Jennifer Hoffman boos over kankerverhaal in Story

Geplaatst op ma 06 mei 2019 om 12:30

Jennifer Hoffman ontplofte van woede toen ze in de Story een artikel over zichzelf las, waarin werd geïnsinueerd dat ze goed ziek was. Dat laat de actrice weten in Volkskrant Magazine. Hoffman kon het niet geloven. “Story heeft ook een stuk geplaatst dat ik was behandeld vanwege dreigende baarmoederhalskanker. Vervolgens kreeg ik allemaal reacties van vrouwen die in hetzelfde schuitje zaten. Aan wie ik vervolgens moest uitleggen dat het dus niet waar was.

Bij dit soort onderwerpen kun je gewoon niet zorgvuldig genoeg zijn, aldus Hoffman. “Daar was ik heel boos over.

Verdient die journalist geen tik op zijn vingers? “Ja. Maar tegelijkertijd begrijp ik die journalist ook wel. Hij schrijft voor een roddelblad, dus het is zijn werk om verhalen uit hun verband te rukken.”

Hoffman heeft niet publiekelijk gereageerd. “Ik kan wel publiekelijk kwaad op hem worden, maar dan drijf ik hem in een hoek en haalt hij de volgende keer nog meer uit.”

Ik maak meer indruk als ik hem vriendelijk uitleg dat het niet oké is om een zinnetje uit een interview uit zijn verband te rukken.

Hoffman is twee keer behandeld na een weliswaar afwijkende, maar niet zorgelijke uitslag van een uitstrijkje.

Het Volkskrant Magazine-interview met Jennifer Hoffman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
32 Reacties op “Jennifer Hoffman boos over kankerverhaal in Story”


 1. Anti-PVV

  De Story nog een roddelblad.

 2. LD

  Netjes aangepakt. Toch eigenlijk schandalig dat ze niet boos mág reageren omdat ze anders de volgende keer een dubbele sneer krijgt, walgelijke macht van de roddelpers.

 3. Poesmuis

  Jammer dat iedereen altijd zo negatief is over alles en iedereen. Zeiken en klagen is hedendaagse norm. Terwijl de mening van 99.99999% van de mensen totaal irrelevant is. Nobody’s die azijn pissen over andere nobody’s. Zucht

 4. den Draaiert Joost

  Lekker wijf hoor

 5. Guido den Aantrekker

  Als hoofdredacteur van Story reageer ik hierbij graag even op de hierboven aangehaalde uitspraken van Jennifer Hoffman in Volkskrant Magazine van 20 april jl.

  De actrice heeft in het najaar van 2018 in een interview in weekblad Viva (full quoted)verklaard dat ze bij een routine-uitstrijkje een zogenoemde ‘slechte PAP’ kreeg – een classificatie van de uitslag van een uitstrijkje. Ze gaf aan dat er tot tweemaal toe een ‘slechte PAP’ bij haar is geconstateerd.

  Jennifer is aansluitend behandeld, vertelt ze. Ze is al jaren ambassadeur van de Female Cancer Foundation. ‘Ironisch genoeg ben ik dus ook ervaringsdeskundige geworden,’ zegt Hoffman in het Viva-interview, dat voor Story aanleiding was daarvan op neutrale toon melding te maken, in editie 51-2018.

  Dat ze ook nog spreekt over ‘onrustige cellen’ en dat ze blijvend onder controle staat, maakt het legitiem dat Story meldde dat ze behandeld is voor een bedreigende aandoening. Deze nuancering lees ik echter niet terug in het interview met Hoffman – dat kwam haar waarschijnlijk niet handig uit.

  Guido den Aantrekker
  Hoofdredacteur Story

 6. Rubicon

  Op zich duidelijk verhaal van Hoofdredacteur. Vraag blijft of bij zo’n onderwerp voor publicatie een belletje naar Hoffman op zijn plaats was geweest. Rubicon denkt van wel

 7. Guido den Aantrekker

  @Rubicon: bij het overnemen van een aantal citaten uit een vraag/antwoord-interview met duidelijke bronvermelding is dat niet gebruikelijk, noch nodig.

 8. LD

  Beste Guido,

  Zoals te doen gebruikelijk liggen:

  “het geluk van de actrice wordt overschaduwd door ernstige zorgen om haar gezondheid”

  en

  “Ironisch genoeg ben ik dus ook ervaringsdeskundige geworden” (door 2 slechte PAPS)

  nogal ver uit elkaar. De kop insinueert iets dat uit Jennifers woorden niet blijkt. Ga hier nu niet de vermoorde onschuld lopen spelen. Je blad vaart wel bij sensatiezucht en dat is wat nu eenmaal verkoopt.

  Jennifer verwoord het netjes, ik zou niet zo aangebrand doen.

 9. Robert

  We kennen inmiddels die vunzige verhalen in story.
  Mensen koop dit blad niet meer dan houdt het vanzelf op.

 10. Poesmuis

  @Robert
  Dat is het nou juist. “Demense” willen niet dat het ophoudt. Die worden opgewonden van dit soort achterklap. En figuren zoals GdA verdienen er duiten mee.

 11. o.p. lichter

  Eigenlijk zou er een verbod op die roddel troep moeten komen , en degene die zo’n blad koopt een boete moeten geven .

 12. Anti PVV

  o.p. lichter, wat denk je van mc?

 13. M

  Als Story mij zoiets flikt zou er iets heel anders met Guido gebeuren….

  Wat een ontzettende smerige tyfushond.

 14. Bassie

  Trek het je niet aan, Guido.

 15. Tss

  Die foto van die engerd in zijn blote ongebakken deegsliert, is zeker die Story journalist.
  Wat een treurnis!

 16. Drik

  Waarom moeten bners ook altijd ambassadeur van iets zijn ??

  Deze middelmatige actrice
  Maan van de week ook al voor terugkerende militairen

  Levert dat extra geld op ?
  Krijgt hun ego zo wat extra aandacht ?
  Waar slaat dit op ?

  Laat dit aan mensen die er hun hele ziel en zaligheid in steken
  En niet een extra functie voor omhoog gevallen bnertjes

 17. Zomaar

  Uit/Van een Betrouwbare Bron is meestal wel ergens in die verhalen te lezen..
  En als “journalist” hoef je die bron niet te vermelden, zo kan je onbeperkt fantasieverhalen brengen.

 18. Rubicon

  Den Aantrekker gaat discussie niet uit de weg. Siert hem dat hij zich mengt in discussie. Met naam en toenaam. Iets wat wij niet durven…..ben ik ook eerlijk in..
  Blijf overigens van mening dat ondanks dat ‘het niet nodig of gebruikelijk is’ een belletje op zijn plaats was geweest. Bij dit soort onderwerpen is de context heel belangrijk blijkt maar weer. Had Jennifer Hoffman kunnen geven.

 19. Guido den Aantrekker

  @Rubicon: dank voor je feedback – een stuk constructiever dan sommige andere reacties hier ;-)

 20. klein

  Drik
  1 imago, 2. je blijft onder de aandacht 3. je hoeft niet met nieuw werk te komen(zanger) of ‘Weer een film met Barry Atsma’ 4. op rechte betrokkenheid 5. Geld; levert klussen op in of buiten vakgebied en is zoals bij PL betaald.

 21. Robert

  Prima reactie van de Story. Verder snap ik vaak de opmerkingen niet van dat pulp blad moet verdwijnen, hoezo eigenlijk, is toch een markt voor.
  Ik zal het niet kopen, maar het is nog steeds levensvatbaar, ondanks Internet en alles.

 22. Guido den Aantrekker

  @Robert: dank

 23. Drik

  14:31 zoals ik al dacht ja

  Imago opkrikken over de rug van slachtoffers

  Ik vond bners al helemaal niks en dankzij dit soort narcistische ongein word dat nog minder

  Schaamte lijkt totaal niet meer te bestaan tegenwoordig

 24. Walter

  @ Guido Den Aantrekker;

  Dank voor de toelichting. Je onderstreept dat het niet echt journalistiek is wat jullie doen, maar dit blijkbaar niet veel beters kan brengen. Prima. Je copy-paste uit een ander tijdschrift, maar om te voorkomen dat jullie alleen nog maar als knipseldienst worden gezien, voegen jullie er zelf nog wat eigen ‘conclusies’ aan toe. Niet heel toevallig conclusies die het geheel wat oppompen en dus smeuïger maken, zodat het wat reacties kan oproepen. En pak je de credits van een ander magazine…

 25. Pepe

  Die afwijkende cellen zijn een voorstadium van kanker. Is dus een overdrijving met een kern van waarheid

 26. Guido den Aantrekker

  @Walter: Ik onderstreep helemaal niet wat jij nu stelt; die conclusie is voor jouw rekening. Je bent duidelijk geen vakgenoot. Geeft niet, ieder zijn beroep. Maar je reactie rammelt aan alle kanten. Ik heb e.e.a. voldoende uitgelegd – case closed.

 27. den Draaiert Joost

  @Guido den Aantrekker
  Mon 06 May 2019 om 12:50

  je bent een aasgier en een slecht excuus voor de mensheid.

 28. Walter

  Oei, Guido, nu laat je je wel erg kennen; “die conclusie is voor jouw rekening” en “rammelt aan alle kanten”; dat is namelijk dezelfde strekking wat Jennifer Hoffman over jullie stukje zegt namelijk. Dan is mijn ‘rammeltekst’ dus van hetzelfde niveau als jullie stukjes en hoef je blijkbaar geen genoot van jullie ‘vak’ te zijn om dit soort teksten te kunnen maken. Hoor en wederhoor is immers toch niet nodig. Dat is hiermee inderdaad nu voldoende uitgelegd. De cirkel is rond. Dank je.

 29. Iemand

  Snap niet dat mannen haar mooi vinden. Haar ene oog is groter dan het andere valt me op en verder is ze maar gewoontjes. Veeg de make up eraf en je schrikt je rot.

 30. StefanV

  Vervelend dat Story dit soort onzin de wereld in helpt. En ook best kwetsend voor mensen die wél aan de ziekte lijden.

  Overigens doet Jennifer Hoffman het best leuk als presentatrice van de quiz “Van De Week” op NPO3. Helaas kijkt er geen hond.

 31. Renee

  Ik vind ook dat ze dat programma leuk presenteert. Maar er zijn al zoveel van die panelkwisjes daar zit niemand meer op te wachten. Bedroevende kijkcijfers. Wellicht krijgt ze nog eens wat anders te doen als presentatrice.

 32. Henk

  @Guido den Aantrekker, jij hebt een defect in je hoofd dat je denkt dat het nodig is om privé-gegevens van iemand anders te moeten publiceren in een rioolblad.
  Nu heb ik ook die rare privé-afwijking van jou doorverteld, maar dat is voor straf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.