John de Mol dwingt Chantal Janzen tot formatwijziging

John de Mol gunt het Chantal Janzen niet om door te gaan met haar programma Chantal Blijft Slapen op RTL 4. Ze voert een formatwijziging door en gaat nu verder onder de naam Chantals Pyjama Party. Dat heeft ze donderdag onthuld in RTL Boulevard. De Talpa-productie Chantal Blijft Slapen is een pion in de tv-oorlog tussen RTL en Talpa Network en De Mol is bezig om alle Talpa-producties naar SBS te verhuizen. Janzen is daar een slachtoffer van geworden.

Nu kiest Janzen voor een nieuwe formule, die ze zelf gaat produceren. “Het was Chantal Blijft Slapen, maar het speelt mee dat we er niet zijn uitgekomen om dat over te nemen. We zijn ook een heel kleine producent.

Maar Chantal Blijft Slapen was toch háár format? “Daar zijn de meningen over verdeeld. Het is altijd samen bedacht. We hebben besloten ermee door te gaan, maar het moet niet sleets worden, dus ik dacht: tijd voor frisse lakens. We hebben al een paar draaidagen gehad. Ik ben er onwijs trots op. We hebben iets toegevoegd, waardoor iedere BN’er een heel erg leuk pyjamafeestje krijgt, vandaar ook de naam.”

Hoe ziet zo’n pyjamafeestje er precies uit? “Dat ga ik niet verklappen. Dat is voor iedere gast een verrassing en voor de kijker ook.”

De tv-serie begint in september en wordt op 16 november afgesloten met een concert in de Ziggo Dome. “Er komen bekende slaapgasten, zoals Lil’ Kleine, Famke Louise, Maan, Wibi Soerjadi en Tijl Beckand, om samen met ons een pyjamaparty te houden. Iedereen mag komen, maar dan wel in pyjama. Het wordt één groot concert.

Het programma begint dit najaar en we sluiten dan af met deze big bang in de Ziggo Home.”

Lees ook: Chantal Janzen vreest juridische strijd met John de Mol (28 maart)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen