Weekgemiddelde zoutloos Zomer Met Art verder omlaag

Het weekgemiddelde van de zoutloze talkshow Zomer Met Art is opnieuw gedaald. De RTL 4-show van Art Rooijakkers wist deze week 252.000 kijkers te bekoren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zomer Met Art kwam in de eerste week uit op gemiddeld 326.000 kijkers en vorige week waren dat er 256.000. RTL 4 brengt hem in totaal tien weken op zender, waarna de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens begint. Het ziet er niet goed uit voor dat programma.

Het programma van Art Rooijakkers bewijst dat producent Blue Circle niet bepaald een ster is in het produceren van een goede late night talkshow. En na de ineenstorting van Humberto Tan, het debacle van Twan Huys en de ramp van Rooijakkers, mag die producent nu ook de show van Van Erven Dorens gaan maken.

Eén ding is zeker: een late talkshow heeft natuurlijk wel meer kans van slagen met een Van Erven Dorens aan het roer, dan met een nietszeggende presentator als Rooijakkers. De presentator is volstrekt inwisselbaar en heeft niet genoeg karakter om een personalityshow te dragen.

Al met al lijkt het erop dat Rooijakkers zich carrièretechnisch flink in de vingers heeft gesneden door megahit Wie is de Mol achter te laten bij de NPO. Financieel zal hij er wél op vooruit zijn gegaan.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen