SBS 6 zet Jan Versteegh op presentatie Lingo

SBS 6 zet Jan Versteegh op de presentatie van het woordspelletje Lingo, dat dit najaar zijn comeback beleeft op televisie. Dat heeft de tv-zender laten weten. Zenderbaas René Oosterman is lyrisch. “Rummikub, Scrabble, Poker, etc. Uit de verschillende screentests die we hebben gedaan bleek al snel dat Jan dol is op spelletjes en het als een eer ziet om deze klassieker te mogen presenteren. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en de keuze was dus snel gemaakt”, laat hij weten.

De kersverse Lingo-presentator heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. Jan Versteegh: “Tijdens de screentests merkte ik dat ik vanzelf mee stond te spelen. Ik kijk als spelletjesfanaat dus enorm uit naar de opnames van Lingo.

De eerste aflevering van Lingo werd uitgezonden in 1989, waarna het spelletje – waarin kandidaten woorden moeten raden – enorm geliefd werd. Desondanks verdween het succesvolle programma, onder veel protest, na 25 jaar van de televisie. Dit jaar brengt SBS6 het spel terug en kan iedere liefhebber van Lingo weer meedoen.

Eerder werd het programma gepresenteerd door Robert ten Brink, François Boulangé, Nance en Lucille Werner. 6 Inside stelde eerdet dat Nance de presentatie op zich zou gaan nemen.

Lingo is vanaf 26 augustus te zien op SBS 6. Het uitzendtijdstip is nog onbekend, maar vermoedelijk gaat het om 18.00 uur of 18.30 uur.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen