Albert anno 2019: Lingo-nieuws wekenlang verzwegen

Geplaatst op Sat 08 Jun 2019 om 11:00

Als een van de redenen waarom 6 Inside is mislukt wordt vaak opgevoerd dat Albert Verlinde tegenwoordig gewoon geen behoorlijke nieuwtjes meer heeft. Volgens Angela de Jong is hij geen nieuwtjesmaker meer en is hij vooral een PR-man van Talpa geworden. Vrijdag bleek weer eens waarom de magie van Verlinde is uitgewerkt: hij gaf in zijn show aan dat hij al wekenlang op de hoogte was van het nieuws dat Lingo terugkeert op SBS 6, maar hij heeft dat al die tijd verzwegen.

Verlinde opende de uitzending met het Lingo-nieuws. “De presentator is wel een ding, hè? De afgelopen tijd heb ik in de wandelgangen al gehoord dat ze bezig waren met Lingo, al was het maar omdat íedereen screentests aan het doen waren. Heel veel mensen dachten: misschien is het iets voor mij. Heel veel gezichten van SBS 6.

Dit is precies waarom je anno 2019 niet meer naar Verlinde kijkt, vindt De Jong. Zij zegt deze week in de AD Mediapodcast: “Hij heeft de nieuwtjes niet meer die hij had ten tijde van RTL Boulevard. Je pretendeert het nieuws te brengen dat anderen laten liggen, maar dat hebben ze niet waargemaakt.

En ook: “Het was af en toe gênant hoe ze programma’s van SBS 6 die het aanzien niet waard zijn promoten en sommige dingen die John de Mol goed uitkwamen niet te benoemen. Die hele rel met Giel Beelen over Michael Jackson liet 6 Inside lekker zitten, want dat mocht niet van John. Ja, dan ben je weg. Dan ben je echt weg.

Het lijkt erop dat Verlinde het nieuws simpelweg niet durfde te brengen. Toen Evert Santegoeds in 2018 onthulde dat Frank Dane de opvolger zou worden van Edwin Evers – hij had ook iets in de wandelgangen gehoord – werd hij twee weken op non-actief gezet door De Mol.

PR

In plaats van het Lingo-nieuws brengen op het moment dat je het ontdekt, is Verlinde anno 2019 lekker volgzaam. Én lyrisch enthousiast, want net als bij alles wat John de Mol doet, vindt hij ook dit een geniale zet.

Verlinde: “Ik moet eerlijk zeggen: we zitten hier met z’n allen – en ik denk u thuis ook – naar het filmpje te kijken en je ziet dat we toch te maken hebben met een soort van cultureel erfgoed. Het is echt een hartstikke goed spel.

Jan Versteegh: “Je gaat gelijk weer meespelen, hè. Het is echt zó’n goed spelletje.”

‘Ontzettend leuk!’

Later in de uitzending ging Verlinde ook weer in de PR-stand toen er beelden voorbijkwamen van de nieuwste dertien-in-een-dozijn-Talpa-panelshow Thank You For The Music, die vanavond van start gaat.

Het programma oogt behoorlijk goedkoop, maar Verlinde bekijkt alles wat Talpa aangaat met een roze bril. “Ik moet wel zeggen: het ziet er wel rete-ambitieus uit. Ik bedoel: het is niet een klein panelshowtje, waarvan je zegt: we gaan eens even kijken. Dit is echt een grote zaterdagavondshow. Echt hoge inzet. En gezellig.

Je ziet Johnny in zijn element zijn en Kim die daar het helemaal gezellig staat te vinden. Ik krijg een beetje Ik Hou Van Holland-achtige visioenen als ik er zo naar kijken. Laten we hopen dat het goed gaat. Dit gaat gewoon een ontzettend leuk programma worden.”

Foto: SBS
33 Reacties op “Albert anno 2019: Lingo-nieuws wekenlang verzwegen”


 1. Presentatoren zonder ruggengraat

  ‘Verlinde: “Ik moet eerlijk zeggen: we zitten hier met z’n allen – en ik denk u thuis ook – naar het filmpje te kijken en je ziet dat we toch te maken hebben met een soort van cultureel erfgoed. Het is echt een hartstikke goed spel.”

  Jan Versteegh: “Je gaat gelijk weer meespelen, hè. Het is echt zó’n goed spelletje.”

  Walgelijk.

 2. Flexi

  Een privaat bedrijf, waar de baas risico’s loopt met zijn flinke investeringen. Dan luister je als werknemer naar je baas en als je dat niet wil neem je ontslag. Simpel.
  Het is geen communistisch systeem zoals de NPO waar het geld toch wel binnenkomt, ook al maak je er een potje van.

 3. Tom

  Hi All

  gun Albert toch zijn centen!

  Bij zo’n salaris laat jij ook je principes varen.

  En dat wij niet geinteresserd zijn merken ze toch ook :
  maar na 2 seizoenen John de Mol gaat het niet goed met SBS

  Ben benieuwd hoe dat verder gaat!

 4. Tom

  PS
  Love Letters heb ik gehoord begint ook weer, dit keer niet met Linda
  maar Kim Lian

  Wordt Leuk : john blijft ons verrassen (maar hij heeft wel veul meer geld dan ik)!

 5. Jantje

  Ik vind dat de NPO een onafhankelijke roddelrubriek moet starten. De NPO is er voor zaken die de commerciëlen laten liggen en dit is zo’n voorbeeld.

 6. Jantien Visser

  Wat een armoe! Ze weten daar bij SBS niet anders te bedenken dat oude meuk terughalen en hysterisch over gaan roepen “hoe geweldig dat wel niet is” of zulke stomme programma’s ontwikkelen ( vaak ook nog aftreksel van buitenlandse programma’s ) dat blinde jelle al ziet dat het niets wordt. Die John de Mol is volgens mij toch echt te weg kwijt.

 7. Sandertje

  @Jantje
  Ja een programma dat zegt wat wij denken.

 8. Baron

  De de Mol pijpshow! Want pijpen daar houden deze mannetjes in het algemeen al wel van, maar als het die grote geribbelde schwanz van de Mol is, dan houden ze ook nooit meer op.

 9. anoniem

  ik sea ik sea

  wat jij niet ziet

 10. FlyingLotus

  ik ruik poep.

 11. Kees

  Jij betaalt mij en dan lik ik jouw hol. Zon TV dus.

 12. White Angel.

  Wat kan hij zich toch interessant voor doen die Verlinde….bah !!!

 13. Dorus

  Albert is echt een sprekend televisieblad geworden. Kappen met die handel.

 14. Zonder Naam

  Thank you for the music doet in de promo nog het meest denken aan een (a-)muzikale versie van De jongens tegen de meisjes, en dan in een Op volle toeren-decor. Ik laat het maar aan me voorbij gaan, denk ik.

 15. Ben

  De stoere woorden van Versteegh (https://www.mediacourant.nl/2019/01/jan-versteegh-blvd-geen-knip-voor-de-neus-waard/) zijn niet waargemaakt.

 16. b

  En op deze manier mislukt dus elk programma van de Mol . Zielloze volgzame medewerkers die zonder enige kritiek alles keurig oplepelen wat de grote Mol dicteert. Gelukkig hoeven we niet te kijken naar de zoveelste BNer show met gemaakt leuk doende mensjes. En Albert , die is allang op het zijspoor gezet alleen weet hij dat nog niet . Lingo is een geweldig leuk spelletje geweest op de NPO maar daar gaat nu dus een commercieel de Mol sausje overheen met bakken reclame en dus bij voorbaat onkijkbaar.

 17. Laurens

  Nog 3 weken. Bijna weggeflopt…..

 18. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  En terecht dat Kwalbert en de Kanslozen het veld ruimen.
  Sneu dat het zo’n slecht gemanaged bedrijf is geworden, laten we wel wezen, heel SBS wordt langzaam gesloopt terwijl het grote potentie had. Next!

 19. Mink Vaillant

  Flexi heeft gelijk. Albert werkt gewoon voor de baas en hij zou een slechte vakkenvuller zijn als hij de klanten deze week al zou vertellen wat er volgende week in de aanbieding is.

 20. Shoebalina

  Blamage van een falling star. Zonde.

 21. Greet

  Die Albert… sneu toch?

 22. Paul

  En John heeft ook het ANP overgenomen.
  Hou mijn hart vast.

 23. Bart

  @Flexi Nu weten we het wel.

 24. Bart

  Angela heeft weer helemaal gelijk. Het is echt te erg hoe ze doen over Lingo. Alsof Jan en Albert al die jaren elke dag hebben gekeken. En die nieuwe zaterdagavondshow is wel het volgende 13 in een dozijn panelshowtje met alweer die zelfde bekende Nederlanders. De kijker is het kots beu!

 25. AD (Angela's Dagblad)

  Ik ben het weer he-le-maal eens met TV Godin Angela de Jong. Wat een kennis en vakvrouwschap heeft Zij toch. Het klopt precies wat Zij schrijft in haar Column (die inmiddels meer gelezen wordt dan de Bijbel en de Koran bij elkaar). Ook nu klopt het weer wat Zij schrijft over Albert. Hij is zo ver van zijn vakkundigheids-voetstuk gevallen dat het nu gewoon een ordinaire persbericht oplepel zooi is geworden.

  Wanneer ziet John de Mol in dat alleen TV Godin Angela de Jong hem nog kan redden?

 26. Elisabeth

  Wij willen Lucille voor Lingo.
  Wij willen Lucille voor Lingo.
  Wij willen Lucille voor Lingo.
  Wij willen Lucille voor Lingo.
  Wij willen Lucille voor Lingo.
  Wij willen Lucille voor Lingo.

 27. Henrik

  Wat een nieuws, verzwegen nieuws.

 28. Erwin

  John de Mol wil toch alleen maar zalvend aanbeden worden door klaarkomende hielenlikkers? En om dat te bereiken verpest hij alles dat op zn pad komt.

 29. "Veronica Doet Het?....Altijd!":

  Waar blijven de kijkcijfers?

 30. Jaap Aap

  Albert noemt m ook altijd John de Hol, omdat ie die zo graag likt.

 31. Sennie

  Waar het hart vol van is, hé Japio! En dan bedoel ik jou.

 32. Joop55

  Het oorspronkelijke kijkerspubliek is voor ruim 75 procent overleden, omroep MAX heeft zich ook meer toegespitst op 50-70 categorie. Talpa koopt dus wederom weer eens kat in de zak.

 33. sport

  Mag het een keer zonder die oervervelende zogenaamde aandacht trekkende BN’rs, maar gewone mensen uit het normale leven??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.