Veel corona-ontkenners in omgeving Arjen Lubach

Geplaatst op do 20 aug 2020 om 14:45

Arjen Lubach merkt in zijn omgeving steeds vaker dat het coronavirus ontkend wordt. Hij schrikt daar behoorlijk van. Dat heeft de VPRO-ster gisterenavond gezegd in de talkshow Op1. Het coronavirus waart nog steeds rond, maar sommige mensen geloven dat volgens Arjen niet meer. Hij ziet die beweging van dichtbij gebeuren. “Ik sta versteld dat er in mijn omgeving langzamerhand een soort opmars bezig is van mensen die het niet meer geloven. Daar sta ik echt van te klapperen.

Wat geloven ze dan precies niet? “Ze geloven niet dat het nog bestaat. Dan heb ik het niet over mijn meest dierbare vrienden – dat zijn allemaal heel slimme, verstandige mensen – maar de tweede of derde ring.”

Arjen begrijpt niets van die kennissen. “Het is fascinerend dat je je dan realiseert van: zit ik nou echt een discussie te voeren over hoe erg het een paar maanden geleden op die ic’s was en dat het weer kan gebeuren?

Dan zeggen de mensen: het is helemaal niet bewezen dat die anderhalve meter tot iets heeft geleid, behalve dan dat we af zijn gekomen van die overbezetting van de zorg.”

Het is ongelooflijk hoe mensen in de situatie staan, vindt Arjen. “Dat is mijn persoonlijke frustratie.”

Foto: NPO
60 Reacties op “Veel corona-ontkenners in omgeving Arjen Lubach”


 1. Paul

  Niet zo vreemd met al die Maurice propaganda op twitter.

  Kassa voor hem. Goed verdien model.

 2. Bert

  Beste mensen, de enige echte Rick Romijn schrijft mee bij mediacourant. Wat schrijft die toch leuk stukjes over collega’s. Wat een leuke man

 3. Ron

  Slimme mensen in de omgeving van Arjen. Die zijn tenminste wakker. En dat worden er gelukkig steeds meer.

 4. Bea

  Bij 3 procent PCR test positief zal tenminste 2% vals positief zitten, en mogelijk wel meer. Dat is volgens opgave producent gewoon. En dus bij 3% positief, kan je zelf uitrekenen.

 5. kritisch avro-lid

  @ Bea: je bent gek. En gevaarlijk.

 6. Ik Ben Janis...

  Lange Frans Janet Ossebaard covid-19 ontkenners.
  Ze weten zeker dat dit hele kabinet pedofielen!! zijn en zulks loopt los.
  Supergetuige verklaard over rituele kindermoorden in Nederland in opdracht van prins Johan Friso.

 7. Wim Lubbers

  GeenStijl had het maandenlang over linkse gekkies. Ja hoor, en die zwaaien met de Nederlandse vlag. Nu ook voor hen duidelijk is dat de wind uit de rechterhoek waait, heeft zelfs Baudet die mafkezen omarmd, zo lees ik in Trouw. Alles om het alt-rightbeeld te bevestigen dat de overheid niet luistert en een geheime agenda voert.

 8. Ik Ben Janis...

  Wim Lubbers. GeenStijl is om Baudet spant met Micha Kat, Lange Frans, Janet Ossebaard Samen geen corona allemaal pedo,s.

 9. Marijke

  Wie zou het zijn, Halina, Janine?

  En dat van de 1,5 meter is door een aantal kunstmatige intellgentie-wetenschappers wel degelijk bewezen als een maatregel die geholpen heeft bij het afvlakken van de curve.

 10. Bea

  @ kritisch avro-lid

  Deze info heb ik niet van mijzelf van maar van een video van cafe weltschmertz, met een deskundige arts erbij. Deze data is algemeen erkend.

 11. Housechamber

  Komt door kneuzen en leugenaars als Robert Jensen. Die vent is werkelijk te dom om te schijten. Je weet niet of je moet lachen of huilen als je zijn ‘show’ kijkt.
  Zo haalt hij bijvoorbeeld een Duits protocol aan dat is opgesteld in 2012 over wat te doen bij een coronapandemie. Covid-19 is niet het eerste coronavirus, dus zo vreemd is dat allemaal niet. Maar dat snapt Jensen niet. Met covid-19 is alles verlopen zoals in dat protocol staat en dat is volgens Jensen hét bewijs dat dit een vooropgezet spel is. M.a.w. als ze in uw bedrijf een protocol hebben voor als er brand uitbreekt en iedereen reageert exact volgens protocol wanneer er daadwerkelijk een brand woedt in het pand, dan bewijst dit laatste dat de brand is aangestoken door de opstellers van het protocol!
  Daarnaast vertelt Jensen zijn kijkers dat er nu adviezen worden gegeven die nog nooit eerder zijn gegeven. We zitten dus in de unieke situatie dat de overheid ons wil onderdrukken en de regels zullen nooit meer worden teruggedraaid. Helaas liegt Jensen ook hier zijn volgers weer voor. Want wat waren de adviezen tijdens de Spaanse griep van 1918? Zoveel mogelijk thuisblijven en draag een mondkapje ter bescherming. En hebben we vanaf 1918 tot in de eeuwigheid mondkapjes gedragen? Dacht het niet, Jensen!

 12. Ik Ben Janis...

  Baudet is, in navolging van Trump, een kampioen van de alternatieve feiten: het MH17-onderzoek deugt niet, stikstof is een zegen voor de natuur, er was nooit een genocide in Srebrenica. Hij is aluhoedje.

 13. Вart

  Ik Ben Janis is een eunuch.

 14. Ik Ben Janis...

  Robert Jensen homo Robert Jensen op seksvakanties naar Filipijnen, Bron: MC alhier.

 15. Ik Ben Janis...

  Вart NEEE voor zulke gekken NOOIT.

 16. Pim Pam Pet je moeder is een slet

  Nee jensen is een held en wij zijn vrijheidsstrijders. We laten ons niet onderdrukken. Ooit zullen wij op 5 mei geëerd worden ook door de non-believers schaapjes. Ik heb mijn tshirt al besteld! Jullie ook?

 17. Chelsey

  Hoe groter de Leugen des te meer Mensen erin gaan geloven, zolang die Leugen maar vaak genoeg herhaald wordt! Hoe groter de Waarheid des te minder Mensen erin gaan geloven, zolang die Waarheid herhaald wordt!

 18. Ik Ben Janis...

  Chelsey. boe kook daar maar soep van.

 19. Ik Ben Janis...

  Indien je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, wordt het gezien als de waarheid.

 20. Chelsey

  Indien je een Waarheid maar vaak genoeg herhaalt,
  wordt het gezien als een Leugen!

 21. Chelsey

  … de Waarheid achterhaalt een Leugen, na verloop van tijd!

 22. kritisch avro-lid

  @ Bea…het kan ook zo zijn dat ik je verkeerd begrijp. De PCR test is zeer betrouwbaar. Mogelijk is 2% van de 3% ten onrechte positief…dus 0.06%. Dus niet 2 van de 3 gevallen ten onrechte positief

 23. kritisch avro-lid

  En cafe Weltschmertz is een platform voor mafketels en aluminium hoedjes dragende complot denkers. Die ga ik niet serieus nemen.

 24. Jaap

  @ kritisch avro-lid, hilarisch he hoe dom mensen zijn? bij 2% van 3%, denken ze dat het dus 3-2=1 is man man man

 25. Jaap

  dezelfde mensen die 2 loten kopen omdat de kans dat ze winnen dan 2x zo groot is!

 26. Chelsey

  …. Hoe kleiner de leugen hoe sneller de waarheid het achterhaalt en hoe groter de Leugen hoe trager de Waarheid het achterhaalt!

 27. Bea

  @kritisch avro-lid Het gaat om de non specificiteit. Die is theoretisch 98-99,5%.
  Best scorende lab had een specificiteit in duitsland van 98,2%. Dus vals positief 1,8%

  zie ff de video op youtube cafe weltschmertz met titel:

  Covid 19 test veelal Vals Positief! Profwielrenner gerepatrieerd na Vals Positieve test!

 28. kritisch avro-lid

  @Bea: flauwekul!

  https://www.nu.nl/nucheckt/6058920/nucheckt-ggd-test-betrouwbaar-onjuiste-uitslagen-zeer-uitzonderlijk.html

 29. kritisch avro-lid

  @Bea: dus van alle positieve gevallen was 1,8% ten onrechte positief en 98,2% terecht positief. Die Covid tests zijn dus zeer betrouwbaar.

 30. SL

  Ik zie mijzelf als “rechts” en zou vanwege het partijprogramma ook FvD stemmen, echter lijkt het wel alsof de hele rechterzijde krankjorum is geworden door deze coronacrisis met al hun complottheorieën…

 31. Chelsey

  De Leugen heeft net zoals de Waarheid evenveel bestaansrecht, sterker nog, het is een bevestiging van de Waarheid! Zonder de Waarheid kan een Leugen namelijk niet bestaan, immers de Leugen dankt zijn bestaan aan de Waarheid! Het omdraaien van bovengenoemde logica resulteert ten alle tijden in een Leugen! Zo’n Leugen kan waar nodig functioneel worden ingezet gedurende een bepaalde tijd dat afhankelijk is van haar grootte! De Waarheid achterhaalt en ontmaskert haar en bevestigd zichzelf om als Waarheid herkent erkend te worden! De Waarheid doet de Leugen blozen!

 32. Chelsey

  … herkent én erkend te worden! …

 33. Chelsey

  … gedurende een bepaalde tijd die afhankelijk is van haar grootte! …

 34. Bea

  Apestaartje Kritisch Avro-lid

  De details van de testen komen pas later door voor de massa. En geloof je nou echt in 100%. Er is niet veel 100% zeker.
  Als een arts/artsen en labaratoria daarmee komen, neem ik dat maar aan. De PCR test op een stukje RNA van het virus, die test is niet absoluut perfect en die slaat soms aan op diverse andere dingetjes.

  Ook is het zo dat zou je covid hebben gehad en genezen, je tot 10! weken erna nog positief kan testen via de sample.
  En jij weet dan niet of je het hebt gehad of nog moet krijgen. Daar is weer een ander testje voor.

 35. kritisch avro-lid

  Ik geloof niet in 100% maar dat zeg ik ook nergens.

 36. Bart

  Gelukkig raakt Arjen er alleen personen blijk gefrustreerd van.

 37. Jan de 💩

  Wat zit er in dat haar ? Een pakje shag ?

 38. Momo

  Wel vreemd dat hij het in zijn eigen omgeving ziet. Dat lijken mij nou niet de meest intelligente mensen.

 39. De Grаaf

  Je moet ook een gigantische mongool zijn om corona te ontkennen, MoMоngooltje.

 40. Corona-hoax

  Bedankt Arjen. Je bevestigt je rol als contolled oppositie maar weer. Arjen, waar zijn de doden? Het was toch 3.4% volgens het WHO t.o.v. 0.1% bij griep.

 41. Chelsey

  Robert Jensen is min of meer tegen wil en dank toch gewoon ook een “controlled opposition”! Zou hij dat zelf ook ál door hebben?! Immers, hij wordt door zijn “vermeende tegenstanders” als persoon toch ook gebruikt, dus tegen wil en dank ingezet als pion in het algehele plaatje?! Het plaatje waarin de corona problematiek voorlopig nog volgens het “democratische model” benaderd wordt! Of niet soms?! Nou?! Ja toch?!

 42. Annie Mal

  @Housechamber
  do 20 aug 2020 om 15:21

  Dank je voor de genomen moeite.

 43. Jan de 💩

  Zit er een hamster in dat kapsel ?

 44. Leo knots

  @SL

  Heeft weinig met links of rechts te maken. Dit is het moment voor de overheid om (blijvend) onze rechten in te dammen en onze privicy in te dammen. Corona App ? Laat me niet lachen. De DDR zou er blij mee geweest zijn

 45. Bea

  @kritisch avro-lid;

  Het is natuurlijk moeilijk te geloven die hoge score. Maar als er gezegd wordt 2% van complete test groep vals positief. Moet ik dan denken 2% van alle postitief getesten. Dat zou dus een valse negatief zijn van de test. Terwijl men spreekt in de video van 20% niet gedetecteerd via de test.En 80% wel.

  By the way: Ook de getesten op covid via contact onderzoek horen Niet statistisch bij het percentage postief. Dus daarmee is het percentage al weer stuk minder.

 46. Chelsey

  Als je straks als wereld regering een centrale basisadministratie wilt gaan opzetten, dan is het toch logisch dat je daarvoor alvast je elektronische infrastructuur daarop moet gaan voorbereiden, het liefst in elk land op de wereld? Uiteindelijk zal er moeten worden toegewerkt naar 1 systeem, dat zal dan ook moeten gaan gelden voor de financiële markt ook die moet uiteindelijk naar 1 munt, electronisch wel te verstaan. Het identificatie systeem ook, die moet ook naar 1 systeem óók electronisch. En ga zo maar door! Wat langzaam zichtbaar begint te worden is dat we aan de vooravond staan van zéér grote veranderingen, een revolutie zowel economisch, electronisch, politicologisch ….het nieuwe normaal! Een hele operatie dus die een overgangsfase zal gaan kennen die qua tijd en vooruitgang geheel zal gaan afhangen van de menselijke weerstand die daartegen geheel of gedeeltelijk zou kunnen gaan ontstaan. Dat kan per land gaan verschillen! Want in feite is het 1 maken van de wereldkeren die in feite totaal verschillend van aard en afkomst zijn een Aardse onvervulde verlangen die niet zonder de benodigde slag of stoot te realiseren valt! Wrijvingskracht is immers óók een natuurlijke reactie dat zelfs een Mens niet vreemd is!

 47. Chelsey

  … Want in feite is het 1 maken van de wereldvolkeren ..

 48. Chelsey

  15:21 Volledig mee eens, maar iemand die na een grote brand twijfels heeft over de als oorzaak gegeven reden van het ontstaan van de brand en het zaakje toch niet echt vertrouwd kan wel eens gaan denken dat het misschien toch die opstellers van het protocol geweest zouden kunnen zijn omdat zij daar op de één of andere manier baat bij zouden kunnen hebben. Net zoiets als kluisjes in een Bank die volledig worden leeggehaald door corrupte bankmedewerkers.

 49. aammehoela

  Het komt door idioten die alleen nog maar geloven in complotten e.d. Het virus rukt weer op, maar daar hebben ze schijt aan. Zojuist in het journaal, gewoon 50+ ers die met de politie lopen te vechten vanwege “het niet bestaan van het virus”. Het is te triest voor woorden. Maar enkel het feit dat Bolsonaro, Loekasjenko en Trump dit virus lopen te bagataliseren zegt al genoeg. Het feit ook dat Trump volgens de polls nog kan rekenen op bijna 40% van de stemmen zegt ook wel heel veel. Mensen zijn dom en veel Amerikanen zijn superdom.

 50. Jantje

  Je kunt die Arjen in ieder geval niet verwijten dat die is onder gedrenkeld is in de grachtengordel met zulke tokkie vrienden.

 51. Biery Twalet

  Ossebaart heeft een glutenallergie. Ze gelooft nu in spelt cirkels.

 52. Flits Bom

  Hij is niet kaal …

 53. Yolo

  @De Graaf

  Niemand ontkent het bestaan van corona. Toont al aan hoe dom corona-gelovigen zoals jij zijn.

 54. Nico

  Bea is de weg kwijt.

 55. Bea

  @Nico; Als je beoelt dat wetenschap je te moeilijk is, dan wel ja

 56. Frans

  Mensen ontkennen Corona niet zozeer. Dat wordt door de media zo geframed. Mensen vragen zich af waarom je niet meer kritisch mag zijn op beleid en op het RIVM. En waarom kritiek word gecensureerd. De maatregelen zijn niet in proportie en goedkope medicatie om Corona patienten in een vroeg stadium te genezen word in diskrediet gebracht. Zelfs artsen in het front die jaren ervaring hebben worden tegengewerkt. En dat is wereldwijd zo. Helaas zijn veel mensen te goed gelovig geworden. Gelukkig gaan mensen het steeds meer doorkrijgen.

 57. ano@niem.nl

  Er zijn inderdaad steeds meer mensen die door de Coronaluchtbel prikken. Ouderen met onderliggend leiden die normaal stierven in het verpleegtehuis zijn naar het ziekenhuis en de IC geloodst. Zoveel rocket science is er niet voor nodig hoor.

  En maar blijven roepen dat de IC’s vollopen. Klopt, met patienten die daar onder normale omstandigheden niet terecht kwamen maar in het verpleegtehuis bleven.

  Die pcr-test is een grote farce en uit de testen van de GGD blijkt ook niemand te zijn besmet met Covid-19, maar met het Rhino en enturovirus dat al jaren onder ons is. Bovendien kan zo’n test niet aantonen of iemand besmettelijk is (zelfs onwaarschijnlijk aangezien de normale virussen binnen enkele dagen niet meer actief zijn).

 58. Mike

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 59. M

  Mike wacht maar tot dat links, in een volgend kabinet aan de macht komt. Dan is het gedaan met dat huilende kromme rechtse gedoe. In ruim 10 jaar tijd heeft rechts niets gedaan.

 60. Mevrouw Tiny Prikkeldraad-Kots- ter Spin

  Arjan Lubach is de personificatie van mediageilheid. Triest dat je jezelf steeds zo onbeschaafd en sans gène probeert te verkopen, hunkerend naar applaus. We zijn klaar met hem.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.