Tv-kenner RTL heeft twijfels bij nieuw schema SBS 6

Geplaatst op di 30 jul 2019 om 9:40

Ron Vergouwen, de tv-kenner van RTL, weet niet of SBS 6 succes gaat boeken met zijn nieuwe vooravondprogrammering. Dat gaf hij maandagavond aan in RTL Boulevard. De vroegere NPO-hit Man Bijt Hond krijgt een centrale plek in de nieuwe vooravond van SBS 6: om 19.30 uur. Gaat dit scoren? “Ja, ik weet het niet. Aan de ene kant denk ik dat het prima past bij SBS 6. Ik bedoel: de gewone Nederlander, dat is prima voor SBS 6 denk ik“, zo begon hij zijn relaas.

Vervolgend: “Het is ook heel herkenbaar met de Babbelbox en de stem, Michael Abspoel. Maar het programma is natuurlijk vier jaar geleden niet voor niets gestopt. Minder dan 400.000 kijkers was de reden dat NPO 2 toen zei: ‘We stoppen ermee.’ Dus ze nemen wel een risico.”

Bridget Maasland: “Maar ja, misschien van de publieke omroep naar de commerciële, dat het dan wel weer meer mensen kan aantrekken.”

Ron Vergouwen: “Ja, nou ja, ook de redactie is deels de oude redactie weer. Er zijn ook mensen van toen weer benaderd. Het programma bestaat eigenlijk bij de gratie van de paradijsvogels en dat is een bepaald soort redacteuren die je nodig hebt om die mensen te vinden.”

Gaat Lingo wel lukken? “Acht uur lijkt me lastig, tegenover het Achtuurjournaal. Lingo is volgens mij een programma dat redelijk oude kijkers trekt, die ook voornamelijk naar het Achtuurjournaal kijken en misschien ook Goede Tijden Slechte Tijden, dus dat lijkt me lastig voor Jan.”

Fatima Moreira de Melo: “Ik vind het ook superleuk hoor. Ik vind Lingo echt een fantastisch programma.”

Ron Vergouwen: “Misschien gaat het werken, maar ik vind het lastig.”

Utopia verhuist naar 18.00 uur. “Ja, ik vraag me af of het daar kijkers gaat trekken, dus we moeten het even afwachten.”

Al met al is het maar goed dat RTL Boulevard een tv-kenner in huis heeft, want voor de analyse ‘ja, ik weet niet of het gaat scoren, we moeten het even afwachten’ heb je toch bepaalde kennis en kunde nodig.

Lees ook:
Vooravond SBS 6: Utopia 18, MBH 19.30, Lingo 20.00 uur (gisteren)
SBS 6 opent seizoen met hele weekend Linda de Mol (gisteren)

Foto: RTL
40 Reacties op “Tv-kenner RTL heeft twijfels bij nieuw schema SBS 6”


 1. Tim

  ‘ja, ik weet niet of het gaat scoren, we moeten het even afwachten’ HAHAHA. Ik dacht, weer zo’n zeurverhaal op deze website maar met de laatste zin blijkt dat deze site dit hele item (eindelijk) ook als loos gepraat in de ruimte beoordeeld!

 2. peacock and whitemen

  John de mol heeft het dus blijkbaar eindelijk door dat niemand zit te wachten op die led studio programma’s met bnners.

  Of zou het directeurtje zijn geweest die hem over heeft gehaald?

 3. Robert

  Hoe is die knakker media deskundige geworden, is dat weer van een familie of zo met wat invloed.

 4. Gerry

  Het zou kunnen ….
  maar?
  zou ook niet kunnen ….

  Ook een manier om geld te verdienen in een programma dat oordeelt over de concurrent.

  Heineken vindt Grolsch ook minder en v.v.

 5. Mark2

  Tuurlijk zeggen ze dit. Vergeet niet dat GTST tanende is… wellicht is er wel een markt voor de vooravond. Als RTL zich geen zorgen zou naken zou expeditie robibson boet naar rtl4 verhuizen

 6. Bah en nog eens Bah!

  Wat een schertsfiguur toch die “kenner” Ron Vergouwen.
  ‘Ik weet niet of…’, ‘Aan de ene kant denk ik dat…’, ‘Lijkt me lastig…’, ‘Misschien gaat het werken…’
  Wat is het nou meneer de tv-kenner.

 7. Henk

  SBS scoort sowieso niet,negatief imago.

 8. Ron

  De ‘TV kenner’…je wordt er niet wijzer van, alleen maar open deuren die ingetrapt worden.

 9. Laurens

  Wat een geneuzel. Laat ze bij RepeatTL eerst maat eens de RTL TV periode april jl. tot eind augustus evalueren/bespreken. Dramatische cijfers en programma’s. Volledig weggespeeld door NPO.

 10. Priscilla

  Gaat allemaal niks worden, meeste geld zet ik nog in op Man bijt Hond. Utopia gaat sterven op deze manier en Lingo is kansloos met Jan en dat tijdstip.

 11. Minder of Mirjam

  “Al met al is het maar goed dat RTL Boulevard een tv-kenner in huis heeft, want voor de analyse ‘ja, ik weet niet of het gaat scoren, we moeten het even afwachten’ heb je toch bepaalde kennis en kunde nodig.”

  HAHAHAHA! U wilt weten waarom ik dagelijks Mediacourant lees? Nou om dit soort legendarische opmerkingen!

 12. Any-mouse

  @Henk, met je eens. Men kan uitzenden / programmeren wat men wilt bij SBS6, maar de kijker weet SBS6 (nog steeds) niet te vinden.
  Imago van campingzender hangt nog steeds aan SBS6

 13. Tim

  Ook ik geef Man Bijt Hond een kans, Ik zou ook Lingo een kans geven als Jan het niet zou presenteren (maar bijvoorbeeld Nance). Door Jan er op te zetten hebben ze een presentator die het (volgens mij) niet goed gaat doen bij de doelgroep van dit programma. ‘jong en hip’ in een ‘truttig-oubollig’ programma.
  En dat ‘truttig-oubollig’ is niet negatief bedoeld. Ik denk dus dat daar een enorme markt voor is, maar ik denk ook dat Jan dan de verkeerde keuze is.

 14. Nou ja zeg

  De Mol denkt nog steeds dat de SBS 6-kijker zit te wachten op studioshows vol LED-lampen. In werkelijkheid hunkert die naar Breekijzer- en Willibrord-achtige programma’s.

 15. Gevalletje

  Het is wel weer alles of niets bij SBS per september. Of het dan zou moeten gaan gebeuren?! Waar blijft veelal de rest van het jaar? Overkill meteen ook aan Linda.

 16. NEP RTL

  Ze gaan vol gas geven met Linda! Dit wordt idd een zondag voor SBS. Ik twijffel of IHVH niet ernstig over het hoogtepunt heen is. Die neplol, er zal wel weer een bn-er op de desk staan te dansen. Of nog erger: Net doen of hij/zij beledigt is en de studio uit gaat lopen…. Ik ben iig niet de kijker, maar anderen misschien wel.

  Het is nu gewoon RTL4 geworden…wat een arremoe.

 17. @NEP RTL

  Haha inderdaad de hele zondag avond is nu dus een kopie van RTL4 op SBS6.. echt waar. Daar zit de kijker toch niet op te wachten, RTL zelf heeft t al zwar genoeg laat staan deze nep zender SBS

 18. Johan

  Ron Vergouwen staat inderdaad niet bekend om zijn vlijmscherpe analyses. Toch heeft hij hier wel een punt. Het lijkt erop dat Talpa het licht heeft gezien en dat de oude koers (copy RTL) niet de juiste weg is, en men meer terug moet naar het oude SBS gevoel (dicht bij de gewone mensen). De programma’s die nu in de vooravond zijn geprogrammeerd lijken in dit straatje te passen.

  De kans is echter groot dat Utopia haar kijkers kwijt gaan raken om 18:00. Het is nu eenmaal een heel lastig tijdstip.

  Man bijt Hond past perfect in het gewenste Talpa profiel, maar was geen groot succes meer bij de NPO. De vraag is of dit bij het kleine Talpa / SBS6 wel zo zal zijn.

  Lingo heeft vooral een oudere kijkersgroep. Het zal vast wel 200 / 300k trekken, maar ik neem aan dat ze bij Talpa hopen op meer.

  Al met al is het maar de vraag of de nieuwe vooravond gaat aan slaan. In ieder geval is het een goed teken dat ze inzien dat ze hun koers moeten veranderen. Nu de blunder met het ontslag van Piet Paulusma nog herstellen. Hij presenteert momenteel vaak het populairste programma van de hele avond en past goed bij het SBS/camping gevoel. Ik zou hem koesteren zolang het kan.

 19. Pieter

  Ron kan de toekomst toch niet voorspellen? Als iemand in de tv-wereld dat zou kunnen was die persoon de tv-koning. Juist goed dat er eens een genuanceerde mening te horen is. Een verademing!!

 20. Hans

  @Any-mouse: Ik denk dat dit niet zozeer te maken heeft met het camping imago. Toen SBS eigendom was van een investeerder hebben ze heel weinig geïnvesteerd in de programmering. Dat was in de tijd 2006-2012. Toen zag je ook hele slechte programma’s, daar zijn mensen afgehaakt. En dan is het heel erg moeilijk mensen weer terug te krijgen.

 21. henk

  Deze ‘deskundige’ begint met “ik weet het niet”. Waarom ben je dan deskundige?

 22. @Henk

  Omdat niemand het toch kan weten? We gaan het gewoon zien, al gok ik erop dat t allemaal gaat falen.

 23. RTL Late Night zonder Twan Huys

  Natuurlijk gaat het falen. Incompetente medewerkers SBS zijn in de meerderheid.
  Was John de Mol maar weer arm….. dan maakt hij zijn beste dingen en is hij onverslaanbaar want hij heeft het wel in zich, vind ik.

 24. ano@niem.nl

  Utopia die de kijkers kwijt gaat raken? Welke hersenloze figuren kijkt daar in godsnaam naar? Over arremoe gesproken. Gescripte realitytv met paupers.

  Lingo had om 19:00uur gemoeten 19:30 het ANP Nieuws. Man bij Hond in de vooravond om 18:30 en om 18:00 kort ANP Nieuws en Hart van Nederland.

  Het tijdslot om 20:00uur is ontzettend lastig. Je moet echt met iets komen dat nieuw is en waar hoge prijzen worden gewonnen om de kijker te pakken te krijgen.
  Has er iets aan gekoppeld van de Postcodeloterij en ik denk dat je een hit hebt te pakken.

  SBS in de rails zetten is niet zo moeilijk maar zet wel de juiste programma’s op het juiste tijdstipt. We weten nu al dat men oeverloos gaan schuiven, de kijker raakt het kwijt en de programma’s gaan weer van de buis.

 25. Michel

  Tja Ron….de gewone Nederlander…daar hebben ze 20 jaar geleden bij RTL al afscheid van genomen….als je daar niet in een vakje past hoor je er niet Bij…

 26. Sjaak

  @ano@niem.nl Tue 30 Jul 2019 om 11:04
  U werkt bij de NPO? Dat deduceer ik aan uw hauteine gedrag en uw neerkijken op uw medemens. U moet wel een fantastisch Ubermensch zijn.

 27. Bart

  Ze zouden het zo moeten doen:

  SBS6 (nieuwe naam verzinnen)

  15.00 House/Restaurant Rules (herhaling van NET5)
  16.00 Utopia (herhaling van Veronica)
  17.00 Masterchef/Huizenjacht (herhaling van NET5)
  18.00 Nieuws, Hart van Nederland en Weer (7 dagen per week om 18.00en 22.30u)
  18.30 Lingo met Nance
  19.00 Man bijt Hond
  19.30 Een nieuwe Nederlandse soap (gericht op de hele familie)
  20.00 Deal or No Deal met Jan

  Veronica

  06.00 Een nieuwe nader te bepalen dagprogrammering
  15.00 Buitenlandse jongeren/actie/comedyseries
  17.30 Explosief en Actienieuws (terugkeer van dit oude SBS programma)
  18.30 Door het Lint (terugkeer van dit oude SBS programma)
  19.30 Utopia

  NET5

  06.00 Disney XD
  18.00 Masterchef/Huizenjacht/Banenjacht
  19.00 House/Restaurant Rules
  20.00 Dokters/Trauma centrum

 28. Tim Thijssen

  Ik zie ‘mei 2019’ staan op de hoofdpagina. Pijnlijk voor een blog dat pretendeert actueel te zijn. HET IS AUGUSTUS MOTTEBAL

 29. Hannie

  Om 18.00 uur Utopia,zie ik niet zitten,dat wordt dan niet meer kijken.
  Om 18.00 rtl nieuws en editie nl,en boulevard,laat ik niet vallen voor Utopia !!
  Jammer dan maar geen Utopia meer.

 30. Mark

  Laten ze eerst maar terug gaan naar 2/3 zenders (rtl8 en SBS9) scoren niet bepaald hoog. daarmee bespaar je kosten en kun je die gebruiken om goede programma’s te maken. Herhaal onzin die kunnen wel naar een online platform.

  En ga samenwerken talpa en RTL dan kun je misschien nog een mooie sportzender opbouwen met elkaar of een zender met goede series/films jonger dan 5 jaar. en ga je deels de strijd aan met netflix. de nieuwste films gooi je dan achter videoland daar willen mensen heus wel voor betalen

  Helaas denken ze in Hilversum nog dat ze in de gouden jaren zitten, en dat iedereen er op zitten te wachten wat ze uitzenden. als je gaat wachten tot de oude tv kijker de pijp uit is dan zijn jullie te laat.

 31. Mick

  Kan De Mol niet de gehele ochtend en middag ANP Nieuwsbulletins brengen, véél beter dan AstroTV.

 32. Ron

  @Hannie: dat is een ingeroest kijkpatroon wat de doelgroep van Utopia ook heeft dus kun je dat zo stellen inderdaad…

 33. Mark

  Lingo gaat net zo scoren als die andere gerecyclede spelletjes om 8 uur op SBS 6 (Prijzenslag, Rad Van Fortuin, enz): gem. 350.000 en dan mogen ze blij zijn, maar SBS kennende schrappen ze het alweer na een half jaar voor Trauma Centrum, net als bij die andere spelletjes. Laat het lekker 2 jaar staan, dan kan het groeien naar 500.000. Dat geldt ook voor Man Bijt Hond, kost geen drol om te maken (want: geen dure bn’ers, maar de gewone man).

 34. Bart

  @Ron Bijna iedereen heeft een patroon dat ingeroest is. Dat is nu juist een van de problemen van SBS6.

 35. weethetbeter

  RTL is duidelijk jaloers op SBS ,ze zijn het van te voren al aan het afkatten ,kinderachtig RTL .SBS is tenminste aan het zoeken bij RTL doen ze geen flikker !!!!!!

 36. Sander

  Die foto. Brrrr

 37. Katti

  Doe man bijt hij maar in plaats van boulevart dan kijk ik weer SB6 in de vooravond

 38. Jeroen

  @Katti
  Wat is je cupmaat?

 39. Simon

  Volgens mij zijn zelfs alle dikbuikende, bier-drinkende, domme tokkies (de Sbs6 kijkers volgens John de Mol) helemaal klaar met al die Sbs6 ellende… Wie zit er nou nog op Gordon, Wendy van Dijk of Linda de Mol te wachten?!

 40. Simon

  John de Mol maakt meer kapot dan je lief is zou een mooie titel zijn voor John’s Biografie…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.