Zomergasten kraakt Boulevard af: Peter de Vries woest

Geplaatst op ma 27 jul 2020 om 8:30

De bloeddruk van Peter R. de Vries is zondagavond flink uit de bocht gevlogen toen zijn geliefde RTL Boulevard even werd genoemd in Zomergasten. Na twee uur begon gastvrouw Janine Abbring een beetje te wroeten in het privéleven van Inez Weski, maar die was daar niet zo van gediend. Het ging op een gegeven moment over het moederschap en over de kinderen van Inez. Ze wilde echter niet zeggen wat ze haar kinderen voorleest. “Het is maar goed dat hier geen behandeltafel staat, hè?

Daarop ging Janine even achterover in haar stoel zitten en riep ze: “Inez, we zitten hier geen RTL Boulevard te maken.”

Inez: “Nee, dat wens ik niemand toe…”

Janine: “Ik zou jou nooit vragen naar met wie je het bed deelt natuurlijk.”

Inez: “Nee, dat zou ook lastig zijn.”

Janine: “Maar ik ben wel benieuwd naar je wereldbeeld en daar heb je al een behoorlijk groot deel van laten zien. Dat is ergens uit voorgekomen en daar ben ik nieuwsgierig naar, naar waar dat vandaan komt.”

Inez: “Ja, maar daarover heb ik wel een tipje van de sluier opgelicht.”

Janine: “Het zit ook in je ouders, in je genen. Als je niet wil vertellen over je ouders, dan misschien iets over je genen, je voorouders.”

Inez: “Nee, ik kan alleen maar zeggen dat we een lange lijn van personen hebben die heel veel waarde hechten aan filosofie en aan denken, weten en kennis ervaren. Dat is heel belangrijk. Ik raad het ook iedereen aan om heel veel te leren en te kunnen.”

‘Boulevard stelt betere vragen dan Janine!!!’

Peter R. spuugde naar de televisie, wendde zich van het televisiescherm en klom in de twitterpen. De misdaadjournalist is niet blij met de manier waarop Janine zijn programma te kakken zetten voor honderdduizenden VPRO-kijkers.

De misdaadjournalist: “Janine Abbring zegt tijdens ‘Zomergasten’ tegen Inez Weski: ‘We zijn geen RTL Boulevard’. Inderdaad. Bij Boulevard worden over het algemeen betere vragen gesteld en is men de materie meer meester dan mevrouw Abbring vanavond, die het spoor compleet bijster was.

Arjen Lubach wel positief

Andere bekende Nederlanders waren juist wél positief over het interview van Janine met Inez, waaronder Janine’s ex Arjen Lubach. “Wat een toffe Zomergasten! Weski met geweldige fragmenten plus uitleg, Janine Abbring on fire op zoek naar de ideale duiding🔥.

De Balie-baas Yoeri Albrecht: “Leuke vrouw die Inez Weski. Ik ben geen fan van strafpleiters eindeloos op de buis. Maar Weski is een prettig beschaafde uitzondering. En haar wantrouwen tegen de overheid is van groot belang. De staat is altijd weer gevaarlijk.

Spotify-baas Wilbert Mutsaers: “Pakkende Zomergasten avond met Inez Weski. Voorbij gevlogen, alle fragmenten en duiding boeiend en doordacht.

Baantjer-actrice Marian Mudder: “Wat een geweldige avond. Wat een geweldige vrouw. Ik vind het zo fantastisch en zo intelligent dat ze niets over haar verleden en afkomst wil vertellen.

Dichter Nico Dijkshoorn: “Nu al een van de beste zomergasten ooit. Prachtige fragmenten. En tegelijk de wat pijnljke worsteling aan tafel om het allemaal een beetje ‘begrijpelijk’ te houden.”

Journaliste Wouke van Scherrenburg: “Perfecte Zomergasten-gast Weski: indringende fragmenten en verdediging van rechtvaardigheid en mensenrechten, genoten

En pyromaan Cornald Maas: “Word steeds nieuwsgieriger naar de persoonlijke achtergrond/drijfveren – juist bij zoveel vertoon van gedrevenheid. Intussen: ongekend, de verbale precisie en eloquentie van Inez Weski.

Foto: VPRO, RTL
70 Reacties op “Zomergasten kraakt Boulevard af: Peter de Vries woest”


 1. Nl

  Een bloeddruk die uit de bocht vliegt? Wat een armoe.

 2. Sem

  En het was nog lang onrustig in de grachtengordel en in medialand.

  De rest van Nederland: MWEH

 3. Koos

  Links Nederland is wel enthousiast haha

 4. repel

  Is die man wel eens niet woest? Hij word vervelend, altijd de aandacht naar hem toe trekken. Wat een kwal.

 5. Saskia

  Petertje zijn carrière eindigt achter een desk als praat pop.
  Wees er maar trots op.

  Inez: “Nee, dat wens ik niemand toe…”. Heerlijke opmerking van Inez.

 6. Curryworst

  ‘Bij Boulevard worden over het algemeen betere vragen gesteld en is men de materie meer meester’ aldus Peter R.
  Hahaha, Nikkie Plessen, Bridget Maasland, Marieke Elsinga, Vivienne van Assem die betere vragen stellen.
  Petertje had zeker te veel gedronken tijdens zijn twittersessie.

 7. Jordy

  Anti-Germaan deze Slavische strafpleiter.

 8. Peter de Koningsbrugge

  Bla Bla chocolade vla, ik noem een Gucci, Zeeman etc. Peter vertel weer eens hoe jij een hekel hebt aan het koningshuis of het Songfestival en hoe gaat het met de mislukte praktijk van je zoon Rolls-Royce. Bridget hoe is het met je ex schoonmoeder. Dank je Janine je stelt in 5 minuten betere vraag als 1 korte uitzending Boulevard en Peter get real.

 9. Lachgas

  Waar blijft de mening van de man uit de straat?

 10. Huismaker

  Waar maak je je druk om ? Boulevard is er voor bejaarden en wanhopige huisvrouwtjes, die verder niets meemaken in het leven. Anders ben je niet geïnteresseerd in roddels. Mensen kijken toch niet meer naar de door de kartelmedia opgeblazen programma’s. Hoeveel mensen kijken wel niet op zo’n avond naar Netflix, Youtube of Thema(sport) zenders ?

 11. Huismaker

  De beste interviews zie ik op de Youtube kanalen: bv:

  Cafe Weltschmerz
  Blue Tiger Studio’s
  Een oorlog reeds verloren

  Voorbeeld: Wat is er ECHT aan de hand met corona en waarom bestaan er geen “griep-cijfers” meer ? Vergane die je nooit zult horen bij het mediakartel. Zij willen dat we opgesloten worden tot maart 2021, na de verkiezingen.

 12. G.ossip

  Ik vond Inez toch wel scherp,zij wenst niemand dat toe niveautje RTL Boulevard en dat daar naar gekeken word vind ik zelfs nog beschamend.

 13. G.ossip

  @Huismaker, Een oorlog reeds verloren op YouTube is toch heel verhelderend en totaal niet te vergelijken met de hedendaagse MSM die vanaf dag 1 iedereen aan het angst infuus houd en niet van plan is om dat in samenwerking met ons kabinet te veranderen.

 14. Harm

  Peter de Vries kan zich beter bezig houden met dat
  mislukte advocaten kantoor van zijn zoon Rolls-Royce
  als advocaat is het eerder een mini Coopertje.🚗

 15. B

  De man is maar druk met boos zijn .

 16. Sookie Stackhouse

  Laten ze eindelijk eens aan Janine uitleggen dat het onbeschoft is om constant door iemand heen te tetteren.

 17. Dirk2

  @Harm

  Mini Cooper Goodwood?!

 18. Elmar Mol

  Echt Peter ,get a life.

 19. Dirk2

  @G.ossip

  Kijk maar uit met Sven Hulleman, de twists hier en daar in zijn verhalen, halen de meeste hier er echt niet uit.

 20. Dirk2

  Ik reageer op een topic over P.r.de Vries… gadver!

 21. Zalmneusje

  Wat een ongehoorde hypocriet is Peter toch. Zelf staat ie er vij BLVD altijd bij met een verveeld smoelwerk als een oorwurm wanneer het niet over zijn eigen onderwerp gaat, of hij breekt betweterig in om andere ‘deskundigen’ te zieken of voor schut te zetten. Het blijkt maar weer eens dat de man geen eigen mening heeft en dat probeert te verbloemen door altijd maar wat willekeurigs te roepen.

 22. Hopsakees

  Ik ging er echt voor zitten gisteren.
  Maar op een gegeven moment was ik er wel klaar mee.
  Elke vraag die ook maar enigszins persoonlijk werd, werd beantwoord met ‘daar zeg ik niks over’
  Ga er dan godverdomme niet zitten! Elk mens is toch mede een product van zijn achtergrond. Wat is er mis mee om daar iets over te vertellen? Je kijkt toch naar Zomergasten omdat je ook iets meer hoopt te weten te komen over de gast?

 23. Ton

  Het wordt de hoogste tijd dat deze miskleun, P.R de Vries definitief van de buis verdwijnt. Deze man is echt van God los en je zou bijna zeggen dat hij psychische hulp moet zoeken. Wat een onzin produceert dit ventje iedere week.

 24. Hipster

  Peter de Vries wordt overal boos en verbolgen van , die man geilt zo op zichzelf dat hij ook denkt dat de rest van Nederland ene moer interesseert. Wat ik vooral armoedig vind is de journalistieke teloorgang die moeten menen hier weer een stukje over te moeten plaatsen zoals in de mediacourant.

 25. Sjesus hè

  Ik heb genoten van het interview! Wat een veelzijdige intelligente vrouw is Inez die zich zelf goed afschermt! Die opmerking van Janine over RTL boulevard..geweldig! En Peter Lullo de Vries aub.haal hem van het scherm af! Die Man is zo vol van zich zelf gewoon misselijkmakend.

 26. Gretha

  Zelfs bij het lezen hoor ik die nasale zeurstem van hem.
  Hoe kom ik daar van af.

 27. Sonja

  Ik ben het eens met dat het er doorheen tetteren. Ondanks dat goed interview.

 28. Kwebbeldick

  @Gretha
  Pillen en drank, vooral veel drank, ben ik bang.

 29. shrink

  Waarom wordt dat Zomergasten elk jaar weer volkomen kapot geanalyseerd? Iemand llaat wat filmpjes zien die hij leuk vindt en kletst daar wat over met een meestal middelmatige presentator, en de hele intellectuele grachtengordel gaat vervolgens collectief over de zeik, ongeacht het vertoonde.

 30. Johan

  Peter r de Vries heeft dringend psychische hulp nodig de man
  is al heel lang de weg kwijt maar heeft het zelf nog niet door.😈

 31. azijnzeiker

  ik doe het normaal alleen met dronken mannen maar inez is toch wel lekker en daar kan ik het wel mee doen

 32. ropart

  rudolf? adolf?het is mij om het even

 33. Harry

  Het is heel simpel:

  De heer De Vries is vreselijk bang dat

  door deze opmerking van mevrouw

  Abbring VPRO-kijkend Nederland

  voortaan ‘zijn’ RTL-boulevard zal mijden.

  En dat terwijl dáár nou juist dagelijks de

  fine fleur van journalistiek Nederland aan

  de desk zit! Ik hoop dan ook van harte dat

  dit elitekorps zich niet óók geschoffeerd

  voelt door deze faux pas van mevrouw

  Abbring en onverschrokken voortgaat

  met haar dagelijkse -belangwekkende!-

  informatieverstrekking.

  En chapeau voor de heer De Vries die zo

  attent was om VPRO-minnend Nederland

  voor deze foute beslissing -het mijden van

  RTL-Boulevard- te behoeden! Hulde!…

 34. Bertus V.

  Abbring was te dom voor Weski. Pijnlijk.

 35. Ap

  Als met de aankondiging van boulevard,de namen van P de Vries,en N Plessen hoor, of ik zie ze zitten,zap ik gewoon weg,hoef ik me ook niet te ergeren,vreselijke mensen zijn het,stelletje hypocrieten

 36. Tina

  Peter errrrr is jaloers dat ze hem niet uitnodigen om urenlang over zijn bijzonder interessante zelf te komen oreren.

 37. Máxima de Bourbonham

  Peter zou boos opzichzelf moeten zijn dat hij als serieuze misdaadverslaggever in z’on programma staat, dat hij zich laat verleiden om zijn ongezouten mening te geven over het songfestival en koningshuis en dat zijn kantoor van zijn zoon niet succesvol is.

 38. Ron

  Peter heeft hier wel een punt vind ik. Het kwam erg aanmatigend over en scheerde Boulevard wel erg over 1 kam met b.v. Shownieuws.

 39. Cees

  Zou dat zomergasten niet zonder presentator gemaakt kunnen worden?

 40. A. Tempelman

  Zo eloquent was Inez Weski nou ook weer niet. Ze praat met veel aplomb, maar haar argumentie is overwegend hear-say stellig gebracht. “Zo is het nu eenmaal.”

 41. Dreetje

  Inez Whiskey lijkt een beetje op The Joker.

 42. Andreas

  Dat programma past prima op AT5, voor de grachtengordel. De rest van Nederland kijkt het echt niet. Achterhaald format met slechte presentatie en meestal totaal oninteressante gasten.

 43. L. Koopmans

  Op zich mooie fragmenten van Jezki maar ik haakte na een klein halfuurtje al af. Alleen maar uitleggerig en stellingen poneren. Geen verhalen, geen voorbeelden.

 44. A

  Echt weer Peter de Vries. Hij moet toch overal weer wat op te zeggen hebben !
  Media-ziek. Hoe moet je het anders noemen.
  En .. Boulevard ís toch een heel ander programma ?
  Dat gaat toch voornamelijk over wat-mensen-van-andere-mensen-vinden. En dit programma gaat over hoe mensen tegen de maatschappij etc. aankijken. En welke ontwikkelingen zij zelf doormaken etc.
  Laat hij maar op vakantie gaan en zich es een tijdje van alles afsluiten.
  Kan hij alles weer in perspectief zien ?

 45. Trudy

  och, och, och Petertje.. wat laat je je weer kennen….

 46. Teuntje

  Peter de Allesweter wilde weer aandacht de man is altijd boos zielig persoon

 47. Inhoud zomergasten geweldig niveau en hoogstande inhoudelijke verhalen

  Inez geweldige vrouw . Scherp, intellectueel, bijzonder maar dan positief, gewoon zichzelf en in haar denken diepgang de rust zelve.

  Dat is waar de nadenkende Nederlander op zit te wachten voor een avond lang interview. Veel te zeggen maar niets over zichzelf. De kijker krijgt overigens wel een beeld van deze vrouw. Prachtige aflevering. Dank NPO/VPRO.

  Ach de CO kijker met geldgraaier Peter voorop kunnen dit gewoon niet begrijpen en gaan dan wild om zich heen slaan. Droevig types

 48. Dries Roelvink

  Peter wind je niet te hard op.
  Straks bega je in een vlaag van verstandsverbijstering nog een moord, en moet je opzoek naar jezelf .
  Wees eerlijk Rtl boulevard is toch een kut programma met allemaal mars mannetjes ,je komt toch voor de centen

 49. Irene

  Roddels nietszeggende roddels. Graven in de beerputten van bnners. Als je uit verveling even zapt zie je daar volkomen non valeurs die om elkaars zouteloze meningen lachen.

  Weski is geweldig. Authentiek. Legt de soms onbegrijpelijk geworden rechtstaat uit.

  Inderdaad geeniet boulevard. Gelukkig er islam tegengif.

  Kijk vooral als je niet wil denken naar boulevard

 50. G

  Wat een geprogrammeerde kwallebak is die man toch krijg kots neigingen

 51. bakhuis

  Die Inez Weski en Peter R de Vries moeten samen tegelijk is mee gaan doen met de quiz “de slimste mens”
  Dan kunnen ze het op nemen tegen elkaar en tegen Maarten van Rossem.
  Dat is echt amusant en humor

 52. Geronimo

  Dit is wat ik over Weski kwijt wil:They’re creepy and they’re kooky
  Mysterious and spooky
  They’re all together ooky
  The Addams family
  Their house is a museum
  Where people come to see ‘em
  They really are a scream
  The Addams family
  Neat
  Sweet
  Petite
  So get a witches shawl on
  A broomstick you can crawl on
  We’re gonna pay a call on
  The Addams family

 53. Sovere

  Ach Peter jij kunt er niets aan doen dat haar intelligentie hoger is dan de jouwe. Gedraag je daar dan ook naar man. Jouw mond is veel te groot.

 54. Caramba

  Ondanks een lichte weerzin tegen die vrouw – niets zeggen over je privéleven, maar wel graag in de bladen staan is ook een vorm van ijdelheid – wilde ik het een kans geven.
  Dit was nou precies het fragment waarin ik viel, maar zo saai dat ik meteen weer afhaakte. Verbaast me dat juist dat tot een artikel leidt; de komkommertijd is duidelijk niet over.

  Weski heeft wel goed geluisterd naar wat ik al eeuwen verkondig: als je niet beter bent dan anderen maar toch wilt opvallen, moet je een dingetje hebben. Van Morrison deed binnenshuis een hoedje op, Ali B zette zijn petje achterste voren, die ouwe Hazes halve oeuvre bij elkaar jatte kopieerde de outfit van de Blues Brothers. Weski met haar batmanmasker dus. Wat mijns inziens wijst op diepe onzekerheid en een vlucht naar voren, en mij brengt op de volgende vraag: Hoeveel malloten telt Nederland eigenlijk?

 55. De echte Marijke

  Boullie-Peter leest het monument van het vraaggesprek op de Nederlandse tv de les over interviewen. HOE? Hoe dan? Hoe Peturrrtje?

 56. Claire

  Peter R. de Vries vind ik een vieze oude zure onbetrouwbare vent en deugkneus. Hij is ook vaak zo boos, het is echt een pathologie waarvoor hij behandeld zou moeten worden. Peter denkt ook een talent te zijn hij gedraagt zich als een vervelende allesweter maar weigert in te zien dat hij is afgezakt tot een mislukt figuur die verbonden was/is aan een totaal mislukt advocatenkantoor met een discutabele reputatie. In ieder geval winnen ze nooit een zaak.

 57. Claire

  Heb gekeken naar zomergasten. ik vind Inez Weski heel boeiend. Fijn om naar haar verhaal te luisteren, het was zeer de moeite waard. Janine Abbring vond ik wel te licht als interviewer voor Inzez.

  Peter R. de Vries moeten we verder gewoon negeren, morgen is Peter weer boos op iemand anders. Totaal geschift deze man.

 58. Dario

  Geweldig goede aflevering van zomergasten geheel door Weski zelf. Abbring is niet eens matig.

 59. Direct

  Erg goede zomergasten aflevering, wat geheel op het conto moet staan van Weski, want Abbring is nog niet eens middelmatig. Weski is een geweldige gast van dit programma. Meer dan genoten.

 60. Tina

  Peter errrrr heeft de vpro een keer een aanbod gedaan om hem als zomergast uit te nodigen. De enige voorwaarden waren dat Peter Rrrrrr alle vragen zelf zou bedenken en dat de aflevering 7 uur lang moest duren.

 61. Roddelpraat

  Wij van Roddelpraat vermoeden dat Peter eigenlijk heel jaloers is. Hij is toch altijd een camping-misdaadverslaggever geweest (SBS6) en zijn zoon heeft geen hoge ogen gegooid als advocaat. Dit zijn de onderliggende redenen van zijn woede uitbarsting.

 62. W.G

  Peter .r.de v wordt steeds irritanter,praten ze niet naar zijn mond dan
  is de wereld te klein. Gooi dat eigenwijze persoontje toch van de TV.
  Een ergenis is het

 63. Paulus

  Blijkt gewoon wéér eens te meer dat Peter R. De Vries een ontzettende lul is. Alle bewijzen wijzen weer zijn kant op.
  Peter R. De L. van Losing, dikke verliezer.

 64. Ferdinand Bomhoff

  Peter is een lul én een sukkel.
  Waarom emigreert ie niet samen met Bonnie?
  Weg met die vent. Het voegt niks meer toe.

 65. Geronimo

  Uiteraard laat Uncle Fester niks los. Deze advocaat van de duivel ziet er vrij satanistisch uit en het is gelukkig nog niet salonfähig om rond te bazuinen dat je leuk zaterdagavond geitenbloed tegen de muur aan heb lopen smijten in je ‘kerk’.

 66. Pettie Fart

  Peter Rat de Vries moet zijn narcistische muil houden. Boelevaardse Faalhaas.

 67. Zomerijdeltuit

  @Huismaker
  heeft volkomen gelijk. Blij dat iemand met iets intelligents komt tussen al die leegheid. Kijk dus naar Cafe Weltschmerz, Blue Tiger Studio’s, Een oorlog reeds verloren en De Nieuwe Wereld van Ad Verbrugge.
  Mensen als Ad Verbrugge, Karel van Wolferen, Pierre Capel, Karel Beckman, Flavio Pasquino, Tom Zwitser, Sven-Ake Hulleman, Rypke Zeilmaker, Ramon Bril, Willem Engel, Rob Elens, Pim van Galen, Maurice de Hond en vele anderen zijn duizendmaal interessanter dan die mensen met hun voorspelbare slaapverwekkende gekwaak. Al de hierboven genoemde mensen zijn goedgebekt zonder last te krijgen van eloquentie. Grachtengordelgekwaak van drijfsijsies heet tegenwoordig eloquentie. Als je dat woord gebruikt, dan ben je pas eloquent, ook al heb je de hersens van een garnaal.

 68. Masterplugger

  Wie tegenwoordig nog interesse heeft in wat PRDV vindt die is ergens in de jaren 90 blijven steken….

 69. Dorine

  @ Huiskamer .
  Juist daar zie je dat journalistiek een serieus en belangrijk vak is.
  Daar misstaan de praatjesmakers zoals Peter R de Vries van roddel programma’s.
  Hij heeft voor een aantal misdaadzaken en mensen belangrijke bijdragen geleverd. Maar de wijze zoals hij zich de laatste jaren presenteert is stuitend. Met zijn bemoeizucht, zg alwetendheid en zelfgenoegzaamheid overschrijdt hij regelmatig alle grenzen.
  Daarnaast Peter R de arrogantie dat hij alles over iedereen mag zeggen en als een ander iets zegt wordt deze meneer boos……
  Bovendien brandt hij zèlf met grote regelmaat zijn collega’s bij Boulevard af en dus ook de inhoud van dit programma !!???

 70. Geer

  Wil je een gevalletje Kreuzfeld-jacob zien. Kijk naar Peterrrrrrr. Rrrrrr. de Vriesssss.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.