Veel corona-ontkenners in omgeving Arjen Lubach

Arjen Lubach merkt in zijn omgeving steeds vaker dat het coronavirus ontkend wordt. Hij schrikt daar behoorlijk van. Dat heeft de VPRO-ster gisterenavond gezegd in de talkshow Op1. Het coronavirus waart nog steeds rond, maar sommige mensen geloven dat volgens Arjen niet meer. Hij ziet die beweging van dichtbij gebeuren. “Ik sta versteld dat er in mijn omgeving langzamerhand een soort opmars bezig is van mensen die het niet meer geloven. Daar sta ik echt van te klapperen.

Wat geloven ze dan precies niet? “Ze geloven niet dat het nog bestaat. Dan heb ik het niet over mijn meest dierbare vrienden – dat zijn allemaal heel slimme, verstandige mensen – maar de tweede of derde ring.”

Arjen begrijpt niets van die kennissen. “Het is fascinerend dat je je dan realiseert van: zit ik nou echt een discussie te voeren over hoe erg het een paar maanden geleden op die ic’s was en dat het weer kan gebeuren?

Dan zeggen de mensen: het is helemaal niet bewezen dat die anderhalve meter tot iets heeft geleid, behalve dan dat we af zijn gekomen van die overbezetting van de zorg.”

Het is ongelooflijk hoe mensen in de situatie staan, vindt Arjen. “Dat is mijn persoonlijke frustratie.”

Foto: NPO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen