‘Gevangenis Imanuelle Grives is on-Europees slecht’

De Antwerpse gevangenis waar actrice Imanuelle Grives momenteel verblijft is on-Europees slecht. Het is veel te warm, inhumaan en de ratten rennen er door de gangen. Dat vertelde advocate Mariëlle van Essen maandagavond in RTL Boulevard. Je wil daar gewoon echt niet zitten, aldus Van Essen. “Wat extra schrijnend is, is dat zelfs vanuit Europees niveau al een paar keer een bezoek is gebracht aan onder andere deze gevangenis, waarbij gewoon foltering werd vastgesteld.”

Grives was een beetje drugs aan het dealen op een festivalterrein in België. Nu zit ze vast. “Iedere burger die nu kijkt en denkt: ja, maar een gevangenis hoeft ook geen hotel te zijn! Nou, daar is het gewoon echt absurd. Het gaat echt onder alle levels die we hier in Europa met elkaar hebben afgesproken.

Luuk Ikink: “Des te dommer dat zij dit dan heeft gedaan, toch? Zij weet dit ook. Ik bedoel: het staat ook in alle kranten enzo en je weet dat je naar België gaat met die hoeveelheid drugs.”

Van Essen: “Ik denk dat mensen dat niet weten. Er is in 2017 misschien een keer een artikel geweest over dat Nederland misschien een tijdje mensen niet uitlevert aan België omdat de omstandigheden slecht zijn, maar dat is dan de waan van de dag en dat gaat weer weg.”

Eerder zat ook tv-crimineel Frank Masmeijer vast in de gevangenis in Antwerpen.

Foto: AVROTROS, Michel Schnater

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen