‘Lage acteurssalarissen nopen Imanuelle tot dealen’

Geplaatst op vr 02 aug 2019 om 15:10

Imanuelle Grives is aan het drugsdealen geslagen vanwege de lage salarissen voor acteurs in Nederland. Dat denkt Jan Uriot, de roddeltijger van Privé, zegt hij in een video op Telegraaf.nl. De salarissen van actrices als Grives zijn niet om over naar huis te schrijven, weet Uriot. “Misschien ligt het een beetje aan de salarissen die we in Nederland uitkeren aan acteurs. Wij hebben natuurlijk geen Hollywood-salarissen en mensen gaan dan bijbeunen. Ik denk dat het met haar ook zo gebeurd is.”

Wat verdient Grives volgens hem? “Ik ken niet de salarissen van alle acteurs, maar wel van een aantal musicalacteurs en die zijn heel erg slecht.”

In de musicalwereld verdienen acteurs een hongerloontje, aldus La Uriot. “We hebben daarin drie toppers: Simone Kleinsma, Pia Douwsma en Stanley Burleson. Zij worden heel goed betaald, maar de rest die eronder hangt hebben het zeer hard.

Kleinsma, Douwes en Burleson zijn inderdaad nog nooit betrapt op drugsdealen, maar de acteurs onder hen kunnen bijna niet anders, aldus Uriot. “Er moet echt wat gedaan worden aan die acteurssalarissen. Het zijn hele lage salarissen. Als ze een rol hebben gespeeld, dan verdwijnen ze in de WW. Daar wil je niet in terechtkomen.”

Is drugsdealen niet een beetje overdreven als bijbaantje? “Je kan ook de poes van de buurvrouw gaan voeren en dan krijg je 7 euro 50 van de buurvrouw. Dat kan ook.”

Foto: SBS
77 Reacties op “‘Lage acteurssalarissen nopen Imanuelle tot dealen’”


 1. Andreas

  Drugdealers zijn schorem zonder geweten.

 2. Paul

  Je kunt ook gewoon in een koffiebar gaan werken

 3. Tino

  Als iedereen met een minimum loon gaat dealen, pffff het is gewoon een crimineel klaar

 4. Michel

  eeeh ja, want een krantenwijk of asperges steken is geen optie?

 5. Curryworst

  Vakkenvullers, cassières, tomatenplukkers, postbodes verdienen ook niet veel.
  Maar die gaan toch ook niet in België drugs dealen?
  Waarschijnlijk houdt Grives er een dure levensstijl op na die toch ergens van betaald moet worden.

 6. Kird

  Toch vreemd

  Als je op tv werkt verdien je of nauwelijks of ineens het tienvoudige van het minimumloon

  Het lijkt wel op voetbal

  En dan al die npo bloe dzuigers die er ver boven zitten van mede dankzij belastinggeld

  Ik zou zeggen doe er een keer wat aan
  Lekker ongelijkheid in de hand spelen mensen en maar dan of alles zo eerijk is

  Bah

 7. Noëlla

  @Paul

  Het probleem is dat bn’ers zich daar te goed voor voelen. Op het moment dat ze geen vaste rol hebben in een serie of musical zijn de meeste te bedonderd om een ‘normale’ baan te nemen. Er is enorm veel vraag naar mensen in de zorg/huishoudelijk hulp, maar als je vindt dat je daar boven staat houdt het op.

 8. critikast

  Ze kan toch vanuit haar flatje op een gemakkelijkere manier aan geld komen? Bedje opmaken, handdoekjes vervangen en af en toe een schoon slipje aan. Heel veel mannen kicken immers op een wellustig donker meisje !

 9. Guttegut

  Wat een gelul. Mensen die voor een schijtloon bij de lokale supermarkt werken gaan toch ook niet massaal aan het dealen.

 10. Joop55

  Van mij mogen die Belgen deze hysterica + de restauranteigenaar houden.

  Eigen schuld dikke teringbult.

 11. Move!

  @Noëlla
  Wat een onzin. Praat niet over dingen waarvan je geen verstand hebt. Het probleem is dat er in de acteerwereld veelal geen vaste tijden zijn. Dan kun je een negen-tot-vijfbijbaan nemen en dan moet je telkens vrij nemen als je een rol krijgt aangeboden. Dat kun je een paar keer doen en dan vindt je negen-tot-vijfbaas dat je moet kiezen of delen. En hoe vaker je een rol laat schieten voor je negen-tot-vijfbaan, hoe minder vaak je wordt gevraagd voor het tweede. Terwijl je voor dat laatste juist hebt gestudeerd.

 12. Olga

  Hahahahah die is goed! Die verschikkelijke vent moet echt gewoon zijn mond houden. Engerd.

