Vrouw met druiventros valt Duncan Laurence aan

Geplaatst op Sun 07 Jul 2019 om 12:00

Een vrouw met druiventros heeft Duncan Laurence donderdagavond tijdens de uitzending van Pauw uitgescholden voor ‘eng jongetje’. Het grijpt de zanger aan. Dat vertelt hij in een openhartig interview met NU.nl. Laurence zat in de talkshow van Jeroen Pauw om te vertellen over zijn succes. “Ik heb wat tweets voorbij zien komen naar aanleiding van mijn bezoek aan Pauw waarvan ik dacht: moet dit? Zo’n mevrouw die een druiventros als profielfoto heeft die dan roept dat ik een ‘eng jongetje ben’.

De Songfestival-winnaar probeert zich niet te veel aan te trekken van de vrouw met de druiventros. “Ik denk dat ik daar, door mijn pestverleden beter mee kan omgaan. Ik weet dat het heel veel met je kan doen, een negatieve opmerking of een bericht. Maar waarom zou ik daar nu nog over piekeren?

Dat is zonde van je tijd, aldus Laurence. “En zonde van alle mooie dingen die ik meemaak. Natuurlijk baal ik ook weleens en denk ik: mevrouw met de druiventros, wat ben je aan het doen?

Het raakt hem dus wel. “Toch ergens wel, ja, natuurlijk. Natuurlijk vind ik het jammer dat iemand zo over mij denkt. Het doet altijd iets met je, want je doet iets waar je om geeft en dat mensen dat dan niet waarderen is niet leuk.”

Maar daarna probeer ik me vooral te bedenken dat het niet aan mij ligt. Als je dat perspectief verlegt en denkt: hij of zij moet toch zelf iets missen, dan kun je het beter loslaten.

Heeft hij nog een tip voor de vrouw met de druiventros? “Ik denk dan: chick, je kan ook zappen. Het is één zender, één programma. Er zijn nog veel meer dingen op televisie, ga daar dan naar kijken“, adviseert hij. “Zap dan, en zap ook weer terug als je het wel leuk vindt.”

Het interview met Duncan Laurence kunt u lezen op NU.nl.

Foto: BNNVARA
44 Reacties op “Vrouw met druiventros valt Duncan Laurence aan”


 1. White Angel.

  Rare Mevrouw druiventros, kun je misschien uitleg geven waarom je hem eng vind??

  Ik vind het een normale vent die het songfestival gewonnen heeft.

 2. Mindi Mink

  Wat doe je ook op dat twitter!?
  Dat is verworden tot een verzamelplaats voor gekkies, schreeuwers en schelders. Discussieren of argumenten uitwisselen is daar onmogelijk.
  Ik zie alleen een toekomst voor twitter als communicatiemiddel van politici.

 3. Ik ben een trollll

  Dit is de beroemde mevrouw met de druiven:
  https://twitter.com/VanWulffen

 4. Remi

  Mevrouwen met druiventrossen sporen voor geen méter !

 5. Herman Hoogsteder

  Ze heeft natuurlijk wel gelijk.

 6. Klaasje v

  Het was ook n hele rare tweet. Ze heeft hem inmiddels verwijderd. Denk dat zij “enger” is dan Duncan of wie dan ook.

 7. Mindi Mink

  Haha Klaasje v, nu doe je precies hetzelfde als de druivenmevrouw.

 8. Zalmneusje

  Wat kan er nou eng zijn aan Duncan? Ik vind hem juist bijzonder en één van de weinige artiesten die autenthiek, bescheiden en oprecht aardig is.

 9. [MikE]

  Yes, Duncan heeft gewonnen.! Daarom is hij beter dan die druiventros.

 10. René

  @mindi Mink: deze site is net zo’n riool als twitter. Wat doe je dan hier?

 11. gom

  Het lied van Duncan was nou niet bepaald mooi. Hij is vast vreselijk aardig etc. dat geloof ik hoor. Maar die vrouw heeft gewoon ook een mening, ze vindt hem een beetje eng. Kan ik wel inkomen. En ja, wie zit er nu op twitter. Ik niet.

 12. Mindi Mink

  @Rene, het grote verschil is dat je hier niet geblokt wordt en dat er altijd een actueel thema is dat de leidraad vormt. Op deze manier kun je je goed vermaken op deze site.

 13. Klaasje v

  @Mindi Mink

  Ja.. als je t zo bekijkt eigenlijk wel he. ..bloos bloos

  Wilde het gewoon ff voor Duncan opnemen omdat ik het n hele sympathieke jongen vind.

 14. n

  Heeft ie al een nieuwe single?

 15. Dikkiedik

  zure druif?

 16. ja

  @Dikkiedik, o, wat een humor ! Sjonge !

 17. WEST*

  breaking news Het kraakt bij VIDEOLAND er worden steeds minder titels toegevoegd het geld raakt duidelijk op , dus de strijd om als prestige steeds maar nieuwe titels toe te voegen ,als Netflix weer uitbreid is over !

 18. Paolo

  Een beetje met je ‘hoofd boven het maaiveld uit steken/komen’ en Nederland ‘kent’ en beoordeelt je.
  Zo’n mens wil juist dat het je raakt. Die druiventros is inmiddels een rode bes,behoorlijk zuur geworden. Laat je niet (op)fokken. Anders was klaarkomen nog nooit zo makkelijk en fijn voor haar.

 19. Pennywise

  Deze jongen is autenthiek, bescheiden en oprecht zoals hierboven iemand al terecht opmerkte.

 20. Hahahaha

  @West…. hoe graag je RTL ook naar de verdommenis ziet gaan….je kunt lang wachten…zielepoot met je Breaking news

 21. Tim

  Dit is een van de tweets van de vrouw met de duiventros:
  —#Nieuwsuur Kijk, dit is een van de vele belangrijke zaken waar @PeterRdeV zijn bijdrage aan heeft gegeven. Twitteraars lijken dat niet te snappen en moeten zonodig weer los gaan. Zielige figuren!—
  Zelf zit ze verder alles en iedereen af te zeiken. Grappig dat zo iemand zichzelf in bovenstaande tweet precies weet te omschrijven: zielig figuur!!
  Wil je meer lezen? https://twitter.com/VanWulffen

 22. duncunt.

  stel je niet aan man mietje.

 23. Japio

  Een mevrouw die zegt dat je een ‘eng mannetje’ bent. Duncan jongen, ga je daar nou bij stil staan ? Dat is nou Twitter: dat je zegt wat je denkt.
  Als ik jou was zou ik Twitter maar helemaal gaan mijden als je je hier al aan stoort. Volgens mij ben je een gewone, doodnormale jongen, uitgerust met een gezond verstand.

 24. Sven L.

  Twitter…. wie neemt dat afvoerputje überhaupt serieus..?

  Duncan is gewoon een leuke gozer. Punt.

 25. anoniem

  Twitter is zo 2006! :-S

 26. Oprutte

  Klopt!

 27. Oprutte

  Bovendien komt er hele brigade met handtasjes je helpen hoor.

 28. TopofFlop

  Facebook is zo 2009! Snapchat is zo 2015! Wat maakt het nu uit hoelang een medium of een app ongeveer bestaat? Al deze social media hebben ook hun aso-gebruikers, maar die reacties moet je gewoon niet lezen en van je af laten glijden.

 29. Brutus Brandhout

  @TopofFlop
  Jij bent echt een uiterst treurig figuur. Je hebt geen vrienden, kennissen of familie die je sympathiek vinden. Je bent alleen op de wereld en als je er niet meer zou zijn wordt je door niemand gemist. Een anonieme nobody. Dat zal nooit meer veranderen.

 30. anoniem

  Het is wel duidelijk dat ook deze BN-er op een vervelende manier in de aandacht probeert te komen. Hij zou zoiets ook gewoon kunnen negeren..

 31. anoniem

  Het is wel duidelijk dat ook deze bekende Nederlander op een vervelende manier in de aandacht probeert te komen. Hij zou zoiets ook gewoon kunnen negeren..

 32. anoniem

  Het is wel duidelijk dat ook deze BN-er aandachtsgeil is. Hij zou zoiets ook gewoon kunnen negeren..

 33. anoniem

  Het is wel duidelijk dat ook hij op aandacht uit is. Hij zou zoiets ook gewoon kunnen negeren..

 34. anoniem

  Lekker belangrijk.. Hij zou zoiets ook gewoon kunnen negeren..

 35. anoniem

  @TopofFlop: Sommige sociale media zijn best leuk. Maar Twitter en Facebook ben ik wel een beetje op uitgekeken. Ik zie ook een terugkerend patroon op de sociale media.. Eerst allemaal pronken waar je uitgaat en de lekkerste hapjes en drankjes kunt krijgen en dan weer een periode van sporten, afvallen en gezond doen.. :-D

 36. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Ooh ooh o wat was het vrouwen”voetbal” weer slecht.
  Dat heeft helemaal niks met voetballen te maken. Die kleine omgekeerde mandril met die kleurtjes op haar smoel en die SPITSE, die kan er gewoon helemaal niks van. Vreselijk. Van twee kanten was het meuk maar dan NL: in 95 minuten EEN keertje (jawel) de paal tussen de palen laten rollen.

  Sorry maar dat is niks. Net als dammen, fierljeppen, korfballen, schaatsen, kaatsen en nog meer van die sporten waarin NL “uitblinkt”.

 37. CFV

  @19:27

  Gelukkig hebben de mannen al wel laten zien hoe je een WK-finale moet winnen. *proest*

 38. Simon

  Duncan is getraind.. Een product van zijn opleiding… Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hem eng vinden omdat hij wellicht iets te beheerst overkomt.. Mja, dan zijn de meeste artiesten wel eng, behalve Bonnie Sint Claire natuurlijk :-)

 39. Wolllter

  Waar blijven de kijkcijfers ????

 40. Annoniemus

  Hij moest ook zonodig in z’n blote reet in een bak water op TV dat is naast dat het eng is ook nog goor van dit flikkertje !

 41. Rob

  5.4 miljoen kijkers voor 6 insight

  Ow nee

  Voor het voetballen

 42. Erwin

  Waar gáát dir allemaal o ver? Wat een onzin. Nee, topgozer. Kan prachtig zingen, spreekt goed Engels en doet volgend jaar een top openingsact.

 43. StefanV

  Je moet niet te veel aandacht geven aan anonieme Twitter-trolls.

 44. Mark

  Herrie in de druiventros

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.