Selma vindt het gek dat ze geen afscheid mag nemen

Geplaatst op do 31 okt 2019 om 10:00

Selma van Dijk vindt het ‘heel vreemd’ dat ze haar laatste uitzending bij Hart van Nederland er al op heeft zitten. Dat heeft ze laten weten in een reactie aan RTL Boulevard. Van Dijk wist twee weken geleden niet dat ze haar laatste uitzending aan het presenteren was; gisteren maakte SBS 6 haar ontslag bekend. Collega Gallyon van Vessem is er ook uit gevlogen, maar zij kreeg wél de kans om afscheid van de kijker te nemen in een laatste uitzending. “Het is inderdaad heel jammer.”

De presentatrice is volstrekt geruisloos vertrokken bij Hart. “Dat liep uiteindelijk zo en dat is natuurlijk heel vreemd, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het idee dat ik echt afscheid moet nemen in een uitzending ook niet heel erg aan mij besteed vind. Ik ben emotioneel incontinent en ik ben zo bang dat ik het dan niet droog hou.”

Het liefst was Van Dijk morgen weer naar de studio gereden. “Als het aan mij had gelegen was ik nog even doorgegaan. Ik vind het een heel gek idee dat ik er na 16,5 jaar zometeen niet meer sta. Ik moet dat echt nog even laten bezinken.”

Ze weet niet of ze eruit ligt omdat ze al 50 is. “Zoiets is niet leuk om te horen, maar weet je, ik wil er verder ook niet heel erg op in gaan. Er gaan vast andere mooie dingen gebeuren nu.”

Ik ga gewoon de komende tijd alles even laten bezinken, maar in principe ben ik gezegend met positieve genen en ik hoop gewoon dat er verder hele leuke nieuwe dingen gaan gebeuren.”

Lees ook: SBS ontslaat ook Selma van Dijk bij Hart van Nederland (gisteren)

Foto: SBS, Nick van Ormondt
27 Reacties op “Selma vindt het gek dat ze geen afscheid mag nemen”


 1. Vera Storm

  Ik vind het een gotspe.

 2. De Hoop, leugenaar

  De Hoop: “Nee, ze was in vaste dienst, dus dan is je contract nog niet afgelopen.”
  —————

  Wat heb je uitgespookt. Ontslag op staande voet, met een vast contract, dan moet er iets ernstig zijn gebeurt.

  Zo nee, dan zal je het wel aanvechten via de rechter.

 3. Albert Verlinken

  Dat gebeurt zo veel mensen in het werkzame leven. Alleen hebben die mensen geen luisterend oor in de media. Tom en Tom zeggen: DoeiDoei!

 4. Einde TV

  Het gaat inderdaad minder om deze ontslagen, wel om de vrees van de kijker dat John iets gaat doen met de show wat helemaal niet past bij de doelgroep die kijkt.

 5. loewmpia

  Bizar en oneerbiedig. Echt een compleet gebrek aan respect na zo’n dienstverband. Alsof 1 uitzending meer of minder een verschil maakt, en het dan gewoon zo iemand niet gunnen. Hoe dom kun je zijn als je de gunfactor echt al volledig tegen hebt. Je zou echt meer tactische beslissingen verwachten van iemand met zo ontzettend veel geld.

 6. Remi

  Het afscheid van de dames heeft uiteraard niéts met leeftijd te maken,
  maar alles met kwaliteit en (een gebrek aan) toegevoegde waarde.

  Johan loopt richting de 80, is het boegbeeld van Veronica.

 7. Robin Martens Lover

  Haar contract was gewoon afgelopen! dit heeft niets met ontslag of leeftijd te maken!

 8. Ronald

  Selma eruit, nu die andere Van Dijk nog.
  En ouwe dikke Linda, want die is, samen met haar slijmpoedel Jildou, het geweldige NET5 aan het vergallen.

 9. Inside news

  SBS niet blij ook met de oudere kijker bij Lingo en Man bijt Hond. Nu Hart van NL moet verjongen passen ook deze 2 programma’s niet meer bij het profiel.

 10. Barry Pfaff

  Gallyon is wel een lekker wijf, maar dit onderkruipsel mag ook wel echt gewoon ff terug naar het aanrecht

 11. Marcktv

  Allebei een riante ontslagvergoeding en bonus zodat De Mol ook zeker weet dat ze het niet aanvechten bij de rechter en er kwaad over spreken in de pers

 12. Paut Pielusma

  Oppergod de Mol beschikt en beslist, het lagere volk is gelijk aan nul.

 13. Pim

  Er zal heus wel een ruime ontslagvergoeding tegenover staan… ze zijn er zo rustig onder…

 14. Flip de Beer

  Ik ben dol op de jonge vrouwtjes. De bejaarden er maar uit!

 15. Ron

  Zo gaat dat, voor sentimenten is geen plaats in TV land. Business as usual en doorrrr, zeker bij Talpa…

 16. Marielle

  Jammer dat veel mensen de meerwaarde van iets oudere mensen ziet. Ze zijn ervarener, geloofwaardiger en stabieler dan mening twintiger en dertiger. Iedereen wordt een keer 50, 60, en dan besef je pas hoe lomp het is als je louter op uiterlijke kenmerken en leeftijd wordt afgeserveerd. Ik zou het goed vinden als er een mooie balans wordt nagestreefd van iets jongere en iets oudere mensen, net als in het ECHTE leven

 17. robb

  Deze vrouwen zijn inwisselbaar in het programma merk je niet als ze weg zijn , dit heeft niks met leeftijd te maken maar met de koers waar je met het programma heen wilt , echt goed loopt het niet bij HVN .

 18. Kievit

  Er is nu dus plaats voor Merel….

 19. Pieterke

  Deze twee reeds naar huis gestuurde dames trilde altijd emotioneel net zo hard mee als de nieuwsonderwerpen.

 20. man pan

  Ze kunnen altijd bij Jan Slagter terecht, hij heeft een opvanghuis voor uitgerangeerde presentators. Irene Moors is zojuist opgenomen.

 21. Kees

  Hou toch op met zielig doen. Veel mensen hebben nog nooit van hun leven een echte baan gehad of zoveel verdiend. Dit begint nu echt te vervelen. Jaren lang goed verdiend en nu zeuren als een verwende puber.

 22. Kees

  @man man, Precies. Maar Slagter lust ze niet, want straks gaan ze hem ook aan de schaampaal ophangen, als ze eruit moeten..

 23. Meneer Kaktus

  Kees
  Thu 31 Oct 2019 om 13:21

  *schaampaal*

  euh????

 24. Hans

  Wat zijn die Gallon en Welke toch netjes en beleefd met hun reacties, houdbaarheidsdatum is over.Schandelijk. Ik had gezegd : bedankt john en kornuiten en fuck you

 25. Hans

  Sorry moet zijn Gallon en Selma

 26. Erwin

  Hans snapt telefoons niet en moet weg van het internet

 27. Katja

  Het is een schande. Heel laag van Talpa. Terecht dat niemand te vinden is die voor die klotehut wil werken nog. Onmenselijk bedrijf met rattencultuur

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.