Metro zet columnist Ebru Umar na 14 jaar op straat

Dagblad Metro zet columnist Ebru Umar na veertien jaar aan de kant vanwege bezuinigingen. Haar laatste column stond vorige week in de krant. Dat heeft de columniste laten weten op haar website. Het stukje in de Metro was een lucratieve bijbaan voor Umar, maar het werd het dagblad iets te duur. “Op 5 november 2005 verscheen mijn eerste column in Metro. Op de plek van Theo van Gogh. Op 18 juli 2019 verscheen mijn laatste column in Metro“, zo laat de opiniemaker weten.

Umar had geen idee dat ze eruit geknikkerd zou worden. “Dat het de laatste zou worden, ervoer ik pas de dag erop. Iets met bezuinigingen. Iets met allemaal ontslagen. Iets met duur zijn.”

Jammer, vindt ze. “Veertien jaar schreef ik columns met de passie waarop een ouder zijn kind opvoedt. Veertien jaar genoot ik van mijn columns. Veertien jaar kreeg ik feedback van liefde en haat. Veertien jaar kreeg ik rugdekking van Metro.”

Er zijn huwelijken die minder lang meegaan, zegt Umar. “23 juli 2019 had er een column van mij in Metro moeten verschijnen. De krant heeft echter een zomerstop. Wat er daarna gebeurt weet niemand.”

Wat in elk geval wél duidelijk is, is dat Umar níet terugkeert na die zomerstop. Een schande, reageert de bevriende collegacolumnist Jan Dijkgraaf. “Ebru kreeg te horen dat haar column na de zomerstop niet terugkeert nadát haar laatste was verschenen. De gelegenheid tot een fatsoenlijk afscheid van haar lezers werd haar dus niet gegund. Da’s best armoedig.

Foto: EO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen