Renate Gerschtanowitz: ‘Geen ruzie bij Shownieuws’

Geplaatst op Tue 16 Jul 2019 om 11:00

Renate Gerschanowitz is in april niet vertrokken bij Shownieuws omdat ze ruzie had met de redactie. Ze was simpelweg toe aan een nieuwe uitdaging. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Privé. Shownieuws raakt in korte tijd twee bekende gezichten kwijt: naast Renate stapt binnenkort ook Koos van Plateringen op. Her en der is gesuggereerd dat er sprake is van onrust achter de schermen, maar Renate benadrukt dat zij in elk geval geen heibel heeft gehad.

Renate heeft geen ruzie gehad achter de schermen. “Er is totaal geen sprake van ruzie met de redactie, maar echt een besluit van mijzelf.”

Ziet ze zichzelf in de toekomst weer terugkeren bij Shownieuws? “In principe zeg ik nu: nee, dat gaat niet meer gebeuren. Het was echt tijd voor wat anders, want anders had ik er nu nog steeds gezeten. En daarbij, misschien bestaat Shownieuws over tien jaar wel helemaal niet meer. Wat dat betreft kan bij televisie alles.

Het bevalt Renate goed om even niet op de buis te zijn. “Het is hartstikke leuk om te maken, maar ook niet zaligmakend. Nu eerst maar eens genieten van onze vrije tijd en de vakantie.”

Spijt heeft ze niet. “Het is natuurlijk heel fijn om even niets meer te moeten. Ik vond het tijd om mijn leven om te gooien en te onderzoeken wat er nog meer allemaal mogelijk is.

Het Privé-interview met Renate Gerschtanowitz kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
14 Reacties op “Renate Gerschtanowitz: ‘Geen ruzie bij Shownieuws’”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Echt helemaal zelf besloten om na die ruzie de handdoek in de ring te gooien en de scheepjes achter d’r te verbranden. En niemand heeft haar verteld dat ze haar uitdaging maar ergens anders moest gaan zoeken.. Het is ook niet zo dat Kwalbert met z’n elleboogje zit te werken om Shownieuws de nek om te draaien en zelf met een geheel nieuw en verfrissend format de vooravond te gaan bestormen, al dan niet met de collega’s Jan Versteegh en Patty Brard.

 2. kookie

  De issue ligt heel anders. Renate had een minimum garantie van aantal shows in haar oude contract en dus vast inkomen. Tegen eerdere afspraken in werd dat minimum er opeens uitgehaald (op verzoek van de grote baas?) en koos ze eieren voor haar geld aangezien ze zich genaaid voelde. Bewonderenswaardig eigenlijk en veel respect voor haar.

 3. Jan

  Vind haar wel goede dame voor de NPO eigenlijk. Maar dan moeten ze met manlief stoppen met die decadente vakantie onzin op instagram.

 4. Beste

  Dus geen meeloper zoals de rest van de kliek daar!

 5. PatatmetMayo

  Al moest ze er eigen centjes verdienen was ze wel gebleven,slim door met een Gerschtanowitz- telg te trouwen,ben je gegarandeerd van een knap inkomen,woning,auto de rest van de bijverdiensten voor de leuke dingetjes er omheen.

 6. Remi

  … Ik zit te kijken en telkens denk ik …
  … Wat is dit een wóest aantrekkelijke vrouw.

  Echt niet te geloven gewoon.
  Niks mis mee, met deze Renate.

 7. Kaas

  Maar ze heeft wel zweetvoeten…

 8. Laurens

  Ach, wat moet ze anders zeggen. Winston moet nog wel een boterham blijven verdienen bij Talpa.
  Het wachten is alleen nog op de return van Albert. Bij Stage Entertainment heeft hij blijkbaar niets te doen. De zalen zitten mar half vol en alle tickets gaan er uit voor dumpprijzen via Groupon.

 9. n

  Binnen jaar gaat ze iets met yoga doen of zichzelf herontdekken.

 10. Joris

  Vraag bij zijn bedrijf dffrent maar eens wat ze echt van winston vinden. Je zal verbaast staan (of juist niet) …compleet over het paard getilde kloon van de mol.

 11. Paard

  Mooie vrouw

 12. Paul

  Mooie stijlvolle vrouw. Vermoedelijk ook intelligent wat ik begrijp uit een eerder interview.

 13. Bart

  @Laurens Winston hoeft in principe nooit meer te werken. Zijn kinderen ook niet. Klopt dus niet wat je zegt.

 14. Jan

  Winston heeft geschat vermogen van rond de 5 miljoen. Maar ook aardige hyootheek. Hij weet echter dat zijn erfenis mega zal zijn. En zo gedraagt hij zich ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.