Linda de Mol: ‘Beau heeft me alleen een appje gestuurd’

Linda de Mol vindt het even slikken dat haar programma Weet Ik Veel doorgaat met een nieuwe presentator, namelijk Beau van Erven Dorens. Hij heeft haar er niet over opgebeld. Dat heeft de Talpa-koningin vanochtend gezegd op Radio 10. Linda heeft al eerder laten weten ‘not amused’ te zijn over het feit dat RTL 4 haar shows Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet aan haar wil meegeven naar SBS 6. Voor Weet Ik Veel is nu al een nieuwe host gevonden, namelijk haar oud-collega Beau.

Voor Linda is dat niet makkelijk. “Ja, dat is een beetje moeilijk natuurlijk. Het is geen geheim dat ik het sowieso moeilijk vond dat ik die programma’s niet mee mocht nemen, want ik was er eigenlijk vanuit gegaan dat dat me wel gegund na twaalf jaar, maar ja, dat is niet zo. De concurrentie is pittig en ik denk dat ze gedacht hebben: we moeten ervoor zorgen dat het niet de andere kant op gaat en dat het straks scoort.”

Ze lijkt wel een beetje teleurgesteld in Beau. “Beau is wat dat betreft natuurlijk een goede keuze, want die kan echt wel wat, maar het doet best wel pijn. Helemaal omdat ik het ook niet echt ehh… Ik hoorde dat via een appje van Beau en dan heb je toch zoiets van: ja, mmmm. Het is niet fijn, maar ik kan er niks aan doen en ik moet er ook verder niet over piepen. Er zijn veel grotere problemen in het leven dan dit.”

Door het achterblijven van Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel zat Linda met een gat. “Ik heb gedwongen in een hele korte tijd een nieuw programma moeten verzinnen, omdat ik vanaf februari alweer in de schema’s stond bij SBS 6. Doordat die twee titels wegvielen, had ik ineens geen format meer, dus we hebben echt tot diep in de nacht zitten vergaderen. Normaal doe je er een jaar over, maar nu hadden we maar twee maanden. Volgens mij hebben we iets leuks verzonnen.”

Het gaat om Deze Quiz Is Voor Jou, dat op zaterdag 1 februari begint. “Het is een quiz waarbij bekende Nederlanders in de studio geld bij elkaar spelen voor iemand in de zaal die het ontzettend hard nodig heeft, maar nog niet weet dat ze voor hem of voor haar spelen. Aan het eind wordt bekendgemaakt voor wie die quiz is en dat is hopelijk een grote verrassing.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen