MAX heeft plopkappen voor Piet Paulusma binnen

MAX-baas Jan Slagter heeft vandaag de plopkappen voor het nieuwe weerbericht van Piet Paulusma ontvangen. Het gaat om oranje exemplaren met een rood-wit-blauwe vlag, een wolkje, een zonnetje en wat regen. Dat is te zien op Twitter. Een plopkap is een kapje dat over een microfoon geschoven wordt om het zogeheten ‘ploppen’ tegen te gaan, met name bij het uitspreken van plofklanken p en b. Ook zorgt zo’n plopkap ervoor dat er geen vuil en speeksel in de microfoon komt.

De meeste plopkappen zijn versierd met de naam of het logo van het medium van de journalist, omdat er anders de hele tijd een saai zwart ding in beeld te zien is. MAX heeft gekozen voor een heel vrolijk ontwerp.

Slagter is enthousiast. “Piet Paulusma je plopkappen zijn binnen!“, twittert hij. “Van harte welkom Piet!

Paulusma presenteert vanavond zijn allerlaatste weerbericht op SBS 6, dat hem ontslagen heeft om plaats te maken voor een supermoderne studio.

Piets Weerbericht is vanaf donderdag 2 januari elke werkdag te zien rond 17.55 uur op NPO 1.

Foto: Omroep MAX, Twitter

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen