RTL-ster Miljuschka houdt rekening met moordaanslag

Miljuschka Witzenhausen, een van de gezichten van RTL Boulevard, houdt serieus rekening met de mogelijkheid dat ze wordt vermoord in opdracht van haar oom Willem Holleeder. Dat geeft ze aan in gesprek met de Volkskrant. Haar moeder Astrid Holleeder leeft ondergedoken, omdat haar broer uit zou zijn op wraak voor haar getuigenissen in de rechtbank. Aan het begin van dit jaar werd voor Astrid duidelijk dat haar dochter Miljuschka ook doelwit is van haar broer.

In haar nieuwe boek beschrijft Astrid hoe een vriendin begin 2019 een berichtje ontvangt, van een crimineel. “Ik heb een geldbedrag gekregen om Astrid om te leggen. Het gaat ook om haar dochter. Ik heb foto’s van haar gekregen.”

Astrid besloot daarna om langzaam terug in de openbaarheid te gaan treden: “Door die app werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik heb het altijd voor mezelf willen ontkennen, maar hierdoor moest ik het onder ogen zien: zolang ik onvindbaar ben, loopt Miljuschka een groter gevaar.

Miljuschka staat er nuchter in, vertelt ze in de krant. “Ik geloof dat ieder mens een bepaald aantal hartslagen in z’n leven krijgt. En als die op zijn, eindigt het. Stel dat er nu iets met mij gebeurt: dan zal heel Nederland naar hem kijken. Ik vraag me af of hij dat wil aangaan.”

En verder: ik vind het leven heel mooi, hecht er veel waarde aan en wil er graag zo lang mogelijk voor mijn kinderen zijn. Dus ik kijk dertig keer vaker over mijn schouder dan een ander, en overweeg zorgvuldig alles wat ik in de buitenwereld doe. Maar als dat niet genoeg is; kóm dan maar.”

Ik weiger om mijn leven nog langer door angst te laten vergiftigen. Of om maar half te leven. Ik leef voluit, en wil daarin ook een voorbeeld zijn voor mijn kinderen, anders heb ik sowieso al verloren.”

Het Volkskrant-dubbelinterview met Astrid Holleeder en Miljuschka Witzenhausen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen