Selma vindt het gek dat ze geen afscheid mag nemen

Selma van Dijk vindt het ‘heel vreemd’ dat ze haar laatste uitzending bij Hart van Nederland er al op heeft zitten. Dat heeft ze laten weten in een reactie aan RTL Boulevard. Van Dijk wist twee weken geleden niet dat ze haar laatste uitzending aan het presenteren was; gisteren maakte SBS 6 haar ontslag bekend. Collega Gallyon van Vessem is er ook uit gevlogen, maar zij kreeg wél de kans om afscheid van de kijker te nemen in een laatste uitzending. “Het is inderdaad heel jammer.”

De presentatrice is volstrekt geruisloos vertrokken bij Hart. “Dat liep uiteindelijk zo en dat is natuurlijk heel vreemd, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het idee dat ik echt afscheid moet nemen in een uitzending ook niet heel erg aan mij besteed vind. Ik ben emotioneel incontinent en ik ben zo bang dat ik het dan niet droog hou.”

Het liefst was Van Dijk morgen weer naar de studio gereden. “Als het aan mij had gelegen was ik nog even doorgegaan. Ik vind het een heel gek idee dat ik er na 16,5 jaar zometeen niet meer sta. Ik moet dat echt nog even laten bezinken.”

Ze weet niet of ze eruit ligt omdat ze al 50 is. “Zoiets is niet leuk om te horen, maar weet je, ik wil er verder ook niet heel erg op in gaan. Er gaan vast andere mooie dingen gebeuren nu.”

Ik ga gewoon de komende tijd alles even laten bezinken, maar in principe ben ik gezegend met positieve genen en ik hoop gewoon dat er verder hele leuke nieuwe dingen gaan gebeuren.”

Lees ook: SBS ontslaat ook Selma van Dijk bij Hart van Nederland (gisteren)

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen