Televizier opent stembus van ’s lands bekendste tv-prijs

Het is de beroemdste tv-prijs van ons land: de Gouden Televizier-Ring. Op 9 oktober wordt hij weer uitgereikt tijdens een grote tv-show op NPO 1. Maar eerst heeft het land tijd om te stemmen op een lijst van 25 tv-favorieten. De stembus is vandaag geopend en men heeft vier weken de tijd om te stemmen. “Na deze ronde zijn er nog drie programma’s over die op 9 oktober om de felbegeerde 54e Gouden Televizier-Ring zullen strijden“, laat een woordvoerder van de organisatie weten.

Naast de Gouden Televizier-Ring kan er ook worden gestemd op de Televizier-Sterren voor de beste presentator en presentatrice, de beste acteur of actrice, het talent van het jaar, digital impact en – voor het eerst – de beste online-videoserie.

De Televizier-Ster voor het beste jeugdprogramma, voorheen de Gouden Stuiver, heeft een eigen stemprocedure via Televizier.nl/jeugd.

Tegelijk met de opening van de stembussen onthult Televizier ook hoe de ring er dit jaar uitziet. Kunstenares Anneke Schat, die de ring al veertig jaar ontwerp, heeft dit jaar de ring ‘spanningsbogen’ ontworpen (zie foto).

Stemmen kan tot 23 september op Televizier.nl/ring.
Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen