Per Seconde Wijzer-ster Kees Driehuis (67) overleden

Kees Driehuis, die maar liefst 29 jaar lang de NPO-quiz Per Seconde Wijzer heeft gepresenteerd, is gisteren overleden op 67-jarige leeftijd. Hij was ongeneeslijk ziek. Dat heeft zijn omroep BNNVARA laten weten. Driehuis heeft 45 jaar lang bij de VARA gewerkt. “Vorig jaar, kort na beëindiging van zijn werkzaamheden bij de VARA en BNNVARA, werd hij ziek. Ongeneeslijk, naar later bleek“, aldus de omroep, die niet bekendmaakt aan welke ziekte hij precies is overleden.

De presentator kwam in 1974 terecht bij de VARA toen hij, nog studeren aan de School voor de Journalistiek in Utrecht, stage liep bij het radioprogramma ZI. Hij is daarna nooit meer weggegaan bij de omroep.

Driehuis werd redacteur, eindredacteur en uiteindelijk presentator van diverse programma’s op de radio. Daarna volgde tv met programma’s als Per Seconde Wijzer, De Kleine Wijzer, NOVA en Buitenhof.

De VARA gaat hem missen: “Een man met betrokkenheid, scherpte, ernst, en terloopse humor. Een teamplayer, met leidinggevende kwaliteiten. Mild ironisch. Noemde zichzelf eerder handig en slim dan wijs.

Prominenten reageren betreurd. NOVA-hoofdredacteur Joost Oranje: “Kees Driehuis. Als oud-presentator en hoofdredactielid is hij verankerd in de historie van NOVA, de voorloper van Nieuwsuur. We gedenken een scherp, principieel en humorvol journalist, tot het laatst verbonden met het nieuws. En we vergeten hem nooit.

Cabaretier Dolf Jansen: “Ik vond Kees Driehuis een vreselijk aardige man, betrokken, geïnteresseerd en ook nog eens heel erg goed in zijn vak. En toen ik een paar jaar geleden nogal onheus werd geïnterviewd in DWDD stuurde hij me direct een 💪🏼 en 💚 bericht). Rust in vrede.

3FM-dj Frank van der Lende: “Hè shit, Kees Driehuis is niet meer. Ik stond weleens in de lift met ‘m bij BNN/VARA en hij was altijd uiterst sympathiek.”

Toine van Peperstraten: “Kees Driehuis, de man met de olijke blik, is niet meer. Net nu die zou gaan genieten van zijn vrije tijd… Veel te jong.

En Henk Westbroek: “Ik hoor net dat voormalig Vara collega Kees Driehuis overleed. Hij deugde tot in het diepste van zijn vezels. Rust in Vrede.”

Margriet Vroomans: “Mijn liefste, grappigste, sterkste, principieelste oud-collega. Ik koester de herinnering en ben heel verdrietig.

Cornald Maas: “De man die als geen ander met licht-ironische brille Per Seconde Wijzer presenteerde, geëngageerd programmamaker was en een heel bepalende rol speelde in de talkshows van Sonja Barend in de jaren 80.

Foto: BNNVARA, Peter den Boef

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen