Renate Gerschtanowitz: ‘Geen ruzie bij Shownieuws’

Renate Gerschanowitz is in april niet vertrokken bij Shownieuws omdat ze ruzie had met de redactie. Ze was simpelweg toe aan een nieuwe uitdaging. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Privé. Shownieuws raakt in korte tijd twee bekende gezichten kwijt: naast Renate stapt binnenkort ook Koos van Plateringen op. Her en der is gesuggereerd dat er sprake is van onrust achter de schermen, maar Renate benadrukt dat zij in elk geval geen heibel heeft gehad.

Renate heeft geen ruzie gehad achter de schermen. “Er is totaal geen sprake van ruzie met de redactie, maar echt een besluit van mijzelf.”

Ziet ze zichzelf in de toekomst weer terugkeren bij Shownieuws? “In principe zeg ik nu: nee, dat gaat niet meer gebeuren. Het was echt tijd voor wat anders, want anders had ik er nu nog steeds gezeten. En daarbij, misschien bestaat Shownieuws over tien jaar wel helemaal niet meer. Wat dat betreft kan bij televisie alles.

Het bevalt Renate goed om even niet op de buis te zijn. “Het is hartstikke leuk om te maken, maar ook niet zaligmakend. Nu eerst maar eens genieten van onze vrije tijd en de vakantie.”

Spijt heeft ze niet. “Het is natuurlijk heel fijn om even niets meer te moeten. Ik vond het tijd om mijn leven om te gooien en te onderzoeken wat er nog meer allemaal mogelijk is.

Het Privé-interview met Renate Gerschtanowitz kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen