SBS 6 stopt eind dit jaar definitief met Utopia

SBS 6 stopt aan het eind van het jaar na zes jaar en 1554 afleveringen met de realityshow Utopia. Het programma past niet bij de nieuwe fase die de zender ingaat. Dat heeft Talpa Network bekendgemaakt. Utopia is het meest bekeken vooravondprogramma van SBS 6, maar een echte hit is de show ook weer niet. Nu gaat de stekker eruit. “Het sociale experiment Utopia is uitgegroeid tot een spraakmakende realityreeks die veel voor de zender heeft betekend“, aldus de zender.

Toch neemt Talpa nu afscheid van Utopia. “Omdat SBS 6 een nieuwe fase ingaat, maakt Utopia plaats voor andere mooie en verrassende programma’s. Later wordt bekendgemaakt welk programma er in het tijdslot van Utopia te zien zal zijn.”

De huidige vijftien inwoners van het realityprogramma hebben het nieuws vanochtend gehoord. Zij leven nu toe naar de finale, die eind december zal plaatsvinden. Slechts één inwoner verlaat dan als dé grote winnaar het Utopia-terrein.

Zes jaar

Op 31 december 2013 ging Utopia onder grote belangstelling van start. Het oorspronkelijke plan was om in één jaar tijd een ideale samenleving te creëren, op een verlaten terrein bij Laren.

Wegens succes werd het programma steeds met een jaar verlengd, tot het in mei 2018 niet langer mogelijk was om het Utopia-terrein te huren. Daarom is op een nabij gelegen leeg stuk grond Utopia 2 gestart.

Bijna zes jaar lang hebben de verschillende inwoners gebouwd, discussies gevoerd, geëxperimenteerd, ruziegemaakt en ook veel plezier gehad. Tot twee keer toe veranderden ze een kale omgeving in een bruisende mini-samenleving, voorzien van alle gemakken en soms zelfs van luxe.

Nieuw tijdstip

Utopia is momenteel elke werkdag van 19.30 tot 20.30 uur op zender, maar verhuist maandag naar het tijdslot 18.00 tot 19.00 uur. “Vanaf dan is te zien hoe de Utopianen toeleven naar de finale van eind december. Hierover volgt op een later moment meer informatie.”

Dit jaar kijken er dagelijks gemiddeld 417.000 mensen naar Utopia.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen