Marc van der Linden: ‘Johan Derksen aan kant homo’s’

Geplaatst op wo 31 jul 2019 om 11:00

Marc van der Linden denkt dat Johan Derksen aan de kant van de homo’s staat. Hij denkt niet dat de voetbalkenner homofoob is. Dat heeft de royaltykenner dinsdag gezegd in RTL Boulevard. Van der Linden verzette zich tegen regenboogadvocaat Sidney Smeets, die aan de desk stond om te ageren tégen de uitspraken van Derksen. “De VI-kijkers zijn vooral mannen die van voetbal houden die ernaar kijken en er kijken naar mijn idee weinig homo’s en gezinnen naar.

Homo’s komen helemaal niet in aanraking met VI, aldus Van der Linden. “De homogemeenschap vergroot het zó erg uit en roept elke keer een soort van slachtofferrol over zichzelf uit, waarbij ze toch op de een of andere manier de indruk wekken alsof Johan Derksen zo belangrijk is.”

Je moet het relativeren, vindt hij. “Je kunt ook zeggen: het is Johan Derksen met een mening en 700.000 mensen kijken ernaar, die vinden het misschien wel grappig wat hij durft te zeggen. We zijn het niet met hem eens, maar vergroot het niet zo uit.”

Sidney Smeets: “Als je op deze manier homofobe grappen maakt en blijft maken, dan normaliseer je homofobie. Je ziet ook in de maatschappij dat het heel normaal is om te schelden met homo en flikker.”

Van der Linden: “Het punt is een beetje dat Johan Derksen nu een beetje verantwoordelijk voor gesteld en dat is denk ik de grote fout. Johan Derksen staat echt aan de kant van de homo’s. Dat weet ik zeker. De eerste keer dat een jonge voetballer uit de kast gaat komen in een sportclub, dan staat Johan Derksen voor die jongen. Johan Derksen is niet de vijand in deze. Johan Derksen is niet iemand die homo’s haat.

Foto: RTL
45 Reacties op “Marc van der Linden: ‘Johan Derksen aan kant homo’s’”


 1. anonymous

  Enge man die Sidney Smeets.

 2. Remi

  Die Sidney Smeets met z’n spermabaardje, krijgt er enorm van langs op Twitter !

 3. Bart

  Helemaal met Marc van der Linden eens.
  Als ik Johan Derksen was zou ik Sidney Smeets aanklagen voor de uitspraken die hij al 2 avonden op rij loopt te verkondigen.

 4. Curryworst

  Sidney Smeets wil aandacht.
  Veel aandacht. En die heeft hij nu. Sidney is blij.
  Na de G ay Pride heeft niemand het er meer over en gaan we over tot de orde van de dag.

 5. Rachid el M.

  Blijkbaar ondervindt de menselijke biologie voordelen bij het bestaan van homoseksuele mensen, anders was een toestand die reproductie van de soort tegengaat allang weggefilterd.

 6. Jelle

  Oude brombeer Derksen zegt wat hij denkt, ook als hij dat beter niet zou kunnen doen. Maar ik heb inderdaad het gevoel dat hij op zou komen voor een net uit de kast gekomen homoseksuele voetballer die het zwaar heeft.

 7. T

  De opmerkingen van de VI mannen is gewoon typische mannenhumor. Niets meer, niets minder. Het gaat om de intentie erachter.

 8. n

  Ik moet een beetje kotsen van die zichzelf profilerende nicheadvocaten. Ze gaan zo over the top. Peter R. de Vries is ook zo. Geen kwaad woord over Marokkanen. Als Sydney een vent is, dan gaat hij pleiten voor homovoorlichting in de moskee of een Gereformeerde Gemeente. Nee, laf Johan aanpakken om een paar grappen. Maar over alle valse grappen van Gordon of Albert hoor je hem niet.

 9. Edwin Biezemans

  Goed zo, Marc van der Linden!

 10. Ron

  Die Sidney Smeets is een pisnichterig advocaatje en een smerige ophitser. Verder is het een van die vuile social justice warrior figuren op twitter.

 11. Ach

  Ellie lust is ook een vals wijf want de advocaat in kwestie Smeets had
  het programma al mogen bekijken ,voor het werd uitgezonden,zeker om te kijken
  of Derksen strafbare uitspraken had gedaan.
  Bah en voor alle homo’s kom uit die slachtoffer rol 🏳️‍🌈

 12. robb

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden is het spreekwoord , dat is ook Sidney Smeets dan kan je beter Johan Derksen hebben al schiet die weer aan de andere kant door zo makkelijk als hij zegt is het ook niet maar zo krijg je incasseringsvermogen en dat heb je wel nodig als minderheid.

 13. Fons

  Prima reactie van Marc van der Linden, hij slaat de spijker op zijn kop !Sidney Smeets lult uit zijn nek, slaat de plank volledig mis met zijn domme uitspraken en verwijten.
  Daarnaast heeft Elly Lust een enorme plaat voor haar kop. Proberen Derksen op andere gedachten te brengen is volstrekt zinloos. Tegen beter weten in gaat ze toch de discussie met hem aan…..
  Derksen zegt al maanden hetzelfde over deze materie, hij is en blijft consequent.

 14. Ron

  Eens. Ik kan me (als homo) altijd wel vinden in de uitspraken van Derksen. Je kunt ze vanuit een slachtofferrol ook als negatief bekijken maar zo zit ik eenmaal niet in elkaar.

 15. Henk

  Ik denk dat Marc gelijk heeft.

 16. Jeff

  Haha die Sidney Smeets. Een vooringenomen pedante klerelijer is dat zeg.

 17. Robert

  Smeets en ook zeker die Lust, goh wat is die irritant zeg af en toe, nou eens echt op pad gaan om het werkelijke probleem op te lossen.
  Ga eens naar wijken waarin mensen worden uitgescholden, bespuugd en weet ik allemaal niet tegenwoordig, maar dat zullen ze niet durven.
  Als je leest dat die Roemer nu als burgemeester maar toegeeft aan geweld, paar gasten die maar gaan verhuizen want kan niet anders.
  Verder is dat boten feestje ook 1 commerciële zooi geworden, ook met wat B artiesten die ook wat moeten zeggen, nog een geluk dat Gordon er niet is.
  Wij hebben bij ons in café onze huis homo aangeboden om lekker dagje Amsterdam te doen van het weekend, die zei kan ik het afkopen met een rondje bier voor jullie.
  Goede peer

 18. No. 14

  Marc en Johan zijn top! (of bottom?)

 19. ome h

  Goedzo Marc!!

 20. White Angel.

  Wij kijken als gezin ALTIJD naar VI Smeets, en Johan Derksen heeft groot gelijk.

  GO JOHAN GO GO.!!!

 21. thijs

  anti-hetero’s zijn vooral links.

 22. Michel

  Elke grap waarin een homo voorkomt is per definitie homofoob. Joh doe toch niet zo kleinzielig. Wanneer je tot een groep behoort, hoort dat er ook een beetje bij hoor. Bij een grap over een Belg ben je toch ook niet meteen anti-Belg of wel dan. Altijd maar weer die slachtoffer-rol in kruipen.

 23. Herman W.

  anti-homo’s zijn vooral rechts nationalistisch of rechts monotheïstisch.

 24. StefanV

  Types als Sidney Smeets zijn totaal niet serieus te nemen. Ze kijken weg voor allerhande misstanden (bijvoorbeeld het anti-homosentiment onder migranten) en gaan dan Johan Derksen homofobie aanwrijven. Alsof de man hoogstpersoonlijk verantwoordelijk is voor anti-homogeweld en discriminatie.

  De realiteit: Derksen denkt (te) lichtzinnig over zaken als coming out, maar laat zich niet de homofobe hoek duwen. Ik heb Derksen nog nooit op homofobe opmerkingen kunnen betrappen; wél op slecht geïnformeerde meningen.

 25. Henk

  Maakt toch niet uit of je van een man of een vrouw houdt. Maar maak er geen godsdienst van en probeer je geaardheid niet aan anderen op te dringen.

 26. ronald

  Hartje Marc

 27. Ronnie

  Op de één of andere manier is Johan Derksen nu het grote anti-homo uithangbord geworden voor mensen als Sidney Smeet en Ellie Lust. Ik snap daar helemaal niets van, hij zegt alleen dat hij vindt dat homo’s in het voetbal gewoon uit de kast moeten komen. Hji is toch helemaal geen homo hater? En grapjes maken over homo’s is ow zo verschrikkelijk.. dan kunnen we ook wel stoppen met alle cabaret en satire.

  Homogeweld en homohaat komt vooral uit één bepaalde bevolkinsgroep, maar in plaats van die groep aanspreken, gaan we Johan Derksen aan de schandpaal hangen. Spreek die jonge allochtonen eens aan zou ik zeggen, daar zit vooral de kern van het probleem, zoals met zoveel onderwerpen het geval is.

 28. PatatmetMayo

  Marc heeft groot gelijk,maar…Derksen vond ik wel heel erg rechtlijnig in de docu.
  Hij doet een paar vreselijke ongenuanceerde uitspraken maar als Elly even op de inhoud wil ingaan wimpelt hij het af.
  Als jochie van zestien zal het op de biblebelt best een dingetje zijn om tegen je zwaar gereformeerde familie te zeggen dat je op jongetjes valt in plaats van een rokdragende,met vlechten versierde leeftijdsgenote.
  Derksen heeft daarin tegen geen problemen met homo’s ,dat is bullshit en zet al helemaal niet aan tot geweld.
  Ijdele advocaatje moet snel weer terug in zijn hok en zwijgen.

 29. Bert

  waarom kan men (de media) dit niet gewoon laten rusten? Laat t gaan.

  Het script is zooo voorspelbaar.
  1. VI maakt grap over homo’s / minderheden etc.
  2. Iemand / groep is gekwetst
  3. Boulevard / roddelpers: ‘Johan, wat vindt je van de commotie?’ Johan: ‘Niks. Ik blijf bij mn mening’
  4.1 RTL Group / Talpa Network: ‘Wij gaan met Johan in gesprek en wij zijn geen voorstander van homohaat’
  4.2 Oproep tot (advertentie-)boycot
  4.3 Documentairemakers / de Ellie Lusten van deze wereld: ‘Dit kan echt niet’ en ‘Je helpt mee aan de verharding van de samenleving’.
  5. Repeat

  Waarom is het niet mogelijk om dit gewoon links te laten liggen?
  Iedereen wéét de mening van Johan Derksen / VI en dat ze daar niet van wakker liggen. Hij verandert niet van mening. God-zij-dank!
  Prima toch?

  Ik had verwacht dat na al die jaren de (f)ophef als er een afwijkende opmerking wordt geplaatst, men dat lekker laat gaan.
  Net zoals dat is gegaan in de beginjaren van South Park in Amerika.
  De eerste jaren was het altijd ophef hier en ophef daar. Nu is het ‘oh, het is South Park, gewoon lekker laten gaan’.

  Droeftoeters zijn ‘t.
  Johan Derksen 4 President :D

 30. n

  @ Bert.

  Zo komt Ellie in de publiciteit. Haar seksuele voorkeur is haar verdienmodel. Als ze hetero was, dan zat ze ergens garnalen te pellen.

 31. Bert

  @n;

  tuurlijk. Dat snap ik.
  Iedereen doet er aan mee.
  MediaCourant lééft van deze manier van ‘journalistiek’ bedrijven.
  Eén zinnetje uit een interview/uitzending volledig uit zn verband trekken en dan daar een volledig artikel aan wijden..

 32. Hans56

  Deze man is gek,

 33. Bart

  @Ron Eens!

 34. Homoseksueel

  “Marc van der Linden: ‘Johan Derksen aan kant hetero’s’” was een beter titel. Alle hetero’s zijn homofoob is mijn ervaring in het uitgangsleven.

 35. Actiegroep Free Imanuelle

  Imanuelle is onschuldig.

 36. Roy

  Ellie Lust is het geweten van ziek Nederland.
  Maar Derksen heeft er flink schijt aan. Zeer terecht.

 37. weethetbeter

  Ik blijf een grote fan van Johan ,ik ben een doodnormale vrouw. Ik verheug me op maandagavond ben benieuwd of de naam Ellie Lust valt ,maar ik vrees het ergste !!
  Er was gisteravond al een korte inleiding, leuk dat Wim Kieft er ook weer bij is .

 38. Johnny👀

  Speklapje snapt het een keer maar blíjft toch een vies mannetje.

 39. Momo

  Derksen is inderdaad geen homofoob, maar Van der Linden kletst gewoon dat er weinig homo’s naar zijn programma kijken. Wat zijn dat nou voor vooroordelen?

 40. BRAAK

  Ik vind dit een uiterst onsmakelijke verschijning.

 41. g

  Natuurlijk trekt Smeets Derksens uitspraken het strafrecht in. De pijp moet roken. Sinds wanneer is de mening van Sydney van belang. Hij is geen rechter, maar is een advocaat, ondernemer en activist. Door RTL wordt hij echter als moreel richtsnoer gepresenteerd, terwijl een advocaat immoreel is. Smeets zorgt voor een intolerant en verhard land door alles en iedereen voor de rechter te willen slepen. Maar goed… daar gaat het hem niet om. Overigens, dit is een gevolg van een multiculturele en inclusieve samenleving: iedereen gaat om zijn rechten te bevechten naar de rechter, dat zal leiden tot wetgeving en een inperking van de VvMU.

 42. Ivo

  Laten die Smeets en Lust eens op bezoek gaan bij allochtone medelanders over dit onderwerp. Als er ergens een homo in elkaar geslagen is of wordt weggepest zoeken ze een donker gekleurd persoon met zwart haar. Laat maar eens een homo door de Schilderswijk lopen met die Smeets en Lust er achteraan maar dat durven ze niet, want dat mag niet hardop gezegd worden. Dus laat dan ook Johan met rust.

 43. Jamai

  Helaas ken ik Sidney Smeets van zeer dichtbij; heb jaren met hem samengewerkt. Het is een narcistische roeptoeter die maar 1 waarheid kent: die in zijn hoofd zit. Hij legt anderen deze Absolute Waarheid op en zal nooit erkennen dat hij ernaast zit. Eng achterbaks wezen dat een dolk in je rug plant zodra hij het kan.

 44. Marianne

  Wat vindt Derksen eigenlijk van de gastric bypass van Marc van der Linden?

 45. verneintje

  eg nie, marc heeft nooit gastric bypass gehad…hhahahahahahaha…waarom blijft hij dit maar ontkennen ? zit in je hoofd marc…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.