Tv-gevecht tussen Janine Abbring en Diederik Ebbinge

De veelgeprezen culthit Promenade met Diederik Ebbinge keert vanavond terug voor een zomerseizoen. De ambitie van presentator Diederik Ebbine is groot, want hij wil het gelijktijdig uitgezonden Zomergasten van presentatrice Janine Abbring verslaan. Hij ruikt kijkcijferbloed. “Ik zou het fantastisch vinden als we hogere kijkcijfers dan Zomergasten halen en we dat instituut omver weten te werpen. Voor de rest maakt het me niet zoveel uit“, zo vertelt hij in gesprek met NU.nl.

Om de Zomergasten-kijker toch te bedienen wordt elke week de voorgaande aflevering samengevat. “We staan er in de programmering recht tegenover en maken die samenvatting zodat mensen kunnen zeggen: Zomergasten hoef ik niet meer te kijken.

Welke onderwerpen kunnen we verwachten? “Aan corona en Black Lives Matter ontkomen we niet, aangezien Henry een actieve BLM-activist is. Ook zal het grote zooitje bij Op1 zeker de revue passeren.”

Zomergasten, met vandaag als gast ene Nazmiye Oral, begint om 20.20 uur op NPO 2, maar is nog bezig als Promenade om 21.15 uur aanvangt op NPO 3. De populairste zondagtitel is momenteel te zien bij RTL 4: Eén tegen 50.

Foto: NTR, VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen