‘Wendy van Dijk niet automatisch meer publiekstrekker’

Geplaatst op zo 08 sep 2019 om 12:00

Na Linda de Mol is het vanavond de beurt aan Wendy van Dijk om te debuteren bij het nieuwe SBS 6. Direct na Miljoenenjacht, om 21.30 uur, ziet ze haar programma Flirty Dancing in première gaan, een soort First Dates maar dan met dans. Gaat dit scoren? Tv-diva en Wendy’s aartsvijand Angela de Jong zet daar haar vraagtekens bij. “Ik denk dat Wendy niet heel automatisch meer een heel groot publiek aanspreekt door alle dingen die gebeuren in haar privéleven“, zegt ze.

De Jong doelt op zaken als het ritselen van een rijkeluiscanta voor haar zoontje. “Dat hele filmpje van die brommobiel van haar zoon. Daaruit blijkt dat ze behoorlijk ver van de mensen afstaat“, zegt ze op BNR Nieuwsradio.

Flirty Dancing kan zomaar eens floppen, aldus De Jong. “Als ze programma’s bij RTL in haar eentje moest doen, zoals This Time Next Year, dan waren dat allemaal niet enorme successen. Ik denk dat heel veel mensen er doorheen prikken wat haar imago is, namelijk leuk, gezellig, lief en heel gezond, en de Wendy die erachter zit.

Ze denkt dat veel mensen gaan wegzappen na Miljoenenjacht. “Ik ben er nog niet zo op voorhand van overtuigd dat Flirty Dancing een enorm succes gaat worden. Dance Dance Dance (waarmee ze later te zien is op SBS 6, red.) kennen de mensen iets meer, dus daarvan zullen de kijkcijfers iets beter zijn, maar ik laat me graag verrassen.

Vindt ze Wendy van Dijk een leuke presentatrice? “Ik hou van echte mensen op televisie en dat zie ik bij haar op dit moment niet zo.

Heeft ze haar ooit wel leuk gevonden? “Ja, in haar Hart in Aktie-tijd. Als je kijkt naar hoe ze toen was en nu is, dan kun je duidelijk zien dat ze een soort muur om zich heen heeft. Haar ogen twinkelen niet meer zoals toen. Het is allemaal een beetje te veel bedacht. Dat vind ik van haar magazine ook als ik dat lees.

Overigens is Angela uiteindelijk nooit in elkaar geslagen door Wendy. “Ja, dat zei ze toen. Nee, ik ben haar nooit tegengekomen en ze heeft later volgens mij ontkend dat ik het was. Dat had ik ook gedaan in haar geval.”

Lees ook: Tweetrapsraket Linda: 6 ook met koffertjes langs 4? (vanochtend)

Foto: SBS








48 Reacties op “‘Wendy van Dijk niet automatisch meer publiekstrekker’”


 1. Mark

  Alles wat Wendy nu gaat maken flopt gigantisch.

 2. Westdeck

  Waardeloos programma, heb het op Engelse tv gezien. Was geen lang leven beschoren.

 3. E!

  Ik zag een stukje en vond het erg nep overkomen zoals tegenwoordig alle deelnemers die meedoen aan een tv-programma
  Gescripte zooi

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Het gaat maandag alleen nog maar over Twitter-gate.
  We zijn benieuwd in hoeveel bochten ze zich gaat wringen om de schade te beperken, maar schade is ee zeker!
  Arme Chantal Janzen. De publiekslieveling van de laatste decennia kun je niet zomaar afzeijken, dat gaat Wendy een hoop vaar populariteit kosten.

 5. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  van haar populariteit

 6. Curryworst

  Wendy heeft dus ontkend dat ze ooit Angela de Jong in elkaar wilde slaan.
  Wendy ontkent wel meer dat zij het was. Net als de gelikete tweets van gisteravond.

 7. #101

  SBS wil toch dicht bij de Nederlander staan
  Laat ze dan ook ook echte tv maken

 8. Curryworst

  @Pluk,
  Ik denk dat het vanavond al likkebaardend behandelend gaat worden bij RTL Boulie.
  Chantal zal wel aanwezig zijn in de studio of live via de telefoon. En aan Daniël Verlaan, hun tech-expert, zal gevraagd worden of het aannemelijk is dat mw. Galjaards account gehackt is.
  Nee, dit wordt uitgemolken tot de laatste druppel.

