Arjen Lubach verduidelijkt: ‘Er is nog geen einddatum’

Geplaatst op wo 19 aug 2020 om 11:00

De media staan bol van het nieuws dat Arjen Lubach heeft besloten om te stoppen met Zondag Met Lubach. Het staat in zijn autobiografie, die vandaag in de winkels ligt. De presentator brengt zojuist wat nuance aan op Twitter: hij stopt wel, maar de einddatum is nog niet in zicht. Het zou dus kunnen dat hij er na het komende seizoen alsnog een seizoen aan vastplakt. “We maken dit najaar sowieso nog een reeks. Wanneer de laatste aflevering precies is, is nog onduidelijk.

Of er nou nog één of twee seizoenen volgen: Arjen is er wel klaar mee. “Feit is wel dat ik (zoals in het boek te lezen is) heb besloten dat het einde in zicht is.”

Zijn er echt geen onderwerpen meer? “Er is altijd nieuws, dus ook altijd content. Zoals ik in het boek schrijf gaat het vooral om stoppen op het hoogtepunt, in combinatie met hoe ik vind dat het format op deze manier tegen zijn grenzen aanloopt.

Wat gaat hij nu doen? “Ook te lezen in het boek: ik ben nog niet klaar met televisie, grappen over het nieuws en de samenwerking met mijn geweldige team. Wanneer er iets nieuws komt en hoe dat er dan uitziet is nog niet duidelijk.”

Foto: VPRO
20 Reacties op “Arjen Lubach verduidelijkt: ‘Er is nog geen einddatum’”


 1. Anne

  Ik hoop dat tegen die tijd de NPO reeds afgeschaft is
  Nederland heeft geen staatspropagandazenders nodig.
  Laat de amusementsmarkt maar aan de vrije markt over.

  Daar zou hij ook een uitzending aan kunnen wijden: hoe vreemd het is dat in een modern beschaafd land de overheid televisie en amusement beheerst en bepaalt.

 2. Lubah

  Jammer. Ik vond die gymnasium humor van een net iets hoger niveau dan dat van Promenade.

 3. Paul

  Heerlijk, de media trapt er weer in.

  Pulp zender RTL weer vooraan in de rij.

 4. Mark

  Non-nieuws en ja de media trappen er allemaal in. Eén grote publiciteitsstunt à la VI: die zouden ook stoppen en gaan toch weer door. Einddatum van ZML staat nog niet vast. Let maar op, die maar één heel lang seizoen uitgesmeerd over twee jaar. Dus we kunnen nog tot eind 2021 / begin 2022 vooruit.

 5. Mark

  Gelukkig trapt NOS Teletekst er niet in. Pas als het daarop staat is het nieuws.

  Ze hebben wel in de val van Ome John wat betreft VI getrapt, maar dat was dan ook mega medianieuws. Dat was door de media opgeblazen tot een enorme rel met mega kijkcijfers tot gevolg dat zelfs NOS er niet omheen kon.

 6. Helio

  Teletekst hahahaha

  Jij verstuurt je berichtjes ook per postduif?

 7. Peanut

  @Mark… eerst zeggen dat Teletekst zuiver is, om vervolgens te zeggen dat dit niet altijd zo is en daar meer tekst aan besteden om dat uit te leggen dan aan je oorspronkelijke punt. Sterk…

 8. Unilever Schoolmeestertje

  Zal dit VPRO kleinkunst ratje nog lang een last zijn voor de beeldbuiskijkers?
  Moet toegeven dat sommige stukjes leuk zijn gevonden, maar meeste is gewoon marginaaal. Terug naar het half seniele kleinkunst dan maar?

  Maar het decor was wel leuk.(aankoop oid).

 9. arie

  Het was immers wel een hoog D66 gehalte programma. De producent van dat programma mevr. Irene van den Brekel is de echtgenote van minister mevr. Ollongren van D66. Zo is het “ons kent ons”plaatje weer compleet nietwaar !
  Dat partijtje zullen het dus wel jammer vinden.
  Trouwens ik vond aan die van de autocue voorgelezen humor van Lubach zeer overschat en wel wel gedateerd.

 10. Chelsey

  O jee, en nu gauw terugkrabbelen maar?! Goed uw uitspraken afwegen Meneer Lubach, dat kan u in de toekomst nog een hoop gedonder en schade aan uw grote succes schelen. Het is misschien verstandiger om geen uitspraken te doen over toekomstige plannen die nu nog in het geheim ontwikkeld moeten gaan worden.

 11. Coka Cola

  Paul, leer Nederlands of hou je baggerbek!

 12. david

  @coka cola: het is me wat allemaal he?

 13. Minder of Mirjam

  Hoe minder Lubach hoe beter

 14. Sean

  Raakt hoog tijd dat het stopt. Deze verdunde versie van Last Week Tonight heeft een niveau van humor van de hoogte van een stoeptegel. “Ha, ha, ik maak een absurde vergelijking en trek dat dan net even te lang door. Lachen! *drukt op soundboardknopje” Buiten om dat soms best informatief, alhoewel ook vaak belerend.

 15. Karel

  Copycat Lubach is niet creatief genoeg om verder te gaan.

 16. Sookie Stackhouse

  Stop maar megeen want je loopt al een tijd aardig naast je schoenen en zo geweldig ben je niet

 17. Jan de 💩

  Zou ie z’n portomonee verstopt hebben in z’n haar ?

 18. ton

  Ik ben blij dat het verdwijnt ,want het is nog te simpel om daar naar te kijken.

 19. AlexF

  ach wilt die drama queen weer aandacht. ga gewoon programmas maken en vermaak ons.

 20. AlexF

  gewoon thema uitzendingen doen en disco weer tot leven maken.

  de disco 80s weer in een nieuwe jasje en kijken of de dancings weer open kunnen ;-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.