Ook Den Haag niet meer in de race voor Songfestival

Na Leeuwarden trekt ook Den Haag zich terug als kandidaatstad voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in 2020. Het aantal kandidaatsteden is daarmee teruggelopen van negen naar zeven. Dat heeft de gemeente laten weten. Den Haag organiseerde het Songfestival in 1976 en 1980 in het Nederlands Congresgebouw, maar het festival is gegroeid en past niet meer in het huidige World Forum. Ook het stadion van ADO Den Haag en het Malieveld bleken geen optie.

De Haagse evenementenwethouder Richard de Mos schaart zich nu achter Rotterdam. “Ik heb deze week gebeld met de Rotterdamse wethouder Said Kasmi. We kijken samen hoe we Rotterdam kunnen helpen met het binnenhalen van het Songfestival en hoe Den Haag daarvan kan profiteren met volle hotelkamers en leuke side-events.

De Mos zou het geweldig vinden als het liedjesfestijn naar Zuid-Holland komt. “We hebben gelukkig ook de steun van de provincie Zuid-Holland.

Wethouder Said Kasmi is blij met de steun van Den Haag. “We zijn heel blij met de steun.

De grootste kanshebbers voor de organisatie van het Songfestival zijn Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Ook Arnhem, Breda, Den Bosch en Utrecht zijn nog in de race.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen