Vandaag derde aangifte tegen Jelle Brandt Corstius

Geplaatst op di 23 jul 2019 om 14:30

Jelle Brandt Corstius kan vandaag een derde aangifte van Gijs van Dam tegemoetzien. Voor de derde keer klaagt de tv-producent de tv-presentator aan voor smaad en laster. Dat heeft zijn advocaat Peter Plasman laten weten aan RTL Nieuws. Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde vandaag dat het Openbaar Ministerie de VPRO-presentator wél moet vervolgen voor het zwartmaken van de tv-maker. Daarop kwam Brandt Corstius opnieuw met een smadelijke reactie.

Brandt Corstius schreef: “Ik heb een stuk geschreven over een ervaring die ik als traumatisch heb ervaren. Met dit stuk wilde ik een stem geven aan de mannelijke slachtoffers van seksueel geweld. Iedereen die de moeite neemt om het stuk te lezen, zal concluderen dat de naam van Van Dam niet te traceren is.

Daarmee insinueert de VPRO-presentator uiteraard opnieuw dat Van Dam hem verkracht heeft. “We gaan vandaag voor een derde keer aangifte doen tegen Jelle Brandt Corstius wegens smaad en laster”, aldus Peter Plasman.

De topadvocaat: “Hij heeft in een verklaring die hij vandaag publiceerde opnieuw laten blijken dat hij wil opkomen voor mannelijke slachtoffers van seksueel geweld. Daarmee impliceert hij opnieuw dat hij verkracht is en daar kan maar één naam mee in verband worden gebracht, namelijk die van mijn cliënt.

Het is ongelooflijk, aldus Plasman. “Meneer Brandt Corstius weet maar niet van ophouden.

Gijs van Dam zelf

Gijs van Dam zelf laat aan De Telegraaf weten waarom hij er zo op gebrand is om zijn recht te halen. “Ik heb zoveel schade geleden. Afgezien dat ik opdrachten en werk ben kwijtgeraakt, was ik gedwongen een advocaat in de arm te nemen om me tegen die bewering van Jelle te verweren. Het voeren van rechtszaken is duur. Zo duur, dat ik op den duur misschien wel gedwongen word mijn huis te verkopen.

En of het allemaal niets is, zegt de man die me dit allemaal heeft aangedaan ineens doodleuk: ’Zo is het wel goed, mijn doel is bereikt’. Ja, maar zo werkt het niet.

Foto: NPO
35 Reacties op “Vandaag derde aangifte tegen Jelle Brandt Corstius”


 1. Connie V.

  #teamGijs

 2. anonymous

  Mooi zo, je kunt niet zomaar iemand op tv gaan beschuldigen.

 3. Andreas

  Jelle BC gedraagt zich als een kleuter met de aantijgingen. Als je geen bewijs hebt, kan je niet zomaar iemand zwart maken en dat blijven doen.

 4. Mokie Doop

  Wat Gijs niet helpt is dat-ie zo’n ontzettende zak is. Een substantieel gedeelte van de mensen die met hem gewerkt heeft vindt hem uitermate onaardig, egocentrisch, vals. En hoewel iedereen wel denkt dat hij in dit geval onschuldig is vindt niemand het heel erg dat hij het inmiddels een tijdje moeilijk heeft. Integendeel. Jank maar, jongen, jank maar. Wel netjes van Talpa dat ze hem ondanks alles weer klusjes geven.

 5. Mark2

  Die gozer is zo fout als maar zijn kan. Terecht dat hij wordt aangeklaagd. Als hij na de eerste rechtszaak zijn mond had gehouden dan was dit nooit zo ver gekomen! Eigen schuld, dikke bult (in zn broek dan wel te verstaan)!

 6. Gerard de Groot

  Ach, had het laten rusten. Wordt toch een welles-nietes spelletje. Alleen maar verliezers

 7. Watcoman

  Twee meer dan overbodig mensen. Zonde van de zuurstof en de water.

 8. Mark2

  Ik denk dat Gijs van dam voor latere zaken een mooi voorbeeld zal zijn. Een voorbeeld dat je niet ongefundeerd iemand jampot kan maken door te zeggen dat je verjracht bent terwijl je gewoon wat geëxperimenteerd hebt. Wees een echte vent en kom er dan gewoon voor uit dat je mannen interssant vindt!

 9. Hermann Boring

  Je begint je steeds meer af te vragen wie nou echt de valse nicht is in dit verhaal.

 10. Minder of Mirjam

  Goed zo Gijs. Go get ‘em.

 11. Sjaak

  @Mokie Doop Tue 23 Jul 2019 om 14:44
  Iedereen die ik spreek over Jelle heeft een grote hekel aan hem. Vinden hem oneerlijk en hysterisch. De meeste mensen zeggen lachend dat ze hopen dat hij lang opgesloten wordt.

 12. Wim

  #teamgijs #gogijs

 13. liefkleinhertje

  Vergeet de Van Dorpjes niet die hebben ook een uiterst verdachte rol gespeeld in deze NEP zaak.

 14. Femke

  Pak die linkse rat zo hard mogelijk aan.

 15. sukkel

  JBC moet flink aangepakt worden zn zus is ook zo een vreempie

 16. Lies

  Wat JBC bij DWDD heeft gedaan, dat kon gewoon echt niet. Zonder weerwoord werd Gijs van Dam aan de schandpaal genageld en werd zijn carriere in een klap verwoest.
  Het heeft helemaal niets met de zgn #metoo beweging te maken.
  Als ‘man’ zijnde had hij zichzelf prima kunnen verweren. Ik weet zeker dat als je uitstraalt dat je daar niet van gediend bent, hij nooit in deze situatie was beland.
  Wat geef je je kinderen mee door dit aan de grote klok te hangen?
  En wat zegt dat over JBC dat hij denkt ‘slachtoffer’ te zijn? Misschien is het idee om een keer te gaan praten met de dames in het Blijf van mijn Lijf Huis?

 17. frans

  We wachten op de aangifte tegen broer en zus Barend en Mathijs van Nieuwkerk

 18. Mike

  Het werd tijd. Zielig figuur die Jelle Brandt Corstius.

 19. gerdien

  @ Sjaak: zit je weer de hele boel bij elkaar te verzinnen? Zelfs al zou JBC worden veroordeeld voor smaad -waar juridisch gezien de kans zeer klein op is- dan nog staat daar geen gevangenisstraf op.

 20. gerdien

  @Lies: ja, hoor. En als een meisje nee zegt bedoelt ze ja. Toch?

 21. Barbara

  @Gerdien: hoe ziek is jouw reactie?

 22. Pietpiet

  @barbara Helemaal niet ziek. Ze zegt alleen dat het onzin is dat een man maar moet ‘uitstralen’ dat hij niet wil en een andere man altijd aan moet kunnen, want anders zou hij het zelf willen. Dat is net zo’n idiote gedachte als dat een vrouw ja bedoelt als ze nee zegt. Ik denk dat het voor Jelle heel frustrerend is dat hij niet wordt geloofd en dat Gijs die slachtofferrol goed bevalt. Onzin natuurlijk dat hij zoveel geld kwijt is, dat is niet zo als je een zaak wint en gezien het feit dat de publieke opinie voor hem is denk ik maar zo dat hij hier juist een slaatje uit slaat en op zoek is naar een groter huis. Als hij dan zijn oude huis verkoopt kan dit zielige gedrag de prijs lekker opvoeren. Nee, ik geloof geen snars van wat Gijs zegt. Idd erg jammer dat bewijs voor Jelle natuurlijk nu onmogelijk is te leveren en Gijs vrijuit gaat, die de miljoenen ruikt.

 23. Jan

  Gerdien laat je rieten zien

 24. Jan

  Gerdien = een man verkleed als vrouw

 25. michiel

  Gijs is een hele fijne collega waar ik jaren met veel plezier mee gewerkt heb. Ik heb hem ervaren als heel gedreven, soms een tikkeltje hard maar bovenal gewoon een leuke kerel waar je mee kan lachen. Helaas is zijn leven sinds enkele jaren door JBC compleet verwoest. Logisch dat hij voor smaad blijft gaan! Go Gijs, mijn steun heb je!

 26. Felix

  @Pietpiet: that’s life. Grow a pair. Wake up and smell the coffee.
  Of besef dat je dringend psychische hulp nodig hebt omdat je een labiele jankerd bent.

 27. Pietpiet

  @ Felix Je hebt het over Gijs neem ik aan? Hij is de labiele jankerd op dit moment, die het niet los kan laten en er nóg meer aan moet verdienen.

 28. Felix

  @Pietpiet: Nee. Waarom vraag je het eigenlijk?

 29. Pietpiet

  Omdat je anders geen logisch verhaal vertelt. Of je bent de ‘rechterhand’ van leugengijsje natuurlijk.

 30. darius

  Ach, de vader van JBC was al een vreselijk mens en heeft in de tijd dat hij leefde vele levens verwoest met zijn vaak valse aantijgingen. Een kundig wetenschapper (Buikhuisen) is kapot gemaakt door deze man (alias Piet Grijs).De vader heeft daar later nooit excuses voor gemaakt Dat alles is zijn kinderen natuurlijk niet aan te rekenen maar het lijkt alsof de appel niet ver van de boom is gevallen. En laten we wel zijn Aaf BC is toch ook behoorlijk vreemd.

 31. Annoniemus

  JBC is een smeerlap , die zelfde woorden gebruikte Matthijs v Nieuwkerk in een uitzending van DWDD over GVD, het is te hopen dat door deze rechtzaak JBC nooit meer op TV kan komen of in wat voor media dan ook !!!

 32. Zomaar

  Hij staat juridisch sterk omdat het niet te bewijzen is.
  Maar dat Brandt Corstius zo’n verhaal naar buiten brengt zal toch niet zomaar zijn.

 33. Ben

  Gijs is : a. Zelf in de openbaarheid getreden. JBC heeft daarvoor NOOIT zijn naam genoemd. b. Heeft al toegegeven dat er sex is geweest. c. Het is dus de perceptie van JBC die hier telt!! d. In de hele metoo discussie werd en wordt er schande over gesproken dat sex waarin er sprake is van verschillende machtsverhoudingen (en dat speelt hier!!!) ALTYD fout is. e. Hetzelfde programma shownieuws deed hier sterk aan mee toen de metoodiscussie startte. f. Nu wordt Gijs plotseling “verdedigd” terwijl ook hier een machtsverhouding bestaat. En zou Gijs dit dus niet moeten willen.
  Alles overziende voelt deze Gijs bij niet vertrouwenwekkend aan.
  Hij kan wel zeggen bij iedere sexuele handeling dat het vrijwillig is maar is dat dan het referentiekader, nota bene van iemand die door kenissen en/of medewerkers vals wordt genoemd!!!!! Ik heb geen vertrouwen in hem omdat hij naar mijn mening vals overkomt en zal ook geen vertrouwen meer in hem willen krijgen.

  Hier komt ook nog een reaktie hierboven goed dat hij weer opdrachten krijgt??? Hoezo is dit goed. Stel je voor hij krijgt gelijk bij de rechter. Is iedereen die met hem moet werken dan vogelvrij???? Want hij vind iets vrijwillig wat voor iemand anders echt fout voelt.

 34. Pietpiet

  @ Ben Eindelijk iemand met gezond verstand. Dan vergeef ik je je spelfouten…

 35. #NPO kijker#

  Iedere leugen in de media over Jelle is kassa.

  Zijn advocaat is niet gek

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.