Angela vindt héle weekendschema NPO 1 een blamage

Angela de Jong vindt niet alleen de vrijdagse Flikken Maastricht-herhaling op NPO 1 een schande, maar het héle huidige weekendschema van de zender. Dat zegt de opiniediva vandaag in het AD. Als je naar het uitzendschema van NPO 1 kijkt zou je bijna denken dat het al hoogzomer is, aldus De Jong. Ze vindt het een schande wat de publieke omroep van zó veel belastinggeld neerzet. “Zowel op vrijdag, zaterdag als op zondag laat vlaggenschip NPO 1 het momenteel ernstig afweten.”

De Jong verveelt zich dood op de bank. “Ik heb al eerder geschreven over de herhalingen van Flikken Maastricht, maar op zaterdagavond moeten we het nu ook al een paar weken doen met stokoude afleveringen van Ik Vertrek.”

Op de zondagavond is er wel wat nieuws te zien. “Maar wie heeft bedacht dat De Klas het ultieme zondagavondprogramma is, mag van mij acuut een stevig functioneringsgesprek krijgen.”

Het excuus van de NPO voor de maandenlange Flikken-herhaling is dat zijn middelen beperkt zijn. Dom argument, vindt De Jong. Dat is volgens haar gewoon slechte planning. “Natuurlijk is het geweldig om de eerste week na je salaris elke avond entrecote te eten, maar niet als je vervolgens de rest van de maand op witte bonen in tomatensaus leeft.”

Daar lijkt het bij de NPO nu toch sterk te zijn misgegaan“, besluit ze. “Zo jaag je als publieke zenders de kijkers wel heel hardhandig naar Netflix.

De column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen