Frits Barend: ‘Ik wilde liever van de buis dan Henk’

Geplaatst op do 27 jun 2019 om 14:00

Niet Henk van Dorp, maar Frits Barend was degene die het liefst wilde stoppen met hun legendarische talkshow Barend & Van Dorp. Dat vertelt Barend in gesprek met weekblad Story. Toen het programma na vijftien jaar RTL 4 en één jaar Talpa van de buis ging, dachten de meeste mensen dat Van Dorp van de twee het liefst wilde stoppen. Niets is echter minder waar, meent Barend. “Het ging misschien nog wel meer van mij uit dan van Henk“, vertelt hij. “Ik was de bedreigingen zat.”

Ook in hun tijd werden bekende Nederlanders al te pas en te onpas bedreigd. “We hadden natuurlijk het incident gehad met de Hells Angels die naar de studio kwamen en van wie Henk en ik klappen hebben gehad. En twee politieke moorden.”

Barend en Van Dorp konden zich op een gegeven moment niet meer vrijelijk bewegen. “Wij werden op een gegeven moment continu bewaakt. Hoewel we er onderling in die tijd vrij luchtig over deden, was het eigenlijk natuurlijk verschrikkelijk.”

Ik was opgelucht toen ik had gezegd: Ik stop ermee. En Henk volgens mij ook wel.”

Als Barend publiciteit ruikt leeft hij helemaal op, bijvoorbeeld rondom Gijs van Dam, maar Van Dorp laat echt nooit meer wat van zich horen. “Ik zie en spreek Henk nog zeer regelmatig. Gelukkig wel. En het gaat goed met hem. Hij heeft voor een leven in de anonimiteit gekozen en dat bevalt hem prima.

Het Story-interview met Frits Barend kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
16 Reacties op “Frits Barend: ‘Ik wilde liever van de buis dan Henk’”


 1. valerie

  Een leven in de anonimiteit, dat zou Barend ook moeten doen.

 2. Joop55

  B&VD was ook allang over zijn hoogtepunt heen, de VARA heeft met Pauw en Witteman altijd veel meer bewezen.

 3. Trudy

  Fossiel moet weg blijven van de buis hoe hij Gijs van Dam heeft beledigd met zn domme dochter Barbara schandalig

 4. Sjors

  @Trudy
  Huilie-huilie over Gijs van Dam doen… get a life, muts.

 5. rene

  Nee @Sjors, doe jij effe normaal, stiekeme kasthomo. Barend heeft mede gezorgd voor de massahysterie over Van Dam en de ‘verkrachting’ van Jelle BC. De compleet verzonnen verkrachting door Jelle BC. Aangezien linkse journalisten de matige reportages en verhalen van de familie BC adoreren, hebben ze het leven van Gijs van Dam naar de klote geholpen. Niks huilie-huilie van Trudy. De waarheid. En euh Sjors, ook voor kasthomo’s is er een leuker leven. Get a life.

 6. marc

  Ondanks de vele nare trekjes van Frits Barend, is het wel een echt goede journalist en tegenwoordig een begenadigd bladenmaker met Helden.

 7. west*the one and the lonely

  ik heb ooit deel uitgemaakt van het publiek! Zo’n talkshow kan rtl goed gebruiken!

 8. Maria

  Heb nooit meer een programma gezien dat zo goed was als Barend en van Dorp. In het begin was het saai, maar later liep het als een zonnetje.

 9. Umfufu

  Daar geloof ik nou geen ene fuhlikker van.

 10. Fox Mulder

  Was een TOP Show! Heeft nooit een goede opvolger gekregen.

 11. Johnny👀

  Stoppen en nooit meer terugkeren..Veel zogenaamde sterren kunnen een voorbeeld nemen aan Henk.

 12. Sjaak

  @marc Thu 27 Jun 2019 om 15:24
  Frits Barend is geen goede journalist, hij is een goedkope sensatiezoeker die Gijs van Dam zonder pardon veroordeelde.

 13. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  Frits wil popi jopie zijn .. komt omdat hij vroeger vaak gepest werd omdat hij door heel veel mensen als erg minder begaafd zou zijn verklaard, zei mijn nicht.
  Ik vind hem ook wat jappie praten dus het zou kunnen.
  Onafhankelijk is de oud vara man natuurlijk niet. Idd Gijs werd zonder oordeel van de rechter al veroordeeld door opa Frits… dat is natuurlijk de verkeerde volgorde en tast het beetje waarde van Frits barend ook nog aan waardoor het tot onder nul zakt.
  Dit zei me buurmeisje allemaal. Denk dat het klopt.

 14. Annoniemus

  Henk v Dorp hield woord toen hij zei , “jullie zien me NOOIT meer op tv ” en ging lekker tuinieren , Frits Barend daar in tegen wist niet hoe snel hij weer met dat pinda kauwende hoofd op tv moest komen #hetwasnietdeeertseleugenvanfrits

 15. Johan

  Hier zou dat nare fossiel Spijkerman eens een voorbeeld aan moeten nemen. Die wil met zijn onintelligente ongetalenteerde zeer onfrisse kop maar op tv blijven. Onterecht.

 16. Arie

  Oh, Fritsje, jokkebrok, als er een tv figuur altijd erbij wilde zijnen aandacht op TV wilde was hij het wel.
  Je was weg, blijf svp weg van de tv.
  Wat een nagemaakte, net als die dochter van hem, tante Sidonia !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.