Yvon Jaspers hoopt imago te redden, staakt schnabbel

Yvon Jaspers probeert te redden wat er te redden valt. Ze hoopt haar imago te redden door alsnóg te stoppen met haar geschnabbel voor veevoedergigant ForFarmers. “Yvon Jaspers heeft ons laten weten zich voorlopig alleen te zullen richten op haar tv-programma’s en daarom geen nieuwe activiteiten met ons op te zetten“, luidt het officiële communiqué van de multinational. De KRO-NCRV-ster kiest dus eieren voor haar geld. Ze neemt nu genoegen met haar ‘karige’ NPO-salaris. 

Na maandenlang onder vuur te hebben gelegen om haar geschnabbel voor ForFarmers, zakte ze in april pas écht door het ijs, uitgerekend op de dag dat het Commissariaat voor de Media haar vrijsprak van belangenverstrengeling.

Ze deed in Pauw vreselijk hysterisch en emotioneel over de kritiek die haar ten deel viel. En dat terwijl ze recht tegenover de nabestaanden van een moordslachtoffer zat. De mensen zijn sindsdien goed klaar met de Boer Zoekt Vrouw-truus.

Het management van Yvon Jaspers ontkent dat de presentatrice alsnog zwicht voor de kritiek. “Het gaat louter met de agenda. Als het om de negativiteit was gegaan, waren we al veel eerder gestopt. Het commissariaat voor de media heeft Yvon vrijgesproken van enige schuld of vermenging, dus er is niks aan de hand.

De presentatrice heeft het volgens te management te druk met haar twee televisieprogramma’s. “Dat is meer dan een fulltime dagtaak.

Bullshit, zegt tv-kenner Ron Vergouwen van RTL Boulevard. “Ik zet er mijn vraagtekens bij, want ze heeft het niet zo veel drukker dan de afgelopen jaren. Ze doet twee programma’s: Onze Boerderij en Boer Zoekt Vrouw. Het lijkt toch dat ze gezwicht is voor alle negatieve pers die er de afgelopen maanden is geweest. Ze zei laatst bij Pauw dat ze als het aan haar ligt nog honderd jaar doorgaat met reclame maken voor ForFarmers. Die mening is in de afgelopen tijd dus veranderd.”

Story-baas Guido den Aantrekker denkt er ook zo over. “Kaltgestellt door de tv-directie. Terecht“, twittert hij.

En RTL Nieuws-verslaggever Koen de Regt: “Alleen vanwege de agenda hè. Die zat vol. Niet vanwege publiciteit over deze schnabbel of zo.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen