Tv-kenner SBS gelooft in nieuw schema SBS 6

Rob Goossens, de tv-kenner van SBS, denkt dat SBS 6 in het najaar succes gaat boeken met zijn nieuwe programmering in de vooravond en op prime time. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Shownieuws. SBS 6 heeft met Linda de Mol een grote troef in handen. Die wordt vanaf september twee keer per week ingezet: op zaterdag én zondag. “Wat dat betreft heeft SBS 6 wel alles uit de kast getrokken, want Linda de Mol gaat bijna het hele weekend voor haar rekening nemen.”

De Mol gaat een hoop publiek naar SBS trekken, verwacht Goossens. “We weten natuurlijk van de afgelopen jaren dat mensen daadwerkelijk de televisie voor haar aanzetten.”

De nieuwe vooravond met Utopia, Hart van Nederland en Man Bijt Hond ziet er volgens hem goed uit. “Wat ik wat spannender vind is Lingo en dat heeft met het tijdstip te maken, want je gaat om acht uur concurreren met GTST.”

Al met al denkt Goossens dat SBS 6 een mooi tv-seizoen tegemoetgaat. “Het wordt een heel spannende tijd voor SBS 6, maar het is wel voor het eerst in al die jaren dat ik het idee heb dat het er toch wel goed uitziet.

Evert Santegoeds denkt daar ook zo over. “Er worden wel wat kanonnen ingezet natuurlijk. Miljoenenjacht is een programma waar Nederland echt weer op zit te wachten. Ik ben wel heel benieuwd hoe dit allemaal gaat uitpakken.

Er is veel kritiek op Lingo. Het wordt niet helemaal begrepen dat dit om acht uur komt, maar aan de andere kant denk ik: je hebt al nieuws, je hebt al een soap, wat moet je er dan tegenover zetten? Lingo en Man Bijt Hond zijn zulke legendarische programma’s, dat ik toch wel denk dat Nederland daar op zit te wachten.”

Lees ook: Tv-kenner RTL heeft twijfels bij nieuw schema SBS 6 (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen