‘Wendy van Dijk niet automatisch meer publiekstrekker’

Na Linda de Mol is het vanavond de beurt aan Wendy van Dijk om te debuteren bij het nieuwe SBS 6. Direct na Miljoenenjacht, om 21.30 uur, ziet ze haar programma Flirty Dancing in première gaan, een soort First Dates maar dan met dans. Gaat dit scoren? Tv-diva en Wendy’s aartsvijand Angela de Jong zet daar haar vraagtekens bij. “Ik denk dat Wendy niet heel automatisch meer een heel groot publiek aanspreekt door alle dingen die gebeuren in haar privéleven“, zegt ze.

De Jong doelt op zaken als het ritselen van een rijkeluiscanta voor haar zoontje. “Dat hele filmpje van die brommobiel van haar zoon. Daaruit blijkt dat ze behoorlijk ver van de mensen afstaat“, zegt ze op BNR Nieuwsradio.

Flirty Dancing kan zomaar eens floppen, aldus De Jong. “Als ze programma’s bij RTL in haar eentje moest doen, zoals This Time Next Year, dan waren dat allemaal niet enorme successen. Ik denk dat heel veel mensen er doorheen prikken wat haar imago is, namelijk leuk, gezellig, lief en heel gezond, en de Wendy die erachter zit.

Ze denkt dat veel mensen gaan wegzappen na Miljoenenjacht. “Ik ben er nog niet zo op voorhand van overtuigd dat Flirty Dancing een enorm succes gaat worden. Dance Dance Dance (waarmee ze later te zien is op SBS 6, red.) kennen de mensen iets meer, dus daarvan zullen de kijkcijfers iets beter zijn, maar ik laat me graag verrassen.

Vindt ze Wendy van Dijk een leuke presentatrice? “Ik hou van echte mensen op televisie en dat zie ik bij haar op dit moment niet zo.

Heeft ze haar ooit wel leuk gevonden? “Ja, in haar Hart in Aktie-tijd. Als je kijkt naar hoe ze toen was en nu is, dan kun je duidelijk zien dat ze een soort muur om zich heen heeft. Haar ogen twinkelen niet meer zoals toen. Het is allemaal een beetje te veel bedacht. Dat vind ik van haar magazine ook als ik dat lees.

Overigens is Angela uiteindelijk nooit in elkaar geslagen door Wendy. “Ja, dat zei ze toen. Nee, ik ben haar nooit tegengekomen en ze heeft later volgens mij ontkend dat ik het was. Dat had ik ook gedaan in haar geval.”

Lees ook: Tweetrapsraket Linda: 6 ook met koffertjes langs 4? (vanochtend)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen