Mark Rutte wil debat met Thierry Baudet in Pauw

Geplaatst op za 18 mei 2019 om 9:45

Minister-president Mark Rutte wil dat het in de lucht hangende debat met Thierry Baudet volgende week woensdag plaatsvindt in de talkshow van Jeroen Pauw. Dat laat zijn partij VVD weten op Twitter. De redactie van Pauw meldde vrijdagavond op Twitter: “Pauw wil graag het debat Rutte-Baudet faciliteren. De Rode Hoed is al geboekt en Jeroen Pauw staat klaar om het onpartijdig te leiden. Nu nog een ‘go’ van VVD en Forum en dan snel aan de slag, want het is wel kort dag!

Daarop twitterde de VVD kort maar krachtig: “Wat ons betreft: GO!

Het AD meldt nu dat Pauw de VVD vorige week al benaderde of het interesse had in een debat tussen VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff en Thierry Baudet. De VVD liet toen weten graag Rutte naar voren te schuiven en daar voelde Baudet ook wel voor, bevestigt Forum-woordvoerder Jeroen de Vries. “Maar over de voorwaarden moest nog gesproken worden.’’

Pauw wilde het debat maandag aankondigen, maar toen ging Forum op de rem staan omdat de voorwaarden nog niet helder waren. Rutte daagde Baudet dinsdag publiekelijk uit en woensdag aanvaardde Baudet de uitdaging, maar toen riep hij dat hij het debat alleen op Facebook wil uitzenden.

Diezelfde avond riep Rutte weer bij Nieuwsuur dat hij het debat per se op tv wil. “Omdat je op televisie de meeste mensen bereikt. Zeven miljoen mensen hebben geen Facebook“, voegde de premier vrijdag toe op zijn persconferentie.

Rutte vindt dat Baudet ‘duikt’. “We zijn nog niet uit de vorm van het debat, nee. Nog niet. Ik vind dat hij nu duikt. Hij houdt vast aan Facebook. Dat vind ik niet stoer. Nu moeten we het gewoon doen. Man tegen man. Hij heeft nu ineens weer een bezwaar. Maar ik zeg: het gaat echt ergens over. Laten we dit doen. Hij is aan het terugkrabbelen.”

Foto: NPO
38 Reacties op “Mark Rutte wil debat met Thierry Baudet in Pauw”


 1. Mohammed Baardman....

  Eén tegen één, zonder de hulptroepen van Rutte erbij, zoals de NPO en Jeroen Pauw, want zij zijn erg bevooroordeeld in het voordeel van Rutte…..
  Ze laten Rutte uitpraten en Baudet niet…..
  Dus niet aan beginnen, Baudet, want je hebt toch al gewonnen.

 2. Goed zo

  Vergeefse moeite, ik stem toch op FvD.

 3. Pietpiet

  Precies, alleen al dat ze erbij vermelden dat Pauw onpartijdig het debat zou leiden: ze weten heel goed dat hij zo partijdig is als ik weet niet wat. Laat Jensen het samen met Pauw doen.

 4. Jean Paul

  Hoe moeilijk kan het zijn? De ruimte hebben ze al: de Rode Hoed meen ik in Amsterdam. Zet er een webcam op en stream de boel via Facebook, YouTube en elk ander kanaal. Maar daar zitten ze nu al de hele week over te steggelen. Wie sterk staat zwicht voor argumenten. Dus kom maar op, ga het gevecht aan. En laat maar zien dat je gelijk hebt.

 5. Paolo

  Wat is dat toch met partijen als FvD en PPV die bij voorkeur niet bij de publieke omroep en al helemaal niet bij BNNVARA willen verschijnen? Door hun steevast, een links nest genoemd. Verkondig gewoon je standpunten, op een nette manier die passen zou bij je uitstraling Baudet. Wat er nu gebeurt is vooral het ophitsen van een volk dat een beetje in vertwijfeling is geraakt ( over de EU). Daar schiet niemand iets mee op en kijk waar al het populistische geschreeuw toe leidt in de wereld. En England is wel een heel mooi voorbeeld van een angstscenario waar Nederland niet ook in wil geraken. Je achterban,( Baudet) immers veel mensen uit het bedrijfsleven weten ook dat een brede samenwerking tussen landen van belang is. Met alle kritiek die er ook mag zijn op de EU, we zijn een te klein plekje op de landkaart. Ga die uitdaging dus aan FvD man onder leiding van een goed gespreksleider. Facebook is een verkeerd medium.

 6. Rubicon

  RTL uitzendt uit o.l.v. Roderick Veelo. Zou van lef getuigen van onze premier. Veelo sterk, rechts maar slaat niet door en vooral een professional.

 7. Huiskamer

  Lees de vele reacties op Twitter of GeenStijl over de vrienden van Rutte, de NPO. Rutte zonder Carolien of de Staatsmedia; dat gaat een probleem worden.
  Mark schrikt van SocialMedia. Omdat daar de echte reacties vandaan komen en niet wat is verzonnen door het mediakartel (NPO/Radio1/RTL).