 13. Move!

  Waarmee ik overigens niet Imanuelles keuze wil goedpraten of Uriots uitleg onderstreep. Dat van de lage lonen is correct, maar dat is het enige waar hij gelijk in heeft. Verder zijn ze allebei niet lekker bij hun hoofd met hun ‘gedwongen tot dealen’.

 14. Klaasje v

  Nou…dan moeten ze haar maar snel vrijlaten…Het arme kind kon gewoon niet anders om te overleven met haar hongerloontje… Het is de schuld van haar werkgever…

  Lees veel onzin hier, maar dit is toch wel met stip het grootste onzinverhaal ever!!

 15. Ronnie

  Wat een onzin zeg.. er zijn genoeg mensen die het minimumloon verdienen en daar veeeeel harder voor moeten werken. Die zijn toch ook niet massaal aan het dealen geslagen?

  En ze zal als actrice echt wel voldoende verdienen om in ieder geval rond te komen, maar blijkbaar is dat niet genoeg voor madame.

 16. Robert

  Hoe moeten de minima in Nederland dan wel niet rondkomen!

 17. Jantje

  Het is ook de bedoeling dat je je bekende kop met een eigen BV gaat binnen lopen. Dus lezingen, openingen, bradrieen, signieer sessies, pannellid, roddelbladen, Social media. Tal van mogelijkheden om het salaris op een legale manier aan te vullen.

 18. Jan

  Wat een dom verhaal is dit.

 19. Klaasje v

  Ach..zalmneusje heeft schoolvakantie en zit stiekem even achter papa’s laptop.

 20. Ron

  Uriot maakt hiermee dus duidelijk dat hij al zijn nieuws verzint. Dag Jan!!!!

 21. Richard

  Wat een ontzettende idioot is die man toch. Dat zou betekenen dat iedereen met een minimumloon geneigd is om te dealen. Volslagen onzin!

 22. Drama queen

  Er zijn meer mensen met een laag salaris die niet dealen, wat een onzin.

 23. De schaamte voorbij

  Uriot? Urinot …..

  Vollgevreten heaumeau die steevast in beeld verschijnt met een dichtgeknoopt colbertje dat zichtbaar een aantal maten te klein is. Hij moet ook maar gaan dealen, kan-ie naar de Wibra of Zeeman gaan om in een nieuw overhemd en dito jasje te investeren.

  Hij is ook maar een amateur ja,ja, maar een pro als het gaat om het af- en leegzuigen van de diverse in stand gebrachte laadpalen. Als je goed kijkt zie je dat hij de laatste kummshott die hij tot zich genomen heeft, telkens ‘achter’baks probeert weg te werken, wat hem maar niet lukt. Ssmeeerkeeess.

  Hij vormt het oerbeeld van een relnicht die met de door hem aangedragen voorbeelden die tot het dealen zouden hebben geleid, zich presenteert als lapschwanz zonder weerga.

 24. dennis

  Veel bedrijven betalen nog geen 10 euro per uur, daar kan je NIET van leven. Bovendien liefst 18 jaar, ruime werkervaring en 200 diploma’s.
  Of je dan moet gaan dealen tja? Nee, maar wordt wel zo in de hand gewerkt. Armoede is ook niet prettig.

 25. Karin

  Ik heb nog nooit zo een onzin gelezen,het is gewoon een ordinaire zucht naar snel geld verdienen,over de rug van de zwakkere onder ons.

 26. A.M.

  Wat een onzin, er zijn genoeg bijbaantjes te verzinnen! Je bent een echte loser als je drugs gaat dealen, hoe bedenk je dat in Godsnaam. Ga liever achter de kassa van de supermarkt zitten of is dat te min?

 27. Mark

  Jan Urinoir, de pisnicht, verdient geld over de rug van anderen. Ordinaire zakkenvuller (en zakkenleger).

 28. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Ik vraag me al tijden af of die Uriot wel goed bij z’n hoofd is?

 29. Sjors van Kempen

  Getinte medelanders zijn nou eenmaal vatbaar voor dit soort manieren van inkomensverwerving. Zit in de genen.

 30. Iemand

  Acteurs zouden natuurlijk ook een echt vak kunnen gaan uitoefenen. Kennelijk is de behoefte aan hun acteurskunsten niet groot genoeg.

 31. jahaha

  het is gewoon een ordinaire dealer, dus aanpakken!

 32. Koen

  Volgens mij is deze man niet helemaal 100. Zij verdienen echt niet minder dan jan modaal en dan het woord “hongersloontje” gebruiken. Ik zou hem per direct ontslaan. Dit is minachting vd kijker en hij advieseert om te gaan dealen, op nationaal tv. Waarom zijn hier geen kamervragen over gesteld?

 33. sukkel

  Wat een slechte smoes heeft dat lelijke gedrocht

 34. Erwin

  Er is ZOVEEL mis met dit bericht dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Okee:
  – Jan Uriot
  – Die vrouw heeft zakken vol drugs en er komt hier iemand met een uitleg
  – Zeer hard, doe of Nederlands of Engels.

 35. Wortel

  Totale onzin. Gewoon de cel in voor 20 jaar. Weg ermee

 36. BoBBi

  Uriot, ga je schamen. En diep ook.

 37. Gwendolyn

  Ik ben het eens met Noëlla (15:23). Verder zeg ik maar niks…

 38. Lies

  @Paul: zo is het, je kunt idd ook gewoon in een koffiebar gaan werken. Met opgeheven hoofd, desnoods toiletten schoonmaken.
  Dat doet de rest van werkend NL ook met een slecht betaalde baan.
  Of je verkoopt je ziel aan de duivel en besluit drugs te gaan verkopen aan jongeren op festivals …. in België. Zij heeft waarschijnlijk een hele foute vriendengroep om zich heen gehad anders doe je zoiets niet.
  Jammer, ze had misschien een mooie carriere in het verschiet maar koos voor de makkelijke weg.

 39. kim holland

  gaat ze met een rode lamp achter de ramen werken is legaal en het verdient goed en je helpt je medemens er mee een win win situatie

 40. Fritske

  Ik wil de poes van de buuv best wel wat yoghurt voeren maar niet voor een fooi van 7,50.

 41. Pauline

  Wat een onzin verhaal van Uriot. Misschien een echte baan zoeken en een goed salaris verdienen ipv de 3e rangs BNer uit willen hangen en dealer worden. Moeten we dan medelijden hebben of zo. Losers

 42. Johnny👀

  Tja, De zoveelste nicht die laat zien dat nichten niet helemaal sporen.

 43. IP Reclame

  Uit. Goed voor u.

 44. Joost

  Hard bestraffen. Lange gevangenisstraf.

 45. Prrttt

  Wat een ontzettend domme reportage weer van Uriot. Die man heeft nog nooit iets zinvols gemeld. De salarissen van acteurs of musical spelertjes zijn prima. Niks mis mee in vergelijking met veel andere banen. Het probleem is dat veel media mensen waaronder acteurtjes en musical sterretjes van zichzelf vinden dat ze bijzonder zijn en meer moeten verdienen. Dat De Telegraaf dit soort domme video’s plaatst. Onbegrijpelijk.

 46. Eikenprocessierups

  Mijn salaris noopt mij tot inbreken.

 47. Maria

  Zijn er ook een aantal soapies die op bestelling een bepaalde mening verkondigen? Geld doet immers rare dingen met mensen. En de hypotheek moet ook betaald worden.

 48. Tim H

  Het probleem is ook dat veel acteurs parttimer zijn.

 49. Wanny

  Dan zijn er misschien te veel acteurs en actrices. Dan moet je wat anders gaan doen.

 50. Pino

  @ Piet Snot:

  GHA GHA GHA!

 51. Marianne

  Nee Wanny, als dat zo zou zijn dan zouden de werknemers in de horeca goed moeten verdienen. Daarvan zegt men dat ze schreeuwen om mensen. Alleen de brouwer en de pandeigenaren lopen binnen.

 52. Dries

  Tuig is het…. niks anders.
  Ga werken voor je geld kreng net als ieder ander.

 53. Tim H

  @marianne
  In de horeca loopt niemand binnen

 54. MediaPrak

  Is Uriot nog niet vervangen door Koos van Plateringen?

 55. Noëlla

  @move!

  Je praat zelf onzin. Nance gaf een paar dagen geleden nog toe dat ze het niet zag zitten om ergens achter de kassa te gaan zitten…

 56. Imanuelle

  KFC u later.

 57. JesseJames

  Het is natuurlijk wel een hele slimme dekmantel. Wie verdenkt een actrice en semi BN-er nou van het dealen in drugs. Misschien is die hele acteer-carriere wel bijzaak voor iets wat veel meer geld oplevert. Alleen in Belgie werkte de truuk niet. Ze is een BN-er, geen bekende Belg.

 58. P.I.S.Bak

  Wat wil die Jan nou duidelijk maken? Dat het ook is om drugs!te dealen als je een laag salaris hebt? Daarnaast haalt hij een hele beroepsgroep naar beneden door te zeggen dat deze zo slecht wordt betaald.

  Showbizz draait om aspiratie, dromen en glamour. Die jonge acteurs die elke dag hun best doen, moeten die nu ongelukkig zijn omdat ene Jan van zo’n achterhaald K u t blaadje zegt dat ze onderbetaald worden?

 59. Annoniemus

  Als ze zo slecht betaald was als bruine actrice dan zal ze ook wel een heel slechte actrice zijn , slap excuus om dan te gaan drugs dealen !!!

 60. [MikE]

  Zwartje met haar vogelverschrikkerhaar kan zich in de bak аnaal laten gebuiken voor een extra zakcent.

 61. Henk

  Er zijn meer mensen die slecht verdienen en die zulke dingen niet doen. Neemt niet weg dat de verschillen soms wel heel erg groot zijn. De een heeft een spaarpotje met 3 nullen en de ander met 9 nullen. Vooral dankzij de lage lonen aan de onderkant en valsspelen.

 62. [MikE]

  DIe Jan Urinoir is nu echt helemaal van het padje. Waarschijnlijk moet hij zijn pillen nu bij een ander kopen dan bij Imanuelle en nu zit hij in een foute trip. Dan ga je dit soort ongein uitkramen.

 63. Wanny

  @ Marianne

  Ze gaan de WW in vanwege te weinig werk. Dus er is meer aanbod dan vraag.

  In de horeca is het andersom.

 64. Rachid

  ze had een voorbeeld kunnen nemen aan Jasmine Sendar, toen acteerklussen uitbleven is die gaan werken iin een kinderdagverblijf

 65. Bart

  Raar dat KRO-NCRV en de makers van Spangas tot nu toe alleen hebben gesproken over een aanpassing in de verhaallijn waardoor Emanuelle even niet te zien is in de serie. Ze moeten haar personage natuurlijk gewoon helemaal vervangen en haar op staande voet ontslaan. Dit is geen voorbeeld voor kinderen.

 66. Move!

  @Noëlla
  En toen dacht jij: kom, ik vul zelf de reden eens in. Dom wicht dat je d’r bent!

 67. RaymondVL

  Oh, dus Imanuelle Grives is eigenlijk gewoon een slachtoffer? Zeg dat dan eerder joh. Nee, dan is het goed. Dan mag ze drugs verkopen en levens verwoesten. Wat is dat toch met die zwarten en slachtofferrol?

 68. Astrid

  @RaymondVL
  Volgens mij is iemand als Holleeder niet zwart, maar zijn slachtofferrol des te erger.
  Dus ga hier nou niet de racist uithangen!

 69. RaymondVL

  Zeg deugende Astrid… dat jij achter iedere boom een racist ziet is jouw probleem. Het zijn de deugers die met de termen zwarten en witten aan kwamen zetten. Als je spreekt van een witte krijg je applaus, spreek je van een zwarte is het meteen racisme. Dus ga hier niet de deuggleuf uithangen!

 70. Astrid

  @RatmondVL

  …”Wat is dat toch met die zwarten en slachtofferrol?”

  Zegt genoeg.
  Pas maar op, want op het internet laat je altijd traceerbare sporen achter.
  Zolderkamerheld.

 71. RaymondVL

  Echt, Astrid…. je bent een standaard deuggleuf met dito standaard antwoorden. Geen greintje zelf denken bij. En dan nog een beetje dreigen met traceerbare sporen……. oh, wat ben jij goed bezig zeg. Applaus voor jezelf!

 72. Imanuelle

  Er zijn genoeg acteurs die bijverdienen in kledingwinkels, restaurants, als voice-over, als dj enz., waarom moet zij dan opeens worden toegestaan om te gaan dealen. Ze had net een zangwedstrijd gedaan, waar ze de finale haalde, dus daarmee met vergoedingen minstens 10k verdiend. Nog los van de daaruit voortvloeiende snabbels. Imanuelle wilde gewoon geen onderwijzerssalaris, maar een directeurssalaris.

 73. Carmen

  Ze kan toch een basisinkomen krijgen… oh nee, we leven in het mijlenver achterlopende en visieloze Nederland van de VVD, de slavendrijverspartij. Imanuelle, ik geef je groot gelijk dat je bent gaan dealen. Wie past er nu op de Winkel?

 74. Jeffrey

  En actie!
  Leuk geprobeerd schatje.
  We tellen met je mee..

 75. Noëlla

  @Move!

  Jij bent het domme wicht hier, kneus. Nance d’r woorden: “Als je een bepaalde carrière opbouwt, dan ga je niet meer zo heel makkelijk achter die kassa zitten. Daar zou iedereen wat van vinden en dat is best wel heel moeilijk.”….en nou oprotten, stuk pisvlek.

 76. Jannet

  Wat een gelul zeg! Dus als je een minimum salaris hebt is de enige optie drugs te gaan dealen!😳🤣

 77. Janine

  Als je geen talent hebt dan moet je stoppen met acteren en iets anders gaan doen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.