NPO benoemt producenten Eurovisie Songfestival

De NPO heeft de uitvoerend producenten van het komende Eurovisie Songfestival in Nederland benoemd: Sietse Bakker gaat over het evenement zelf en Inge van de Weerd over de tv-productie. Dat heeft een woordvoerder laten weten. De twee zullen nauw samenwerken met Emilie Sickinghe en Jessica Stam. “Ze hebben veel ervaring met het produceren van grote tv-evenementen in Nederland en waren ook betrokken bij eerdere edities van het Eurovisie Songfestival“, aldus de NPO.

Sietse Bakker denkt dat het een topteam is. “We willen een Eurovisie Songfestival organiseren dat Europa positief verrast, iets waar heel Nederland zich in herkent en trots op kan zijn. Daarmee leggen we de lat hoog, maar er is zoveel talent en creativiteit in Nederland dat we er een rotsvast vertrouwen in hebben dat het kan. De ambitie van dit team om er, samen met de nog te selecteren gaststad of regio, écht iets bijzonders van te maken is groot.

Sietse en Inge

Sietse Bakker was enkele jaren actief als online manager en communicatiemanager voor het Eurovisie Songfestival en daarna als Event Supervisor zes jaar werkzaam voor de EBU. Ook was hij twee jaar Executive Supervisor van het Junior Eurovisie Songfestival, waaronder de tiende editie van het evenement in Amsterdam in 2012.

Inge van de Weerd werkt sinds 1995 bij de NOS en al ruim tien jaar uitvoerend producent van vele NOS-producties zoals Prinsjesdag, Tweede Kamerverkiezingen en Nationale Herdenkingen. Verder was zij betrokken bij grote nationale evenementen zoals het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en acties voor Giro555. Van 2007 tot 2009 was zij verantwoordelijk als Head of Delegation voor de Nederlandse inzendingen op het Eurovisie Songfestival.

Emilie en Jessica

Emilie Sickinghe is sinds 2006 werkzaam bij AVROTROS als producer/samensteller van verschillende muziekprogramma’s en is sinds 2010 Head of Delegation: hoofd van de Nederlandse delegatie van het Eurovisie Songfestival. Zij won met Duncan Laurence in Tel Aviv het Eurovisie Songfestival 2019.

Jessica Stam werkt al vele jaren als freelancer bij NOS Evenementen voor grote en bijzondere projecten zoals 3FM Serious Request, de Koningsvaart, de Nationale herdenking MH17 en Prinsjesdag. Verder was zij als uitvoerend producent verantwoordelijk voor 538 Koningsdag (Breda), de Songfestival Sing a long in de Ziggo Dome en diverse andere concerten en producties.

Opstart

De afgelopen weken is er al hard gewerkt aan de opstart van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland. Het team zal zich de komende weken richten op de start van de productie waarbij een snelle keuze voor de gaststad en de locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020 belangrijk is.

Diverse steden en regio’s werken nu aan bidbooks om het event te hosten. De deadline voor het indienen van de bidbooks is woensdag 10 juli. De verwachting is dat in augustus de gaststad bekend wordt gemaakt.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen