Angela de Jong: ‘Art Rooijakkers heeft niets eigens’

Angela de Jong denkt dat de kijker het massaal laat afweten bij Zomer Met Art, omdat de presentator van dienst niets eigens heeft. Dat heeft de televisiekenner gezegd in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Art Rooijakkers is geen Matthijs va Nieuwkerk, geeft De Jong aan. “Beau van Erven Dorens geeft iets eigens en doet iets verrassends. Als hij nu in Artis had gestaan, had hij waarschijnlijk de deuren open gegooid en was hij langs de dieren gaan lopen. Ik noem maar wat“, zegt ze.

Dat hoef je bij Art niet te verwachten, aldus De Jong. “Als dan de gasten ook tegenvallen, blijft er heel weinig over.”

Rooijakkers bruist niet van de authenticiteit. “Het is te gemakzuchtig, denk ik. Alle een-tweetjes tussen hem en de sidekick waren vorige week heel erg gerepeteerd, met de verbaasde wenkbrauw omhoog. Daar prik je als kijker ook doorheen. Er gebeurt weinig dat heel spontaan is.”

Wat is het grootste probleem van Zomer Met Art? “Het schort aan inhoud. Eigenlijk komt het daar altijd op neer. Als je om half elf de moeite neemt om de televisie aan te zetten, dan moet er iets zijn waarvan je denkt: dat wil ik nog wel even horen of zien. De meeste mensen zitten dan buiten of willen vroeg naar bed.

Zomer Met Art is van dezelfde makers als RTL Late Night. “Daar zat nog meer inhoud in dan hierin.

Komt SBS 6 eigenlijk nog met een talkshow? “Ze willen wel iets. Dat is wat ik weet. Ik heb een aantal dingen voorbij horen komen de afgelopen tijd wat het allemaal níet geworden is. Ik wacht af. Misschien gaat Gordon iets doen op de late avond. Ik hoorde echter ook dat hij iets aan het begin van de avond gaat doen, op de plek van 6 Inside.”

Foto: AD

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen