Angela vindt héle weekendschema NPO 1 een blamage

Geplaatst op Mon 13 May 2019 om 15:55

Angela de Jong vindt niet alleen de vrijdagse Flikken Maastricht-herhaling op NPO 1 een schande, maar het héle huidige weekendschema van de zender. Dat zegt de opiniediva vandaag in het AD. Als je naar het uitzendschema van NPO 1 kijkt zou je bijna denken dat het al hoogzomer is, aldus De Jong. Ze vindt het een schande wat de publieke omroep van zó veel belastinggeld neerzet. “Zowel op vrijdag, zaterdag als op zondag laat vlaggenschip NPO 1 het momenteel ernstig afweten.”

De Jong verveelt zich dood op de bank. “Ik heb al eerder geschreven over de herhalingen van Flikken Maastricht, maar op zaterdagavond moeten we het nu ook al een paar weken doen met stokoude afleveringen van Ik Vertrek.”

Op de zondagavond is er wel wat nieuws te zien. “Maar wie heeft bedacht dat De Klas het ultieme zondagavondprogramma is, mag van mij acuut een stevig functioneringsgesprek krijgen.”

Het excuus van de NPO voor de maandenlange Flikken-herhaling is dat zijn middelen beperkt zijn. Dom argument, vindt De Jong. Dat is volgens haar gewoon slechte planning. “Natuurlijk is het geweldig om de eerste week na je salaris elke avond entrecote te eten, maar niet als je vervolgens de rest van de maand op witte bonen in tomatensaus leeft.”

Daar lijkt het bij de NPO nu toch sterk te zijn misgegaan“, besluit ze. “Zo jaag je als publieke zenders de kijkers wel heel hardhandig naar Netflix.

De column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: RTL
45 Reacties op “Angela vindt héle weekendschema NPO 1 een blamage”


 1. henk

  Komt omdat Frans Klein druk is met een restaurant.

 2. #NPO kijker#

  Kijkers vinden het mooie TV.

  Angela is een blamage voor TV kijkend Nederland.

  Vr Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
  1. Publieke Omroep 33,8%
  2. RTL Nederland 25,7%
  3. Talpa TV 22,0%
  Za Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
  1. Publieke Omroep 35,1%
  2. RTL Nederland 25,5%
  3. Talpa TV 19,7%
  Zo Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
  1. Publieke Omroep 37,1%
  2. RTL Nederland 25,6%
  3. Talpa TV 21,9%

 3. Pakalu Papito

  Oeeeee Angela heeft weer een mening hoor. Stop se persen! :D

 4. Ho Chi Plus

  Ze heeft helemaal gelijk. Maar wat kan het die NPO schelen. De miljoenen en de salarissen komen toch wel elke maand binnen. Niemand die verantwoording hoeft af te leggen. Zo gaat dat altijd bij staatsbedrijven. Wat heeft de staat sowieso met televisie te maken!?

 5. Feut

  Dikke zeug moet ook helemaal niet op bank zitten. Moet gaan sporten en handen af van chips en chocolade.

  Wat is die dik zeg.

 6. Ho Chi Plus

  @NPO kijker. Dat bejaarde, verstarde mensen de knoppen van de afstandsbediening niet meer kunnen vinden en alles op NPO1 kijken, wil nog niet zeggen dat de NPO haar best niet meer hoeft te doen.

 7. plopperdeplop

  Al zendt je de hele dag een testbeeld uit, mensen blijven toch gefascineerd kijken naar NPO1. Het excuus dat NPO Intellectuele programma’s maakt, klopt totaal niet het is een slap excuus voor de NPOers om niet te zappen

 8. Freak

  Waarom zegt Angela altijd de dingen die ik ook vaak vind, alleen dan in betere volzinnen…

 9. StefanV

  Zoals zo vaak heeft Angela de Jong ook nu gewoon weer een punt. Het aanbod op NPO1 is te karig. Er worden ook rare keuzes gemaakt qua programmering. Zo zit de politieke serie MORTEN verstopt op NPO3 op zondagavond; er kijkt haast niemand. Volgens mij zou je dat prima op NPO1 kunnen uitzenden.

 10. Bart

  En Angela heeft weer helemaal gelijk!
  Binnenkort gaat de NPO weer die Floortje herhalen op zaterdagavond. Terwijl er zijn zoveel alternatieven te bedenken om uit te zenden die veel mensen nog niet gezien hebben.

 11. Alles voor de Commerciëlen

  Angela heeft volkomen gelijk!

  Wij kijken al tig jaar geen truttige staats tv, een enkele Oranje live voetbalwedstrijd die nergens anders te bekijken is daargelaten, en dat bevalt uitstekend!
  Maar ook voor Netflix loop ik niet warm.

 12. Eelco

  Frans Klein is te druk.
  Eerst tonnen van ons belastinggeld opstrijken vervolgens wegsluizen via de Bahamas om zelf geen belasting te hoeven betalen.
  Wat een bedroevend zooitje die staatsomroep.

 13. Rubicon

  Het is gewoon te veel allemaal. Publieke omroep moet drastisch herzien worden en aangepast aan nieuwe kijkgedrag. 2 zenders-1 online-managementlagen eruit-omroepen eruit, reclame eruit etc

 14. west*

  Wie bepaalt wat wel en niet goed is bij de NPO
  De NPO , de omroepverenigingen dus, doen gewoon wat er voorgeschreven staat .
  volgens de regels van het C v d Media
  infomatie culuur en informatieve programmas maken ,
  en ……amusement , maar dat mag niet de hoofdmoot meer zijn
  dus wat een gezever !!

  Als je dom wilt lachen op de televisie moet je naar RTL/ SBS kijken

 15. west*

  sorry … educatieve programmas

 16. west*

  Als je tig jaar geen NPO kijkt kan je ook niet oordelen over een totaal pakket
  maar deze site is alleen voor zeurpieten die hun fustratie willen sxchrijven
  over de NPO dat elke dag de conm tv verslaat
  Ons publiek bestel heeft de mooiste en beste programmas met zorg gemaakt
  ben trots op onze omroep verenigingen , dat ze elke dag goede programma`s brengen ! RTL trek ik door de plee

 17. #NPO kijker#

  west*
  Mon 13 May 2019 om 17:52

  Niets meer aan toe te voegen.

 18. Kees

  Alsof zij er verstand van heeft……..

 19. anoniem

  angela mug de jong

  grote schande is dat de oplage van AD niet stijgt al jaren

  dat komt allemaal door jouw angela mug de jong

  schaam je je nog steeds voor hans je baas hoofdredacteur van AD

  met jullie nep nieuws over de hard werkende oliebol verkopers….

 20. Jobert Rensen

  Gansela de Jong is misschien wel mijn beste grap van de afgelopen 23 jaar.

  Hahahahahahahahahaha.

 21. Derk

  WAAROM HOOR IK NIEMAND OVER DOE HERHALINGEN VAN IK VERTREK????? Half mei!!!

 22. Bart

  @Derk Daar gaat o.a. dit bericht over.
  @Jobert Rensen Hoezo is Angela een grap? Ze heeft hier weer net als altijd gelijk.

 23. Ho Chi Plus

  GeenStijl is het met ons eens:

  ANGELA DE JONG SLOOPT NPO!

  Wokey De Jong roept op tot functioneringsgesprekken.

  De programmering van de NPO. Dat voelt toch een beetje of je in een ver land geld in een bodemloze put smijt, en als je dat dan heb gedaan blijk je er helemaal niks voor terug te krijgen, want je hebt zojuist geld in een bodemloze put gegooid. In de praktijk van de NPO is het een of andere jolige B-presentator die de honneurs waarneemt door in een ver land geld in een bodemloze put te gooien. Gelukkig hebben we in Nederland een controlerend mechanisme in de vorm van de ultieme wokelord Angela de Jong. Angela de Jong is de Geert Wilders onder de televisierecensenten want ‘ik ben het natuurlijk niet eens met alles wat Angela de Jong zegt maar ze heeft ook goede punten!!1!’ Een van die goede punten: het creamen van de NPO-programmering. Niet dat ze zich bij de NPO druk maken om die vinnige stukjes van De Jong, want daar zijn ze bezig met verdwalen in een subsidielabyrint. Vrij dodelijk veegje uit de pan wel, verder. Eigenlijk is die representatieve NPO alleen representatief voor het niveau binnen de NPO zelf. Bejaard en alleen leuk met de verwarming op 50 en een glaasje advocaat erbij, tot vervelens toe herhaald, niet origineel, stoffig – en dan krijg je op zaterdagvond kennelijk ook een regelrechte oorverkrachting als Beste Zangers Songfestival in je maag gesplitst. Die hebben we helaas gemist. Volgens de NPO moeten ze meer lalala geld, maar wat ze eigenlijk een keertje nodig hebben is een fijne bezem.

 24. Ho Chi Plus

  GS heeft dezelfde mening:
  https://www.geenstijl.nl/5147630/npo-boe/

 25. Ho Chi Plus

  “Eigenlijk is die representatieve NPO alleen representatief voor het niveau binnen de NPO zelf. Bejaard en alleen leuk met de verwarming op 50 en een glaasje advocaat erbij, tot vervelens toe herhaald, niet origineel, stoffig”

  Lees je mee, West?

 26. Ikke

  Ik ben het helemaal met Angela de Jong eens. Vraag me daarnaast af: wat doet Ellie Lust op zondagavond op NPO1?? Verkeerde avond, verkeerde zender. Ellie Lust op reportage is geen NPO1, maar NPO2.

 27. Bart

  @Ikke Niet NPO2 maar meer dinsdag ipv zondag op NPO1. Zou ook bij RTL4/5 en SBS6 passen.

 28. Laurens

  De Mol België was bijvoorbeeld een prima programma geweest voor op de zaterdagavond. Of desnoods straks in de zomer.
  Zo zijn er wel meer series die van onze zuiderburen “geleend” kunnen worden. Daarnaast zou men series van NPO3 kunnen uitzenden die soms weggemoffeld zitten.

 29. Trudy

  Angela de Jong heeft weer gelijk

 30. Greet

  Angela heeft gelijk, zoals vaker.Eigenlijk altijd wel.

 31. Michiel

  Al het geld gaat naar voetbal en andere commerciële sportonzin. Dan blijft er weinig over voor fatsoenlijke tv. Nederland heeft gekozen voor dom rechts vermaak, dus dan niet zo miepen als er dan wordt gekozen voor herhalingen.

 32. Jantje

  En de NPO haalt nog steeds het jaren 70 en 80 excuus naar voren voor de zomer herhalingen “Op veler verzoek” terwijl de iedereen op elk tijdstip van de dag alles terug kan kijken als hij of zij dat zou willen

 33. aammehoela

  Domme reactie. Het voetbal verdient zichzelf terug via de STER. En NPO 1 scoort doorgaans het beste. Nu even niet in het weekend, nou en. We gaan de zomer in, dus dan wordt er sowieso veel minder gekeken. Enkel sport en actualiteit zullen scoren.

 34. aammehoela

  Verstandige reactie. Het voetbal verdient zich niet terug via de STER. De reclame-inkomsten zijn nooit hoog genoeg, dit is in omroepland allang bekend. En NPO 1 scoort doorgaans niet het beste. Nu ook al in het weekend, en dat is ernstig, want er wordt net zoveel gekeken. Niet enkel sport en actualiteit zullen scoren.

 35. Michiel

  Er is geen enkele reden om aan te nemen de reclame advertenties genoeg geld opleveren om het voetbal van te betalen. Een suf kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal kost al tegen een miljoen. En dan zijn de productiekosten nog niet meegerekend. Dat is gewoon niet terug te verdienen. Dat soort rechtse hobby’s hoeft niet van mijn belastinggeld betaald te worden.

 36. JandeHond

  @aammehoela
  U heeft echt helemaal niets van begrepen, hè?

 37. Michiel

  @ JandeHond
  Ik neem aan dat je mij bedoelt.

 38. bastiaan

  Helemaal gelijk, met zoveel herhalingen, waarbij Flikken en Ik Vertrek wel weer de boventoon voeren

 39. Jomanda

  Goedkoop scoren door populistische recensente.

 40. Hageneesje

  Die NPO bejaarden zijn allang vergeten dat ze die uitzendingen al eerder gezien hebben.

 41. Annoniemus

  NPO is een drog-organisatie !

 42. Michiel

  De ‘Michiel’ van 22:12 ben ik uiteraard niet.

 43. jomari

  Het is schandalig dat NPO 1 herhalingen uitzend.
  NPO 2 zend een wereldwijd, schitterende, succesvolle serie uit, Poldark.

 44. Enzo Voorthuijsen

  Angela heeft altijd een achteraf mening; na de eerste aflevering van ‘De Zwakste Schakel’ wachtte ze met haar mening in afwachting van wat anderen er van vonden.
  Dat trucje van Angela is nagenoeg uitgewerkt.

 45. Trudy

  En ze boert er weer rustig op los…… Walgelijk mens

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.