RTL-ster Miljuschka houdt rekening met moordaanslag

Geplaatst op Sun 07 Jul 2019 om 11:00

Miljuschka Witzenhausen, een van de gezichten van RTL Boulevard, houdt serieus rekening met de mogelijkheid dat ze wordt vermoord in opdracht van haar oom Willem Holleeder. Dat geeft ze aan in gesprek met de Volkskrant. Haar moeder Astrid Holleeder leeft ondergedoken, omdat haar broer uit zou zijn op wraak voor haar getuigenissen in de rechtbank. Aan het begin van dit jaar werd voor Astrid duidelijk dat haar dochter Miljuschka ook doelwit is van haar broer.

In haar nieuwe boek beschrijft Astrid hoe een vriendin begin 2019 een berichtje ontvangt, van een crimineel. “Ik heb een geldbedrag gekregen om Astrid om te leggen. Het gaat ook om haar dochter. Ik heb foto’s van haar gekregen.”

Astrid besloot daarna om langzaam terug in de openbaarheid te gaan treden: “Door die app werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik heb het altijd voor mezelf willen ontkennen, maar hierdoor moest ik het onder ogen zien: zolang ik onvindbaar ben, loopt Miljuschka een groter gevaar.

Miljuschka staat er nuchter in, vertelt ze in de krant. “Ik geloof dat ieder mens een bepaald aantal hartslagen in z’n leven krijgt. En als die op zijn, eindigt het. Stel dat er nu iets met mij gebeurt: dan zal heel Nederland naar hem kijken. Ik vraag me af of hij dat wil aangaan.”

En verder: ik vind het leven heel mooi, hecht er veel waarde aan en wil er graag zo lang mogelijk voor mijn kinderen zijn. Dus ik kijk dertig keer vaker over mijn schouder dan een ander, en overweeg zorgvuldig alles wat ik in de buitenwereld doe. Maar als dat niet genoeg is; kóm dan maar.”

Ik weiger om mijn leven nog langer door angst te laten vergiftigen. Of om maar half te leven. Ik leef voluit, en wil daarin ook een voorbeeld zijn voor mijn kinderen, anders heb ik sowieso al verloren.”

Het Volkskrant-dubbelinterview met Astrid Holleeder en Miljuschka Witzenhausen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
30 Reacties op “RTL-ster Miljuschka houdt rekening met moordaanslag”


 1. Ook zo

  Ik geloof er niet zo veel van, alleen maar aandachttrekkerij voor het 3e boek van Astrid Holleeder.

 2. Theo

  Ook zo, precies.
  Komedianten zijn het met tientallen miljoenen euro’s op de bank dankzij Heineken.

 3. M.

  MC redactie wordt flink betaald voor al dat reclame, RTL Duitsland bespaart niet op reclame, Angela De jong AD, hebben ze al eerder gekocht voor positieve recensies. Zielig, ik hoop dat deze boek geen bestseller wordt.

 4. Jaap

  Heel veel sterkte Astrid en Miljuschka, ik hoop dat jullie niets overkomt en dat Willem zijn leven lang in de gevangenis blijft.

 5. Matty

  Kunnen we het nu weer over iets anders hebben? Ik vind die hele familie niet om over naar huis te schrijven, laat staan er iedere keer over te moeten horen/lezen.

 6. Curryworst

  Het is me een raadsel wat dat mens van een Miljuschka überhaupt op tv te zoeken heeft.
  Ze leest haar tekstjes van de autocue alsof ze een voorleesjuffrouw van de peuteropvang is.
  Voor de rest heb ik haar nog nooit iets zinnigs horen zeggen. Beetje babbelen over de nieuwste chocoladetrends of avocadosmoothies.

 7. n

  Ik vind alleen de 2de en 3de generatie onschuldig. Alle mensen die Willem omlegde, waren nou geen artsen of brandweermannen. Die zussen hebben net zo vaak gelogen of meegedaan dat ik de ellende ‘Karma’ noem.

 8. Zonder Naam

  @Curryworst – Zoëen die een prima werkend stel hersenen heeft (ze heeft gymnasium gedaan), maar ze simpelweg niet gebruikt.

 9. anoniem

  miljuschka (ka betekent in het surinaams poep),

  toen oom holleeder je verwende met geld geld geld

  had je toen dat gevoel niet van

  op een dag

  of deed je mee het geld met je moeder en tante op te maken

  schaam je diep

  je /jullie opvoeding is 3 min…………………

  recher ga niet in op

  dit soort hypocrieten hun houding

  als ze 20 jaar geleden dit aan de politie haddeb door gegeven dan was oom misschien als oom werkelijk schuldig is

  ………………………………

  bekijk de zaak van 2 kanten

  een boek schrijven terwijl alles nog gaande is

  ik koop nooit zo een onzin boek

  een film bedenken foei

  toch

  de meiden zijn op weg naar gel geld geld

  zielig doen

  verplaatst je in meneer holleeder hij is ook mens

  er stroomt ook bloed door zijn lichaammmmmmm

  de vrouwen eten en geven 3 keer zoveel alleen aan fooi

  niet verdient geld opmaken……………….

 10. Mindi Mink

  Ik vind het vooral fascinerend dat evolutie in één generatie een grote neus uit de genen kan filteren.
  Waarom lukte dat niet met de Habsburgse kin?

 11. Bertus

  Geloof er niet zoveel meer van, ik weet wel dat er vreselijk veel geld word verdiend over de rug van Holleeder, ik wacht tot Albert Verlinden de Musical aankondig en het zesde boek van mevr Holleeder besproken word bij DWDD

 12. WEST*

  ik mij en me zelf houden al een tijdje rekening met het einde van RTL
  Ook hij zij en jullie hopen op een einde van een RTL tijdperk
  en dat Talpa mag dpoorgaan

 13. sjors

  Gelijk heb je meid. Niet in angst gaan leven. Meneer Holleeder is natuurlijk gewoon een 1e klas maffia-achtig crimineel, en verder niets. Astrid heeft het enige gedaan dat ze nog kon doen; heel begrijpelijk dus. Ik wens Astrid en ook Miljuschka het beste. Met hen is niets mis.

 14. Pieter

  Vindt het wel apart dat je bang bent voor je leven en steeds op TV verschijnt en overal in de bladen. Wel moedig maar, uh.

 15. Hermann Boring

  Het zou nou niet bepaald in Holleeders voordeel werken als zijn familieleden iets zou overkomen. Het is een verderfelijke crimineel, maar hij is niet dom. En de hele zaak tegen hem ligt de komende jaren nog wel bij de rechter (hoger beroep, cassatie en eventueel Europees Hof) Hij heeft nog een hoop te winnen of te verliezen, dus zijn familie om zeep brengen is niet erg logisch.

 16. Pompiedom

  Ik begrijp ons rechtssysteem niet. Als dit reeel is allemaal, waarom krijgt H. dan in de cel nog kans zelfs nog maar 1 x met iemand te praten. Zo heeft de crimineel toch alle macht. Dit is toch geen recht spreken. Er is helemaal geen rechtspraak op deze manier ! Ik denk dat de doodstraf hier op zijn plaats zou zijn. Anders gaat dit door. Sorry hoor.

 17. Lassie

  Je mag je verweren, dat is ieders recht. Dat mag Holleeder ook in de rechtszaal.

 18. Dikkiedik

  Gewoon een Witz van Miljuschka.

 19. ja

  @Hermann Boring, daar kunnen de zussen niets mee. Die blijven bang.

 20. Noëlla

  Eens met @ook zo en @Theo

  Het zal allemaal wel meevallen. Ze verdienen behoorlijk lekker aan hem en laten geen kans onbenut om het over hem te hebben.

 21. Jordanees cabaret

  Nu lekker feestje bouwen met uitgever oscar van Lebowski, mama en Petor r die een geheime relatie heeft met Box, alias tante Sonja. Geld kan eindelijk rollen oompie is uitgeschakeld. Wel blijven doen alsof je bang bent want hype verkoopt tenslotte. Aandacht en het vele geld is zoo lekker.

 22. anoniem

  ‘t is een crimineel volkje, die Hollanders.. :-)

 23. liefkleinhertje

  Erg hoor je eigen familie een oor aannaaien voor de verkoop van een boek en om de kust vrij te maken om met Peter de Vries te kunnen rollebollen .

 24. Johnny👀

  Willem doet geen vlieg kwaad..Die mensen zijn jaloers op zijn bekendheid.Free Willy!

 25. Pino K. Kio

  Mindi Mink, een grote neus krijg je van het liegen. Ik dacht dat je dat wist.

 26. Michael

  Als ik de reacties hier zo lees dan zijn de gebruikers van deze site net zo walgelijk als de rest op het asociale web.

 27. Karel

  @Michael, incluis jijzelf aangezien jij ook reageert. Ik houdt het het bij de feiten, Astrid heeft altijd profijt gehad van Willem en nu hebben ze het op het criminele geld gemunt ( bloedgeld ). En laten we even duidelijk zijn al die gedode figuren hadden allen zelf bloed aan de bloed aan de handen.

 28. Henk

  Als ze nou eens niet zoveel de publiciteit zoeken…..scheelt ook al een hoop denk ik.Vanaf nu een mediastop voor alle familie van Holleeder.

 29. anoniem

  het zal me morgen niet verbazen als ze zegt ik ben ook sex. misbruikt

  slechte familie.

 30. Charles

  Zij kan niet koken en heeft een rotstem als zij op tv is dan zappen wij direct weg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.