Monic Hendrickx: ‘Penoza-film in 28 dagen gedraaid’

Geplaatst op Wed 03 Jul 2019 om 11:40

De Penoza-film die in november in première gaat in de bioscopen is in nog geen maand tijd opgenomen. Er waren 28 draaidagen. Dat vertelde hoofdrolspeelster Monic Hendrickx dinsdagavond in RTL Boulevard, waar ze de eerste beelden liet zien. Nederlandse tv- en filmproducties hebben relatief erg weinig draaidagen om de hoge kosten te drukken. Ook voor Hendrickx was het flink aanpoten. “We hebben maar 28 dagen gedraaid, dus dat is best wel snel, maar het is fantastisch.”

Penoza-liefhebbers zullen genieten van de film, meent ze. “Ik kan natuurlijk niet heel veel verraden, maar fans komen echt aan hun trekken, omdat het teruggrijpt op die vijf fantastische seizoenen. Het is allemaal nog iets grootser aangepakt.”

Wat de film anders maakt dan de serie is de opnamelocatie in het buitenland. “We mochten ook naar het buitenland, naar Canada, dus het krijgt ook een internationaal tintje.”

Was het draaien van de film heel anders dan het draaien van de serie? “Eigenlijk niet, want zo’n Penoza-dag zit gewoon propvol allerlei actie- en sensatiescènes. Dat is bij een film net als bij een serie. Alleen mochten we nu naar het buitenland, dus dat geeft net even iets meer schwung. We hadden heel mooie locaties; Canada is zo’n waanzinnig land. Dat zit er allemaal in.”

Foto: RTL
10 Reacties op “Monic Hendrickx: ‘Penoza-film in 28 dagen gedraaid’”


 1. rooie Rinus

  Kortom, dat ziet er weer uit als een gemm Duitse TV crimi.

 2. Mart

  Ik dacht dat die 28 dagen in Canada was.

 3. Albert Verlinken

  Dan weet je hoe het is met de kwaliteit. Gehaast in elkaar geflanst en moet scoren door de merknaam Penoza. Kruideniersmentaliteit helaas.

 4. Mike

  Dat is langer dan de film in de bios zal draaien.

 5. Wesley Snеijder

  Ik heb zojuist geprobeerd recht in de аnus van Yolanthe te schijten. Precisiewerkje.

 6. Bears’den

  De allerbeste misdaad/maffia serie ooit gemaakt in Nederland!
  Seizoen 1, 2, 3 en 4 zijn het beste, maar echt, heel jammer dat het stopt..
  Hopelijk dat er een soort gelijke serie terug komt!

  Undercover komt in de buurt maar is lang niet zo goed als Penoza!

  Beste 2 series internationaal zijn Narcos 1, 2 en 3 én Gomorra!!

 7. Zomaar

  Zelden een bioscoop vervolg van een tv serie gezien die beter was.

 8. Trauma!

  Drie fouten in één zin. Knap van je, Zomaar. Misschien moet je je even aanmelden voor Lingo.

 9. Ronnie

  Ik weet welke maatschappij de productie heeft gedaan, vorig jaar ook Bankier van het Verzet gemaakt, dus dat zit wat kwaliteit betreft wel goed. De meeste films hebben een korte draaiperiode, dus dat maakt ook niks uit. Hoogstens dat de druk voor de castleden vrij hoog was.

  Kan wel eens de Nederlandse film van 2019 worden. Er keken gemiddeld 800.000 mensen naar op TV en daarna hebben veel mensen het op DVD gezien.

 10. Hallo Zwartkijkers

  Nog geen seconde van de film gezien maar nu de meninkjes al weer klaar…. get a life azijnpissers!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.