Duncan Laurence gaat liedjes schrijven in Amerika

Duncan Laurence vliegt dinsdag naar Los Angeles om liedjes te gaan schrijven met Amerikaanse creatives. Dat vertelde de Songfestival-winnaar donderdagavond in de talkshow van Jeroen Pauw. Laurence grijpt alle mogelijkheden aan nu hij volop in de schijnwerpers staat. “Ik ga schrijven, nieuwe mensen ontmoeten en heel even proeven van een van de grootste steden in de popmuziek“, zegt hij. Komt daar dan ook weer een grote hit uit? “Creativiteit kun je niet dwingen, denk ik.”

In Nederland heeft Laurence ook geen gebrek aan inspiratie. “Ik schrijf denk ik gemiddeld twee à drie songs per week. Ik heb nu een piano thuis – heel fijn – en daar schrijf ik achter.”

Met drie liedjes per week wordt het wel een heel vol album. Toch niet, aldus Laurence. “Ik wil een bepaald niveau nastreven en daardoor is het ook nodig om af en toe liedje te schrijven, waarbij je denkt: er hoeft even helemaal niks. Dat zijn ook soms die drie songs die je in een week schrijft.”

Hoe kijkt hij terug op het Songfestival? “Er is in de tussentijd al zo veel gebeurd in zo’n korte tijd, dus het voelt bijna een beetje verder weg dan het is. Het was zó vet, dat je denkt: mag ik weer terug?

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen