Wendy na twittermisbruik: ‘Ik ben niet gehackt’

Geplaatst op zo 08 sep 2019 om 14:00

SBS 6-ster Wendy van Dijk kwam vanochtend groot in het nieuws omdat er op haar twitteraccount haatberichten over RTL 4-ster Chantal Janzen werden geliket, maar al snel kwam Talpa met de verklaring dat het om ‘misbruik door een derde persoon’ zou gaan. Het gaat hierbij niet om een hack, maar om iemand die haar inloggegevens weet. “Dat is waarschijnlijk, ja“, reageerde de presentatrice zojuist op NPO Radio 1. “Het is iemand die mijn inloggegevens weet, dat is waar ja.

Er moet dus iemand zijn in haar directe omgeving die haar moedwillig in een negatief daglicht wil stellen. Krijgt ze daar geen buikpijn van? “Uiteindelijk wel natuurlijk. Nu denk je: hoe heeft het kunnen gebeuren? Daar gaan we ook nog wel even in duiken.

Heeft ze haar digitale zaken wel goed op orde? “Ik weet niet wat er gebeurd is. Het enige dat ik mezelf kan aanrekenen is dat ik niet echt op de hoogte ben van mijn eigen wachtwoord. Het is door iemand anders ooit opgezet in de tijd van Ushi, het heet ook Wendy_Ushi. Ik zei ook tegen mijn broer: ‘O, shit, wat is dan het wachtwoord?’ Uiteindelijk lazen wij op internet: ‘Als je nog in kan loggen, dan moet je in elk geval je wachtwoord veranderen.’ Hij had de inloggegevens dan, maar ik wist dat allemaal niet.”

Mediastorm

Van Dijk wist niet wat ze méémaakte. “Ik had het eigenlijk gemist, zoals negen van de tien dingen die ik mis. Vervolgens lag ik in bed om half twaalf ofzo en toen werd ik gebeld door Martijn Krabbé. Ik had mijn telefoon op stil en toen zag ik vervolgens een bericht van: ‘Alert, alert, alert, volgens mij ben je gehackt.’ Hij had toen ook mijn broer gebeld, die mijn management doet. Die appte me ook en dat zag ik allemaal en die heb ik gebeld. Toen pas realiseerde ik me wat er aan de hand was.”

De presentatrice had niet zo’n mediastorm verwacht. “Kijk, alles wat ik zogezegd geliked heb, daar staat Wendy van Dijk bij. Dat is natuurlijk sowieso heel gek. Ik zou zoiets überhaupt nooit doen. Het is natuurlijk sowieso heel triest. Op het moment dat ik het zelf las, dacht ik nog naïef: iedereen begrijpt toch wel dat ik dit niet ben? Dat er dan toch weer zo’n bom ontploft… Ik blijf daarin naïef. Alles wat je doet wordt natuurlijk groots gezien en opgepakt.

Gebeld

Heeft ze al contact gehad met Janzen? “Ik heb gisterenavond al meteen een aantal berichten gestuurd. Ik heb haar nog niet gesproken, maar ik ga er vanuit dat zij meteen weet dat dit onzin is.”

BN’ers onder elkaar hebben goed contact, legt Van Dijk uit. “Ik werd vorige week ook door Paul de Leeuw gebeld, van: ‘Dit staat op Mediacourant, maar ik heb het helemaal niet zo bedoeld.’ Dan denk ik ook: nee, Paul, je hoeft dit niet uit te leggen, wij BN’ers delen hetzelfde lot en weten van elkaar hoe dingen kunnen lopen en verkeerd uitgelegd kunnen worden. Ik ben in elk geval iemand die er altijd vanuit gaat dat dingen niet zo worden bedoeld.”

Talpa

De verklaring van Talpa luidde als volgt: “Via het account Wendy_Ushi zijn gisteravond haattweets over Chantal Janzen geliked. Wendy kwam er vrij snel achter dat tot haar verbazing een derde persoon dit aan het doen was.

Er is onmiddellijk actie ondernomen en alle wachtwoorden zijn zo snel mogelijk veranderd. Inmiddels is er contact geweest met Chantal om haar te laten weten hoe dit is gelopen. Wendy betreurt het ten zeerste dat de indruk ontstaan zou kunnen zijn dat zij dit soort haatberichten zou liken.

Advies

Techjournalist Daniël Verlaan van RTL Nieuws vermoedde al direct dat Van Dijk niet gehackt was. “Ah, de klassieke ‘ik ben gehackt’. Wendy van Dijk claimt dat haar Twitter-account is gehackt, en dat er daardoor nare tweets over Chantal Janzen zijn geliket. Als een hacker toegang heeft tot een Twitter-account, gaat hij echt geen tweets liken 🙃🙃🙃“, twitterde hij.

Even later: “Wendy van Dijk stelt op Radio 1 dat ze niet is gehackt – wat zei ik je? – maar dat iemand nog toegang had tot haar account. Dat is een realistischer scenario. Voorkom dat een onbekende voor jou tweets gaat liken: check hier (link naar Twitter-pagina) al jouw ingelogde sessies.

Verder benadrukt Verlaan het belang van tweestapsverificatie. “Dit is een goed moment om nog even het belang van tweestapsverificatie te benadrukken. Dan moet je na het inloggen met je wachtwoord ook nog een code invoeren die op je telefoon verschijnt.

Lees ook: Wendy van Dijk liket haatberichten over Chantal Janzen (vanochtend)

Foto: RTL
88 Reacties op “Wendy na twittermisbruik: ‘Ik ben niet gehackt’”


 1. @Erik

  Och mens, lieg toch niet. Echt niemand gelooft dit.

 2. Lies

  Ja ja…. dit gelooft helemaal niemand.

 3. TomTom

  Chantal maakt gehacked van je.

 4. Eric

  Geloof nooit iets van een mol en zijn handlangers…..

 5. Ron

  Dit begint steeds ongeloofwaardiger te worden. Geef nu maar toe Wendy, jij was het gewoon in hoogst eigen persoon…!

 6. Eric

  Zou nog eventjes zo door gaan Talpa en er kijkt vanavond niemand meer na Verwendy. Foute media strategie.

 7. Eric

  Talpa is nerveus. Veel ketelmuziek voor Verwendy. Geen goed teken.

 8. #NPO Kijker# de enige echte

  Ik geloof het wel tot dat er iemand kan bewijzen dat door ip wendy is ingelogd.

 9. Donald Dumb

  Zielige aandachttrekkerij van Snuifie van Dijk.
  Ze gaat wel heel ver om aandacht te genereren…

 10. Lilly Labiamus

  Oef. Snel je eigen cokestraatje schoonvegen…

 11. S

  @npo kijker: jij snapt helemaal niets van (nieuwe/’nieuwe’) media.

 12. Barbara

  Men is niet achterlijk. Een hacker die ook nog eens heel specifiek bepaalde berichten liked en niet eens iets post met het gehackte account. Het kan, natuurlijk. Maar plausibel klinkt het niet.

 13. Eva

  Het is klaar met Wendy, niemand zit nog op haar te wachten. Ze kan lullen als brugman maar ze is de gunfactor volledig kwijt. En al een tijdje ook……

 14. Mark2

  Natuurlijk doet Wendy dit niet! Al zou ze die Chantal haten, dan nog weet zij heus dat je dit niet doet. (Verder heb ik niets met Wendy overigens)

 15. Zomaar

  Iemand die wel in weet te loggen op je account heet dan niet gehackt?
  Het lijkt meer op nuchter wakker worden en dan schrikken van wat je gedaan hebt.

 16. Gwendolyn

  ‘Ik merkte het vanochtend pas’
  ‘Ik heb (Chantal) gisteravond al meteen een aantal berichten gestuurd’

  Uhm. Snap ik het niet, of neemt Wendy niet eens de moeite om goed te liegen?

 17. Berry

  Waarom heeft Wendy dan twee-staps-verificatie voor haar social media met een sms op je telefoon alles je wil inloggen?

  Waarom is Wendy van Dijk niet gewoon eerlijk, ja ik heb het zelf gedaan!

 18. Bea

  Die derde persoon is dus Ushi

 19. Barbara

  @Gwendoly: bingo!

 20. Erwin

  Het komt haar imago-technisch gezien slecht uit. Ze heeft al flink klappen gehad de laatste tijd. Maar ik geloof haar wel. Zo. Fijne zondag.

 21. Delgado

  Het is zo overduidelijk. Allebei een maandblad, Wendy die waarschijnlijk DWTS had gepresenteerd ipv Chantal bij RTL, Wendy die weet dat ze sinds haar overstap geen hoge kijkcijfers meer zal krijgen, gefocust op uiterlijk enz…
  Typisch gevalletje kinderachtige jaloezie van een volwassen vrouw.

 22. Eva

  Kan me het debacle van Trijntje nog herinneren, ‘voor elke retweet/like doneer ik geld voor het goede doel’…….
  En Trijntje presteerde het ook om foto’s van anderen op haar fb pagina te plaatsen met haar eigen copywrite teken in de foto’s. Nul verstand van zaken.

  Ik verdenk deze Wendy ook van het niet door hebben dat de wereld kan zien dat je een like achterlaat….. en nu ze geconfronteerd wordt met haar oerdomme gedrag er demage control gepleegd moet worden. Wat is het toch een domwicht.

 23. Michel

  En dan ben je dus de hele zondag je verslavingen aan het goed praten….

 24. Vincent

  Het raarste is nog dat het ‘damage control’ bericht van Talpa er eerder uit was dan dat de likes waren verwijderd. Betekent dus dat in ieder geval de afdeling communicatie geen toegang heeft tot Wendy’s account. Daarnaast stuurt Twitter zelf geautimatiseerde e-mails zodra er wordt ingelogd vanaf een plek waarvandaan normaliter niet wordt getwittert. Betekent dus dat (als ze die mail niet hebben gehad) het ook zeker iemand was die vaker dat account gebruikt.

 25. Roos

  Misschien een kwajongensstreek van haar zoon.

 26. Hermann Boring

  Tsja, coke maakt overmoedig en doet je grenzen vervagen.

 27. Bianca

  En de likes zijn er nog steeds…

 28. Delgado

  @Roos: ik mag hopen dat die jongen wel iets beters te doen heeft op een zaterdagavond. Dat hij negatieve comments over Chantal gaat zitten liken? Geef die arme jongen maar de schuld?

 29. Rotjeknor

  Misschien hadden Wen en Er wel een weddenschap weet jij veel.

 30. M.

  Lieve Wendy,

  Iedereen met een redelijk verstand weet dat jij dit niet bent, Ik weiger mijn leven lang te geloven dat jij zo laag zou zijn om zulke ordinaire, onsympathiek, teksten over collega’s te liken, meer dit… Wendy jij bent een kanjer van een vrouw… Keep shinning girl en vanavond sta ik voor de buis om jou te bewonderen. Veel succes en big hugs!!!

 31. Mandale

  Wendy, lieve schat
  Ik geloof je. Er zijn eveel misgunners die er alles aan doen om mensen kapot te maken.
  Ik geloof in je 😘

 32. #NPO Kijker# de enige echte

  Lekker makkelijk excuus, geen Talpa/SBS meer voor mij.

 33. Van Gogh

  Heeft iemand Dotans trollenleger benaderd om op MC Wendy’s geloofwaardigheid op te poetsen? Ik verwacht nog meer lieve Wendy berichtjes in deze draad?

 34. Iemand

  Gewoon stoppen met Twitter Wendy, dat gezeik is het toch niet waard joh. Je hebt opnieuw het geluk gevonden met Erland, misschien kan je beter daar wat tijd in stoppen. De verslaving aan aandacht op social media zal je toch nooit gelukkig maken.

 35. zeeuwsmeisje

  Laat ik eerlijk zijn… ik vind het een heel raar verhaal. Kan zijn dat ze gelijk heeft maar ze krijgt nu met haar overstap veel minder aandacht…. geen voice meer met meer dan miljoen kijkers…. en Wendy zonder aandacht????? Doet misschien rare dingen… en ja Chantal… ja zei is momenteel het gezicht,….. Wendy is gewoon uit en word net als linda te oud. En waarom zou een hacker alleen maar liken en niets geen akelige opmerkingen maken wat ik van een hacker wel verwacht?

 36. Boomer

  Laten we nu vooral het onderwerp veranderen, zodat in het rijtje ‘laatste reacties’ Wendy niet meer voorkomt. Media strategie damage control in 1, 2, 3……

 37. Martijn schapenbanger

  Twitter…. bestaat dat nog joh? Das toch uit de tijd van myspace.. wowww

  Netzoals facebook; als je dat nog steeds gebruikt anno 2019 ben je wel een kneus zeg.

 38. Sonja

  Dit zou Wendy nooit doen!

 39. Rene van der Valk

  Wendy wordt gewoon genaaid…

 40. Boomer

  We wachten op de volgende reactie: arme Wendy, zou ze nooit doen. Komt u maar?

 41. Mitch

  Natuurlijk heeft ze dit niet gedaan Wendy is altijd zo positief ingesteld.

 42. #NPO Kijker# de enige echte

  Haha, al die reacties hierboven, Wendy is haar geloofwaardigheid volledig kwijt.

 43. Koffie

  Ik reageer normaal nooit en ben geen fan van Wendy maar ik geloof niet dat ze hier iets mee te maken heeft.

 44. Team Janzen

  Wij geloven je Wendy!

  Groetjes #TeamJanzen

 45. Erland

  Ik twijfel nog….

 46. Iemand

  Wendy heeft ook al haar trollenleger zie ik. Of zou ze het zelf zijn?

 47. Boomer

  Komt u maar. Maar verzin iets origineels, dit helpt niet?

 48. Paula

  Wen laat ze lullen joh!!!!!!!!

 49. Albert

  Wendy moet als Gordon naar afkick kliniek en stoppen met die drugs

 50. Ad Visser

  Als ik al deze reacties lees kan ik maar 1 conclusie trekken. Het is voorbij voor Verwendy.

 51. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wendy gast binnenkort een maand of wat van Twitter af om met zichzelf in het reine te komen. En O ja. Dat heeft niets te maken met wat er gisteren gebeurt is.

  Oude vrouwen en Twitter was al nooit een echt goede match.
  Doeidoei!

 52. Viola

  @pluk: alcohol en coke is geen goede match als je twittert.

 53. Harry

  Leer Nederlands, Pette|<neus.

 54. #NPO kijker - de enige echte#

  RTL is er weer in getrapt. De boosdoener is een ex RTL collega van Wendy en de Mol krijgt nu gratis publiciteit.

  Hoe dom kan je zijn.

 55. "Veronic@ Doet Het?....Beter!"; 

  FOKKING NIEUWS OM FOKKING NIETS. WAAR GAAT HET TEGENWOORDIG NOG OVER. DE WERELD INBRAND EN HIER TIEN ARTIKRLEN OVER DE LIKES VAN WENDY.

 56. LLRV

  Ha ha ha, gehackt als damage control dan weer niet. Liegen en bedriegen van een enge kliek. Alles nu doen en spinnen zodat de grote ster (kuch!) in een goed daglicht komt.
  Mrs. Coke kan niet van sociale media af, dat is haar vangnet en laatste redmiddel nu het steeds slechter met haar gaat. Kanta’s, vakanties, dure sieraden en snuif spul betalen zich nicht vanzelf.

  BTW, gehackt en enkele tweets geliked kan wel. Laatst van een bankovervaller gehoord die doorliep naar de kluisjes, er één openbrak en 5 cent uithaalde … en dan 4 muntjes van 1 cent er weer instopte. Sure!

 57. "Veronic@ Doet Het?....Beter!"; 

  IETS LIKE N OP EEN SOCIAL MEDIA PLATFORM IS NIEUWS TEGENWOORDIG. IETS NUTTELOOS OP EEN EVEN NUTTELOOS PLATFORM HOUDT DE GEMOEDEREN BEZIG TEGENWOORDIG OF ER EEN MOORD IS GEPLEEGD.

 58. Tiffany

  Half NL werkt zich kapot en deze dame komt er mee weg? Moeten jij en ik eens doen bij onze baas. Direct ontslag wegens overtreden integriteitscode.

 59. Simon

  Haha wat een bullshit verhaal van Wendy. Als het iemand is die haar te kakken wil zetten – een social beheer medewerker die bijvoorbeeld ontslagen is – dan zou die wel wat tweets versturen waar de honden geen brood van lusten.

 60. Rachel Polak

  Misschien haar man Erland wel…..hij lijkt mij de meest aanwezige type om bij haar wachtwoorden te komen…..
  Of haar zoon….in ieder geval iemand die Wendy niet goed gezind is…..

 61. "Veronicæ Doet Het?....Beter!";

  M’n gestoorde stalker heeft het er maar druk mee vandaag…..

 62. Cult of Kek

  Ik denk dat ze minder over zich heen had gekregen als ze haar overduidelijke fout gewoon had toegegeven. Nu zal deze situatie (net als bij Humberto) nog lang aan haar blijven kleven.

 63. Willem Ruis (R.I.P.)

  Dit keer zál het lukken, na 30 jaar ! ! !

  De stekker zal dit keer niet uit het stopcontact gaan zoals destijds bij sport-7 en bij Talpa (Tien).
  Om maar niet te spreken over het niet toelaten op de kabel van het sterrennet TV10 van de Nederlandse ondernemer Joop van den Ende, op 2 oktober 1989.
  Een Nederlands Commercieel omroepbedrijf dat uitzond vanuit Nederland mocht toen niet van de wet, maar RTL, een buitenlands Commercieel omroep bedrijf mocht wel op de Nederlandse kabel.
  Deze wet diende ter bescherming voor een daling in de reklame inkomsten van de NPO.

  Het is nu ruim 30 jaar later, Nederland heeft een sterk NPO die goed bekeken wordt en die, min of meer, programma’s levert die tot haar taken pakket behoort..Wat dat betreft kan gezegd worden dat de NPO zichzelf in die dertig jaar goed herpakt heeft!
  De Nederlandse regering wil nu diezelfde NPO zoveel mogelijk reclame vrij maken, daar valt over te discussiëren, met name over de mate waarin dit moet gebeuren.
  Ondanks dat zal de NPO goed bekeken blijven worden ! ! !

  Blijft over de Commerciële televisie tak van Nederland, deze is sinds 2 oktober 1989 in handen van buitenlandse omroep bedrijven, RTL Group/CLT./SBS Broadcasting.

  Naast een sterk NPO is het nu tijd dat een 100% Nederlands Commercieel omroep bedrijf deze tak eindelijk gaat bedienen.
  In Nederland neemt maar één man het initiatief hiervoor, dat is John de Mol met zijn Nederlands omroep bedrijf Talpa ! ! !

  Het is een lang gekoesterde droom van John de Mol om deze tak succesvol te mogen bedienen.
  Tot twee keer toe zijn zijn initiatieven, door afgunst, stuk geschreven.

  Het momentum, de omstandigheden, de energieën en het bewustzijn van de kijkers lijken er alle op te wijzen dat het Talpa dit keer wél gaat lukken ! ! !

  Het heeft 30 jaar geduurd, de tijden zijn veranderd, Nederland is, naast de NPO, eindelijk klaar voor Talpa commerciële televisie en Radio ! ! !

  John de Mol én álle Talpa medewerkers, heel veel succes !

 64. WEST*

  Ik ben er altijd voor geweest dat er een commerciele NPO 4 moet komen net zoals dat bij de BBC het geval is . dan kan RTL opgeheven worden,en zijn licentie ontnomen worden!

 65. #NPO kijker - de enige echte#

  “Veronicæ Doet Het?….Beter!”;
  Sun 08 Sep 2019 om 16:30
  M’n gestoorde stalker heeft het er maar druk mee vandaag…..

  Hier ook een gestoorde stalker. Triest maar hij/zei doet maar.

 66. @west

  Hou eEns op met je Engelse klotezenders

 67. E!

  Het lijkt wel een verhaallijn van gtst
  Wie is de dader??

 68. Xander

  Goh, je verwacht het niet van Verwendy. Vanavond op tv dus gratis PR.

 69. Belg

  Dit is gewoon een slimme publiciteitsstunt

 70. Nerd

  Wat een gelul dit! Get a life iedereen! Morgen weer werken, dan kunnen we het er nog even over hebben bij de koffiemachine…..

 71. Robson

  Ik denk dat Wendy iets te veel gesnoven heeft , misschien een home coming party voor Gordon , lekker man pannenkoek met poeder…….

 72. Steven

  Wat een damage control in de reacties van Verwendy, Galbak en Ome Sjonnie. Je hoeft geen speurhond te zijn om te snuiven dat zij hierachter zitten. Een en al neppigheid en scripted reality uit het hok van Talpa.

 73. Boels

  Ze was gewoon straalbezopen. Anders kom je niet tot zo’n daad. Moet je met een kater de schade zien te herstellen. Helaas…

 74. Boels

  @WEST*
  Sun 08 Sep 2019 om 16:41

  Het ligt niet aan de zender maar aan de mensen die er naar kijken.

 75. E!

  Bekijk de post van Chantal Hahah geweldig

  https://www.instagram.com/p/B2Je2c1iaQh/?igshid=yrcpui09l4te

 76. Sip

  Reclame voor haar programma is ziekelijk “Oooh lief”

 77. Roscoe

  Mensen die ‘gehacked’ en ‘geliked’ schrijven zijn niet serieus te nemen mongоlen.

 78. Jasper

  Wendy als je dit leest: je bent top! Laat ze maar lekker lullen. De reacties komen gewoon van gefrustreerde dikke huisvrouwen.

 79. De Blije Belg

  Genoten van het zonnetje vandaag!

 80. 🌷Ingrid

  Je kan toch ook gewoon iemand geloven? Zoveel haatdragende reacties verdiend niemand! We hebben allemaal een grote mond over pesten,maar hier wordt dat weleens vergeten!

 81. @Ingrid

  Het gaat ze niet om Wendy maar ze vinden de heksenjacht gewoon leuk…..

 82. John

  Och naar mens… je hebt zeker weer gesnoven en weet niet meer wat je hebt gedaan. Stop toch met dat rotspul. Er mankeert jou echt wat, je hebt niet alles meer op een rijtje. Laat je opnemen in een kliniek voor je verslaving en praat met een psycholoog hoe je hier uit moet komen. Geef maar toe dat je die tweets hebt verstuurd wie anders zou het doen, Erland? Duh

 83. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij van de Petteflet denken dat dit akkefietje niet zomaar meer goed gaat komen.

  Kom d’r maar in, Gordon Heuckenroth, je partner in crime zit in de dhit. Hé, dat rijmt ook! Top. Cokebuddies moeten elkaar helpen nietwaar?
  Ow wat errug, janken janken, krokodillentranen, boze buitenwereld.
  Zo, nu is het weer over en gaan we verder met de orde van de dag.

  Zoiets.
  Zo gaat het steeds.
  De Sbs kijkerts hebben het geheugen vsn een goudvis denken ze daar.
  Not.

 84. Den Draaiert Joost

  Ach die heeft in een dronken bui haatberichten zitten liken. Nou en? Lekker belangrijk.

 85. Anja

  Het lijkt me heel simpel allemaal.
  Wendy zou dit nooit doen dat is met zekerheid te zeggen.
  Een aantal mensen hebben haar inlog gegevens en iedereen zal zeggen dat dat dom is echter als je kop boven het korenveld uitkomt ben je op internet vaak een bal waar tegenaan wordt getrapt en om rare berichten te kunnen verwijderen heb je dan gewoon meerdere mensen nodig die je beschermen tegen vuiligheid.

  Persoon in kwestie zal ook een eigen twitter account hebben denk ik zomaar en daarom is het het meest waarschijnlijk dat deze persoon vanuit de gedachte gang op zijn/haar eigen account zat dit soort berichten heeft geschreven.

 86. Smulpaap

  hahaha Den Draaiert!

 87. Yuwan

  Slimme uitleg Wendy, omdat dit niet te bewijzen is en het verhaal van een hacker ongeloofwaardig is. Misschien kan iemand van Twitter de IP adressen vergelijken, dan kan het zijn dat je met een derde verhaal moet komen.

 88. Dominee Bonk

  Al die tv dozen zijn jaloers op elkaar, dat heb je met domme wezens , allemaal van de buis, hopla, ik moet erop, als optimistische dominee

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.