Monic Hendrickx: ‘Penoza-film in 28 dagen gedraaid’

De Penoza-film die in november in première gaat in de bioscopen is in nog geen maand tijd opgenomen. Er waren 28 draaidagen. Dat vertelde hoofdrolspeelster Monic Hendrickx dinsdagavond in RTL Boulevard, waar ze de eerste beelden liet zien. Nederlandse tv- en filmproducties hebben relatief erg weinig draaidagen om de hoge kosten te drukken. Ook voor Hendrickx was het flink aanpoten. “We hebben maar 28 dagen gedraaid, dus dat is best wel snel, maar het is fantastisch.”

Penoza-liefhebbers zullen genieten van de film, meent ze. “Ik kan natuurlijk niet heel veel verraden, maar fans komen echt aan hun trekken, omdat het teruggrijpt op die vijf fantastische seizoenen. Het is allemaal nog iets grootser aangepakt.”

Wat de film anders maakt dan de serie is de opnamelocatie in het buitenland. “We mochten ook naar het buitenland, naar Canada, dus het krijgt ook een internationaal tintje.”

Was het draaien van de film heel anders dan het draaien van de serie? “Eigenlijk niet, want zo’n Penoza-dag zit gewoon propvol allerlei actie- en sensatiescènes. Dat is bij een film net als bij een serie. Alleen mochten we nu naar het buitenland, dus dat geeft net even iets meer schwung. We hadden heel mooie locaties; Canada is zo’n waanzinnig land. Dat zit er allemaal in.”

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen