Marc van der Linden: ‘Johan Derksen aan kant homo’s’

Marc van der Linden denkt dat Johan Derksen aan de kant van de homo’s staat. Hij denkt niet dat de voetbalkenner homofoob is. Dat heeft de royaltykenner dinsdag gezegd in RTL Boulevard. Van der Linden verzette zich tegen regenboogadvocaat Sidney Smeets, die aan de desk stond om te ageren tégen de uitspraken van Derksen. “De VI-kijkers zijn vooral mannen die van voetbal houden die ernaar kijken en er kijken naar mijn idee weinig homo’s en gezinnen naar.

Homo’s komen helemaal niet in aanraking met VI, aldus Van der Linden. “De homogemeenschap vergroot het zó erg uit en roept elke keer een soort van slachtofferrol over zichzelf uit, waarbij ze toch op de een of andere manier de indruk wekken alsof Johan Derksen zo belangrijk is.”

Je moet het relativeren, vindt hij. “Je kunt ook zeggen: het is Johan Derksen met een mening en 700.000 mensen kijken ernaar, die vinden het misschien wel grappig wat hij durft te zeggen. We zijn het niet met hem eens, maar vergroot het niet zo uit.”

Sidney Smeets: “Als je op deze manier homofobe grappen maakt en blijft maken, dan normaliseer je homofobie. Je ziet ook in de maatschappij dat het heel normaal is om te schelden met homo en flikker.”

Van der Linden: “Het punt is een beetje dat Johan Derksen nu een beetje verantwoordelijk voor gesteld en dat is denk ik de grote fout. Johan Derksen staat echt aan de kant van de homo’s. Dat weet ik zeker. De eerste keer dat een jonge voetballer uit de kast gaat komen in een sportclub, dan staat Johan Derksen voor die jongen. Johan Derksen is niet de vijand in deze. Johan Derksen is niet iemand die homo’s haat.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen