Yvon Jaspers hoopt imago te redden, staakt schnabbel

Geplaatst op za 18 mei 2019 om 9:15

Yvon Jaspers probeert te redden wat er te redden valt. Ze hoopt haar imago te redden door alsnóg te stoppen met haar geschnabbel voor veevoedergigant ForFarmers. “Yvon Jaspers heeft ons laten weten zich voorlopig alleen te zullen richten op haar tv-programma’s en daarom geen nieuwe activiteiten met ons op te zetten“, luidt het officiële communiqué van de multinational. De KRO-NCRV-ster kiest dus eieren voor haar geld. Ze neemt nu genoegen met haar ‘karige’ NPO-salaris. 

Na maandenlang onder vuur te hebben gelegen om haar geschnabbel voor ForFarmers, zakte ze in april pas écht door het ijs, uitgerekend op de dag dat het Commissariaat voor de Media haar vrijsprak van belangenverstrengeling.

Ze deed in Pauw vreselijk hysterisch en emotioneel over de kritiek die haar ten deel viel. En dat terwijl ze recht tegenover de nabestaanden van een moordslachtoffer zat. De mensen zijn sindsdien goed klaar met de Boer Zoekt Vrouw-truus.

Het management van Yvon Jaspers ontkent dat de presentatrice alsnog zwicht voor de kritiek. “Het gaat louter met de agenda. Als het om de negativiteit was gegaan, waren we al veel eerder gestopt. Het commissariaat voor de media heeft Yvon vrijgesproken van enige schuld of vermenging, dus er is niks aan de hand.

De presentatrice heeft het volgens te management te druk met haar twee televisieprogramma’s. “Dat is meer dan een fulltime dagtaak.

Bullshit, zegt tv-kenner Ron Vergouwen van RTL Boulevard. “Ik zet er mijn vraagtekens bij, want ze heeft het niet zo veel drukker dan de afgelopen jaren. Ze doet twee programma’s: Onze Boerderij en Boer Zoekt Vrouw. Het lijkt toch dat ze gezwicht is voor alle negatieve pers die er de afgelopen maanden is geweest. Ze zei laatst bij Pauw dat ze als het aan haar ligt nog honderd jaar doorgaat met reclame maken voor ForFarmers. Die mening is in de afgelopen tijd dus veranderd.”

Story-baas Guido den Aantrekker denkt er ook zo over. “Kaltgestellt door de tv-directie. Terecht“, twittert hij.

En RTL Nieuws-verslaggever Koen de Regt: “Alleen vanwege de agenda hè. Die zat vol. Niet vanwege publiciteit over deze schnabbel of zo.

Foto: BNNVARA
29 Reacties op “Yvon Jaspers hoopt imago te redden, staakt schnabbel”


 1. Anja

  Te laat.

 2. Paolo

  ‘Ze deed in Pauw vreselijk hysterisch en emotioneel over de kritiek die haar ten deel viel. En dat terwijl ze recht tegenover de nabestaanden van een moordslachtoffer zat. De mensen zijn sindsdien goed klaar met de Boer Zoekt Vrouw-truus.’ Voldoende. All said and done!

 3. Curryworst

  Dat interview bij Pauw was tenenkrommend.
  Ze geloofte écht dat ze de onbegrepen verlosser is die alleen steun vindt bij de boeren.
  Lopend over de akkers moest ze huilen toen ze aan haar situatie dacht, maar gelukkig regende het zodat haar tranen zich vermengden met de regendruppels. Daardoor merkte de boer met wie zij over het veld liep het niet op.
  Eenmaal in de boerderij werd zij warm onthaald door allemaal boeren zittend aan een tafel met daarop een roodwit geblokt tafelkleed.
  Ze zei het echt.

 4. anja

  het woord ‘karige’ was grappiger geweest zonder de aanhalingstekens

 5. Mandy

  Binnenkort weer 4 miljoen kijkers voor BZV.
  Jealous haters: eat your heart out!

 6. Actries van Houten

  Ga maar lekker kijken Mandy. Waarschijnlijk heb je toch niets beters te doen.

 7. Pieterke

  Geen tijd is geen argument. Is met haar egoïstisch betoog bij Pauw door de mand gevallen. Is geen boeren slimheid. Deze vrouw is klaar.

 8. Hendriena

  Ook al gaan we kijken, Yvon heeft haar credits verloren,ik vind het gewoon een vals kreng geworden, hard en onsympathiek.

 9. gerdien

  Ze heeft er zo lang over moeten nadenken -en is waarschijnlijk ook door KRO/NCRV onder druk gezet- dat het weinig indruk maakt. Het komt niet echt vanuit haat zelf maar is afgedwongen.

 10. gerdien

  haat= haar

 11. Hans S.

  Met Yvon Jaspers is het over en uit.

 12. Remi

  Het komt blijkbaar niet in dit mens op, om publiekelijk excuses te maken voor haar wanstaltig optreden bij Pauw. Liever laat ze haar management verklaren dat ze het nu te druk heeft voor het geschnabbel.

  Het zegt genoeg over deze truus.

 13. Hendriena

  @Remi Had ze inderdaad beter kunnen doen.Maar ze kan het niet omdat ze niet snapt wat er buiten Yvon nog meer belangrijk is.

 14. Q007

  O P R O T T E N J A S P E R S. L E L I J K E G R I E Z E L die je bent.

 15. Gerard de Groot

  De kijkcijfers voor BZV zullen wel weer massaal zijn. Want programma op zich past prima bij het gros van de Nederlandse kijkers. Maar deze Yvon zou misschien eens aan vervanging toe zijn?
  Iemand anders kan dit net zo goed. Je hoeft alleen maar empatisch over te komen en wat mee knikken. De leuke tv wordt toch grotendeels gemaakt door de kandidaten.

 16. Tss

  Jaspers, je bent de zwakste schakel, dag.
  En neem je domme programma mee vreselijk!

 17. Katja

  Gewoon vervangbaar. Die 4 miljoen kijkers schakelen heus niet in om te kijken naar het geneuzel van Yvon Jaspers

 18. dynamische dennis

  Yvon is een vervelende geldwolf (in schaapskleren) die de NPO geen dienst bewijst met haar gegraai

  Kan me haar nog herinneren op die kruk in DWDD met haar Kakelbont-servies. Zó sneu, zeker als je al 2 of 3 ton verdient.

 19. Wilfried

  Ligt het niet voor de hand dat For Farmers de samenwerking heeft stopgezet om een einde te maken aan de negatieve publiciteit?
  Jaspers was aangetrokken voor positieve lading van het merk. Nu was het omgekeerde aan de hand.Kortom, ForFarmers heeft zichzelf in de voet geschoten.

 20. Fox Mulder

  Zo klaar met die schijnheil Jaspers. Overigens net als haar meeste redactieleden. Het is alleen maar ikke ikke ikke en de rest kan..

 21. Trudy

  Yvonne is zo nep als de pest keek toch al niet BZV ze blijft een vervelend nest die totaal geen inlevingsgevoel heeft ze moet zich diep schamen

 22. Lieke van Lexneus

  Lelijk mens, van binnen én buiten.

 23. Bo

  Je zou maar in zo´n fase komen waar je nooit verzadigd raakt. ´Je´ wilt steeds meer, meer, meer, totdat je uiteindelijk alles kwijtraakt.

 24. Siik

  Je zou maar in zo´n fase komen waar je nooit verzadigd raakt. ´Je´ wilt steeds meer, meer, meer, totdat je uiteindelijk alles kwijtraakt.

 25. KwadeDronk

  Je zou maar in zo´n fase komen waar je altijd verzadigd raakt. ´Je´ wilt steeds minder, minder, minder, totdat je uiteindelijk niets kwijtraakt.

 26. Ron

  Too little too late. Ze weet dat ze fout zit en dit komt nu erg doorzichtig over deze beslissing.

 27. Renee

  Ik vrees dat het te laat is voor rupsje nooitgenoeg. Wegwezen en niet meer naar haar programma kijken vieze graaier.

 28. Peter

  Alles aan Yvon Jaspers is slecht gemanaged. Gaat ze nu weer bij Pauw miauwen dat haar terugtreden bij ForFarmers door iedereen verkeerd wordt uitgelegd?

 29. Remco Terhorst

  Yvon Jaspers was leuk bij Klokhuis, the end. Als kind vond ik haar tof om naar te kijken als KRO-trutje van ZigZag (Waar ze kinderen blijkbaar uitschold met ‘kutkind’ aldus Ferry Doedens in Ranking The Stars; heeft misschien een kern van waarheid, maar gewoon níet okee om te doen), Groot Licht en het KRO Kinderfilmtheater. Meer dan dat heeft ze gewoon niet gedaan aan écht fatsoenlijke programma’s. Ja, Boer Zoekt Vrouw ineens. Maar dat programma was ook zónder Yvon zo groot geworden.

  Yvon is vervangbaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.