 8. Pablo ijscobar the first

  Jeroen Pauw staat klaar om het onpartijdig te leiden. Als dit geen fake nieuws dan weet ik het niet.” Onpartijdig en Jeroen pauw, hoe verzin je het.”

 9. Curryworst

  ‘Zeven miljoen mensen hebben geen Facebook’.
  Dus 10 miljoen mensen wel.
  Slap excuus Rutte.
  Uiteraard wil je het debat op tv, bij je vriendjes van StaatsTV1, 2 of 3.
  Lekker veilig voor je, een soort tweede thuis.

 10. Anti PVV

  Thierry Baudet: zit met regelmaat bij Pauw, dat moet lukken.

 11. Ik Allah de groote

  Niet doen rutte liegt toch alles bij elkaar

 12. Brian

  Pauw … met de P van partijdigheid en PvdA.
  Waarom niet gewoon streamen op YouTube?

 13. bertus

  Waarom geen debat tussen de Europesche nummers 1 van VVD en Forum.
  Lijkt mij we zo logisch!

 14. Remi

  Ik denk dat wanneer Pauw dit debat leidt, hij héél nadrukkelijk gaat voorkomen om partijdig te zijn. Zo nadrukkelijk, dat ik wel zeker weet dat dit in het voordeel is van Thierry.

 15. Anti PVV

  Kom nou Pauw zit bij de VVD.

 16. Anti PVV

  bertus zo hoort het wel geen tweede Kamerleden maar de partijleden van de EU.

 17. robb

  Ik wil geen debat pvv en vvd wat een voortrekkerij tegen over de andere partijen.als ze willen dan op een ander medium.

 18. Sum Ting Wong

  Nou robb, dat komt er ook niet.

 19. Ron1

  @Anti PVV: nee hoor D66.

 20. Anti PVV

  Ron1 echt VVD!!

 21. Tim H

  Jeroen Pauw onpartijdig??? Mag ik even heel hard lachen

 22. Lieke van Lexmond Lover

  Zo jaagt Rutte alleen maar meer kiezers naar FVD

 23. Enzo Voorthuijsen

  Waar het duel ook te zien zal zijn, het is sowieso bij de NPO NIET neutraal.

 24. Sven L.

  Waarom wordt Dijkhoff zo angstvallig in de coulissen gehouden? Hij is immers de fractievoorzitter… Valt me vaker op.

 25. Doge

  Many Rutte, much Baudet, such retarded…

  Wow.

 26. Mark l.

  Het wel/niet uitzenden bij de NPO boeit me niet veel, maar meer de redactie die er tussen zit.
  Hoe moeilijk kan het zijn? Een open en eerlijk debat, evenveel supporters in de zaal, evenveel spreektijd. Geen redactionele bemoeienis en vooraf aantal stellingen inbrengen.
  En toch lukt het maar niet…

 27. Michiel

  Je gaat toch niet bij een commercieel bedrijf een debat houden? Het is alsof je midden in de Ikea een debat gaat houden, of bij de lokale patatboer.

 28. Laurens

  Baudet duikt

 29. Ron1

  @Anti PVV: bron?

 30. Paolo

  @Michiel, I will vote for you!! Thumbs up!

 31. Zo ist, en niet anders.

  NIET naar Pauw gaan Baudet, daar krijgt die gemene Rutte alles in zijn oor gefluisterd door iemand.

 32. Laurens

  Ons duikertje komt nu toch uit zijn studiekamer. Woensdag bij Pauw.

 33. Bart

  @Michiel Je bedoeld op je werk?

 34. anoniem

  En nu dan weer eens wat mediaandacht voor linkse partijen!
  Oh ja, die zijn er niet.. :-S

 35. Anti PVV

  Debat tussen Rutte en Baudet gaat door.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4716906/debat-tussen-rutte-en-baudet-gaat-door

 36. aammehoela

  Inderdaad, komende woensdagavond met Pauw als gespreksleider. Beiden mogen 2 stellingen aandragen waar dan de discussie over gaat. Populisme, kijk en huiver hoe dat werkt. Oostenrijk weer een goed voorbeeld om daar dus niet op te gaan stemmen. Dat de vrije media verdwijnt onder het populisme blijkt ook al bij de Hongaren en Serven. Ook in Polen vraagtekens, maar daar worden de katholieke waarden weer naar voren geschoven. Neen, populisme vanuit rechts of links is een gevaar voor de democratie. FvD = Forum voor Dictatuur !!!!!!!

 37. Lieke van Lexmond Lover

  Debat gaat door bij Pauw woensdagavond, word geleid door linkse Pauw en ingefluisterd door Carolien

 38. Ab

  Baudet gaat EU-slaafje Rutte een pak slaag geven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.