 9. ano@niem.nl

  Het gaat helemaal niet floppen. Maar Angela had nog wat rekeningen openstaan en is sowieso van begin af tegen alles van Talpa. Geen enkele voorspelling heeft ze tot nu toe goed. IHVH scoort, Lingo en Man Bijt Hond slaan aan en andere programma’s er om heen trekken ook aan doordat men op 6 blijft hangen.

 10. Tv junkie xl

  Dit programma ziet er zo fake uit. Overduidelijk acteurs (castingbureaus) overdreven filtergebruik en Wendy die weer als een kind van 6 reageert op alles. Ze heeft geluk dat het nog achter Miljoenenjacht staat waardoor ze nog wat kijkers heeft, maar denk dat meeste mensen na 1 aflevering wel genoeg hebben gezien.

 11. Meneer Kaktus

  Virgien houdt vanavond een extra koopavond dus Meneer Kaktus is druk met andere zaken.

 12. Ad Visser

  @anoniem. IHVH heeft nog NOOIT zo slechte scores laten zien. Check de feiten. Niet je dromen.

 13. Ronaldz

  Misschien toch maar in een afkickkliniek laten opnemen en Erland dumpen.
  En af en toe al dat konijnenvoer laten staan, langs de McDrive rijden en ook eens met een loodgieter met weinig geld daten.
  Wendy is dat sprankelende kwijt en zo krijg je het allemaal terug. Graag gedaan!!

 14. Henk

  Wendy heeft een rotzondag…. Erland is aan de rol met Ronald.Daar zit je dan Wen.Tip, ga weer tussen de mensen wonen,daal op aarde neer, ontdoe je van alles wat met het onechte wereldje te maken heeft.Ga eens naar Texel met de kinderen.Drink een kopje koffie met Angela.Kortom,gooi het roer om.Het zal je inzichten geven.Groet Dominee Gremdaat.

 15. M.

  Die promo van haar programma is al een publiekstrekker het programma zelf wordt FANTASTICH. minimaal 1 miljoen kijkers. Ik zit voor de buis. Integere, liefde programma, gewoon geniaal… Een programma waar je weer verliefd wil worden en het leven weer zonnige laat schijnen. Onmisbaar, Nederland is toe aan een zondagavond vol liefde, inspiratie, motivatie.

 16. Virgien

  @Meneer Kaktus ben ongesteld jammer joh

 17. G.ossip

  Wendy heeft haar credits allang verspeeld, en gaat ook nooit meer goed komen,als de kijkers haar de rug toe keren is dat definitief.

 18. Remi

  … Ene @Wendy_Ushi zit ‘live’ op nationale radio kéihard te liegen …

  “Ja, we gaan zéker op zoek naar die derde persoon”
  “Ik ben gehacked”
  En meer van dat soort onzin.

  #NPO presentatrice gaat er hélemaal in mee …

  Bijzondere radio.

 19. Tv junkie xl

  @ M ik houd van je sarcasme!

 20. M. Officieel Verklaring van de kijkcijferkanon Wendy van Dijk.

  Kijkcijferkanon Wendy van Dijk reageert op FAKENEWS over Chantal Janzen!!!

  “Ik zou dit nooit doen”
  Zondagochtend bleek echter dat er sprake is van een hacker. Talpa laat in een verklaring weten dat Wendy verbijsterd is. „Ik zou dit zelf natuurlijk nooit doen!” Er is onmiddellijk actie ondernomen en alle wachtwoorden zijn zo snel mogelijk veranderd. Inmiddels is er contact geweest met Chantal om haar te laten weten hoe dit is gelopen. Wendy betreurt het ten zeerste dat de indruk zou zijn ontstaan dat zij dit soort haatberichten zou liken.
  Inmiddels heeft ze al deze berichten ook weer ontliked.antal Janzen!!!

 21. Sjaak

  In Engeland is het programma anders een groot succes. Ze zijn al bezig met een 2de seizoen. Ben benieuwd hoe het in Nederland zal zijn. Staat ook een heel artikel in de BM over het programma.

 22. TomTom

  Sjon: kap nou eens met al die lege, nietszeggende flutprogramma’s die je over Nederland uitstort. Dan stopt ook vanzelf het rondpompen van al die B- en C-figuren en kunnen zij ook weer iets zinnigs gaan bijdragen aan de maatschappij.

  De weldenkende mens kijkt/keek uiteraard (al) niet naar al die flauwekul maar je bent wel verantwoordelijk voor al die mensen wiens verstand al op een laag pitje brandde. Hun hersenen worden weker en weker en dat heb jij, Sjon, op je geweten.
  Bedankt he, nobody dat je d’r bent.

 23. Bea

  Zo verbijsterd kwam ze anders niet over

 24. Remi

  Wendy;

  “Ik heb vanmorgen onmiddellijk Chantal gebeld” …
  … Eerst 3 mokken sterke koffie denk ik, om een béétje te ‘ontnuchteren’ …

  Wij in Brabant zeggen … “zatte schup” ;)

 25. Nynje

  Op de lange termijn denk ik dat SBS het nog aardig moeilijk gaat krijgen. Bijna alle programma’s zijn gerecycled en ik heb het idee dat iedereen ook een beetje klaar is met al die bn’ers daar.

  Ze nemen ook een groot risico door ‘hun’ Martien nu zoveel in de schijnwerpers te zetten. Ik merk dat veel mensen zich al aan hem beginnen te irriteren.

 26. "Veronicæ Doet Het?....Beter!";

  Wel vervelend dat de helft van de tekst bedekt wordt door reclame.

 27. #NPO Kijker# de enige echte

  Angela had het ook mis met Lingo, Man bijt hond etcetc

  Weg met die dikbil. Ze moet programma’s beoordelen en niet goedkoop roddelen over alles wat Talpa is.

  Zeer goedkoop van het AD

 28. Bart

  Bij voorbaat al een flop. Wanhopig proberen iets nieuws te verzinnen door gewoon 2 formats te mixen. Tja en Wendy he. Dat maakt het er al niet veel beter op. Ze heeft een imagoprobleem van hier tot Tokio. Daar gaan DDD en Hart in Aktie ook niets aan veranderen. Wendy en Gordon zijn echt 2 miskopen van Talpa geweest. Beter had de Mol kunnen gaan voor Chantal, Martijn en Beau.

 29. Lies

  Er valt weinig meer toe te voegen aan deze column van Angela…..

 30. #NPO Kijker# de enige echte

  Geen Wendy meer voor mij sinds die retweets van gisteravond.

 31. zeeuwsmeisje

  Is net zo onwaarschijnlijk verhaal als Marco Bakker met zijn cruise control … dat is ook altijd aan hem blijven kleven. Jammer Wendy. En Lieke doet het fantastisch bij The Voice Senior . En zoals iemand zegt…..gedraag je eens iets meer volwassen en minder kinderlijk en zorg dat je het anorexia figuur kwijt raakt… is niet slank… is veel te mager

 32. Ad Visser

  Hoogmoed komt voor de val. Verwendy is volledig verknipt geworden.

 33. Willem Ruis (R.I.P.)

  Dit keer zál het lukken, na 30 jaar ! ! !

  De stekker zal dit keer niet uit het stopcontact gaan zoals destijds bij sport-7 en bij Talpa (Tien).
  Om maar niet te spreken over het niet toelaten op de kabel van het sterrennet TV10 van de Nederlandse ondernemer Joop van den Ende, op 2 oktober 1989.
  Een Nederlands Commercieel omroepbedrijf dat uitzond vanuit Nederland mocht toen niet van de wet, maar RTL, een buitenlands Commercieel omroep bedrijf mocht wel op de Nederlandse kabel.
  Deze wet diende ter bescherming voor een daling in de reklame inkomsten van de NPO.

  Het is nu ruim 30 jaar later, Nederland heeft een sterk NPO die goed bekeken wordt en die, min of meer, programma’s levert die tot haar taken pakket behoort..Wat dat betreft kan gezegd worden dat de NPO zichzelf in die dertig jaar goed herpakt heeft!
  De Nederlandse regering wil nu diezelfde NPO zoveel mogelijk reclame vrij maken, daar valt over te discussiëren, met name over de mate waarin dit moet gebeuren.
  Ondanks dat zal de NPO goed bekeken blijven worden ! ! !

  Blijft over de Commerciële televisie tak van Nederland, deze is sinds 2 oktober 1989 in handen van buitenlandse omroep bedrijven, RTL Group/CLT./SBS Broadcasting.
  Met name RTL heeft het in die dertig jaar heel goed gedaan in Nederland.
  Dank RTL voor al het kijk plezier ! ! !

  Naast een sterk NPO is het nu tijd dat een 100% Nederlands Commercieel omroep bedrijf deze tak eindelijk gaat bedienen.
  In Nederland neemt maar één man het initiatief hiervoor, dat is John de Mol met zijn Nederlands omroep bedrijf Talpa ! ! !

  Het is een lang gekoesterde droom van John de Mol om deze tak succesvol te mogen bedienen.
  Tot twee keer toe zijn zijn initiatieven, door afgunst, stuk geschreven.

  Het momentum, de omstandigheden, de energieën en het bewustzijn van de kijkers lijken er alle op te wijzen dat het Talpa dit keer wél gaat lukken ! ! !

  Het heeft 30 jaar geduurd, de tijden zijn veranderd, Nederland is, naast de NPO, eindelijk klaar voor Talpa commerciële televisie en Radio ! ! !

  John de Mol én álle Talpa medewerkers, heel veel succes !

 34. Willem Ruis (R.I.P.)

  Dit keer zál het lukken, na 30 jaar ! ! !

  De stekker zal dit keer niet uit het stopcontact gaan zoals destijds bij sport-7 en bij Talpa (Tien).
  Om maar niet te spreken over het niet toelaten op de kabel van het sterrennet TV10 van de Nederlandse ondernemer Joop van den Ende, op 2 oktober 1989.
  Een Nederlands Commercieel omroepbedrijf dat uitzond vanuit Nederland mocht toen niet van de wet, maar RTL, een buitenlands Commercieel omroep bedrijf mocht wel op de Nederlandse kabel.
  Deze wet diende ter bescherming voor een daling in de reklame inkomsten van de NPO.

  Het is nu ruim 30 jaar later, Nederland heeft een sterk NPO die goed bekeken wordt en die, min of meer, programma’s levert die tot haar taken pakket behoort..Wat dat betreft kan gezegd worden dat de NPO zichzelf in die dertig jaar goed herpakt heeft!
  De Nederlandse regering wil nu diezelfde NPO zoveel mogelijk reclame vrij maken, daar valt over te discussiëren, met name over de mate waarin dit moet gebeuren.
  Ondanks dat zal de NPO goed bekeken blijven worden ! ! !

  Blijft over de Commerciële televisie tak van Nederland, deze is sinds 2 oktober 1989 in handen van buitenlandse omroep bedrijven, RTL Group/CLT./SBS Broadcasting.
  Met name RTL heeft het in die dertig jaar heel goed gedaan in Nederland.
  Dank RTL voor al het kijk plezier ! ! !

  Naast een sterk NPO is het nu tijd dat een 100% Nederlands Commercieel omroep bedrijf deze tak eindelijk gaat bedienen.
  In Nederland neemt maar één man het initiatief hiervoor, dat is John de Mol met zijn Nederlands omroep bedrijf Talpa ! ! !

  Het is een lang gekoesterde droom van John de Mol om deze tak succesvol te mogen bedienen.
  Tot twee keer toe zijn zijn initiatieven, door afgunst, stuk geschreven.

  Het momentum, de omstandigheden, de energieën en het bewustzijn van de kijkers lijken er alle op te wijzen dat het Talpa dit keer wél gaat lukken ! ! !

  Het heeft 30 jaar geduurd, de tijden zijn veranderd, Nederland is, naast de NPO, eindelijk klaar voor Talpa commerciële televisie en Radio ! ! !

  John de Mol én álle Talpa medewerkers, heel veel succes !

 35. Ad Visser

  Hoera, Hoera, Hoera

 36. Bert

  Wendy zit nu in het rijtje van Barbie, Mattie en Nicolette

 37. Tv junkie xl

  Is dit serieus een programma? Wat erg!

 38. Tv junkie xl

  En hoeveel filters gebruikt dit programma wel niet…is Wendy bang voor negatieve reacties op haar rimpels?

 39. Bjorn

  Heel leuk programma vinden wij

 40. ano@niem.nl

  De kandidaten zijn iets te perfect waardoor je het idee krijgt dat ze gecast zijn.
  Het zou meer a la boer zoekt vrouw mogen: de normale nederlander.

  Verder is het programma zelf en de opzet best goed.

 41. Tv junkie xl

  Alles aan dit programma straalt NEP uit…#flop

 42. Eric

  Zeldzaam slecht

 43. Danny

  Erg leuk programma.
  Hele.avond SBS aan staan en met plezier.

 44. Vivienne

  Haar vaste kleuterkreet: “Wat lieffffffff!”

 45. Tv junkie xl

  @ Danny ik houd van je sarcasme

 46. T.E.D.

  Ik vond Flirty Dancing verrassend goed!

 47. Danny

  Sarcasme??
  Serieus een heerlijke avond gehad met miljoenen jacht en Flirty Dancing een verrassend leuk programma.
  Volgende week zeker weer kijken niets mis mee.
  Ben echt benieuwd naar de kijkcijfers morgen.

 48. Smulpaap

  Goedemorgen Danny, ook zo lekker wakker geworden?

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.