Vandaag derde aangifte tegen Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius kan vandaag een derde aangifte van Gijs van Dam tegemoetzien. Voor de derde keer klaagt de tv-producent de tv-presentator aan voor smaad en laster. Dat heeft zijn advocaat Peter Plasman laten weten aan RTL Nieuws. Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde vandaag dat het Openbaar Ministerie de VPRO-presentator wél moet vervolgen voor het zwartmaken van de tv-maker. Daarop kwam Brandt Corstius opnieuw met een smadelijke reactie.

Brandt Corstius schreef: “Ik heb een stuk geschreven over een ervaring die ik als traumatisch heb ervaren. Met dit stuk wilde ik een stem geven aan de mannelijke slachtoffers van seksueel geweld. Iedereen die de moeite neemt om het stuk te lezen, zal concluderen dat de naam van Van Dam niet te traceren is.

Daarmee insinueert de VPRO-presentator uiteraard opnieuw dat Van Dam hem verkracht heeft. “We gaan vandaag voor een derde keer aangifte doen tegen Jelle Brandt Corstius wegens smaad en laster”, aldus Peter Plasman.

De topadvocaat: “Hij heeft in een verklaring die hij vandaag publiceerde opnieuw laten blijken dat hij wil opkomen voor mannelijke slachtoffers van seksueel geweld. Daarmee impliceert hij opnieuw dat hij verkracht is en daar kan maar één naam mee in verband worden gebracht, namelijk die van mijn cliënt.

Het is ongelooflijk, aldus Plasman. “Meneer Brandt Corstius weet maar niet van ophouden.

Gijs van Dam zelf

Gijs van Dam zelf laat aan De Telegraaf weten waarom hij er zo op gebrand is om zijn recht te halen. “Ik heb zoveel schade geleden. Afgezien dat ik opdrachten en werk ben kwijtgeraakt, was ik gedwongen een advocaat in de arm te nemen om me tegen die bewering van Jelle te verweren. Het voeren van rechtszaken is duur. Zo duur, dat ik op den duur misschien wel gedwongen word mijn huis te verkopen.

En of het allemaal niets is, zegt de man die me dit allemaal heeft aangedaan ineens doodleuk: ’Zo is het wel goed, mijn doel is bereikt’. Ja, maar zo werkt het niet.

Foto: NPO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen