Frits Barend: ‘Ik wilde liever van de buis dan Henk’

Niet Henk van Dorp, maar Frits Barend was degene die het liefst wilde stoppen met hun legendarische talkshow Barend & Van Dorp. Dat vertelt Barend in gesprek met weekblad Story. Toen het programma na vijftien jaar RTL 4 en één jaar Talpa van de buis ging, dachten de meeste mensen dat Van Dorp van de twee het liefst wilde stoppen. Niets is echter minder waar, meent Barend. “Het ging misschien nog wel meer van mij uit dan van Henk“, vertelt hij. “Ik was de bedreigingen zat.”

Ook in hun tijd werden bekende Nederlanders al te pas en te onpas bedreigd. “We hadden natuurlijk het incident gehad met de Hells Angels die naar de studio kwamen en van wie Henk en ik klappen hebben gehad. En twee politieke moorden.”

Barend en Van Dorp konden zich op een gegeven moment niet meer vrijelijk bewegen. “Wij werden op een gegeven moment continu bewaakt. Hoewel we er onderling in die tijd vrij luchtig over deden, was het eigenlijk natuurlijk verschrikkelijk.”

Ik was opgelucht toen ik had gezegd: Ik stop ermee. En Henk volgens mij ook wel.”

Als Barend publiciteit ruikt leeft hij helemaal op, bijvoorbeeld rondom Gijs van Dam, maar Van Dorp laat echt nooit meer wat van zich horen. “Ik zie en spreek Henk nog zeer regelmatig. Gelukkig wel. En het gaat goed met hem. Hij heeft voor een leven in de anonimiteit gekozen en dat bevalt hem prima.

Het Story-interview met Frits Barend kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen