Nance wordt volgens 6 Inside presentatrice Lingo

De werkloze presentatrice Nance Coolen wordt weer het gezicht van Lingo, nu het programma komend najaar terugkeert bij SBS 6. Dat werd vrijdagavond gemeld in 6 Inside. Coolen heeft Lingo gepresenteerd van 2000 tot 2005, waarna Lucille Werner (2005 tot 2014) het stokje overnam. Werner zat tot voor kort bij SBS 6, maar heeft nu een contract getekend bij KRO-NCRV. Coolen heeft niks te doen en is redelijk wanhopig. Volgens 6 Inside is zij nu benaderd voor de presentatie van het nieuwe Lingo.

Volgens Albert Verlinde is het al zo goed als zeker. “Ik hoor nu best wel veel geruchten dat één van de oude gezichten terug gaat komen.”

Patty Brard: “Iets met blond haar, heb ik gehoord.”

Albert Verlinde: “Ja, die niet bij KRO-NCRV zit.”

Jan Versteegh: “En het rijmt op trance.

Albert Verlinde: “N-A-N-C-E. Het zou zomaar kunnen, maar mij heb je het niet horen zeggen.”

Vindt hij Werner niet een betere keuze? “Lucille Werner is natuurlijk het geweten van Lingo, net als JP. Lucille is net weg bij SBS 6. Dat is een beetje jammer. Zij heeft toen geknokt als een beest voor het programma. Ze heeft vandaag heel sportief gereageerd.”

Tijdstip

Op welk tijdstip zal Lingo worden uitgezonden? Verlinde: “Ik denk dat als je over een paar maanden hier denkt: je krijgt ons, dan zou je zomaar Lingo kunnen krijgen. Dat zou me niets verbazen. Dat is ook het harde van het vak, hè: het één maakt plaats voor een ander.”

Jan Versteegh: “Als je hier nou een ballenbak maakt en daar een ballenbak, dan kun je die desk goed gebruiken.”

Verlinde: “Ik heb de afgelopen maanden zo veel zitten graaien, maar het helpt niks.”

Tot slot hoopt Verlinde dat er inhoudelijk niets verandert aan Lingo. “Ik hoop wel dat er niet te veel aan het spel veranderd wordt, dat het niet te modern gemaakt wordt. Het moet wel Lingo blijven. Niet dat die ballen digitaal worden. Je moet er in kunnen knijpen.

Nance reageert

Nance heeft in Boulevard gereageerd op het nieuws van 6 Inside. Luuk Ikink: “We noemden net al even de geruchten dat Nance misschien wel Lingo gaat presenteren. Albert Verlinde kwam daar ook mee. Nance hebben we heel even gesproken.

Zij zegt: “Ik weet van niks. Ik ben niet gebeld of benaderd. Ik gooi mezelf nu niet in de verkoop, maar ik zou geen nee zeggen. Oude liefde die roest niet, die blijft bestaan. Ik zou het zo weer kunnen, als de dag van gisteren.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen