Kees Driehuis wilde blaaskanker niet in RTL Boulevard

Voor de meesten kwam het nieuws over het overlijden van Kees Driehuis gisteren als een grote verrassing, maar er was ook een clubje mensen dat wél op de hoogte was van zijn strijd tegen blaaskanker. Dat vertelde Astrid Joosten, die een van hen was, gisteren in DWDD. Driehuis nam twee jaar geleden afscheid als host van Per Seconde Wijzer. “Hij is twee jaar geleden met pensioen gegaan. Gezond met pensioen gegaan. Althans, dat was natuurlijk niet zo, maar hij wist nog niet dat hij iets mankeerde.

Het slechte nieuws volgde rap daarna. “Vrij snel daarna – twee maanden ofzo – ontdekten ze dat hij ernstig ziek was en een vorm van kanker had.”

Driehuis wilde dat koste wat kost geheim houden. “Hij vond het al heel erg, maar hij vond het nog een verschrikkelijker idee als dat allemaal breed bekend zou worden en het ook nog eens in de roddelbladen en RTL Boulevard en dergelijke zou komen, dus ze hebben het aan een heel klein clubje mensen verteld met het verzoek om het stil te houden.”

Joosten was één van hen. “Ik hoor daar ook bij. Het was zelfs zo dat ik ook binnen ons bedrijf tegen niemand durfde te zeggen: ‘Weet jij sinds vorige week hoe het met Kees is?’ Dan dacht ik: misschien weet diegene het ook niet en dan verraad ik het. We hebben met z’n allen twee jaar lang ons mond gehouden en dat is heel goed gelukt.”

Matthijs van Nieuwkerk gaf ook aan van niets te weten. “Het is uiteraard een collega van ons, van onze omroep, maar ik wist eigenlijk helemaal niet eens dat hij ziek was.

Volgens Evert Santegoeds ging het in specifiek om blaaskanker. “Hij was dus eigenlijk al ziek vanaf het moment dat hij afscheid nam. Kort daarna bleek dat hij blaaskanker heeft gekregen. Dat hebben we vandaag gehoord van BNNVARA. Dat heeft hij niet aan de grote klok willen hangen. Hij heeft in stilte naar zijn einde toe willen leven en dat einde kwam vandaag. Het is inderdaad tot de laatste seconde onbekend gebleven, behalve bij een klein groepje intimi die hem bezochten en ervan op de hoogte waren“, zei hij in Shownieuws.

Driehuis is 67 jaar geworden.

Lees ook: Per Seconde Wijzer-ster Kees Driehuis (67) overleden (gisteren)

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen