Tweetrapsraket Linda: 6 ook met koffertjes langs 4?

Het is vandaag feest bij SBS 6. Met de Linda de Mol-show Ik Hou Van Holland wist de zender gisterenavond zijn grote concurrent RTL 4 te verslaan. De atoombom van John de Mol heeft dus gewerkt. En vanavond mag Linda alwéér aan de bak: om 19.55 uur begint haar razendpopulaire show Postcode Loterij: Miljoenenjacht. Het wordt niet makkelijk, denkt Linda zelf. “RTL heeft Expeditie Robinson ’van 5 naar 4 verhuisd’ en zet het recht tegenover ons“, zegt ze in De Telegraaf.

Het lijkt erop dat Linda eigenhandig het weekend van SBS 6 uit het slop trekt. “Mijn opdracht is om het marktaandeel van SBS 6 te laten stijgen en dat zou moeten kunnen lukken.

Gisteren scoorde Ik Hou Van Holland 1,2 miljoen kijkers op SBS 6, waar RTL 4 met Dancing with the Stars net onder de miljoengrens bleef. Het overtreft Linda’s verwachtingen.

Vlak voor het weekend zei ze tegen De Telegraaf: “We hebben bij SBS niet de illusie RTL nu al te kunnen verslaan. Als we in de buurt van een miljoen weten te komen, is dat al een grote stap voorwaarts. Dat zou veel meer zijn dan wat de zender vorig jaar om dezelfde tijd scoorde, dus dat is een flinke winst, zo moeten we het maar bekijken. Ik ben met meer dan 900.000 kijkers al hartstikke blij.”

De situatie op zondag is iets anders dan op zaterdag. RTL 4 is een week geleden namelijk al begonnen met Expeditie Robinson en dat was met 1,6 miljoen kijkers (25 procent) een dikke hit. Nu, een week later, blijkt dat er met uitgesteld kijken zelfs 2,1 miljoen mensen hebben gekeken.

NPO 1 zond vorige week de kick-off uit van Boer Zoekt Vrouw (lineair 2,6 miljoen, uitgesteld 3,1 miljoen) en heeft vanavond Yvon Jaspers‘ andere programma Onze Boerderij op het menu staan.

Om 21.30 uur is er óók een spannende strijd. NPO 1 zendt dan Nick & Simon: The Dream uit, RTL 4 de Familie Kruys en SBS 6 de nieuwe Wendy van Dijk-show Flirty Dancing.

Het programmaboekje:

Tijdstip NPO 1 RTL 4 SBS 6
20:00 Achtuurjournaal Expeditie Robinson Miljoenenjacht
20:30 Onze Boerderij Expeditie Robinson Miljoenenjacht
21:30 Nick & Simon Familie Kruys Flirty Dancing

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen