Ze heeft absoluut gelijk, ze was wat dat betreft een pionier. Zeker als vrouw!

  En wat Viola Holt betreft: deze dame is zo nep, dat een barbiepop nog echt lijkt vergeleken met haar.

 29. sukkel

  Viola werkt in een Kringloopwinkel hoe laag ben je dan gezakt … raar mens die de mannen niet met rust kan laten en een drankprobleem heeft

 30. MediaPrak

  “Ik had met Service Salon”? Was dat niet ‘wij’? Amanda Spoel & Nelleke van der Krogt…

 31. Sylvana S.

  Katrien Kwijl de Nederlandse Oprah Winfrey? Ik gleed haast met mijn gekleurde billetjes van de bank van het lachen. Wat een onbeschaamd wit privilege. Racisme!

 32. Suzy Wang

  Daar lan ik me helemaal in vinden. Keyl is n leuke vrouw en Holt n ordinaire schepsel.

 33. Jan Modaal

  De eerste dagelijkse ontbijtshow: Harmen Siezen en Koos Postema tijdens de OS 1988. De eerste live middagshow en audience participated show: Ome Willem. De eerste seksshow: De pin up club in de jaren 80. I rest my case.

 34. Winterklaar

  Wegkeylen.

 35. Gerda

  Catherine Keyl heeft natuurlijk groot gelijk.

 36. snoezigkleinhertje

  Beide vrouwmensen doen hun best om weerzinwekkend over te komen maar zijn door gruwels als Paul de Leeuw en piepkuiken gruwelijk achterhaald.

 37. Geronimo

  Zelfvertrouwen is lekker. Ik hou van vrouwen met gerechtvaardigd zelfvertrouwen.

 38. Nils Holgersson

  Negeren is ook een vorm van aandacht geven

 39. Jan

  Zie ook liever Catharina Keijl.

 40. Meester in Notarieel Recht Volonté Fuchse

  Ik vind het ook prima Viola niet meer te zien. Tot twintig jaar geleden had ik een onstuimige SM-relatie met haar in mijn tuchtkelder in Velsen-Noord, maar het contact is verwaterd en ik woon nu in de buurt van Parijs. Als ik foto’s van Viola van nu zie, gaat mijn beurse kalebas ook echt niet meer wateren. Mijn openliggende wond ziet meer heil in aan lager wal geraakte banlieuemeisjes die ik met valse beloftes mijn bondagekamer in lok. Zalig 2020.

 41. Caramba

  Aan de foto’s te zien is Viola Holt flink gekrompen. Verder heeft Keijl wel een punt (stond bekend als een ietwat kille vakvrouw op het gebied van ditjes en datjes waarmee het lastig samenwerken was), al vraag je je af wie in godsnaam interesse heeft in degelijke tentoonstelling.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.