NOS herkent zich niet in kritiek oneerlijke concurrentie

Lara Ankersmit, scheidend hoofd digitaal van de NOS, vindt niet dat NOS.nl een oneerlijke concurrent is van nieuwssites als NU.nl en Telegraaf.nl. Dat laat ze weten in gesprek met NRC.nl. Kranten ergeren zich eraan dat NOS.nl zich – overigens onder leiding van Ankersmit – heeft ontpopt tot de op één na grootste nieuwssite van het land. De dagbladen wijzen erop dat zij alles op alles moeten zetten om het hoofd boven water te houden, terwijl de NOS profiteert van bakken belastinggeld.

Ankersmit, die nu adjunct-hoofdredacteur digitaal bij Het Financieele Dagblad wordt, herkent zich daar niet in. “We zijn allemaal media-organisaties geworden. NOS is geen tv-omroep meer, en NRC is geen krant meer. Als de NOS moet gaan werken met allerlei beperkingen, dan kunnen we alleen nog tv-uitzendingen online gaan zetten. Je kunt de tijd niet terugdraaien.

Het is nou eenmaal de tijd waarin we leven, vindt Ankersmit. “De NOS heeft de opdracht om iedereen in Nederland te bereiken met nieuws. Dan ontkom je er niet aan om dat digitaal te doen. Dat betekent: een combinatie van tekst, audio en video. Als er nieuws is, gaan we niet wachten tot we er video van hebben.

Bovendien: “Er zijn veel jongeren die tv en radio nauwelijks gebruiken. Ook voor hen is het belangrijk om te weten wat er in de wereld speelt.

Het NRC-interview met Lara Ankersmit kunt u lezen op NRC.nl.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen