Albert anno 2019: Lingo-nieuws wekenlang verzwegen

Als een van de redenen waarom 6 Inside is mislukt wordt vaak opgevoerd dat Albert Verlinde tegenwoordig gewoon geen behoorlijke nieuwtjes meer heeft. Volgens Angela de Jong is hij geen nieuwtjesmaker meer en is hij vooral een PR-man van Talpa geworden. Vrijdag bleek weer eens waarom de magie van Verlinde is uitgewerkt: hij gaf in zijn show aan dat hij al wekenlang op de hoogte was van het nieuws dat Lingo terugkeert op SBS 6, maar hij heeft dat al die tijd verzwegen.

Verlinde opende de uitzending met het Lingo-nieuws. “De presentator is wel een ding, hè? De afgelopen tijd heb ik in de wandelgangen al gehoord dat ze bezig waren met Lingo, al was het maar omdat íedereen screentests aan het doen waren. Heel veel mensen dachten: misschien is het iets voor mij. Heel veel gezichten van SBS 6.

Dit is precies waarom je anno 2019 niet meer naar Verlinde kijkt, vindt De Jong. Zij zegt deze week in de AD Mediapodcast: “Hij heeft de nieuwtjes niet meer die hij had ten tijde van RTL Boulevard. Je pretendeert het nieuws te brengen dat anderen laten liggen, maar dat hebben ze niet waargemaakt.

En ook: “Het was af en toe gênant hoe ze programma’s van SBS 6 die het aanzien niet waard zijn promoten en sommige dingen die John de Mol goed uitkwamen niet te benoemen. Die hele rel met Giel Beelen over Michael Jackson liet 6 Inside lekker zitten, want dat mocht niet van John. Ja, dan ben je weg. Dan ben je echt weg.

Het lijkt erop dat Verlinde het nieuws simpelweg niet durfde te brengen. Toen Evert Santegoeds in 2018 onthulde dat Frank Dane de opvolger zou worden van Edwin Evers – hij had ook iets in de wandelgangen gehoord – werd hij twee weken op non-actief gezet door De Mol.

PR

In plaats van het Lingo-nieuws brengen op het moment dat je het ontdekt, is Verlinde anno 2019 lekker volgzaam. Én lyrisch enthousiast, want net als bij alles wat John de Mol doet, vindt hij ook dit een geniale zet.

Verlinde: “Ik moet eerlijk zeggen: we zitten hier met z’n allen – en ik denk u thuis ook – naar het filmpje te kijken en je ziet dat we toch te maken hebben met een soort van cultureel erfgoed. Het is echt een hartstikke goed spel.

Jan Versteegh: “Je gaat gelijk weer meespelen, hè. Het is echt zó’n goed spelletje.”

‘Ontzettend leuk!’

Later in de uitzending ging Verlinde ook weer in de PR-stand toen er beelden voorbijkwamen van de nieuwste dertien-in-een-dozijn-Talpa-panelshow Thank You For The Music, die vanavond van start gaat.

Het programma oogt behoorlijk goedkoop, maar Verlinde bekijkt alles wat Talpa aangaat met een roze bril. “Ik moet wel zeggen: het ziet er wel rete-ambitieus uit. Ik bedoel: het is niet een klein panelshowtje, waarvan je zegt: we gaan eens even kijken. Dit is echt een grote zaterdagavondshow. Echt hoge inzet. En gezellig.

Je ziet Johnny in zijn element zijn en Kim die daar het helemaal gezellig staat te vinden. Ik krijg een beetje Ik Hou Van Holland-achtige visioenen als ik er zo naar kijken. Laten we hopen dat het goed gaat. Dit gaat gewoon een ontzettend leuk programma worden.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen