NPO benoemt producenten Eurovisie Songfestival

Geplaatst op Fri 05 Jul 2019 om 10:15

De NPO heeft de uitvoerend producenten van het komende Eurovisie Songfestival in Nederland benoemd: Sietse Bakker gaat over het evenement zelf en Inge van de Weerd over de tv-productie. Dat heeft een woordvoerder laten weten. De twee zullen nauw samenwerken met Emilie Sickinghe en Jessica Stam. “Ze hebben veel ervaring met het produceren van grote tv-evenementen in Nederland en waren ook betrokken bij eerdere edities van het Eurovisie Songfestival“, aldus de NPO.

Sietse Bakker denkt dat het een topteam is. “We willen een Eurovisie Songfestival organiseren dat Europa positief verrast, iets waar heel Nederland zich in herkent en trots op kan zijn. Daarmee leggen we de lat hoog, maar er is zoveel talent en creativiteit in Nederland dat we er een rotsvast vertrouwen in hebben dat het kan. De ambitie van dit team om er, samen met de nog te selecteren gaststad of regio, écht iets bijzonders van te maken is groot.

Sietse en Inge

Sietse Bakker was enkele jaren actief als online manager en communicatiemanager voor het Eurovisie Songfestival en daarna als Event Supervisor zes jaar werkzaam voor de EBU. Ook was hij twee jaar Executive Supervisor van het Junior Eurovisie Songfestival, waaronder de tiende editie van het evenement in Amsterdam in 2012.

Inge van de Weerd werkt sinds 1995 bij de NOS en al ruim tien jaar uitvoerend producent van vele NOS-producties zoals Prinsjesdag, Tweede Kamerverkiezingen en Nationale Herdenkingen. Verder was zij betrokken bij grote nationale evenementen zoals het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en acties voor Giro555. Van 2007 tot 2009 was zij verantwoordelijk als Head of Delegation voor de Nederlandse inzendingen op het Eurovisie Songfestival.

Emilie en Jessica

Emilie Sickinghe is sinds 2006 werkzaam bij AVROTROS als producer/samensteller van verschillende muziekprogramma’s en is sinds 2010 Head of Delegation: hoofd van de Nederlandse delegatie van het Eurovisie Songfestival. Zij won met Duncan Laurence in Tel Aviv het Eurovisie Songfestival 2019.

Jessica Stam werkt al vele jaren als freelancer bij NOS Evenementen voor grote en bijzondere projecten zoals 3FM Serious Request, de Koningsvaart, de Nationale herdenking MH17 en Prinsjesdag. Verder was zij als uitvoerend producent verantwoordelijk voor 538 Koningsdag (Breda), de Songfestival Sing a long in de Ziggo Dome en diverse andere concerten en producties.

Opstart

De afgelopen weken is er al hard gewerkt aan de opstart van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland. Het team zal zich de komende weken richten op de start van de productie waarbij een snelle keuze voor de gaststad en de locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020 belangrijk is.

Diverse steden en regio’s werken nu aan bidbooks om het event te hosten. De deadline voor het indienen van de bidbooks is woensdag 10 juli. De verwachting is dat in augustus de gaststad bekend wordt gemaakt.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

Foto: NPO, Michel Schnater
12 Reacties op “NPO benoemt producenten Eurovisie Songfestival”


 1. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Lijkt mij een goede keuze, drie enthousiaste vrouwen en maar één man.
  Echter, dit kwartet is geen goede afspiegeling van de samenleving zoals ze bij de NPO altijd graag zien.

 2. Erwin

  Deze mensen kunnen het wel. Ik hoop op een spectaculaire show, met humor, zelfspot en niet zo serieus allemaal. De keuze voor presentatie is daarbij van essentieel belang. Géén Jan Smit, dus. Mooie beelden van de stad, betrek het hele land, zorg voor een vlekkeloze cameravoering met camera’s aan het plafond die automatisch bewegen zoals bij shows als X-factor. Niet te veel poespas tussendoor, zoals die goochelaar in de green room van Israel. En het publiek wil oude bekenden zien! Netta, Mons Zelmerlöw, Conchita Würst. DJ Tiësto of Junkie XL verzorgt de soundtrack. Adele als interval act. Een rol voor Carice van Houten als Melisandre in de pauze. Kom op hoor!

 3. Peter van de Plas

  Sietse is een goede aanwinst voor dit team !

 4. Stille

  Fijn dat de Up’s deskundig zijn, maar de creatieven zijn belangrijker….wie gaat de teksten schrijven? En de tussenacts verzinnen?

 5. Ron

  En wie wordt de regisseur? David Grifhorst zou geweldig zijn.

 6. Pro Du Cent

  Ik zou Erwin graag aan in het team willen toevoegen…

 7. Sjon

  Jos Budie moet regie gaan doen, groot vakman en geweldig in voorbereiding en uitvoering. Dominoday, Begrafenis André Hazes in de Arena etc. Is altijd op de achtergrond en doet gewoon zijn ding wat je als regisseur moet doen.

 8. Bakfietsmaffia

  NU punt nl
  Het nieuwe seizoen van de politieserie Flikken Rotterdam is vanaf 13 september op NPO1 te zien, zo maakt AVROTROS vrijdag bekend.

  Het is het vierde seizoen van de serie, die een spin-off van Flikken Maastricht is.

  De acteurs Huub Stapel, Mark van Eeuwen, Cees Geel, Maartje van de Wetering en Ortál Vriend keren allemaal terug in de vierde reeks van de politieserie.

  Flikken Rotterdam gaat over een team van politieagenten en rechercheurs dat de Rotterdamse misdaad beschrijft.

  De politieserie is een van de meest bekeken NPO-series. Naar de afleveringen van de eerste drie seizoenen keken steevast meer dan een miljoen mensen.

 9. Sjaak Swart

  Weer niemand van FvD!

 10. Mike

  NPO = Nederlandse Propaganda Omroep

 11. mart

  Geen idee wie het zijn maar heel veel succes! Wel jammer dat er geen echte ervaring is ingezet. We gaan het zien.

 12. IP

  Kip het meest veelzijdig stukje vlees kip.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.