Zomergasten kraakt Boulevard af: Peter de Vries woest

De bloeddruk van Peter R. de Vries is zondagavond flink uit de bocht gevlogen toen zijn geliefde RTL Boulevard even werd genoemd in Zomergasten. Na twee uur begon gastvrouw Janine Abbring een beetje te wroeten in het privéleven van Inez Weski, maar die was daar niet zo van gediend. Het ging op een gegeven moment over het moederschap en over de kinderen van Inez. Ze wilde echter niet zeggen wat ze haar kinderen voorleest. “Het is maar goed dat hier geen behandeltafel staat, hè?

Daarop ging Janine even achterover in haar stoel zitten en riep ze: “Inez, we zitten hier geen RTL Boulevard te maken.”

Inez: “Nee, dat wens ik niemand toe…”

Janine: “Ik zou jou nooit vragen naar met wie je het bed deelt natuurlijk.”

Inez: “Nee, dat zou ook lastig zijn.”

Janine: “Maar ik ben wel benieuwd naar je wereldbeeld en daar heb je al een behoorlijk groot deel van laten zien. Dat is ergens uit voorgekomen en daar ben ik nieuwsgierig naar, naar waar dat vandaan komt.”

Inez: “Ja, maar daarover heb ik wel een tipje van de sluier opgelicht.”

Janine: “Het zit ook in je ouders, in je genen. Als je niet wil vertellen over je ouders, dan misschien iets over je genen, je voorouders.”

Inez: “Nee, ik kan alleen maar zeggen dat we een lange lijn van personen hebben die heel veel waarde hechten aan filosofie en aan denken, weten en kennis ervaren. Dat is heel belangrijk. Ik raad het ook iedereen aan om heel veel te leren en te kunnen.”

‘Boulevard stelt betere vragen dan Janine!!!’

Peter R. spuugde naar de televisie, wendde zich van het televisiescherm en klom in de twitterpen. De misdaadjournalist is niet blij met de manier waarop Janine zijn programma te kakken zetten voor honderdduizenden VPRO-kijkers.

De misdaadjournalist: “Janine Abbring zegt tijdens ‘Zomergasten’ tegen Inez Weski: ‘We zijn geen RTL Boulevard’. Inderdaad. Bij Boulevard worden over het algemeen betere vragen gesteld en is men de materie meer meester dan mevrouw Abbring vanavond, die het spoor compleet bijster was.

Arjen Lubach wel positief

Andere bekende Nederlanders waren juist wél positief over het interview van Janine met Inez, waaronder Janine’s ex Arjen Lubach. “Wat een toffe Zomergasten! Weski met geweldige fragmenten plus uitleg, Janine Abbring on fire op zoek naar de ideale duiding🔥.

De Balie-baas Yoeri Albrecht: “Leuke vrouw die Inez Weski. Ik ben geen fan van strafpleiters eindeloos op de buis. Maar Weski is een prettig beschaafde uitzondering. En haar wantrouwen tegen de overheid is van groot belang. De staat is altijd weer gevaarlijk.

Spotify-baas Wilbert Mutsaers: “Pakkende Zomergasten avond met Inez Weski. Voorbij gevlogen, alle fragmenten en duiding boeiend en doordacht.

Baantjer-actrice Marian Mudder: “Wat een geweldige avond. Wat een geweldige vrouw. Ik vind het zo fantastisch en zo intelligent dat ze niets over haar verleden en afkomst wil vertellen.

Dichter Nico Dijkshoorn: “Nu al een van de beste zomergasten ooit. Prachtige fragmenten. En tegelijk de wat pijnljke worsteling aan tafel om het allemaal een beetje ‘begrijpelijk’ te houden.”

Journaliste Wouke van Scherrenburg: “Perfecte Zomergasten-gast Weski: indringende fragmenten en verdediging van rechtvaardigheid en mensenrechten, genoten

En pyromaan Cornald Maas: “Word steeds nieuwsgieriger naar de persoonlijke achtergrond/drijfveren – juist bij zoveel vertoon van gedrevenheid. Intussen: ongekend, de verbale precisie en eloquentie van Inez Weski.

Foto: VPRO, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen